Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (52)

Marketing


  • geomir

    Svaka ti je na mistu!!
    Samo tebe (nas) niko ne sluša !!

    avatar

    12.08.2012. (16:51)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Zamislimo kupleraj. Podijelimo zaposlenice u tom kupleraju na lijeve i desne, na lijevi centar i desni centar ili što god. Sad zamislimo da taj kupleraj vode dvije madam, svaka s po 50% udjela u vlasništvu. Prva madam se zove Desni Centar, a druga madam Lijevi Centar. Svake četiri godine njih dvije se izmjenjuju u upravljanju, tako su se dogovorile. Upravo je nedavno počela s upravljanjem madam Lijevi Centar. Ona, naravno, preferira djevojke iz svoga klana. Daje im najbolje mušterije koje ostavljaju najviše bakšiša nakon seksa. Obzirom da su sad djevojke iz lijevog klana popularnije, one se hvale, podignute glave, a hvala im glasi ovako: mi smo moralne i časne žene! E tako i naši političari iz Kukuriku-koalicije mrdaju bokovima i plešu oko štange uz polagano svlačenje, govoreći pritom s pozornice: mi smo moralni i časni političari!

    avatar

    12.08.2012. (17:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @geomire.... ma ja ipak mislim da smo im mi poput kamenčića u cipeli.... Ništa strašno... ali ipak ih žuljamo... :)))))))
    @Mariano Aureliano... usporedba ti je odlična. Ovo je pravi pravcati kupleraj... ili kako bi Kalimero rekao: "To je prava, pravcata nepravda!"

    avatar

    12.08.2012. (18:22)    -   -   -   -  

  • blade777

    U ovako važnom projektu, ključnu ulogu bi trebao imati netko tko je najzaslužniji da do realizacije uopće dođe. Netko tko je doprinjeo da taj projekt uopće postane interesantan koncesionaru.
    Iako mislim da će nas Francuzi malo toga pitati. Ipak, mislim da bi na tom mjestu trebao biti menadžer koji će imati muda Francuzima pljusnuti istinu u lice. U svakom trenutku skretanja sa dogovorenog plana, u svakom trenutku pokušaja izigravanja javne interesne strane.
    Da se ne dogodi nešto poput projekata: Javno-privatno partnerstvo
    Zanimljivo je to ispalo na projektu Autocesta Zagreb-Macelj, gdje porez prikupljen plaćanjem cestarina, završi na bankovnom računu koncesionara, a ne tamo gdje bi trebalo, u državnoj blagajni.
    Sve pokriva izgovor: promet je puno manji od onog prometa koji je planiran u ugovoru o JPP.
    Jel to znači da će PDV prikupljen plaćanjem aerodromskih usluga, biti plaćan koncesionaru, ukoliko promet bude manji od planiranog(5 milijuna putnika godišnje), nije li to stavljanje moguće uplate koncesije na nulu?
    Meni sve tako djeluje, jer smo mi još jako daleko od tog planiranog prometa. Na kraju će deblji kraj izvuči poreski obveznici, jer će njihov porez završiti u privatnim lisnicama, a ne u državnoj blagajni, pa će na drugi način morati nadoknađivati taj manjak sredstava.

    avatar

    12.08.2012. (19:06)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Čemu se čuditi? NIje li i gospodim prvi od... dodijelio sebi čin prije nego je postao samo jedan od, po principu vlastodržaca kojima nije bio dovoljan čin generala već su trebali biti generalisimusi, nedodirljivi u svojoj veličini, nepogrešivi. Pa ako smo tako počeli treba li se čuditi svemu onome kukurikanju koje je slijedilo i slijedi.

    Dok sam išao u srednju školu, na profesorovo izlaganje istrči se Pero jednim svojim odgovorom. Gleda ga profa pa kaže: "Pero, ne trči pred rudo." Odmah nakon toga padne profi na pamet pa ga upita: "Pero znaš li ti šta je to rudo?", a Pero će kao iz topa: "Znam, malo mjesto u bosni!"

    avatar

    13.08.2012. (11:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blade777.... upravo sam pročitala tekst Dražena Ciglenečkog iz Novog lista. I on ističe važnost ovog projekta i ističe kako je predloženi gospodin idealan izbor. Na kraju svog teksta pita:
    " Ali, objektivno, je li doista krimen ako je sadašnja vlast diskrecijski odlučila da Jedinicu za upravljanje projektom izgradnje terminala u Zračnoj luci vodi Šams, koji bi se po prirodi stvari trebao naći na toj poziciji? Ipak je to ključno pitanje, a ne tko je kome pisao mailove s nalozima da se osigura Šamsov izbor.kraj teksta"

    Mislim da ipak to nije ključno pitanje. Smatram da je u ovom igrokazu ključno pitanje LAŽ I OBMANA.... tj. namješteni natječaj.
    Osobno nemam pojma koliko je stručan gospodin koji se spominje.... i nemam baš ništa protiv toga da sjedne na mjesto za koje je navodno kvalificiran i koje je navodno zaslužio.
    No itekako imam puno PROTIV toga da se u ovoj zemlji ne poštuju propisi i da natječaji služe kao igrokaz za javnost. To ponižava cjelokupnu javnost, sve one koji se na natječaj javljaju, a one koji takve natječaje raspisuju čini neuvjerljivima, lažljivcima i muljatorima.
    To je po meni KLJUČNO PITANJE ove priče.
    Nije svejedno na koji NAČIN dolazimo do cilja.

    Npr. u nekom razredu djeca pišu kontrolnu iz matematike. Učenik A je samostalno riješio zahtjevan zadatak i došao do rezultata, a učenik B je prepisao od njega. I jedan i drugi će dobiti istu ocjenu, jedan i drugi imaju isti rezultat..... ali samo je jedan ISPRAVAN... jer ovaj drugi je varao i način na koji je došao do rezultata taj njegov rezultat čini smiješnim, neutemeljenim i neispravnim.... bez obzira što je matematički točan.

    avatar

    13.08.2012. (11:31)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @More ljubavi.... nasmijao si me pričom o Peri. :))))))))))
    A što se tiče čuđenja.... mislim da se moramo čuditi i protestirati svakodnevno.... inače ćemo uskoro imati društvo u kojemu više neće biti važno što je što.... i odgovori... poput ovog koji je dao Pero postat će nešto normalno i prihvatljivo.
    Svaka vlast teži tome da ima što više Peri.... koji što manje znaju i koji su neosjetljivi na sve što se događa oko nas.

    avatar

    13.08.2012. (11:41)    -   -   -   -  

  • blade777

    @donin svijet...ja nisam eksplicite naveo tko bi to trebao biti, nego kakve kvalitete, za taj zahtjevan posao, treba kandidat imati.
    Mišljenja sam da se jedino na javnom natječaju mogu predstaviti te stvarne kvalitete.
    Može se jasno predstaviti tko i koliko je za ZLZ u proteklom razdoblju napravio, a onda, uvažavajući stvarne argumente, odabrati najboljeg menadžera.
    Ima dosta ljudi koji su puno napravili za ZLZ, ali ima i onih koji za sobom ostavljaju najupečatljivije, konkretne rezultate - ostvarenu dobit.
    Tak bi to nekak trebalo funkcionirati.

    avatar

    14.08.2012. (09:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blade777, slažem se s tobom. U svakoj struci se točno zna tko je tko... i koliko je stručan. Da postoji dobra volja da se provedu pošteni natječaji, da se na određene funkcije i radna mjesta postave stručni i sposobni to ne bi bio nikakav problem. Zna se koja je procedura, a i koji su kriteriji po kojima se bira.... ako se bira pošteno.
    Kao što sam već napisala... stručnost konkretnog čovjeka ne mogu komentirati..... ali s pažnjom pratim neka druga imenovanja i zbog njih sam strašno tužna, čak uplašena za ovu zemlju.... jer je očigledno da tu nema dobre namjere.... nego se radi o političkom silovanju sustava.
    Postoji jedno veliko poduzeće u ovoj zemlji.... koje je ne neobično važno državi i svim građanima ove zemlje. To poduzeće je već više od dvadeset godina taoc politike i dešavala su se razna čudesa.... ali nikada do sada nije bilo ovakvih nebuloza, nereda i "silovanja". Odokativnim procjenama političari se razbacuju podacima o višku radnika (više tisuća), o mogućim otkazima... a da prethodno nisu napravili analize i nisu u stanju reći gdje su ti viškovi. Ovih dana na čelno mjesto za rješavanje tog problema (brigu o LJUDSKIM POTENCIJALIMA) postavili su veterinarku, koja nikada nije radila u tom poduzeću.
    U tom poduzeću ima nešto manje od 200 pravnika. Nikada se u povijesti tog poduzeća nije dogodilo da bi na tom mjestu bila osoba koja nije pravne struke. Zar je doista moguće da od tih 200 pravnika koji dobro poznaju sustav ne postoji nijedan koji bi mogao odlično odraditi taj zadatak? Ako ne postoji..... zar je moguće da u ovoj zemlji ne postoji nijedan stručnjak s tog područja koji bi se mogao uhvatiti tog velikog posla? Očigledno je da vladajući nemaju dobre namjere... nego će biti "šišanja ovaca", "štrojenja" i "klanja". Možda je imenovana doista sposobna veterinarka, sasvim sigurno je vrlo omiljena u redovima svoje političke stranke... ali kako radnici mogu vjerovati da će povjerene joj zadatke odraditi kako treba... kad o tome nema pojma, a taj veliki i složeni sustav uopće ne poznaje? Ovakva imenovanja su ponižavanje radnika, poduzeća, svih građana... općeg interesa.
    To je isto kao da ja na ginekološki pregled odem kod frizera, da zube popravljam kod mehaničara, a perilicu rublja dam popraviti pedikeru.... a sve zato što je to ekipa koja politički diše poput mene.
    To ne bi bilo pametno...... jer kad biramo zubara, ginekologa, frizera ili mehaničara.... tada nam nije važno kako politički misli, nije nam važno koje je boje kože, koje je vjere, kojeg spola... važno nam je samo da ZNA svoj posao.
    I još nešto. Proveden je natječaj. Sve je po zakonu. :))))))))
    Toliko o PRAVEDNOSTI koju su tako glasno obećavali......
    Znaš..... hvata me tuga, mućnina u želucu i panika za budućnost ove zemlje.... dok gledam što i kako rade.

    avatar

    14.08.2012. (10:34)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Sve si dobro napisala i divim ti se na snazi...zapravo, svi smo postali "otporni" na ovakve probleme što je apsolutno neprihvatljivo i razlog što se ovakve stvari još uvijek događaju. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje...rekao je Ghandi (tako sam negdje našla), a mi sigurno zaslužujemo više bez obzira na boju ili stranku koja je ili će biti na vlasti. Grci su se digli na noge i što su dobili? Ništa. Mislim da nije problem samo u državi nego u cjelokupnom globalnom ozračju. Vrijednosti su se promijenile, tako da i pravednost nema značenje ono koje je imala prije 50 godina. Vlast mora biti legalna, ali i legalistička i ovakve stvari bi trebale biti nedopustive!

    avatar

    14.08.2012. (11:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @putGradine... nije ti to za divljenje. Govoriti i pisati ono što većina misli, a šuti sasvim sigurno nije mudro. Puno je lakši put onih koji imaju članske iskaznice i klimaju glavama. Oni su dobri dečki i cure. A ovakvi lajavci poput mene su aždaje, luđaci i svo zlo ovoga svijeta. Tko bi nas ovakve volio i želio u svojoj blizini?!!!! Teški smo i samima sebi.... jer uvijek sve trančiramo do zadnjeg detalja, preispitujemo i tražimo dlaku u jajetu... kako drugima, a sebi još i više.
    Ne slažem se da su se vrijednosti promijenile. Univerzalne vrijednosti su bile iste u vrijeme naših pradjedova i danas. Mijenjaju se samo ljudi i njihove navike.... a tako i tumačenje tih vrijednosti.
    Krađa, varanje, petljanje i muljanje su uvijek bili neprihvatljivi. Takvi su i danas. Ova tema je i otvorena iz razloga jer nas političar iz samog vrha vlasti uvjerava da da su oni koji krše propise dobri dečki bez političkog iskustva..... jer ne znaju dobro lagati. To što moćni ljudi sustav vrijednosti tumače na svoj način... ne znači da je zlo postalo dobro i obrnuto. Svi mi i dalje jako dobro znamo što je dobro, a što zlo.
    Danas i premijer poručuje da u konkretnom slučaju nije bio ni potreban natječaj, nego prekomanda.
    Zgodno! Pa zašto je onda uopće raspisivan natječaj? Za igru? Kao šarena laža na narod? Zašto se u ovim teškim vremenima rade igrokazi i troši dragocjeno vrijeme na nešto što nije potrebno?
    Ako je temeljem propisa natječaj potreban, a sve je riješeno prije no što je proveden... netko bi za to treba snositi odgovornost, a ako temeljem propisa natječaj nije bio potreban, a netko je odugovčio iz neznanja ili iz nekih drugih motiva... tada bi opet zbog toga trebao odgovarati... jer situacija je teška i nema vremena za ovakve igrokaze..... a ovakvim odnosom prema natječajima se ugrožava pravni sustav i šalje poruka ostalima da je to nešto nebitno, tek puka forma i igrokaz.

    avatar

    14.08.2012. (14:35)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Točno, vrijednosti se nisu promijenile, ali tumačenje tih vrijednosti jesu. Za nas "aždaje" krađa je uvijek bila i biti će krađa, ali u društvu se stvara ozračje gdje je krađa tzv. snalažljivost. To je samo jedan primjer izvrnutog tumačenja vrijednosti. I ja sam "lajavica" po prirodi i ne trpim nepravdu, ali tvoja upornost da zdravorazumskim načinom objasniš devijantne situacije u našem društvu je za divljenje. I zato se divim... jer kod sebe vidim da posustajem iako o svim tim situacijama mislim isto kao i ti:)

    avatar

    15.08.2012. (09:23)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @putGradine.... ne posustaješ.... nego osjećaš tugu u sebi zbog svega što nas okružuje. Tebi se samo čini da sam ja uvijek u akciji... zbog ovih tema na blogu.... a u biti se sve više povlačim u sebe, sve sam tanjih živaca i sama imam osjećaj da posustajem.
    Aždaje ljuske mijenjaju, ali ćud nikada. :))))))))) Pa su tako i naša povremena tužnjikava raspoloženja tek prolazne faze......
    Aždaje se često osjećaju različito.... čak zalutalo u prostoru i vremenu.
    Nedavno mi je jedan kolega to objasnio ovako:
    "Takva raspoloženja su samo reakcija normalnog čovjeka na nenormalne situacije.... Kad je netko neosjetljiv na sve nenormalno što se dešava, na sve zlo koje vidi oko sebe... tada on nije normalan."
    No taj kolega isto spada u porodicu aždaja pa to mišljenje ide nama u prilog. :)
    Često ćeš čuti ljude kako izjavljuju da su apolitični, da ih baš briga i treba se okrenuti vedrijim temama i svojm interesima.
    A ja se pitam kako uopće čovjek može biti apolitičan, kad je politika sve oko nas? Kako se možemo okrenuti vedrijim temama kad stvarnost oko nas nije vedra i osjećamo da će i sutra biti mračno zbog ovoga što vidimo danas? Ako biti hladan, neosjetljiv i okrenut svojim intresima znači biti normalan po današnjem sustavu vrijednosti.... onda je meni drago da nisam normalna. :))))))

    avatar

    15.08.2012. (10:06)    -   -   -   -  

  • blade777

    @donin svijet...najbolje je upitati za mišljenje one koji su određenu stvarnost proživjeli(Sanader, Polančec, Čačić, Fižulić, Ferenčak, Mravak, Žužić, Gucić, Čehok, Patafta...).
    Oni zasigurno znaju pojasniti koliko ljepote života, a koliko rastrojstva, određeno ponašanje sa sobom donosi.
    Ma koliko mi loše mislili o njima, oni nas jako puno mogu naučiti.
    Mogu nas naučiti koliko određeno ponašanje sa sobom donosi izgaranja životne energije, i isplati li se uopće takav način življenja.
    Ipak, nije mi jasno zašto jasnije o tome ne govore, zašto šute?
    To nije nikakav sram, nego samopomoć i pomoć svima drugima.
    Sebi i drugima možeš pomoći samo onda kada sa jasnom namjerom ostvarenja dobra, pričaš o istini bez imalo srama. Dobro koje iz svega može ispasti, mora nadjačati sram.
    Istina jest voda duboka, ali nije opasnost za utapanje, nego tek mogućnost novog rođenja - rođenja duhom.
    Onaj tko govori istinu, životnu energiju umnožava, a onaj koji govori protiv istine, životnu energiju višestruko izgara.

    avatar

    16.08.2012. (09:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blade777... kad smo već kod istine.... asocirao si me svojim komentarom na nešto. Kad je pokojni Drnovšek kritizirao Vladu mediji i politički protivnici su se tada rugali i čudili se kako čovjek kojemu je Gandi uzor napada kritikama?
    A tada im je on odgovorio: "Gandi je kazao da su dvije stvari najvažnije - mir i istina. Ali je i pridodao - istina je važnija od mira."

    Ja bih dodala... Bez istine nema mira.... Samo istina može donijeti mir.
    A kad sam već na tom lijepom "kanalu"..... završit ću komentar posljednjom Drnovšekovom porukom... a koja je objavljena na web stranici Pokreta.

    "Što želimo u životu?
    Mir. I smisao svojeg postojanja.

    Moramo li tražiti smisao?
    Naravno. Jeste li ga pronašli?

    Da li je smisao postojanja u ispunjavanju materijalnih želja?
    Za mnoge jest.

    I, jesu pronašli smisao?
    Našli su smisao u besmislu.

    Ispunjavanje materijalnih želja je besmisleno?
    Besmislene su želje.

    Ali ne možemo bez želja?
    Ako smo bez želja i očekivanja, onda smo i bez briga. Mirni smo.

    Da li je to dovoljno? Biti miran?
    Ako smo mirni, pronašli smo smisao.

    Dakle, mir je ono što tražimo?
    Mir je ono što možemo pronaći.

    Trebamo li još nešto tražiti osim mira?
    Tražiti možemo, ali teško da ćemo i pronaći.

    Ali možemo naći novac, uspjeh, moć i slavu.
    Da, i izgubiti svoj mir.

    Ali, ako imamo sve to, zašto nam treba i mir?
    Tada nam treba najviše.

    Zar ga tada ne možemo naći?
    Ne, ako smo vezani uz novac, uspjeh, moć i priznanja.

    Teško je ne biti vezan uz sve to?!
    Ako smo vezani, brinemo, strah nas je da ćemo sve to izgubiti. Strah i brige donose nemir.

    Ali svatko o nečemu brine, svakoga je nečega strah?!
    Jer očekujemo da ćemo to što smo stekli moći zadržati.

    Strah nas je smrti?!
    Jer smo vezani uz materijalno postojanje.

    Zar nije svako postojanje materijalno.
    Ali može biti i duhovno.

    Kakvo je duhovno postojanje?
    Ono, koje prekoračuje materijalno.

    Kako ga prekoračuje?
    Tako da se riješi vezanosti.

    Pa i vezanosti uz život?
    Pa i vezanosti uz život.

    Ako nismo vezani uz život, bit ćemo mirni?
    Da, tada smo mirni. Ne bojimo se više ničega pa čak ni smrti.

    Da li je to smisao kojeg tražimo?
    Takav mir trebamo tražiti. Ako ga ne pronađemo, ostat ćemo zarobljenici strahova i briga.

    Zar je zaista život bez vezanosti uz materijalno smislen?
    A jesu li strahovi i brige smisleni?

    Uz mir mora postojati još nešto što našem životu daje smisao?
    Da. Dobrota.

    Dobrota?
    Moramo stvarati dobro. To našem životu daje smisao.

    Dakle, mir i dobro?
    Mir i dobro."

    Bilo bi zgodno čuti da li se likovi koje si nabrojao slažu s Drnovšekom.
    Velika je šteta što su odabrali teži put da bi došli do tih spoznaja... ako su uopće došli....

    avatar

    16.08.2012. (12:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    iz tog razloga smatram da ova država nema više smisla postojati, previše je zagađeno i zgaženo. Navijam da nas neka skandinavska zemlja proglasi svojim protektoratom

    avatar

    16.08.2012. (23:05)    -   -   -   -  

  • Potravlje moje

    na žalost, u našoj visokoj politici se ne nazire osoba kojoj možemo bezrezervno vjerovati. sve je ovo već viđeno i prožvakano. među nama koji piskaramo po internetu i pametujemo dalo bi se pronaći dosta idealista, ljudi koji se čine spremni i poginut za istinu, ali kada se takvim ukaže prigoda da doista budu u prilici služiti svom narodu pitanje je da li bi u toj situaciji odabrali "imati ili biti"...

    pitanje je koliko je svaki od nas u svom radnom okruženju karakteran i dosljedan u svojim stavovima...ili smo u javnosti jedno a pod okriljem mraka nešto sasvim drugo.
    ukoliko nismo takvi, otkud nam na vlasti tolike gramzive hijene i lavovi koji proždiru svoju djecu...nismo li ih mi stvorili? nisu li od nas došli?

    i što im, na kraju, možemo?
    ako ih u ovom komentaru pozovem da daju ostavke hoće li to doista učiniti? i tko bi ih mijenjao...ti i ja? gandi se rijtko rađa, drnovšek nešto češće....ali opet rijetko.

    samo nam bog može pomoći.

    pišeš jako zanimljive članke i pametno zboriš, sve potpisujem iz ovog posta, ali doista ne znam što nam je činiti...osim da mijenjamo sebe.

    lijep pozdrav

    avatar

    17.08.2012. (21:35)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverin.... mislim da si previše pesimističan i nestrpljiv. To ti je od mladosti..... :))))) I silno si mi simpatičan tako prčevit....
    @Potravlje moje.... velikih i duhovnih ljudi je puno manje od onih koje imamo prilike gledati... ali ih ima.
    Problem je upravo u tome što čovjeka velikim čini skromnost, samozatajnost, nesebičnost i težnja za mirom.
    U našoj zemlji je puno poštenih intelektualaca koji bi mogli ovu zemlju izvući iz krize... no problem je u tome što se ne žele uprljati u tom natjecanju s likovima koji nam se izmjenjuju na vlasti. To su ljudi koji drže do sebe i onoga što jesu i nezamislivo im je prihvatiti obrasce ponašanja koji su uobičajeni na našoj političkoj sceni... a i iza kulisa.
    Upravo zbog njih sam i odabrala citat velikog čovjeka koji vrišti da je istina važnija od mira.
    Jako sam ljuta na naše poštene intelektualce što šute. Ja ih razumijem.... ali sam ipak ljuta na njih.
    Većinu je ovaj narod odškolovao i smatram da su dužni učiniti više od onoga što čine... a iz prikrajka gledaju što se dešava i odgovaraju samo onda kad ih se pita. Nema među njima dovoljno hrabrosti i volje da konačno kažu ŠLUS strahoti koja nas je snašla....
    Dužni su ovom narodu... ali i svojoj djeci i svojim unucima. Ima ih... sasvim sigurno ih ima.... samo se moraju probuditi....
    Pitaš što mi na kraju možemo?
    Slažem se da možemo mijenjati sebe.... loše navike i truditi se da svatko u okvirima svojih mogućnosti čini sve da pripomogne u ozdravljenju društva.
    A u slobodno vrijeme možemo razgovarati o svemu što se dešava i što nas muči. To je strašno važno. Mi smo javnost.... i strašno je važno poručiti onima koji nam lažu da nismo nasjeli na laž... strašno je važno svakodnevno vrištati zbog svega što nas muči..... Jer ako svi šute... tada se oni koji lažu i varaju uljuljkaju i osjećaju se još moćnije i jače. Svi oni kad dođu na vlast misle da su vječni i da će im zauvijek biti dobro..... misle da mogu činiti što žele.
    Zadnjih godina vidimo neke koji su visoko letjeli i nisko pali.... a to se desi svima koji previsoko lete....
    A odgovor na tvoje pitanje dao je opet Gandi:
    “Čovjek često postaje ono što o sebi misli. Ako budem stalno ponavljao kako neke stvari ne mogu napraviti, vjerojatno je da i neću moći. Suprotno tome, ako vjerujem da mogu, sigurno ću steći sposobnost da to i napravim.”
    Ako previše pojedinaca ponavlja da ne možemo učiniti ništa... tada će tako i biti.... ali ako neprestano ponavljamo da smo svi kotačići u ovom važnom mehanizmu, da smo svi odgovorni i moramo sudjelovati na sve načine... i ako čvrsto vjerujemo da možemo ovaj svijet učiniti boljim i veselijim mjestom, tada će to biti moguće.
    Ne smijemo se predati. NIKADA!
    I zato ti hvala na javljanju..... jer i tvoj komentar je ton u zajedničkom vrisku protiv nečega što nam se ne sviđa. :)

    avatar

    17.08.2012. (23:19)    -   -   -   -  

  • Potravlje moje

    znaš, mislim da je pogrešno od tzv. intelektualaca koji se ne žele uprljati ukoliko se odvaže prihvatiti odgovornost vlasti.
    ispadaju sebične kukavice koje su same sebi najvažnije.
    pa što ako se uprljaju na putu do pravednog cilja.
    nekad, da bi preskočio lokvu na putu moraš zaprljati hlače...
    zar je važnije ostati samodostatni čistunac koji nikad neće pokušati...?!

    tuđman je pravio brojne pogreške i općenito nije bio prikladan za demokratsko društvo ali je u svoje vrijeme imao petlju napraviti prave stvari. ne želim otvarati nove teme, samo želim reći da moramo u datom trenutku činiti ono na što smo pozvani. odgovornost prema vremenu i trenutku moramo prihvatiti...a ne prati ruke od svega i kritizirati one koji su se odvažili.

    a isto kao ghandi veli i sveti pavao: "sve mogu po onomu koji mi daje snagu".

    treba vjerovati u sebe, tako je.

    lp

    avatar

    18.08.2012. (00:29)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Potravlje moje..... u pravu si. Na kraju intelektualci ispadaju sebični i kukavice. No sad ću ti objasniti zašto ih ja razumijem.....
    Nije intekelktualac svaki visokoobrazovan čovjek. Pravi intelektualci su oni koji uz puno znanja posjeduju i osobine koje njihove poglede šire i nose ih dimenzijama u kojima većina ljudi nikada nije bila.
    Oni u sebi imaju djetinju znatiželju.... onu koja ih škaklja da svakog dana uče sve više i više.... Kako njihovo znanje raste razvijaju se i osobine koje ih čine različitima od većine. Što je znanje šire oni postaju svjesniji koliko je maleno i koliko još moraju naučiti, a to ih čini skromnijiima i okrenutima usvajanju novih znanja. Pravi intelektualac je samo onaj koji je častan čovjek. Pravi intelektualac se ne takmiči s drugima u tome tko će napraviti veću i bolju kuću, tko će voziti skuplji auto..... oni ne hodaju na plastične operacije i sve te tričarije kojima je okrenuta većina njima su nebitne Oni se uopće ne takmiče s drugima... jer su svjesni da vezanost za materijalno donosi siromaštvo, a u duhovnoj dimenziji i znanju takmičenja na taj jalnuški način nisu potrebna... nego je više znanja intelektualni izazov i znanje drugih ne može umanjiti njihovo znanje. Oni su pravilu humanisti i nisu sebični.
    U ovom trenutku djeluju sebično... jer šute.
    Ali pokušaj zamisliti jednog takvog čovjeka.... koji brodi takvim dimenzijama... koji bi se radi političke aktivnosti morao družiti i nadmetati s jednim Kerumom, Bandićem, Mamićem, Đakićem i sličnim likovima. U političkom svijetu... da bi se napredovalo i da bi se uopće dospjelo na liste i funkcije potrebno je laktarenje, lobiranje, podmetanje... puno samohvale, obmane i drugih nečasnih radnji. Pravim intelelektualcima su takva ponašanja strana, bljutava i oni se nemaju ni potrebe, ni volje na taj način natezati sa raznim nemoralnim spodobama. Nijedan od njih neće odbiti pomoći Hrvatskoj ako ih se pita i pozove.... ali neće se gurati, nametati i takmičiti s ovim likovima koje sam spomenula.... jer oni znaju tko su, što su i kamo idu...... i tu se ne radi o sebičnosti... nego o drugačijem svjetonazoru i mentalnom sklopu. Za njih je politika i sve ono što ona nosi gubljenje vremena i prljavština, koja ih iscrpljuje.
    Kod nas su na površinu isplivali glasni i agresivni krkani i ušutkali su intelektualce i puno normalnih ljudi koji se ne žele i ne znaju tako ponašati. Krkani njihov jezik ne razumiju..... a spuštati se na njihov nivo je pravim intelektualcima neprihvaljivo... jer takva ponašanja su primitivna.
    Mislim da je u tome kvakva. No jednom ćemo doći do ruba i nećemo moći dalje.... i tada ćemo se morati okrenuti onima koji znaju, hoće i mogu......
    U zemljama blagostanja većina naroda nema pojma kako se zovu ljudi iz vlasti..... jer ovi rade svoj posao i ne prikrivaju svoja neznanja i nepsosobnost naslikavanjima i medijskim paradama.
    Ja se nadam da će loša situacija u društvu motivirati sve političke strane u društvu da priznaju sebi svoju nemoć i da dogovorno formiraju stručnu Vladu..... u kojoj će sjediti ljudi koji ZNAJU... i za koju neće biti važno u kojoj je tko stranci, tko je vjernik ili nije, koje je boje kože, spola ili nešto treće..... U svakom društvu se jako dobro zna tko su stručni ljudi.... Samo ih treba pozvati i dozvoliti im da se bave svojim poslom....... Tada će nam biti bolje.
    Snagu za takvu nesebičnost...za odricanje moći i vlasti koju su ugrabili imaju opet samo intelektualci u velikim strankama....... koji moraju vlastitim krkanima objasniti da ovako više ne može.... jer tonemo svi zajedno.... sve dublje i dublje.....

    avatar

    18.08.2012. (09:55)    -   -   -   -  

  • ero

    ja sam se najviše najidija kad je glavni od laburista Pupić izgubija od Baldasara za nekakvu agenciju.

    Em mu nije prošlo šta je laburista, em nije pomoglo ni šta jer bija vatreni haspejac.
    Bieće da je Baldasar Srbin pa proša.

    Šteta da se ne prijavi u ovu složno slaganje.

    A đabe sve.....nećete nikad do funcija jer nikad nećete dobacir do 5 % na nacionalnom nivou.

    A imaćete oko 1% kad vas ljudi malo bolje upoznaju.

    avatar

    19.08.2012. (21:56)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Ero... alkići vide bijele mišeke... narkići imaju razne halucinacije.... a čitam tebe i nako ne mogu odgonetnuti... A na čemu si ti?

    avatar

    19.08.2012. (23:22)    -   -   -   -  

  • ero

    Ovo za jedan posto mi je došlo bez ičega,

    Čista vizija.....ka šta sam odma zna da su laburisti mućak. Nije to livice nit obraza vidilo.

    Ali popravićete se kad vas popune ustaše.

    Ni na čemu nisam....ali dođe čoviku da uzme nešto kad vidi ovo bjesomučne pljuvanje po sdepejcima po svim medijima.

    Šta je najgore, neki za pljuvanje nisu ni plaćeni.....neg za mafiju odrađuju posa iz uvjerenja. To se nekad zvalo "politički prijatelji".

    Nisu članovi organizacije, neg izdaju zbog uvjerenja.

    avatar

    20.08.2012. (01:04)    -   -   -   -  

  • blade777

    Svatko od nas voljnih, može se mijenjati na bolje, ali u skupnom smislu značenja jednog društva, potrebna je nesebična afirmacija svih, pa i onih naizgled "malenih" potencijala.
    Već sam pisao o tome, da je potrebna afirmacija svakog voljnog pojedinca:
    prvotno angažmanom u svaku relevantnu organizaciju, udrugu, stranku, a potom iznutra rastvoriti negativne učinke svih do tada napravljenih korupcijskih i inih štetnih aktivnosti.
    Nema promjene na bolje, ako se samo durimo, kritiziramo, predstavljamo svoje mišljenje. A ima, onda kada uzmemo sudbinu u svoje ruke i pljusnemo istinu u lice, svima onima koji su nam "mazali oči", onima koji su nas radi naše nepoduzetnosti izrabljivali, i krali nam, moguće preljepe trenutke života.
    Nećemo samo pisati i gubiti dalje vlastiti život, poklanjajući misao i riječ, promatrajući istodobno bolji život kako ga raznose aveti naše vlastite nepoduzetnosti.
    Afirmacija, afirmacija i samo afirmacija.

    Prosperitet

    Tko god zakonski može, i ima snage, volje i znanja:
    zadatak pred njim istinit je i svet'.
    Zato, ne čekajmo ni trena, već danas il sutra
    i narednih najbližih dana, sve pokrenut se mora.
    Kroz istinu i angažman svjesnih, zadatak taj, svet', boljitak je naš.
    I svak' nek zna, star il mlad; Odustajanja nema,
    jer sveopći, bespoštedni pokret taj,
    zadatak je istinit i svet', a naziv mu je: prosperitet.

    avatar

    20.08.2012. (11:26)    -   -   -   -  

  • Potravlje moje

    donin svijet
    @Ero... alkići vide bijele mišeke... narkići imaju razne halucinacije.... a čitam tebe i nako ne mogu odgonetnuti... A na čemu si ti?


    ha, ha, ha.....dona naša draga, il kako se zoveš, nemoj potcjenjivat svoje čitatelje jer se čovjek možda nije najbolje izrazio a tko zna što nam je htio reć.

    ma, svejedno sam se nasmija tvom komentaru, a ni naš "ero nije ego" pa je dobro primio šalu...lp

    avatar

    20.08.2012. (17:06)    -   -   -   -  

učitavam...