Komentari

thejourney.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • alexxl

    Tss, kad se ima sestro.
    Ovaj post bi ja na naslovnicu.
    Nek se vidi da si škrtica.

    avatar

    12.08.2012. (07:11)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @alexxl: LOL ... Naravno da se ima ... Zato bismo mogli autoceste dati u koncesiju ... :). Ma to ce raditi ...

    avatar

    12.08.2012. (10:49)    -   -   -   -  

  • podloga

    projekt hrvatske kuce je cijeli financiran od sponzora i to je projekat od 4 godine, a ne od mjesec dana. tako ce biti i u riu

    avatar

    13.08.2012. (12:17)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @Podloga: Drago mi je čuti da nisu financirali porezni obveznici, no bit je općenito transparentnost troškova države. Hrvatska kuća me navela na razmišljanje o svim troškovima i ljudima na tribinama koji su došli kao naši predstavnici, a to me navelo na razmišljanje o svim troškovima koje država radi, a nikome ne polaže račune.
    Npr., član Irskog olimpijskog odbora mi je pričao kako su odustali od slanja Predsjednika na otovrenje jer da bi on samo ušao na stadion sa svojim securityjem, moraju platiti oko 11000 Eura. Svi ostali troškovi bi značili enorman trošak, a dobit za Irsku ne bi bila neka i država je odustala.... Vidim npr. da je Milanović sa svojom suprugom bio na tribinama finala vateerpola. Jesu li i to platili sponzori ili u jeku kampanje o štednji bi trebalo malo smanjiti cijeli doživljaj?

    avatar

    13.08.2012. (13:44)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Ja bih njih u Peckham a ne u Pelham, al tko me što pita.
    Sve će se to 'objasniti' reklamom, promocijom prirodnih ljepota, kulinarske ponude, stvaranjem veza, ugovaranjem poslova itd...
    Draga moja, oni i kad objasne...to je neobjašnjivo :)

    p.s. lajkam podlogin avatar- nutela hahahhahahha

    avatar

    13.08.2012. (14:30)    -   -   -   -  

  • podloga

    sto se tice duznosnika (bilo koje vrste) oni putuju na drzavni proracun ili ti ga na nas racun, a kako sam procitala premjer ne moze ljetovati u vlastitoj kuci jer da nema mjesta za njegovo osiguranje koje mora imati po protokolu pod obavezno ;) tako da je ima paradoksa. stezanje remena i transparentnost... a ne znam hocemo li imati kada takvu drzavu da se necemo time zamarati (primjer velikog povjerenja i reda i postovanja je canada). a sto se tice "kuca" u londonu gledala sam reportazu irske kuce i nekako mi se nije svidjelo jer im je kuca bila pub i znas koje konoracije su vezane uz to.

    avatar

    13.08.2012. (15:09)    -   -   -   -  

  • Jagodica

    ima se može se, nije da nam država propada pa da si to ne možemo priuštiti... pffffff.....

    avatar

    13.08.2012. (16:46)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    moš mislit da je platio. čak je digao i vladin zrakoplov da ga odveze na vrijeme s ljetovanja na Hvaru.. ehhh.... i ja bih voljela biti precjednik. ili barem prvi do..

    avatar

    13.08.2012. (16:59)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Obersnel je isto dobro papao i nanao dok je išao okolo radi mediteranskih igara :)

    avatar

    13.08.2012. (19:25)    -   -   -   -  

  • NF

    lako je tako kad nitko niš ne pita osim nas nekih marginalaca tamo na blogovskoj pripizdini

    avatar

    13.08.2012. (23:02)    -   -   -   -  

  • 2012

    Malo sam brzinski pročitao ovaj blog, a na poseban način mi je u oko "upala" priča vezana za hrvatsku kuću u Londonu... ako se ona tako uopće može nazvati (jer sam imao prilike tamo skočiti za vrijeme kratkog boravka u Londonu).
    Prije nego što sam pošao za London, osobno sam pročitao informacije vezane za hrv. kuću: širenje informacija, reklama RH (lijepa naša i obala jadranska), press-ice i SLAVLJA (????? kako su ona uopće moguća kad naši sportaši BJEŽE sa OI i jedva da sam ih primijetio na ceremoniji zatvaranja???).
    Hrvatska kuća u Londonu (uspoređujući s ostalim "kućama") nije uopće dostojna zvati se hrv. kućom, jer osim naše zastave i nešto promidžbenog materijala, tamo nije bilo ničega (ako izuzmemo 2-3 djelatnika ).
    Jedina briga hrv. kuće bila je "ulizivanje" državnome vrhu koji je kao takav možda i prenoćio ondje, ali u slučajnome susretu s njima nisu na nikoji način pokazali da se radi o "podupirateljima" naše Domovine (bolje nećemo o tome)....

    avatar

    13.08.2012. (23:38)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @ToxFox: Kako posluju, dobro bi se uklopili s Del boy trgovinom... :). Najdraže mi je kako HTZ opisuje promociju ... dijelit će reklamni materijal ... :).
    @Podloga: Sto se irske kuće tiče, 'morala' je imati pub za gledanje sportova jer je to tako u Irskoj. Sport se gleda u pubu ... Subotom popodne su pubovi krcati kad je neka utakmica ....
    @Jagodica: Naravno da se ima ... za jednakije od jednakih :).
    @seoska idila: Slabo mi je od toga ....
    @neverin: Sve sportski tip do sportskog tipa :).
    @NF:Zašto se marginalci ne pokrenemo?

    avatar

    13.08.2012. (23:47)    -   -   -   -  

  • Neverin

    pogotovo bi se sada sa ovom tehnologijom mogla pratiti svaka kuna poreznih obveznika u što je utrošena ali vjerujem da ima toliko stavki u koje se baca novac da je to za izrigati se

    avatar

    14.08.2012. (07:46)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @2012: Ja sam bila "iza ugla", ali sam od "puste promocije", saznala za njih prekasno. Ovo što pisšeš me ne čudi jer kad pogledaš HTZov site i kako opisuju aktivnosti, očekivala sam samo "dijeljenje letaka" :).
    @neverin: To im nije u interesu ...

    avatar

    14.08.2012. (10:10)    -   -   -   -  

  • blade777

    Jako skupa promocija hrvatskog turizma, podsjeća samo na jedno, neodgovornost. Sve je to lijepo i krasno, ali preskupo u ova tugobna vremena. Nikada nećemo saznati pravu cijenu koštanja: raznoraznih prvenstava, vojnih igara, dvorana, stadiona, menadžiranja istrošenih političara, onih koji su zakrabuljeni u odore olimpijskog odbora, našli utjehu za svoje političke neuspjehe.
    I dalje će naša djeca u školama trenirati u oskudno opremljenim dvoranama, često i bez osnove za bilo kakav tjelesni odgoj, u prostorima koji predstavljaju opasnost za djecu.
    Za to vrijeme će većina sredstava biti potrošeno za promocije ovakve il onakve, za uzdignutu kastu, megalomanije i snobizma gladnu.
    nema veze, sve će to narod platiti, isti onaj narod koji proživljava iz dana u dan, koji nema ni za jedan sportski komplet da opremi svojeg školarca, ni za jedan najjeftiniji ruksak i komplet knjiga.
    A ovi naši promotori turizma, potrošiše velika sredstva na najskuplje ruksake, najskuplje brendirane odore, najskuplje hotelske sobe.
    Nije važno što nemamo sredstava da opremimo knjigama školarce, važno je da naši sportaši budu opremljeni, jer to je budućnost, to je jedini spas.
    Kruha i igara.
    Nije važno što je taj kruh bljutava okusa, a igre rezervirane samo za povlaštenu kastu.
    Ni preljepi sjaj osvojenih medalja, ne može osvjetliti svu bijedu u koju nas uvališe protuhe od političara.

    avatar

    14.08.2012. (18:47)    -   -   -   -  

  • HomoNovus

    Evo ti još jedan primjer iz hrvatske prakse.
    Prošle godine je iz proračuna grada Zagreba ZET-u kao javnom prijevozniku uplaćeno 725 milijuna kn potpore. Kada sam poslao upit u ZET da gdje mogu saznati informaciju na što je potrošen taj novac - odgovor je bio da je to poslovna tajna?
    Ali to je hrvatska realnost, ali vjerujem da će i tome doći kraj

    avatar

    25.09.2012. (10:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...