Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Kojotica

    na kraju se dogadja slijedeći paradoks : prave žrtve silovanja i obiteljskog nasilja šute (a nekad bivaju i ubijene), dok po drugoj strani ljudi koji nisu ni silovatelji ni pedofili (jer i ta je optužba dovoljna da nekome uništiš život, bez obzira koliko se kasnije dokazalo da je bila lažna) bivaju obilježeni, pa i osudjeni. no, iz ovoga je jasno zašto su kazne za počinitelje silovanja preblage. očito se uzima u obzir faktor lažnog iskaza. da sam, npr. muško, nikada, ali nikada, pa ni pod prijetnjom smrću ne bih ulazio/la u vezu/brak sa ženom koja ima djecu iz prethodnog braka/veze (pa ma kako shvatili i okarakterizirali moju izjavu). uvijek postoji opasnost da dragoj dječici ne daš dovoljan džeparac pa da te optuže za silovanje ili zlostavljanje. pa ti dokaži da nisi kriv. moš si mislit kako je to lako kad su te apriori već svi osudili. zločesti je očuh uvijek kriv. ili?

    avatar

    20.08.2012. (15:47)    -   -   -   -  

  • blade777

    Meni sve to djeluje nekako nestvarno, neuvjerljivo i prenapuhano.
    Uzmimo da ti blentavi zakoni i jesu takvi(u nekim članicama Unije), po opisu istih, daleko od pravednih i svrsishodnih zakona.
    Hajdemo probati analizirati: zbog čega je došlo do tako pretjerane strogoče, zašto se muškarce stavlja u tako nepovoljni položaj i, na koncu, zašto se muška populacija nije pobunila protiv takvih blentavo-strogih zakona?
    Mišljenja sam da to strogo zakonodavstvo nije usmjereno protiv domaćeg mlakog muškog življa, nego protiv stranaca koji će zbog njihovog urođenog temperamenta, posredstvom žena koje surađuju sa institucijama, takvi prekobrojni stranci, lišeni ikakvih popratnih prava, podvrgnut će se procesuiranju i deportaciji.
    To bi mogao biti pravi razlog ovakvih strogih zakona.

    avatar

    20.08.2012. (17:17)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @kojotica: zanimljivo, nije mi zapravo nikada pala na pamet ideja da su za silovanje male kazne zato što je provjerljivost zločina često manja. To bi isto moglo biti. No koliko znam, zakon ne propisuje kazne na temelju toga koliko je teško dokazati zločin, već samo po težini kaznenog djela.

    Koliko znam, u SAD-u i zapadnoj Europi, silovatelji dobivaju prilično visoke kazne, od desetak godina do doživotnog zatvora. Možda se taj efekt pričinja samo zato što se kod nas zakoni još ne provode kako treba, ili zato što su za sva ozbiljna djela (čak i ubojstva) prilično male kazne?

    Manje-više se slažem s tim o vezi/braku sa ženom koja već ima djecu, iako bi mene čak i više brinuli drugi razlozi :P

    @blade: Moglo bi biti i da je do ksenofobije, ali ne bih se složio da je domaće življe mlako - samo je u svim državama svijeta još relativno nesvjesno problema. Naposljetku, u SAD-u se godišnje održava toliko konferencija o pravima žena, SlutWalk-ova, WalkAMileInHerShoes-ova i ostalih gluposti da bi čovjek pomislio da je to nekakav Zimbabve, gdje je svaka žena u izlogu kao komad mesa i samo je pitanje vremena kada će je netko odabrati po želji i silovati nekoliko puta. Mnogi muškarci piju tu propagandu, jer nisu nikada čuli alternativnu verziju i realne podatke.

    Ali da osjećaju da im to čini veliku štetu, to vjerujem da da. Sasvim sam siguran da će s vremenom doći do velike pobune protiv takvih zakona - pojava ovakvih blogova je prvi korak tog procesa. Ili će se javno mijenje promijeniti, ili će trenutno stanje rezultirati nestankom ove civilizacije, ne mogu predviđati, ali uvjeren sam da pobuna postoji, samo tek tinja.

    Naposljetku, Švedska ima 54 silovanja na 100 000 stanovnika, uvjerljivo najviše u EU i dvostruko više od Velike Britanije, sa stalnim rastom. Ali smatram da je to posljedica sve šire definicije i zloupotrebe pojma silovanja, ne toga što su Švedski muškarci sve napaljeniji i bezobzirniji.

    Možda me iznenadi podatak da u Švedskoj većina (ovakvih) optužbi za silovanje biva uperena protiv imigranata, ali nisam čuo da je to slučaj. Podaci bi bili dobrodošli.

    avatar

    20.08.2012. (18:57)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Igniss, ne ulazeći u Assangeov slučaj, kako bi ti nazvao čin u kojem muškarac svjesno svrši u ženu bez njenog pristanka? Dakle, svjesno i namjerno. Isto tako, kako bi nazvao i tretirao čin u kojem žena probuši kondom? Ako je riječ o nekom ocvalom tipu zašto bi se on bunio uopće da mu neka podmetne dijete, ne? Ili ipak nekako ta logika ne štima pa i "istrošena" žena u tridesetima (sic!) ima pravo ne primiti spermu muškarca ukoliko je ne želi i ima pravo ne odgajati njegovo dijete ukoliko to ne želi. Iako ti smatraš da bi joj to dobro došlo i da nije big deal.

    Ne moramo to zvati silovanjem, slažem se, ali zanima me kako bi to tretirao? Je li to nasilan čin ili sastavni dio seksa na koji obje strane moraju biti spremne? Isto tako, zanima me tvoje mišljenje iza kojeg trena unutar predigre i snošaja žena ima pravo reći NE i ako on ne odustane, kako se to onda naziva?

    Također, to kako se žrtva silovanja ponaša nakon silovanja nije indikativno ni za što jer se osoba nakon pretrpljene traume može ponašati savršeno normalno pa čak i veselo zbog šoka i negacije da joj se to dogodilo. To je samo primjedba ne nužno vezana za ovaj slučaj i sve političke konotacije vezane za isti.

    avatar

    20.08.2012. (19:42)    -   -   -   -  

  • anon

    ↑↑↑ http://i47.tinypic.com/2woaf6o.png

    avatar

    20.08.2012. (20:32)    -   -   -   -  

  • žvrlj

    Igniss, nevezano za Assangea, šaljem ti jedan zanimljiv video koji ponovno dokazuje da žene preferiraju imbecile i to u najgorem obliku. Video prikazuje glupog latino Amera kako se vozi u autu sa svojom djevom i pri tome PUCA iz pištolja nasumično po cesti dok ona sve to zadivljeno promatra, a čini mi se da u jednom trenutku i kaže "I love you, baby." (ispravi me ako grješim, pogledao sam video samo na brzinu), Uglavnom, nevjerovatno gnjusan primjer istine o ženama. Pozdrav i samo nastavi i dalje širiti istinu!

    http://www.034portal.hr/clanak.php?id=5921&naslov=-budala-tjedna--- djevojka-ga-snimila-kako-nasumce-puca-po-kvartu

    Vjerni Čitatelj

    avatar

    20.08.2012. (22:48)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @ žvrlj: Pa dobro, nismo baš sve takve ;-) Ali stvarno gnjusno, slažem se.

    avatar

    20.08.2012. (23:05)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Bit će još Assangea i silovanja bez silovanja, a bit će silovanja
    bez sankcija od tipova Alfa do omega, nema tu razlike. Zar nas
    oni odozgo ne siluju svakodnevno na najgore načine, ali nema
    toga tko bi to osudio, a sigurno neće biti ni sankcija. Aršini nisu više
    isti, nisu ni boje, a ni kistovi, teško se uhvatiti u koštac s rezimiranjem
    događaja, posebno s tvrdnjama o tomu da znamo što je "silovanje"
    a što silovanje. Laka ti noć:)))

    avatar

    20.08.2012. (23:14)    -   -   -   -  

  • -

    Što je sa slilovanjem muškaraca, nije valjda kako samo žene mogu biti silovane? Naročito je to nazočno u sredinama poput zatvora, popravnih domova, domovima za djecu bez roditelja (među domskom populacijom), ponekad u vojskama. Ako se o tome i priča, onda je to najčešće u obliku šovinisitčkih i odvratnih fora o zatvoru, tuširanju i sličnom, kao prije par mjeseci u slučaju uhićenja jedva punoljetne grupe učenika/studenata (Anonimus, Lulz ili kako već) koji su hakirali vojne i vladine sajtove, pa su optužbe teže. Na takve odvratne komentare, pak, nisu se osvrnule nikakve organizacije niti uredi za zaštitu (ženskih?) prava, samo poneke ozbiljne novine. I one su brzo odustale od raščlanjivanja stvarne nejednakosti u pravima i ugroženosti osobe, dostojanstva i zdravlja u spomenutim sredinama.

    avatar

    20.08.2012. (23:46)    -   -   -   -  

  • anon

    Jest off topic, ali...
    https://www.youtube.com/watch?v=Vy72jannBo4
    Tek na zadnjem kadru se vidi količina apsurda.

    avatar

    20.08.2012. (23:57)    -   -   -   -  

  • NF

    mene zaprepastilo nešto drugo, ajme koja faca, a kako mu lako podmetnuti žensku, toliko poznata slabost svih narcisa koju ameri naravno koriste, a o švedskim zakonima sve najgore, kao uostalom i o ruskim zatvorima, dvije zadnje online peticije protiv bjelosvjetskih anomalija koje sam uz čokoladu potpisao

    avatar

    21.08.2012. (07:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss
    Dvije kratke stvari:

    1) Citam ovaj clanak koji si tweetao:

    Muskarac ide u zatvor jer je ocjenjivao seksualne performanse djevojaka

    To se desava u Australiji i taj 22-godisjni mladic je dobio 4 mjeseca zatvora. Ona 22-godisnja djevojka sa Duke Univerziteta koja je takodjer objavila listu u kojoj je ocjenjivala kvalitetu seksa sa mladicima s kojima je spavala nije bila zakonski sankcionirana.
    OK, zakonodavni sistemi u Australiji i USA su razliciti.

    Ali, meni je interesantno slijedece: kad su zene te cije se seksualne performanse javno ocjenjuju, kao u ovom australskom slucaju, onda se muskarce osudjuje i posramljuje. Ali, kad djevojka, kao ona studentica na Dukeu, na isti nacin ocjenjuje svoje bivse partnere, onda feministice o njoj pisu kao o hrabroj, samosvjesnoj, neustrasivoj, mladoj djevojci koja cvrstom rukom upravlja svojom seksualnoscu.

    (PS. Ja muskarcima uvijek savjetujem da se nikada, apslutno nikada javno ne hvale s kim su izlazili, spavali, sta su radili, na kojim lokacijama itd. Niti pricati u drustvu, niti s deckima na pivi, niti na fejsbuku – apsolutno nista. To nista dobroga ne moze donijeti, a moze samo pokvariti stvari za buducnost.
    Najvise sto muskarac moze reci je, na primjer, “da, izasao sam na Anom na nekoliko dejtova.” I tocka.)

    2) Prosli tjedan je umrla Helen Gurley Brown, dugogodisnja urednica Cosmopolitan magazina. Ja mislim da joj svi blogovi iz Manosphere sa temom Igre moraju odati pocast minutom sutnje da joj iskazemo postovanje za sve ono sto je napravila za nas tokom svog dugog zivota. (Ovo nije sarkazam.)

    avatar

    21.08.2012. (15:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @missillusion: svakako je teško povući crtu. Smatram da tako nešto ne bi trebalo nikako biti kažnjivo, jer spada u nezgode,tj. nešto što se može bez problema dogoditi i ako ne postoji zla namjera.
    (da ne napominjem da žene teško mogu osjetiti je li kondom pukao ili nije, ali o tome sam već jednom pisao pa sam dobio mnoge negacije). Svakako, ako je namjerno to je loše, no koliko se često to događa, pogotovo uzevši u obzir koliko muškarci gube začimanjem djeteta?

    S druge strane, bušenje kondoma, gutanje sperme i njeno čuvanje, i slične postupci, su stvari koje zahtijevaju puno više planiranja i ne mogu se nikako dogoditi kao nenamjerna sitnica ili slučajnost. No to opet ne bih kažnjavao. Ukinio bih veći dio državnih potpora samohranim majkama, koje potiču takve stvari, no to nije kazna i ionako je iz drugih razloga. Naposljetku, i žene imaju svoju zaštitu, koju imaju i pravo i često državnu subvenciju da je koriste.

    Tehnički gledano, ako je žena pristala na seks, i tijekom seksa jasno i višekratno izrazi da ne želi više, muškarac ne bi smio nastaviti. No mislim da je to upravo stvar koja nas je proklela da živimo u hororu lažnih optužbi za silovanje, a neprocesuiranju pravih silovatelja. Niti jedan normalan muškarac neće nastaviti ako žena počne vikati "ne! stani!" i opirati se. Istodobno, niti jedan silovatelj neće stati zbog toga.

    Zakonima koji to definiraju kao zločin otvaramo prostor za procesuiranje samo pogrešnih osoba. No ono što će pomoći višestruko više od zakona jest vratiti ženske preferencije u normalu, to jest da ne troše sav svoj životni potencijal na stavljanje u takve situacije gdje imaju maksimalnu i jasnu mogućnost biti silovane.
    (dakle, mislim da je u moralnom smislu to silovanje, ali u zakonskom to ne bi smjelo biti)

    Recimo, na blogu one prostitutke koji možeš naći na lijevo, ona spominje da je silovana jednom, kada je klijent s kojim je imala dogovoreni, plaćeni seks, iznenada izvadio penis iz nje, pribio je na krevet i gurnuo ga u njen analni otvor. Nakon minute divljeg opiranja i protestiranja (koje ga nije zaustavilo), ona je shvatila da je bolje da izdrži i minimizira štetu i prepustila se da što brže bude gotovo. Slažem se s njom da je silovana, iako se kao i ona u gornjem linku stavila u situaciju koja poziva na to pa bih joj zbog toga mogao prigovarati. Ali ne vjerujem da bi takve stvari smjele učiniti podložnim procesuiranju, a pogotovo ne na temelju trenutnih dokaza (koji su uvijek riječ protiv riječi).

    No priznajem da je to jako kompleksna tema na koju nemam jasan odgovor. Znam samo što mogu kritizirati kada vidim da je pogrešno.

    @žvrlj, samohrana majka: hvala na videu, stvarno je odvratno. Žvrlj je istodobno i u pravu i nije u pravu. Neke žene jesu takve, i prirodni netaknuti nagon ogromne većine žena je također da budu takve. Razlika između takve i neke emancipirane dobroćudne koja iskreno voli Beta tipove je, kako sam napisao, razlika stupnja, a ne razlika vrste. Isto takva je razlika između dobroćudnog i kavalirskog Beta tipa i serijskog ubojice.

    Jedina je razlika što je trenutno više muškaraca od žena civilizirano i kontrolira svoje nagone.

    Svejedno, mislim da spoznaja da su ti iskonski nagoni tako mračni i odvratni u svojim najslobodnijim oblicima nas ne bi trebala zavarati na zaključak da su svi ljudi takvi. Da kultura i civilizacija nemaju utjecaja na njih, ne bi se nikada ni pojavile. Tako da, iako ih ima sve manje pa treba biti jako oprezan, meni je bitno jedino da je žena na toj maksimalnoj razlici stupnja, a za to što se nalazi na drugom spektru me nije briga jer spada u filozofiju.

    @malo ti malo ja: slažem se da nas siluju oni od gore... heh :D

    @-: kao što si vjerojatno čuo, u SAD-u je godišnje silovano više muškaraca nego žena. Naravno, to ne opravdava ni jednu stranu zločina, no sasvim je jasno da su jedne žrtve manje vrijedne. Nažalost...

    @anon: evo stavio sam tvoj link u pravi url tag da ga svi mogu pogledati.... genijalno! Koji jadnik.... i iako je ona već iskvarena do kraja, jer inače ne bi ni napravila tako nešto zbog čega je on radio video, takvim bijednim popuštanjem muti vodu za svih nas. Bljurgh.

    Video

    @NF: sasvim si u pravu da je mogao biti oprezniji, ali što da onda čini, da bude u celibatu? Ne kažem da to ne bi bilo mudro, ali čak i da nije nikada ni takao ni upoznao niti jednu od njih, opet bi obje imale jednaku moć otići na policiju i izmisliti da ih je senzualno pogledao na ulici ili tako nešto.

    Živcira me da se ovakve stvari događaju baš u Švedskoj, čiju civilizaciju i socijalnu državu uistinu poštujem i držim modelom. To je kao rak koji raste uz ljepotu..

    avatar

    21.08.2012. (22:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: drago mi je da si uočio kontraste i istaknuo ih. Ja se inače isto ne hvalim nikada, ali što više vremena prolazi, vidim da je totalna anonimnost jednostavno najbolji način... da se minimiziraju glavobolje, jer što je je. Zakon će rijetko biti na tvojoj strani.

    Što se ovog drugog, ne znam.... jest da je meni u tom svijetu lijepo, ali objektivno gledano, bio bih sretniji da nisam nikada bio prisiljen na ovo. Ne znam. Ponekad sam nostalgičan, ponekad uopće nisam. Onako kako je Solomon objasnio...

    avatar

    21.08.2012. (22:28)    -   -   -   -  

  • -

    Nisam čuo za taj podatak (kako je u USA godišnje silovano više muškaraca nego žena). Koliko se mediji i organizacije time bave, nije čudo kako ne znamo za takvav podatak.
    Ukoliko se netko suprotstavi tvrdnjama tzv. ženskih udruga (koliko žena one predstavljaju?) i agresivnog feminizma, bude se u medijima i međuljudskoj komunikaciji etiketiran kao šovinist, primitivac, ženomrzac itd. A onda, s takvom etiketom, za običnog muškarca (ne agresivnog Alfu) nastupaju problemi u poslu i svakodnevnom životu koji bi se mogli podvesti i pod mobbing.
    Moderni lov na vještice i heretike.
    Razlog više za nastup pod pseudonimom a ne pod pravim imenom, za razliku od gore spomenutih.

    avatar

    21.08.2012. (23:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Brojevi su još nesigurni, evo jedne rasprave u Guardianu gdje se iznosi dosta statistike. S druge strane, mislim da čak i nije toliki problem u samom broju, koliko u marginalizaciji i čak i naslađivanju nad tom pojavom (znaš ono kad netko nešto loše napravi pa svi odmah kokodaču kako se nadaju da će ga tamo u zatvoru silovati ogromni crnci i blah blah blah).

    avatar

    21.08.2012. (23:57)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Biti diskretan i ne hvaliti se uspjesima na romanticno-seksualnom polju je mudro ne samo zbog izbjegavanja mogucih zakonskh posljedica, nego i zbog toga sto to donosi vise prilika za buducnost. Cak i najpromiskuitetnija zena ne zeli da se o njoj prica da je takva ne samo zbog toga sto joj je mozda stalo sta sredina u kojoj zivi prica o noj, nego zato jer ona, kao i svi mi, ima svoj ego kojeg zeli ocuvati i ne zeli narusiti svoje dobro misljenje o samoj sebi. Prema tome, ako neka zena zeli malo zabave i pri tom biti sigurna da se to nece saznati, onda ce izabrati diskretnog muskarca, a ne onoga koji ce jedva docekati da se moze pohvaliti i to rastrubiti na sva zvona.

    Dodatni razlog za diskreciju je to da je hvalisanje strahovito odbojno. Po mom iskustvu, ljudi koji su najbolji u necemu (neki sport, profesija, borilacka vjestina, hobi, bilo sto) se nikada ne hvale i busaju u prsa kako su odlicni, nego je ta njihova izvrsnost ocigledna iz njihovog ponasanja, nacina govora itd.

    Ovo drugo (Cosmopolitan i H.G.Brown), slazem se sa tobom. I meni bi bilo draze da je stanje na trzistu drugacije. Ili, jos bolje, da i nema trzista, barem ne u ovakvom obliku.
    Iako sam ja od limuna napravio limunadu, dodao malo tekile i leda, i sada to lagano pijem, to ne znaci da ne vidim zrtve, i muske i zenske, ovakvog stanja stvari, kako kod mog prijatelja kojeg je zena lazno optuzila za zlostavljanje, tako i kod mojih prijateljica (35+) koje su ocajne jer se nisu udale, a to zarko zele.
    I bez obzira sto je Cosmo i HGB tjerala vodu na moj mlin to ne mora znaciti da ne mogu u istom trenutku osjecati malo zahvalnosti i puno prezira.

    BTW, ove ili prosle godine, po prvi put u povijest USA je kod rodilja mladjih od 30 godina (a to je vecine rodiljla u Americi) vise djece rodjeno u vanbracnoj zajednici ili kod samohrane majke, nego u sluzbenom braku. Prije 40-ak godina, broj vanbracne djece kod americkih crnaca je bio oko 25% i tada su zvonila sva zvona na uzbunu da se istrazi zasto tradicionalna obiteljska zajednica propada itd. Danas je taj postotak presao 70%.
    Znak vremena koja dolaze.
    I novih limuna koji mi padaju u krilo.
    (Idem naliti jos malo tekile.)

    avatar

    22.08.2012. (03:10)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    Kad smo već kod silovanja, evo jedne kontroverzne izjave Helen Mirren i rasprave koja je uslijedila:
    http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/is-helen-mirren-righ t-about-date-rape-915788.html
    @Vuk i Igniss: Zašto baš Cosmopolitan (ili to ide sve ženske časopise)? Tu i tamo ga prelistam kod frizerke (kad nema Glorije ;-)) i ne čini mi se baš tolko lošiji od drugih, a nedavno sam na netu naletila na Cosmoonline - "How to give a great blowjob", što je sasvim ok i za djevojke u vezi koje možda žele dečku priuštiti malo iznenađenje (zapravo ne znam na kojem drugom mjestu bi cura uopće mogla naći savjete "što raditi dečku u krevetu". Pa ako imate koji prijedlog...). Mislite da ženski časopisi potiču promiskuitet, ili se samo prilagođavaju publici (ženskoj) koja je sve promiskuitetnija?
    @Igniss: Već par dana čitam The honest courtesan, odličan blog, jako je zanimljiva.

    avatar

    22.08.2012. (12:29)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Samohrana majka

    Ne znam da li to ide sve zenske casopise jer ih ne citam, ali to svakako ide na racun Cosmopolitana koji je bio zacetnik tog zanra, a danas predstavlja simbol takve zenske literature.
    Moja zamjerka je sto taj casopis kroz cijelo svoje postojanje muskarce tretira kao idiote cijim ponasanjem upravlja iskljucivo njihova donja glava. A kod zena podstice glupavost i nesigurnost jer im usadjuje osjecaj da ako ne zele ili ne znaju kako napravit dobar blowjob svom decku ili ga poseksati na neku novi nacin, onda ce se naci neka druga cool djevojka koja ce to uciniti.
    Ali, kao sto rekoh, hvala im.

    Cilj vecina casopisa je zarada novca i oni se moraju prilagodjavati sadasnjici ako zele ostati relevantni i profitabilni. S druge strane, poznati casopisi kao sto je Cosmo utjecu na oblikovanje sadasnjice u kojoj postoje. Zato smatram da izmedju casopisa koji poticu ovako danasnje stanje na trzistu i zenske seksualnosti postoji positive feedback loop.

    avatar

    22.08.2012. (12:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @samohrana majka: u principu se slažem s time, nije sav sadržaj toga toliko loš, ali definitivno si na tragu nečeg kada nagađaš da se prilagođava publici, a ne publika njemu.

    Novi post: Beta mjeseca: "Posveta mojoj ženi koja je imala avanturu"

    avatar

    22.08.2012. (13:18)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Link koji je postala samohrana majka
    Vrlo zanimljivo! Nikada ne bih očekivao takav istup od nje, a u principu se slažem. To je isto što sam napisao i misssillusion: tehnički gledano to jest krivo, ali mislim da nije u interesu društva da bude kažnjivo. No o tome bi se dalo raspravljati.

    avatar

    22.08.2012. (13:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...