Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • borivoj

    Ništa se do danas nije promijenilo !!!



    CICERO 168 godine prije Krista je zapisao:

    > 1 - Siromah Radi,
    > 2 - Bogat Iskorištava prvoga,
    > 3 - Vojnik Brani obojicu,
    > 4 - Porezni platiša Plaća za svu trojicu,
    > 5 - Lutalica Odmara se za četvoricu,
    > 6 - Pijanac Pije za petoricu,
    > 7 - Bankar Potkrada svih šest,
    > 8 - Odvjetnik Zavađa svu sedmoricu,
    > 9 - Liječnik Ubije svih osam,
    > 10- Pogrebnik Pokopa svih devet,
    > 11- Političar Živi na račun svih deset.

    avatar

    12.09.2012. (16:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dobro bi bilo da "naši" promisle o ovome.


    Sredio stvar za 2 mjeseca

    21.08.2012
    Francuski premijer Francois Hollande u prva je dva mjeseca snizio plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu.

    Sa 4 milijarde uštede, francuski premijer financirat će socijalne kategorije
    Francuski premijer odmah se prihvatio posla. U samo dva mjeseca, koliko je na vlasti, snizio je plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 eura godišnje za 40%.
    U potpunosti je ukinuo protokolarna vozila i prodao ih na aukciji. Prihod je namijenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.
    Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gdje svim državnim poduzećima ukida službena vozila. Hollande vjeruje da svaki službenik, koji zarađuje 600.000 eura godišnje, ili više, može kupiti automobil. Ako to ne učini, ili je škrt, ili nesposoban, ili korumpiran, a državnim poduzećima i ne trebaju takvi ljudi, prenosi 6yka.
    Između ostalog, francuski je premijer crkvi ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde eura, kojima je rimokatolička crkva financirala privatne škole. To je novac kojim će se graditi 4.500 državnih dječjih vrtića i 3.600 osnovnih škola.
    Uveo je porezne olakšice na "bonus kulture", a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka bit će sasvim oslobođeni poreza. Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće. Zamijenio ih je klubovima ili zadrugama koje promoviraju razvoj poduzetništva s većom dodatnom vrijednošću.
    Bankama koje investiraju razvoj domaćeg gospodarstva dat će porezne olakšice, a bankama, koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.
    Sa 4 milijarde uštede, financirat će socijalne kategorije. Samohrane majke imat će olakšice do prvih 5 godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, 3 godine. Dobivat će redovan zajamčeni dohodak, ali ne samo 500 eura, kao, primjerice, u Sloveniji.

    avatar

    12.09.2012. (16:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...