Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • alexxl

    Sad sam se nekaj setil.
    One kugle, kaj se vrtiju u rukama, a zvone,....neki kurac je u njima,
    jel fora da to mora zvoniti, ili ne i zakaj je to?
    Dali mi Kinezi.

    avatar

    03.09.2012. (19:45)    -   -   -   -  

  • jelen

    Hm, zanimljivo… mislim da ti je to ovo!?
    Nisam se nikad susretao s tim ali čini mi se da je to neka antistres naprava koja ti „stimulira akupunkturne točke dlana“ kako kaže tekst. A sad da li treba nešto zvoniti ili ne nisam pročitao tek sam malo ovlaš proguglao. Imaš na linku step by step uputstva kako se točno koristi :-)

    Inače meni su drage tibetanske pjevajuće posude, popularne „singing bowls“, trebal sam jednu kupiti u Mongoliji ali bilo je već previše tereta u kufru, a premalo penez u novčarki tak da :-P

    avatar

    03.09.2012. (20:17)    -   -   -   -  

  • alexxl

    jeje, je, tnx

    avatar

    04.09.2012. (08:10)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Bok @ Vajrapani

    kod tebe uvijek više nego zanimljivo

    kad čitam tvoje tekstove kužim kak je ekipi koja dođe kod
    mene na blog : )

    htio sam te pitati znaš li može li se ova knjiga nabaviti u
    zagrebu ili hrvatskoj i po kojoj cijeni

    Kelsang Gyatso. Ocean nektra: Mudrost i suosjećanje u mahajanskom budizmu. Budistički centar Kailash, Tharpa Hrvatska, Split, 2005.

    unaprijed zahvalan : )

    avatar

    10.09.2012. (21:34)    -   -   -   -  

  • jelen

    @mushin: budistički centar Kailaš iz Splita je preveo i izdao cijeli niz knjiga od Geshe Kelsang Gyatsa u periodu od 2004.-2005. Osobno ih nisam čitao ali sam čitao o njima na www.superknjizara.hr, tamo staviš na tražilici „pretraživanje po autoru“ i napišeš njegovo ime, izlistat će ti se nekoliko naslova. Nažalost, koliko vidim, knjige koju navodiš nema trenutno u ponudi. Trebalo bi se obratiti direktno izdavaču, centru Kailaš iz Splita, ako još uvijek aktivno djeluje, jer tražio sam ranije njihove službene stranice ali nisam našao skoro ništa o njima, samo ovo na jednom info servisu: Centar Kailash također ima svoj newsletter na koji se može besplatno preplatiti tako da im se pošalje mail na njihovu e-mail adresu: kailash@st.t-com.hr Možda najbolje obratiti se na taj mejl, ne znam gdje još drugdje tražiti?

    Inače Kelsang Gyatso je vrlo poznat tibetanski pisac i učitelj na Zapadu. Odvojio se od Gelugpe i osnivač je škole Nova Kadampa, popularne na Zapadu, smatra sebe nastavljačem čiste Gelugpe na Tsongkhapinim zasadama dok Dalaj Lamu kritizira zbog navodnih zastranjenja Gelugpe pod njegovim vodstvom. Ušao je dakle u interni spora s Dalaj Lamom oko njegovog statusa u hijerarhiji Gelugpe i famoznog pitanja o štovanju Dorje Shugdena među Tibetancima, dosta zanimljiva je to priča (barem meni) ali jako duga... Uglavnom ako je netko stvarno veliki fan Dalaj Lame ne bi mu baš tu knjigu poklonio za rođendan :-))

    avatar

    11.09.2012. (10:11)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ovo je više nego iscrpno i više nego sam
    očekivao @ Vajrapani : )

    puno ti hvala posebno na ovoj posljednjoj rečenici,
    imat ću to na umu, nije za zanemariti : )

    avatar

    12.09.2012. (18:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...