Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (64)

Marketing


  • Sredovječni udovac

    Ja sam mislio da su ti Australci nekakvi napredni ljudi, da razumiju demokraciju, progres i te stvari, a oni zaostali, nista ne kuze...

    avatar

    24.08.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Stvarno, zašto, zašto, zašto?
    Možda zato što smo strpljivi.

    avatar

    24.08.2012. (11:32)    -   -   -   -  

  • Wall

    ovo zvuči kao jedna moja priča; ja prevoditelj, oni iz nekog EU fonda,agencije, ja prevodim i odgovaram, a oni to spreme u fajlove i idu dalje (Kosovo, Makedonija Bugarska, Rumunjska,Grčka)...svima, osim meni, dnevnice sjajne, a odgovori arhivirani u bunar iz kojeg se akumulacija (podataka) ne crpi, niti neće, jer su pitanja (na žalost odgovaračima i odgovorima) bila puka pro forma.

    avatar

    24.08.2012. (11:41)    -   -   -   -  

  • blade777

    Bjež od onoga tko te neprestano pita zašto je nešto onako kako je, a drž' se onoga tko govori kako nešto može bit' bolje.
    U djeteta je radoznalost opravdana, a u odraslog čovjeka, radoznalost je zlonamjerna.
    Onaj tko nonstop propituje zašto je nešto kako je, nema vremena pokazati pravi put.
    Sva sreća pa su to bili samo turisti.

    avatar

    24.08.2012. (11:50)    -   -   -   -  

  • edo

    Vidim, dragi su ti ti Australci :)

    avatar

    24.08.2012. (15:02)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Wall, ova tvoja priča nije fikcija, to je istinita priča!

    avatar

    24.08.2012. (16:20)    -   -   -   -  

  • lion queen

    uvijek se može otići živjeti u prosperitetnu australiju.

    avatar

    24.08.2012. (17:34)    -   -   -   -  

  • Wall

    pa, jedna od mojih priča tzv.stvarnog života; projekt je bio od 3 mil-eura, EU angažirala španjolsku konzultantsku agenciju za 600 tisuća eura, a ja na njihovom tenderu 'osvojio' taj jednokratni prevoditeljski posao (82 eura, neto).

    avatar

    24.08.2012. (18:12)    -   -   -   -  

  • Ribac

    ”...gdje je nestala stoka? Suzdržavam se da je ne lociram u državnu upravu...”

    Heh, heh... :)

    avatar

    24.08.2012. (19:08)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    I to je nama naša borba dala...

    avatar

    24.08.2012. (19:29)    -   -   -   -  

  • Vilko

    A kako to da Osijekom vlada stranka koja za predsjednika ima osuđenog ratnog zločinca, i još se njime ponosi više nego svojim kršćanskim naslijeđem? Mi smo zemlja glupih ljudi, eto to je.

    avatar

    24.08.2012. (20:20)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Sredovječni, sve im moraš nacrtati, čudo jedno.
    @marionetta, kao što je potpuno ispravno primijetio Mariano, ovo je zemlja glupaka.
    @Wall, pero dobro reče. mila majko horora.
    @blade 777, Bjež od onoga tko uopće ne pita zašto je nešto onako kako je, a drž' se onoga tko govori kako je nešto više uvijek bolje znati.
    @E.P., a štaš, geografski su naopačke nasađeni, ali nemoš ih ne volit ovako prostodušne ;0)
    @Lion Queen, vidim na umu ti je odlazak, sretan ti put.
    @Ribac, uf, uf ;0)
    @toco, oduzela brate, oduzela.
    @Mariano, est!

    avatar

    25.08.2012. (00:59)    -   -   -   -  

  • blade777

    MODESTI BLEJZ...

    Najbolje ti mogu odgovoriti sa nezaboravnim aforizmom:
    "Za razliku od doktora nauka, seljaci imaju više znanja nego stručne spreme."(Dušan Radović)

    Uzalud škole i naukovanja, kada znanja nema.

    avatar

    25.08.2012. (07:36)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Zašto toliko zapitkuju?

    avatar

    25.08.2012. (09:44)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Ajoj, ajoojojojojj...Nisu te pitali kako to da ti imaš toliko znanja? Ne mogu, a da si tvoju situaciju ne prispodobim sa Simom & Garom http://www.youtube.com/watch?v=qx6_0Do0qGQ. Iako mi se čini da ti nikako nisi umorna ;-)...

    avatar

    25.08.2012. (09:58)    -   -   -   -  

  • v

    Prostodušnost ( kada naglasak nije na "prosto" ) je hvalevrijedna osobina, s kojom se rađamo i s vremenom gubimo u korist "viših" ciljeva...
    Pravo je umijeće ponovo je steći, i njome žrtvovati lukavost, manipulativnost, taštinu i druge slične "vrijedne darove" odrastanja...

    p.s.
    Skoro svaki Tvoj post na mene ima učinak "pisma sreće", "lanca sreće" gdje se obećavaju blagodati ako se striktno pridržavaš pravila, a u suprotnom će se dogoditi nešto strašno.
    Ucjenjivačka pisma....brišem ih...

    avatar

    25.08.2012. (12:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    meni hrvatska nije toliko gadljiva kao tebi, pa je nemam potrebe ni mrziti, ni ogovarati, pa niti otići.

    avatar

    25.08.2012. (13:11)    -   -   -   -  

  • odmak

    Teško je sa pitanjima i odgovorima, ali i sjećanja su kratka.

    avatar

    25.08.2012. (16:31)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ne razumijem zašto tako bombardiraš ljude, ako ih budeš
    vodila putevima rasula, mogli bi ti svi završiti na transfuziji.
    Umjesto da hvališ svoju vlast..., nešti njih, oni u svakom
    trenutku znaju šta rade, koliko zarade, administrativni problemi
    su im nepoznanica, šta bi tili, da je kod nas isto. Ako tako
    budu razmišljali i blijedili crčr nam turizam. živa mi bila:)))

    avatar

    25.08.2012. (17:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @blade777, o slažem se, aforizam zvuči kao najbolja simpltonsko-seljačka apologetika seljačizma.
    (bez uvrede seljacima, govorim o kategoriji seljačina. a to je nešto sasma drugo)
    @Živjeti svoj, e sram te bilo ironičnu kad kao ne pratiš komentare :0) a svi su odgovori tamo, među mudrima. gledaj, po naprosto genijalnoj racionalizaciji Lion Queen mora biti da mrze Hrvatsku. to je inače njen odgovor na svaku temu koja joj je nerazumljiva. a po konkurirajuće mudrošitnoj bladea777, jer čine neoprostiv grijeh žeđanja za znanjem. što je inače njegov pristup svakoj temi (promašiti je) koja je nerazumljiva njemu.
    @mamosamohrana ;0))

    avatar

    26.08.2012. (01:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @v, prostodušnost je ok dok ne pređe u glupost. postavljati pitanja ne smatram putem ka potonjem. za takvo poniranje u pakao gluposti i neznanja bilo bi ključno ne pitati. tko voli ne znati, nek` izvoli. a ne pačam ni u tuđe dojmove i izbore. feel free to feel. nedavno sam slično objasnila i tocu. na njih svatko ima pravo imati ih i uživati ih. to nije predmet moga interesa, taj teritorij nije nešto u što bih uopće ikada ulazila. bez ustručavanja raščlanjujem isključivo netočne interpretacije i napose nepatvorenu zloću, ljudsku glupost i jal. primjer slijedi..

    Lion Queen. Lion Queen koja mrzi. Lion Queen koja ogovara. Lion Queen koja govori o odlascima (dokaz za svo troje iz usta same Lion Queen. pročitati prvi komentar duhovito nemaštovite Lion Queen u kojem a) mrzi mene b) ogovara mene c) plasira odlaske jer želi na svoj nakaradan način ogaditi mene). Lion Queen koja jedina sve to čini, a potom suludo optužuje druge za ono što isključivo čini sama. jer kako bi poblogu Lion Queen uopće shvatila o čemu ovaj post govori? kako i čime?
    kako kad je doseg rezoniranja Lion Queen da se domovinu može voljeti samo lažima, busanjem u prsa, hrvatisanjem, domoljubiranjem, mjerenjem kukuruza, mržnjom Drugih i drugačijih, lopovlukom, kriminalom, jednoumljem, bezumljem, drugim riječima, slijepim obožavanjem HDZa i Naših perjanika takvog poimanja ispravnog našijenskog hrvatstva, te i takve njene partije koja je -Zna se- ovu zemlju toliko domo ljubila da ju je opljačkala do kosti. i kako bi Lion Queen shvatila, kad je doseg rezoniranja Lion Queen da onaj tko ne laže, ne busa se u prsa, ne hrvatiše se, ne domoljubi, ne mjeri kukuruz, ne mrzi Druge i drugačije, nije lopov, nije kriminalac, ne obožava slijepo HDZ - može jedino biti mrzitelj svega hrvatskog.
    naime, kad nema racionalnog odgovora niti ga traži na nešto što joj se iracionalno ne sviđa, Lion Queen refleksno plasira optužbe i tlapnje o mrziteljima sveg hrvatskog, o unutarnjim i vanjskim neprijateljima hrvatstva, jer su one njen pseudoracionalan odgovor samoj sebi, jer su one njen jedini odgovor samoj sebi zašto joj se netko ili nešto ne sviđa: jer je taj, tko god taj bio, sigurno mrzitelj svega hrvatskog. jer je to, što god to bilo, sigurno o mržnji svega hrvatskog. jer govoriti o hrvatskim oliti ispravnije rvackim kriminalcima i kriminalu znači samo i jedino mrziti sve hrvatsko. ljubite se, lažite se, kradite se, kao što sam vas i ja lagao i krao! aleluja braćo i sestre! prekrižite se i pognite glave, jer čuste evanđelje hrvatstva po a.Lion Queeneju.
    ograničena takvim mentalnim dobačajima, Lion Queen se nikada recimo ne bi bila sposobna dosjetiti da se istinski ljubiti može samo pronoseći istinoljublje. njena je istina isključivo hdzoidno isključiva, pa je isključivu isključivo ljubi. a takva nije istina već laž. pa ona time ljubi laž. jer je to po njoj dokaz i potvrda istinskog hrvatstva: lagati strancima o hrvatskoj stvarnosti - to se mora! u Hrvatskoj teku med i mlijeko! tko za Hrvatsku ne laže taj Hrvatsku mrzi! svi za Hrvatsku, Hrvatsku budzašto!.
    nije se sposobna dosjetiti, stoga se Lion Queen zadovoljava svojim mentalnim pobačajima. po evanđelju Lion Queen, svaki pravi Hrvat (a to je Zna se samo Naš HDZ Zauzeto Hrvat), za Hrvatsku i za Naše treba o Hrvatskoj i lagati, Hrvatsku varati, Hrvatskoj krasti, baš kao što to činiše i najhrvatskija hrvatska stranka kojoj se utječe Lion Queen. dame i gospodo, glupost Lion Queen tako već dvaput pomalja glavu pod ovim postom. blože, braćo i sestre, urbi et orbi, ta koja čast! radujmo se sljedećem Međublogskom ukazanju Kraljice Samo Pravih Hrvata. treći put i blog pomaže.

    stvar je vrlo jednostavna @v, apsolutno me ne zanimaju blogerske verzije kavopijskih trač partija prijateljica i prija uz kisiće, keksiće, smajliće, svratimi-svratitćuti, slizavanjitise i hvalospjeviće, s punim ih plućima u tom hipokrizijskom obliku biram ne disati, ne ljubiti, ne tražiti, niti preferirati, ali konstruktivno i argumentirano ćaskanje je kod mene više nego dobrodošlo. od srca mu se radujem. za njim tragam.
    drugim riječima, navedene zloću, glupost i jal, koji s konstruktivnim i argumentiranim nemaju nikakve veze, doista kod mene očekuje nešto strašno. donosioci tog trojstva s pravom strepe. očekuje ih nešto što se zove definiranje, imenovanje, nerijetko i analiza. ali to nešto je nešto strašno i grozomorno samo - zloći, gluposti i jalu, jer ih imenuje onim što oni jesu. ništa ni ikome drugom manje niti više od toga.

    avatar

    26.08.2012. (01:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @odmak, slažem se. no znaš da i to kako kome.
    @malo ti, moj grij moj grij moj preveliki grij ;0)

    avatar

    26.08.2012. (01:52)    -   -   -   -  

  • blade777

    @MODESTI BLEJZ,
    Osjećam li ja to u tvojim napisima naboj ljutnje ili se varam?
    Što se je to sa ljudima dogodilo, pa znanje koriste da bi druge podčinili, ponizili i život im pretvorili u puko prolaženje kroz tuđa samozadovoljavajuća zanovijetanja.
    Ipak, koliko god ljutnje i srđbe u svojim napisima predstavljaš, samo si žena koja umije da voli, koja zna da bude nježna i voljena.
    Kako ćeš dodirnuti stvarnost ljubavi, ako stalno razmišljaš o mržnji?
    Kako ćeš predstaviti svoje najplemenitije misli, ako riječ otruješ bezrazložnom ljutnjom?

    Kada u sve uvezeš malo više ljubavi, ni djela ti neće biti samo puka fantazija.

    Uživaj u kreaciji stvarnosti, realizirano kroz ljubav!

    avatar

    26.08.2012. (07:59)    -   -   -   -  

  • lion queen

    uuuuuu, modesti izbačena iz takta...
    da nisi zlonamjerna, pričala bi strancima o zlatnim, srebrnim i brončanim hrvatskim medaljama na nedavnoj olimpijadi, pričala bi o procvatu dubrovnika i paga, pričala bi o ratom poharanim, a nanovo obnovljenim kućama diljem lijepe naše, pričala bi o mnogim stvarima o kojima se o hrvatskoj može pričati i pohvaliti se.....no kod tebe je sveprisutna mržnja prema toj hrvatskoj, pa ne možeš od jada smisliti ni jednu pozitivnu stvar...primjerice nevjerojatnu strpljivost malog i vrijednog hrvatskog radnika koji za kikiriki radi od jutra do sutra i nikome se ne žali, o stotinama ljudi, koji su u svom slobodnom vremenu pretraživali marjan u potrazi za nestalom meksičkom turisticom, a mogli su se u to vrijeme kupati u moru......ima, ima stotine i tisuće primjera o dobroti hrvatskog čovjeka, o njegovoj marljivosti, o ljepoti ove zemlje......ali ne, modesti to ne vidi, ne čuje, ne zna, gluha, nijema i slijepa.......od bjesomučnog jada što je juga prije dvadeset godina otišla u ropotarnicu povijesti i nikad se više neće vratiti!

    avatar

    26.08.2012. (13:04)    -   -   -   -  

  • jelen

    Šašavi Australci, oni bi kad im je nešto čudno i nelogično o tome pitali u očekivanju odgovora zasnovanog na objašnjenju dotičnih uzroka i posljedica… to je valjda takva egzotična kultura ipak je taj otok daleko u južnim morima… :-))
    Pa čekajte malo Australci, vi bi smisleno? E pa nema smisleno kod nas, mi njegujemo svoj duh koji se gnuša smisla i spremni smo u svakom trenutku ugušiti svakog bundžijskog provokatora propitkivača! Propitkivači nikad ne spavaju, ne smijemo niti mi spavati sve dok se više niti jedno dijete ne bude drznulo pitati zašto je nebo plavo… nebo je plavo jer je takve boje i to ti je to, a ako netko pita zašto je nebo plavo tko zna što je sljedeće? Državu i religiju će ići propitkivati sljedeće eto što! Ako se netko drzne propitkivati znači da mu niti shvaćanje veze uzroka i posljedica nije strano, a takvi su najgori, ako u nečemu ne nađu smisla to će odbaciti, ako se takva ideja proširi i sve više ljudi počne odbacivati nesmisleno(st)?! Onda propade dosad trajno garantirano uhljebljenje svim uhljebljenicima velikog Besmisla. Škakljive su to stvari, na svoju ruku pitati i propitkivati, možda bi se trebalo obratiti nekim velikim majstorima suvremene svakodnevice (a vidim da i neki takvi na osobito bizaran način trolaju ovdje u komentarima) da nam daju popis stvari koje se smije propitkivati i listu odgovora na pitanja koja smijemo strancima odgovarati?

    avatar

    26.08.2012. (13:09)    -   -   -   -  

učitavam...