Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • mushin munen

    mudro zboriš : )

    avatar

    10.08.2012. (20:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Baš sam danas pričao s više ljudi o tim konjima i došli smo do točno ovog zaključka, samo nismo imali pojma da postoji to s buldožerima - zakon! Volio bih vidjeti i sinkronizirano upravljanje tenkovima (koliko znam, Rusi su nedavno napravili tako nešto i "tenkizirali" neku klasičnu glazbu).

    Osim toga mi pada na pamet i sinkronizirano plivanje - jest čovjek protiv čovjeka, ali ocjenjuje se umjetnički dojam (koji uključuje priču, koreografiju i šminku!)... od toga mi isto pada mrak na oči. No dobro, i Olimpijske igre moraju biti malo gay, ne?

    avatar

    10.08.2012. (21:19)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ...i meni je palo na pamet sihronizirano plivanje kao i
    Ignissu čitajući tvoj tekst...a nekih sportova koji su
    popularni u nekim dijelovima svijeta nema što mi je
    čudno, pretpostavljam da postoje neki razlozi...

    ...by the way negdje sam vidio da je najstariji sportaš na
    OI japanac star...ili mlad 72 godine i upravo se bavi ovim
    nazovi sportom : )

    avatar

    10.08.2012. (21:36)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ova moja dva doma isto to komentiraju.
    To i za sinkrono plivanje i te face plivačica.
    Stariji je komentiral, da bi to maknul sa OI, a da bi uvel striptiz, oko štange.
    Veli da je to isto zahtjevno, a i ljpše za oči.

    Ne znam kaj je sa šahom kao sportskom disciplinom?
    Hahahahaha

    avatar

    11.08.2012. (07:15)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    a ti zbilja vjeruješ da se OI održavaju radi sportskog duha? :D
    dont bi sili...

    avatar

    11.08.2012. (08:40)    -   -   -   -  

  • Neverin

    da je barem samo to jedina anomalija u nas ljude...

    avatar

    11.08.2012. (10:23)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Sinkronizirano plivanje je puno fizički zahtjevnije od jedne ritmičke gimnastike, pa opet nitko ne prigovara ritmičkoj gimnastici, ili uostalom mnogim drugim gimnastičkim disciplinama.
    Iako se čini da je lagano, nije. Ne samo što treba imati dobra pluća i mišiće, nego i imati smisla za ritam i praćenje grupe. Ali govoreći o bitnome, zahtjevi su primarno fizički, jer izvodiš svakakve stvari - u vodi, čovjeku neprirodnom mediju.

    Međutim nije moj nazovi-revolt bio zbog toga što je sport, a što nije, nego zato što se ovdje trudi isključivo životinja. Zaboga, šah bi bio bolja olimpijska kategorija nego ovi konjići. :)

    Kad smo već kod oko štange, i to bi bila 100% valjana disciplina. Ne striptiz, to nije sportski i ne bi bilo u redu, nego samo štanga. alexxl, ne znam jesi li vidio te stvari na YouTubeu. Intenzivno fizički zahtjevno, u rangu s karikama i ručama. Ne bih se čudio da se jednog dana i to uvrsti.

    avatar

    11.08.2012. (13:25)    -   -   -   -  

  • missillusion

    I mačke sudjeluju. http://youtu.be/OQwD0QCbxaA :D

    avatar

    11.08.2012. (15:37)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Ne bih rekao da je sav trud na konju. Onaj lik gore mora sve to koordinirati. A mora i dobar dio života provesti s tim konjem, e kako bi zajedno uopće mogli funkcionirati.
    Što se sportova na olimpijadama tiče, tu se malo teško odlučiti što i kako. Ja bih postavio minimalni i maksimalni broj profesionalaca te minimalni broj država kao kriterije, ali tako nešto vjerojatno već postoji. S druge strane, ja bih najradije ukinuo profesionalni sport kao takav ili ga eventualno prikrpao vojsci. :D
    *Zbog te sličice sam metnuo onaj uvod. :)
    Poslije ih se pojavila još hrpa, ali ta mi je nekako najbolja sa svojim dramatično tragičnim dojmom. :D

    avatar

    11.08.2012. (22:28)    -   -   -   -  

  • blade777

    Olimpijske igre gube smisao jačanjem ratnih aktivnosti u svijetu.
    Isto kako su ratne operacije smislene za smanjenje opasnosti od svjetskog rata, tako su i Olimpijske igre smislene u smanjenju eventualne opasnosti od mogućeg međunarodnog ratnog sukoba.
    Trebalo bi organizirati javne testove inteligencije za svjetske lidere, to nazvati svojevrsnom olimpijadom, a onda sve predstaviti njihovim podanicima, pa da vide kakvi su ih umovi predstavljali.
    Nakon sagledavanja rezultata tih testova, ubrzo bi svatko predstavljao sam sebe.
    Zamislimo stvarnost bez predstavnika, bez vlasti, a onda zamislimo i svijet bez ratova. Ja to mogu zamisliti. Možete li vi?

    avatar

    12.08.2012. (20:42)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Vrlo interesantno razmišljanje.... Ako se mene pita, s obzirom da su se u davna vremena za vrijeme olimpijskih igara zaustavljali svi ratovi, danas bi trebalo onemogućiti svim zemljama koje negdje aktivno ratuju sudjelovanje na olimpijadi. Naravno to bi najmanje odgovaralo Amerikancima...

    avatar

    13.08.2012. (20:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    komentiram retroaktivno i kaskam, ali nema veze jer tema je zahvalna. vidim da smo razmišljali isto o istom. gledajući to morbidno natjecanje u dresuri a zapravo mučenju, svojim sam ukućanima u jetkoj polušali rekla da to nije fer, jer bi olimpijsko odličje po svemu trebao dobiti konj, a ne čovjek. kao što si i sam spomenuo, suštinske razlike između treniranja izmrcvarene mečke na lancu i bečke/španjolske škole dresure u biti nema. i jedno i drugo držim jednakim mučenjem životinja. a razliku čini samo ljudsko licemjerstvo, jer dok neplemenitog medu na lancu trenira to jest muči neplemeniti Cigo kojeg je lako osuditi kao mučitelja životinja bez ikakvih posljedica, dotle plemenito čistokrvne konje trenira to jest muči većinom plemenita čistokrvna plemićko bogataška degenerična europska kasta koja si takav sport a zapravo mučenje - može priuštiti, ne riskirajući pri tom titulu mučitelja. Quod licet Iovi, non licet Cigo. naravno, bogatunsko-plemenitaški Jupiteri, sve te razmažene princeze i prinčevi na konjima, kojima je kraljevski tatek ili mamek, šeik ili ruskih oligarh, kupio basnoslovno skupu živu igračkicu nad kojom će se nekažnjeno iživljavati, licemjerno se opravdavaju tradicijom, jer bi valjda pozivanje na tradiciju, povijest, titule, lente, ljudska i konjska krva zrnca, trebalo svima zamazati oči i prikriti činjenicu da se u korijenu svega doista radi o ljudskoj tradiciji - ali mučenja životinja. pa bilo ono uljepšano cirkuskom, klasičnom, vojnom ili bilo kakvom glazbom.

    avatar

    21.08.2012. (09:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...