Komentari

pogledizvana.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • odmak

    Ignorancija bi bila .. ne mariti, još bolje Zanemarivanje, iako ni to ne bi bila prva riječ jer usto ne znaš ništa o tom što zanemaruješ, malo prezireš to što ne znaš, prezireš vlastito neznanje - ali nema baš jedne jedine riječi pa se i u hrvatskom kaže ignorancija. ignoriram te.
    Ali i ti si svima pisao istovremeno iste mailove. Dragi V. je mislio da to svi čitaju pa je time ignorirano prijateljstvo između tebe i njega.
    Često kaže: Bez obzira na sve ja D. jako volim. Ne znam što misli pod tim : 'bez obzira na sve', ali moglo bi se raditi o tvom odlasku kojeg smo svi doživjeli kao svojevrsnu izdaju, ako me razumiješ.
    Možda pisica u meni stvara takvu sliku, ali donekle si u pravu, iako smo te se svi često spominjali i prisjećali se raznih događaja. Kapetan i ja bez svake sumnje, ali bilo je teško sjesti i pisati.

    Promijenila sam podlogu, ali ništa se ne događa.

    avatar

    15.09.2012. (16:46)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @odmak,
    Da, ignorancija je zanemarivanje, to si lijepo rekla, to je "ne uzimanje u obzir", ignorirati nekoga / nešto znači praviti se kao da taj / to ne postoji. Ne ulazeći preduboko u semantičke akrobacije, mislim da je to "ne uzimanje u obzir", a ne neznaje, glavna tema Kunderine knjige L'Ignorance.

    Mailovi: Nitko od nas nema tako uzbudljiv život da bi svakom prijatelju mogao napisati drukčije pismo s drukčijim sadržajima. I ako se dopisuješ s više prijatelja, neophodno je da će neki dijelovi pisama biti "reciklirani" više puta. Možda je onda najbolje ovo dopisivanje preko bloga, pa tko želi čitati nek čita, a tko ne želi - ne mora, ali oni koji čitaju svi će vidjeti isto.

    "Bez obzira na sve" možda uključuje prihvaćanje nesavršenosti naših prijatelja.

    Moglo bi se još puno toga napisati, no pitanje je ima li smisla i svrhe kopati po prošlosti koja je u našoj memoriji spremljena - više ili manje - tako da opravdava naše misli i postupke u prošlosti. Zato ću samo još reći - ove duge godine šutnje strašno su mi teško pale.

    Podloga - eto ipak se sada vidi sve.

    avatar

    17.09.2012. (05:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...