Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Wall

    a tko najviše čita Gloriju i naj-rubriku 's europskih dvorova', nego žene? žene gutaju sranja o tome, kako se zove neko dijete neke kćeri nekog monarha, kako izgleda, kako se sunča na plaži....normalno da se prinčevi (na koje su fiksirane žene) žene i pučankama, budućim princezama (o čemu mašta svaka čitateljica Glorije,itd, videći ili samo zamišljajući sebe na tom mjestu); pristale bi mnoge emancipirane na isti 'konjski' i strog tretman, krvavu obuku oko dvorske etikete (kakvu je prošla, pa se pobunila pok.Diana); da budu nove Kate Middleton ili barem njezina seka, ili frendica, susjeda...evo, ne želeći, i sam sam saznavao mnogo o toj šund temi (a ne tražeći, maštajući o tome)... dokle god postoji sirotinja, koja ne mašta da zbaci kralja/konja s konja, već samo da se i sam/a uspne na njegovo mjesto (kralja, princa, princeze), ili barem na mjesto tog strogo kontroliranog, krvavo utreniranog konja....do tada će i lov na lisucu, i mrcvarenje konja koji plešu uz Bečki valcer, konja koji igraju polo, slonova koji igraju kriket.... Playboy Mansion starlete koje upumpavaju silikone i maštaju o bogatom starcu (s udarcem, ili bez)..... do tada će to biti željeno, poželjno, maštano, a ne vrijedno prezira i nedostojno ljudskog roda. dok bogatuni i degenerirana 'plava krv' muče životinje uz klasičnu glazbu i dobru hranu poslije sado-treninga, obična sirotinja pse/mačke umlati željeznom šipkom, ili spaljuje na živo, pa stavlja na Youtube...nema tu bitne razlike.

    avatar

    21.08.2012. (11:32)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Nisam nikad gledala kako se ti konji dresiraju, da li ih mlate palicama po glavi, ili ih samo maltretiraju ponavljanjem (pa ako bismo otišli u krajnost, onda je i učeničko sjedenje u klupama također jedna vrst maltretiranja i dresure i sašuvajmebože mučenja), ali na kraju, ti konji izgledaju poprilično samouvjereno dok izvode te svoje ukočene pokrete...
    S druge strane, imala sam prilike vidjeti "mečku kako igra" uživo, bila sam onda dijete, i moram priznati da me zgrozilo, prvo, mečka je vezana debelim lancem kao robijaš, drugo, cijelo to vrijeme dobija batine i ono što zovu "plesom" dobija se tako da cigo tuče štapom ili gazi mečku po nogama... da, može se reći da je i jedno i drugo nasilje nad životinjama, ali ne može se ni poreći da u tom nasilju konj puno puno bolje izgleda, a vrlo vjerojatno bolje i prolazi...

    avatar

    21.08.2012. (16:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Wall, ajoj koliko sam puta isto tako ni kriva ni dužna uz kavu slušala tračeve s kraljevskih dvora i ono kvazisućutno kako i bogati plaču, kao da su kavo-prijama rod najrođeniji (kroz iluziju tabloidne bliskosti prilaze svom objektu neostvarenih želja/bajci najbliže što mogu), točno toliko puta sam se suzdržavala od povraćanja. da, razlika je samo u kamuflaži. potpisujem te od do.
    @Ani, za one plesne koračiće ih recimo sputavaju i koriste šibe kojima ih opliću po potkoljenicama, gledala sam dokumentarac o bečkoj školi dresure. poslije takvog tretmana, kako Wall veli, šopaju ih dobrom hranom, timare i milke. baš duševno. prvo mlatiti a onda maziti. zlatnim habsburgovskim jaslama kupovati iskupljenje. doista se ne može poreći da je to stepenicu uigranije, nadograđenije, umivenije, od onog vulgarno običnog mlatiti. višestoljetna praksa čini majstore. pl-kasta bi voljela to nazivati i plemenitijim, ali osobno plemenitost vidim samo u konjima. konji su krasni, ali užitak kojeg čovjek nalazi u nasilnom preoblikovanju prirode (pa u njoj i životinja) čak i tamo gdje to nema smisla, prelazi u patologiju. koji je smisao ove dresure, smisla osim umjetnosti ljudske perverzije u ovom doista nema.
    ovo za učenike nažalost uopće nije odlaženje u krajnost, zašto se ustručavamo to izreći, dobri stari Floydi su to davno opjevali, to faktično jest dresura šake budućih društvenih vladara i golemog broja podanika, ili još preciznije - kalupljenje mladih umova, brikiranje u zid. to što sistem nije iznjedrio ili ne dozvoljava alternativu ne čini sistem idealnim ili nedodirljivim, samo prokleto dobro uigranim, zbetoniranim, svetookravljenim. zašto ga ne bi mogli propitivati, baš ajmo.

    avatar

    21.08.2012. (22:00)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Je li dresura pasa isto mučenje...? Da regira na naredbe sjedi, lezi, ostani, dođi.. a da ne govorim o onima koji su trenirani kao psi vodiči slijepih osoba... A što je sa životinjama asistentima - znaš li da neki kvadriplegičari (koji žive sami ili su svakodnevno dugo vremena sami kod kuće) imaju kao "asistenta" psoebno istreniranog majmuna koji na njihove verbalne komande obave neku jednostavnu radnju koju oni sami (zbog oduzetosti svih udova) ne mogu... je li njihova dugotrajna obuka isto mučenje?...

    avatar

    23.08.2012. (20:10)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @toco, naveo si lijepe primjere korisnih interakcija sa životinjama. ali u usporedbi sa olimpijskom dresurom konja, govorimo o kruškama i jabukama. razlika je drastična. nije ista svrha niti način dresure. dok je jedno poučavanje, drugo je besmislena prisila. nije isto dresirati životinju bez smisla i svrhe ili sa smislom i svrhom. nije isto ni koristiti šibu ili poticati slasticama. jedno je životinju lomiti, a drugo trenirati. treba ćutiti razliku i onaj prijelaz kada od pažljivog odnosa prema životinji to preraste u suvišno maltretiranje.

    avatar

    24.08.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Ne slažem se sa tvojim argumentima, no nemam namjeru ići u neku dublju diskusiju...

    avatar

    24.08.2012. (19:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @toco, a čuj, s obzirom da nisi iznio na koje argumente i zašto misliš (osim da se ne slažeš s njima, što je sasvim legitiman stav, ic ok, iako bi lijepo bilo i obrazloženje), onemogućio si bilo kakvu diskusiju na zadanu temu, osim eventualno nove o izbjegavanju diskusije. iznudio si status quo u kojem bez odgovora ostaje pitanje je li i tvoje neslaganje s mojim argumentima s tvoje strane argumentirano ili neargumentirano. nisam čitač misli, pa neotvorene pravce ne mogu i ne bum nagađala.

    avatar

    25.08.2012. (01:40)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Evo mene brze ko magla sjetila se da propitujem mučenje u školi.
    Pa šta ja znam... ne vjerujem da bi se od te djece izrodili ajnštajni samo ako ih se ne bi mučilo u školi.
    A ni ne vjerujem ni da bi bili pametniji kad ne bi dobili svo to neko znanje, nego, čak, štoviše, dapače, bili bi tek onda laka meta manipulatora nepismene raje.
    No, i sva ova pismenost ne pomaže puno da bi se naučilo misliti vlastitom glavom.
    Ili misliš ili ne misliš.
    Mislim da nemam što reći u napad ili obranu pripremanja vojske poslušnika.
    Mislim isto tako da je većina ljudi sklona biti sljedbenicima, a ovi neki koji su umislili da su se rodili da bi bili vođe, svi su redom u debelom kurcu.
    Tako da, kakogod okreneš, ovčicama u klupicama ionako nema spasa....

    avatar

    26.08.2012. (14:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ma ti si @Ani kvalitetno maglovita, možda nebrza, ali sveobuhvatna ;0) sve što si primijetila je točno i mogu se samo složiti. čak i da je u obrazovanju ponuđena nekakva svemirski naprednija neomontesorijevska alternativa koju na neviđeno zagovaram, a koja bi revolucionizirala stari sistem u bližoj ili daljoj budućnosti, ni ja ne vidim neki kvalitativni skok što se ljudske naravi tiče. i tada bi krajnji proizvod jednako bio oni koji grabe puške, i oni koji istodobno biraju grabiti novčanike. možda, ali samo možda u različitijem omjeru. mi možemo samo promatrati, izvlačiti zaključke i ovako uprazno magloviti ;0)

    avatar

    26.08.2012. (18:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...