Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • borivoj

    "SMIRENOST JE NAJVISE ZNANJE I LJUBAV, TO JE POTVRDA DA JE CJELOKUPNA STVARNOST BUDNA NA RUBU SVIH PONORA I DUBINA. SMIRENOST JE TAJNA LJEPOTE I STVARNO TKANJE UMJETNOSTI".
    Herman Hese (1877.-1962.)


    Dragi prijatelji,
    Komunikacijski znakovi kao pomagala laksih uvida su proteze za ljude. To su ujedno pomiritelji za stvaranje kakvih-takvih kompromisa izmedju svijeta materije i svijeta duha. Oni su i "sprave" za vjezbanje tananih osjecaja za srodstvo sa Jednotom. Ali puno vazniji od tih znakova, oznacitelja i pisma je VIDIK ODAKLE SE I RIJEC I MASTA VRACAJU NEOBAVLJENA POSLA:


    92. OBUKAO SAM LJUDSKE CIZME

    Obukao sam ljudske cizme,
    da bi Me vase noge prepoznale,
    i dojavile Me vama kao srodnika.

    Nosio sam ih lako, ljupko,
    da bi Me vase noge slijedile ljupko, lako,
    i vama ljupku lakost javljale.

    Odvojih se pedalj, dva, od tla,
    da bi i one isto ucinile,
    i poslale vam vijest
    da hod moze tlo ne doticati.

    Skinuo ih, i ljupko, lako,
    nastavio bosim putem,
    tratinama zraka i oblaka,
    po samoj ljupkosti i lakosti...
    sam Svoja vijest.

    "Bijela kula", knjiga 28. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.08.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Subject: Bolivijska vlada: "kraj Majanskog kalendara biti će kraj kapitalizma" | advance.hr vijesti

    http://www.advance.hr/vijesti/bolivijska-vlada-kraj-majanskog-kalen dara-biti-ce-kraj-kapitalizma/

    avatar

    04.08.2012. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pokretni ekološki laboratorij nedaleko deponija
    Mjerenje kakvoće zraka kod Marišćine: koncentracija kancerogenog benzena povišena

    Pogledaj sve iz: Rijeka
    Pogledaj sve vijesti

    Foto Marko GRACIN
    Autor: Andrej Petrak
    Objavljeno: 3. kolovoza 2012. u 9:06
    Vezano

    Članci
    Zmajlović: Marišćina nema alternative; početak sanacije Sovjaka ovisi o ulasku u EU
    Vjeran Piršić: Marišćinu se teško može zaustaviti, ali ne dopustite da vas gaze
    Općina Viškovo: Obersnelove optužbe za Marišćinu su potpuno besmislene
    Tagovi

    Marišćina
    Zagađenje zraka
    Najviša izmjerena koncentracija benzena bila je 20. srpnja u 23 sata i iznosila je 10.69 mikrograma po kubičnom metru, a granična vrijednost je pet mikrograma ali na godišnjoj razini, što nas upućuje na to da bi mjerenja trebalo provoditi barem godinu dana kako bi se iz rezultata moglo nešto konkretnije zaključiti, kaže mr. sc. Golja
    MARČELJI Rezultati mjerenja onečišćenosti zraka koje je po narudžbi Općine Viškovo tjedan dana provodila zagrebačka tvrtka Dvokut Ecro na lokaciji u Pogledu u Marčeljima, pokazali su povišene koncentracije lebdećih čestica PM10, ali i kancerogenog benzena. Inicijativu za provođenje mjerenja dali su stanovnici Viškova kojima je smetao smrad koji se širio s odlagališta otpada, a načelnik Goran Petrc donio je odluku o provođenju mjerenja posebne namjene. Mjerenje je trajalo između 16. i 25. srpnja, a pokretni ekološki laboratorij bio je smješten oko dva kilometra južno od deponija Marišćina, u dvorištu jedne obiteljske kuće u Pogledu.
    Bolesti koje prijete
    Prema informacijama Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, kod udisanja benzena javljaju se vrtoglavica, glavobolja, pospanost, uz moguću nesvjesticu. Također može nadraživati oči i kožu uz izazivanje crvenila i žarenja, ali problem su njegovi učinci dugotrajnog izlaganja. Najčešće se govori o mogućem izazivanju leukemije, ali moguća je pojava raka i na drugim mjestima, kao naprimjer na plućima ili koži.
    Budući da je po Uredbi o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zraku mjerenja potrebno provoditi neprekidno jednu godinu, rezultati dobiveni ovim mjerenjem ne mogu se uspoređivati s Uredbom, ali mogu biti indikativni i ukazivati na stanje kakvoće zraka, napominju u tvrtki Dvokut Ecro. Izvještaj je dostupan na službenim internetskim stranicama Općine Viškovo www.opcina-viskovo.hr .
    Više od gornje granice

    Što se tiče lebdećih čestica PM10, propisane granične vrijednosti za usrednjavanje na 24 sata iznose 50 mikrograma po kubičnom metru, a za razdoblje od jedne godine 50 mikrograma po kubičnom metru, dok je gornja granica procjenjivanja 14 mikrograma po kubičnom metru.
    – Usrednjene 24-satne koncentracije PM10 bile su više od granične vrijednosti 27. srpnja i iznosile su 70 mikrograma po kubičnom metru. Usrednjena koncentracija PM10 za cijelo razdoblje mjerenja od 43 mikrograma po kubičnom metru viša je od granične vrijednosti za jednu godinu, a to je više i od gornje granice procjenjivanja. Najviša 60-minutna koncentracija od 230 mikrograma po kubičnom metru izmjerena je 22. srpnja u 8 sati, stoji u izvještaju zagrebačke tvrtke.
    S druge strane, najviše osmosatne srednje vrijednosti benzena zabilježene su 21. srpnja i iznosile su 5,78 mikrograma po kubičnom metru, dok je najviša izmjerena koncentracija 20. srpnja u 23 sata iznosila 10.69 mikrograma po kubičnom metru. Za benzen su propisane samo granične vrijednosti za jednu godinu mjerenja od pet mikrograma te gornja granica procjenjivanja od 3,5 mikrograma po kubičnom metru, a usrednjena vrijednost koncentracija benzena za cijelo razdoblje mjerenja u Marčeljima iznosila je 2,49 mikrograma po kubičnom metru.
    Prema riječima voditelja laboratorija tvrtke Dvokut Ecro mr. sc. Gordana Golje, zbog ograničenog razdoblja u kojem su provođena mjerenja, teško je reći koji je uzrok povišenim koncentracijama lebdećih čestica PM10 i benzena.
    – Granične vrijednosti za lebdeće čestice PM10 postavljene su poprilično nisko, i manji je problem što su te vrijednosti prekoračene. U Hrvatskoj postoji dvadesetak automatskih mjernih postaja, a na velikom broju postaja zabilježena su prekoračenja graničnih vrijednosti ovih lebdećih čestica. No, vrijednosti benzena u jednom su trenutku prešle 10 mikrograma po kubičnom metru, što su u svakom slučaju zanimljivi rezultati. Granična vrijednost za benzen je pet mikrograma po kubičnom metru, ali na godišnjoj razini, što nas upućuje na to da bi mjerenja trebalo provoditi barem jednu godinu kako bi se iz rezultata moglo nešto konkretnije zaključiti. U svakom slučaju bilo bi korisno da se postojeća mjerna postaja redovito koristi za mjerenja kakvoće zraka, kaže mr. sc. Golja.
    Nadzor nad stanicom

    U neposrednoj blizini lokacije na kojoj je zagrebačka tvrtka obavljala mjerenja nalazi se automatska mjerna postaja Marišćina – Pogled, koja je, prema obavijesti na internetskim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, trenutno u probnom radu. Stanica je uspostav

    avatar

    04.08.2012. (08:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi naši članovi,
    Poštovane književnice i književnici,

    Ponovno dijelimo s vama odlične vijesti: Grad Rijeka je odobrio preuređenje prostora za naš KNJIŽEVNI DOM.
    Dvije velike prostorije možemo spojiti velikom otvorom u pregradnom zidu te time dobiti funkcionalnu dvoranu za naša književna i umjetnička događanja.
    Projekt preinake nam je donirao inž. Drago Bilić, kojem se srdačno zahvaljujemo!

    Radovi mogu započeti čim skupimo sredstva od članarina, sponzora i donatora.
    U interesu nam je da to bude već slijedeći tjedan, kako bi naši programi u KNJIŽEVNOM DOMU započeli odmah u rujnu mjesecu.

    Stoga vas svih pozivam da se angažirate u okviru svojih mogućnosti, na slijedeće načine:

    a) Prikupljanje novčanih sredstva - sponzorstva, donacija, članarina

    Molim vas da obavijestite sve prijatelje, rođake, susjede, poslovne partnere da je svaki, pa i simboličan iznos donacije dobrodošao za plemenitu svrhu- uređenja književnog doma i pripreme za njegov rad.

    Također vas molim da uplatite zaostale obveze s osnova članarine do narednog tjedna, kao i članske donacije u novčanim sredstvima, prema svojim mogućnostima.

    Za što će se utrošiti novac?

    Procjenjujemo da će za preinake u tri prostorije biti potrebno oko 6.000 kn (vrijednost materijala i radova - građevinski, elektroinstalacijski, bojenje, prijevoz).
    Istovremeno prikupljamo sredstva za izdavanje dvaju brojeva časopisa "Književno pero", od kojih je prvi - posvećen u cjelosti Anti Zemljaru, već spreman za tisak. Poželjno je da prikupimo zajedničkim snagama oko 6.000 kn za ovu svrhu.
    Časopis je uredio Valerio Orlić uz pomoć uređivačkog odbora, prikupivši potpuno nove materijale od strane eminentnih Zemljarovih suradnika, s ciljem da se ovaj književnik trajno otme zaboravu te da se njegovo djelo realno valorizira u okviru hrvatske književnosti budući je šest puta dobio Gervais-ovu nagradu na anonimnim natječajima.
    U njegovu čast, Predsjednik našeg društva sa suradnicima će i ove godine tradicionalno podsjetiti književnu i društvenu zajednicu na umjetničko djelovanje A. Zemljara, dana 18.08.2012. godine na otoku Pagu.
    Naše Hrvatsko književno društvo time daje trajan doprinos hrvatskoj književnosti, kao i umjetnosti uopće, uz univerzalnu poruku da umjetnost treba izdići iznad dnevne politike, te da svim zaslužnim umjetnicima treba odati priznanje za njihov nesebičan doprinos svojoj društvenoj zajednici.

    b) Prikupljanje namještaja i opreme

    Također molimo da pripremite namještaj koji vam je možda višak, a može se lijepo uklopiti i koristiti u našem KNJIŽEVNOM DOMU: ugodne fotelje, čvrste stolice, kvalitetne stolove, različite kredence, ormare i police, kompjutere (2), frižidere (2), TV (2), tepihe, i dr.

    Napravit ćemo pregled svega što smo prikupili, te napraviti najbolji i najkvalitetniji izbor namještaja i opreme.

    Molimo članove koji imaju talenta za uređenje interijera i namještaja da nam se jave, jer se namještaj treba prikupiti i urediti paralelno s izvođenjem građevinskih radova, te gotov i estetski dotjeran, dovesti u uređen i obojen prostor krajem mjeseca kolovoza.

    Zahvaljujemo se svima na dosadašnjoj suradnji i molimo povratne informacije putem e-maila, odnosno telefonskim putem.

    Želimo istaknuti još jednom da je svaki naš zajednički napor i donacija - hvalevrijedna!

    Srdačan topli ljetnji pozdrav svima,

    Nela Čop
    (091-15-17-529)

    avatar

    04.08.2012. (08:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    MORSKI PEJZAŽ

    kameni obzor
    linijom tirkiznom podvučen

    nad zelenom kapom
    nebeska košulja plava
    s dugmetom od zlata

    krik galeba
    psovka mornara
    iz konobe
    klapa šalje zvuke zavičaja
    majka uspavanku pjeva

    ozvučeni pejzaž
    u oko mi urezan

    * * * * *

    Čestitamo našoj članici

    Safeti Osmičić,

    koja živi u Nizozemskoj, a književno djeluje dugi niz godina u Hrvatskoj, BiH, Srbiji te Zapadnoj Europi,
    na prvoj nagradi za pjesmu "Morski pejzaž" osvojenoj u međunarodnoj konkurenciji za poeziju
    "Bijela 2012", raspisanoj od strane umjetničke udruge "M. Alempijević" iz Frankfurta na Majni, Njemačka.

    Hrvatsko književno društvo - Rijeka

    avatar

    04.08.2012. (08:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi clanovi,

    sutra, u petak 3. kolovoza organizirat cemo Vege oazu u Rijeci ispred Radio Rijeke, a u subotu 4. kolovoza imat cemo informativni stand. Dodite i probajte smoothije i ako mozete, pomozite nam na standu.

    Stand se oba dana postavlja u 9 ujutro te se rasprema oko 16 sati.

    Vidimo se!

    Katja Matovina
    Prijatelji zivotinja
    Gajeva 47
    10000 Zagreb
    060 44 66 44
    www.prijatelji-zivotinja.hr
    www.zeleni-ponedjeljak.com
    www.nevidljive-zivo tinje.com
    www.youtube.com/afcroatia
    www.masovnoubijanje.com
    www.saveprimates.e u
    www.zegevege.com
    www.futurefood.org
    www.vegan.hr
    -----
    Vase clanstvo i donacije omogucuju nam borbu protiv zlostavljanja i ubijanja zivotinja
    Novi video na nasem YouTube kanalu pogledajte na www.youtube.com/watch?v=oBSiRTdLmp8

    Udruga Prijatelji životinja, Gajeva 47, Zagreb , 060 446644, www.prijatelji-zivotinja.hr hosted by Iskon
    _____________________________________________________________________ ______________________

    Prijatelji životinja pozivaju građane na osvježenje od vrućina

    V E G E O A Z A

    - Rashlađeni smoothiji s voćem i biljnim mlijekom, izrada bademovog mlijeka, dijeljenje recepata za hladne veganske napitke i deserte, potpisivanje peticije za uvođenje vege obroka u javne institucije…

    Udruga Prijatelji životinja poziva sve da vruć dan u gradu provedu kušajući nešto novo i drukčije, uz zanimljive informacije i korisne sadržaje, pri čemu su osvježenje i opuštanje zagarantirani!

    Kako bi lakše podnijeli ljetne vrućine, a ujedno se educirali i pomogli životinjama, Prijatelji životinja organiziraju za građane štand s degustacijom u petak, 3. kolovoza 2012. u 12 sati, u Rijeci na Korzu, a štand će biti postavljen i u subotu, 4. kolovoza 2012.

    U riječkoj vege oazi u centru grada građani će se moći osvježiti i uživati u hladnim sočnim smoothijima od voća i sojinog i bademovog mlijeka. Također, moći će saznati na štandu kako se jednostavno radi bademovo mlijeko te vidjeti postupak izrade bademovog mlijeka i na filmu koji će se prikazivati. Aktivisti će dijeliti i recepte za smoothije, sladolede i ostale hladne veganske deserte te informativne materijale. Građani će se moći educirati kako mogu jednostavnim svakodnevnim osobnim angažmanom pomoći životinjama. Potpisivat će se i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

    Ovim događajem Prijatelji životinja ujedno najavljuju peti po redu i već prepoznatljivi ZeGeVege festival održivog življenja koji će se održati 7. i 8. rujna 2012. na Trgu bana Jelačića, a koji svojim bogatim sadržajem promiče održivi način življenja i svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.
    Dio ovog jedinstvenog zabavnog i edukativnog festivala je kampanja Zeleni ponedjeljak kojom se potiču građani da barem jedan dan u tjednu jedu namirnice biljnog podrijetla kako bi poboljšali svoje zdravlje i zdravlje okoliša. Na web stranici www.zeleni-ponedjeljak.com postoji mogućnost prijave na info-listu za tjedno dobivanje novih recepata za zdrave i ukusne obroke putem e-maila.

    Svi građani izvan Rijeke i Riječani koji nisu u mogućnosti doći do Vege oaze mogu na www.prijatelji-zivotinja.hr naći recepte za osvježavajuće napitke, hladne vege slastice i brojna vege jela, informacije o terminima radionica kuhanja te potpisati on-line peticiju za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.



    Ukoliko ne želite primati naše obavijesti, kliknite na www.prijatelji-zivotinja.hr/unsubscribe i upišite svoju mail adresu.

    avatar

    04.08.2012. (08:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ljekovitost pive



    Kada spomenemo riječ „PIVO“, neki odmah pomisle na žeđ – kako je fino, onako dobro ohlađeno, upravo izvađeno iz frižidera i odmah će ga poželjeti popiti… no neki će pomisliti na neprivlačan pivski trbuh koji muči pivopije…ali rijetko tko će ustvari prvo pomisliti na to koliko pivo pogoduje zdravlju, ako se konzumira u razumnim količinama.
    Svakodnevno nas zanimljivim reklamama mame na konzumaciju ovoga prehrambenog artikla koji gasi žeđ, osvježava i potiče dobro raspoloženje.
    Ljekovitost piva i pozitivan učinak prepoznati su još u pradavna vremena gdje je pivo u starom Egiptu kao napitak bilo obaveznim dijelom obroka robova graditelja piramida. No, osim za vraćanje snage nakon napornog rada, pivo je u tom vremenu kao napitak sirotinje zamjenjivalo onečišćenu vodu, jer su se u procesu dobivanja piva – fermentacijom uništavale bakterije iz vode. I u Grčkoj je pivo bilo piće siromašnih, ali se koristilo i kao ljekovito sredstvo kod problema sa mokrenjem, protiv vrućice i glavobolje te za liječenje šećerne bolesti.
    Mnogi liječnici tvrde da manja količina piva dnevno (0,5 l) povoljno djeluje na liječenje nekih teških bolesti, primjerice tuberkoloze, kolere ili raka, te da ima zaštitni učinak protiv srčanog infarkta, visokog tlaka, šećerne bolesti i gihta. Između ostalog, pivo pozitivno utječe na prokrvljenost, cirkulaciju krvi i krvni pritisak te količinu šećera i vrijednost masnoća u krvi.
    Pivo ima posebno blagotvoran učinak i kada je riječ o bolestima i poremećajima u funkcioniranju mokraćnih organa. Od pradavnih vremena koristi se kao domaći lijek u slučaju upala bubrega, mjehura i mokraćnih puteva te čestog, otežanog i bolnog mokrenja. Izlučivanjem mokraće smanjuje se broj bakterija, a preporuča se konzumacija barem 2 dcl piva ženama za vrijeme mjesečnice.
    Jednako tako umjerena konzumacija piva pozitivno djeluje na kosti, živce i mišiće te smanjuje rizik za pojavu žučnih kamenaca. Ono potiče probavu te smanjuje rizik od infekcije opasnom želučanom bakterijom Helicobacter pylori.
    Zahvaljujući velikom udjelu vitamina B-grupe, pivo pogoduje ljepoti i zdravlju kože, kose i noktiju, te je dokazano da umjerena konzumacija sprječava pojavu dijabetesa u staračkoj dobi.
    U prilog konzumiranja 1 čaše piva dnevno ide i smanjenje rizika za pojavu depresije, jer povoljno djeluje na psihu te tako potiče dobro raspoloženje, relaksira, smanjuje napetost i razgrađuje nervozu i stres.
    Za kraj treba spomenuti da ne bi smjele odustati od konzumiranja 1 do 2 čaše dnevno niti osobe koje paze na svoju liniju, jer upravo suprotno uvriježenom mišljenju, pivo uopće ne deblja, jer ne sadrži masnoće i ima manje kalorija nego mlijeko. Dapače, bezalkoholno pivo idealan je fitness napitak za one koji se bave nekim od oblika tjelesne aktivnosti.
    Naravno, nikad, ali nikad ne treba zaboraviti da je pivo, kao i svako drugo alkoholno piće, zdravo samo u razumnim količinama, dok u prevelikim količinama pivo ne koristi nego šteti organizmu, prvenstveno jetri, gušterači, želucu i kostima.

    avatar

    04.08.2012. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Navdihujoči filmi dostopni brezplačno

    Spletna stran Films for Action je katalogizirala več kot 900 filmov, ki vzpodbujajo in navdihujejo spremembe v družbi. Vse pa si lahko pogledate popolnoma brezplačno.

    Snovalci spletne strani (namenjena je izključno prikazovanju neodvisnih dokumentarcev) verjamejo, da je obveščenost ljudi prvi korak za izboljšanje sveta. Film pa je eno najmočnejših in najbolj dostopnih orodij da dosežemo večjo ozaveščenost o zadevah, ki so mnogokrat spregledane v običajnih medijih.

    Njihovo bogato zbirko sestavlja mešanica filmov, ki opozarjajo na nepravilnosti ali pa ponujajo svoje rešitve. Pokrivajo široko paleto tematik kot so globalni ekonomski sistem, pridobivanje nafte, samooskrbovanost skupnosti in virov hrane. Dokumentarni film Flow na primer opozarja na negativne vplive privatizacije vode po vsem svetu, medtem ko film The power of community (moč skupnosti) raziskuje, kako je Kuba ustvarila skupnosti, da bi lažje preživeli pomanjkanje nafte.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    04.08.2012. (08:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    This is a reminder, sent out once a month, about your
    liburnija-film.hr mailing list memberships. It includes your
    subscription info and how to use it to change it or unsubscribe from a
    list.

    You can visit the URLs to change your membership status or
    configuration, including unsubscribing, setting digest-style delivery
    or disabling delivery altogether (e.g., for a vacation), and so on.

    In addition to the URL interfaces, you can also use email to make such
    changes. For more info, send a message to the '-request' address of
    the list (for example, mailman-request@liburnija-film.hr) containing
    just the word 'help' in the message body, and an email message will be
    sent to you with instructions.

    If you have questions, problems, comments, etc, send them to
    mailman-owner@liburnija-film.hr. Thanks!

    Passwords for borivojbukva@yahoo.com:

    List Password // URL
    ---- --------
    clanovi@liburnija-film.hr epsaohko
    http://lists.liburnija-film.hr/mailman/options/clanovi/borivojbukva@yahoo. com

    avatar

    04.08.2012. (09:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    HITAN POZIV SVIM SVJETLOSNIM RADNICIMA

    (Dr. Wayne W. Dyer, autor "Vaše pogrešne zone i Nebo je granica")

    Svim ljudima koji imaju vrhovnu želju i namjeru, da trajno i definitivno vlada Ljubav, Mir i Radost.

    Kako bi pomogli našoj planeti i svim njenim stanovnicima da se rode u Novom Svijetu, molimo sve 'Tvorce Svjetla ", koji se osjećaju kao i mi, da obavezno moraju vibrirati i održati to stanje trajno u svom najboljem intenzitetu. To će hitno stvoriti kvantni skok koji nam je potreban.

    Da bi se to obećanje ispunilo, samo recite naglas: "Zahtjevam da ovdje i sada vlada TRAJNO Ljubav, Mir i Radost, u meni i oko mene, za moju osobnu korist i najvišu korist za sve stvoreno".

    Zatim je potrebno da se osjećaju emocije, kao kada ste "u Ljubavi". Dobro je zadržati ovu frekvenciju "kvazi-opsesivno" i naravno, djelovati u skladu sa tim.

    Traži se da ovaj zahtjev primjenjujete svaki dan i to najmanje 21 dan, kako bi se stvorili i aktivirali neuronski sklopovi i potrebne energije.

    Tokom tih 21 dana, više puta ponavljajte: "Ja sam Ljubav, Mir i Radost," osjećajući to, dok su odgovarajuće emocije izražene u vama i oko vas.

    Rezultati će biti ogromani, jer pojedinac koji živi i vibrira u usklađivanju sa pozitivnom energijom i spremnost da ne sudi drugima, omogućit će protivtežu negativnosti 90.000 ljudi koji žive u nižim energetskim nivoima.
    Pojedinac koji živi i vibrira u usklađivanju sa energijom Ljubavi i Poštovanja kompenzirat će negativnost 750.000 ljudi koji žive u nižim energetskim nivoima.
    Pojedinac koji živi i vibrira u usklađivanju sa energijom Svjetla, Radosti i Mira omogućit će beskonačnu protutežu negativnosti od deset milijuna ljudi, koji žive u nižim nivoima energije ...

    Dr. Wayne W. Dyer

    STVARAJTE SVOJE VIBRACIJE….
    Hvala unaprijed, biće vraćene stostruko!

    Hvala na djeljenju, dijelite što je brže moguće i sa što više ljudi!

    "Neka bude Svjetlost..."

    avatar

    04.08.2012. (09:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tri maske od voća za glatku i njegovanu kožu
    Jeste li znali da za ljetnu njegu kože možete koristiti sezonsko voće?

    Voću možete dodati povrće, jogurt, med i začinsko bilje da biste napravili vrhunsko prirodno sredstvo na kojem će vam koža biti zahvalna.

    1. Maska od jabuke i krastavca

    Preporučujem ovu jednostavnu masku od krastavca i jabuke koja regenerira i umiruje kožu, te joj vraća prirodan sjaj.

    Trebat će vam pola krastavca, pola jabuke, pola jušne žice limunova soka i nekoliko listića metvice.

    Ogulite krastavac i jabuku te ih narežite na manje komade. Sve usitnite u blenderu ili štapnim mikserom.

    Dodajte sok limuna, te na kraju listiće metvice. Sve sastojke dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.

    Ovu smjesu zatim stavite u čistu staklenku i ostavite u hladnjaku desetak minuta. Lice očistite od šminke i nanesite masku. Izbjegavajte područje oko očiju.

    Ostavite neka maska djeluje 15 minuta, a zatim lice isperite hladnom vodom. Nakon toga osušite lice lagano ga tapkajući ručnikom.

    2. Maska od manga za sve tipove kože

    Mango je odličan izvor vitamina A i C, kalija i beta karotena. Ovi sastojci su poznati po tome da njeguju i uljepšavaju kožu.

    Mango obnavlja stanice, sprečava nastanak bora, te čini kožu elastičnom i glatkom.

    Maska od manga može pomoći i kod problematične kože - prištića, akni, itd.

    Pulpu manga izmiješajte s jednom žlicom meda i žlicom bademovog ulja, nanesite smjesu na lice i ostavite 15 minuta. Nakon toga operite lice hladnom vodom i osušite.

    3. Maska od rajčice za suhu i oštećenu kožu

    Rajčica (koja u stvari nije povrće, nego voće) je poznata po visokom sadržaju antioksidanata. To je čini savršenom namirnicom za njegu suhe i oštećene kože.
    Maska od rajčice regenerira i hidratizira kožu, te joj vraća mladoliki izgled.

    Dvije do tri zrele rajčice izmiksajte u blenderu dok ne dobijete finu gustu pastu.

    Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon toga operite lice mlakom vodom i nanesite tonik.

    Zanimljive ideje

    Osvježavajuće i hranjive maske možete napraviti i od drugog voća, naprimjer:
    od banana i jogurta - za hidrataciju, hranjenje i blagi peeling
    od breskve i jabuke - za njegu svih tipova kože
    od lubenice - za vlaženje i osvježavanje kože
    od banane, kravljeg sira i limunovog soka - za smirenje i hranjenje kože
    od ananasa, meda i papaje - za baršunastu i glatku kožu

    Imate svoje ideje za maske od voća? Podijelite ih s nama u komentarima!

    avatar

    04.08.2012. (09:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ljeto je vrijeme za biti mlad i nestašan, što se ne događa samo od sebe. Zato, ako želimo uživati u nevjerojatnom ljetu dajmo sebi priliku, budimo otvoreni za nova iskustva, za izlet u neistražena područja, jer je to najbrži put do cjelokupne obnove i zabave.
    Zabavljajmo se kroz razne aktivnosti, pretvorimo besciljno lutanje u misiju; posjetimo lokalne buvljake i antičke trgovine, budimo skupljači, istražujmo, napravimo dugu šetnju radi šalice dobre kave ili najukusnijeg sladoleda, priključimo se lokalnim aktivnostima i sportskim natjecanjima, plešimo salsu, pjevajmo, fotografirajmo, uočavajmo okoliš i ljude.
    Odlutajmo povremeno na neki običan izlet ili pronađimo nešto drugo što obično ne radimo. Prekinimo rutinu, izađimo iz zone sigurnosti i ugode, pronađimo avanturu koja će nam donijeti radost. Igrajmo se.
    Također, ne zaboravimo posvetiti se našem tijelu. Ono voli pažnju i treba puno kretanja. Poklonimo mu svaki dan bar 10 minuta vježbanja. Hodajmo. Osjetit ćemo koliko nas sve to puni dobrom energijom, pa ćemo bar neku od ovih aktivnosti prenijeti u redovan radni jesenji i zimski dan.

    Nikada, a pogotovo ljeti, ne zaboravimo vodu.
    Iako smo svi prihvatili činjenicu da je naše tijelo 70% voda i da dnevno trebamo popiti 8 čaša vode kako bi se izlučio otrovni otpad, kod većine ljudi još uvijek prevladava lijenost nad željom da budu zdravi, pa je ne piju dovoljno.
    Naravno trebalo bi znati kakvu vodu pijemo.
    Još uvijek nisu usuglašeni stavovi oko toga jeli manje štetno piti upitno kvalitetnu vodu sa slavine ili onu kontaminiranu u plastičnim bocama ili destiliranu i slično. Možda je dobro koristiti filtere za dobivanje bolje pitke vode, ali u svakom slučaju vodu trebamo piti.
    Mi ipak imamo sreće jer naša voda nije flourirana. Dugo se mislilo da fluor pomaže u prevenciji karijesa, ali istraživanja sve više pokazuju da to nije točno. Otrovni natrij-fluorid u zubnim pastama ne sprječava karijes, nego ga zapravo može uzrokovati, jer uništava enzime koji su od vitalnog značaja za stvaranje zubne cakline.

    Zato pozdravljamo soladey ionsku četkicu za zube. Fotoosjetljiva titanska šipka ugrađena u četkicu pretvara svijetlost u negativne ione, koji pomiješani sa slinom privlače pozitivne vodikove ione iz kiseline u zubnom plaku. Kiselina se pri tom neutralizira, a plak se razgrađuje. Zubna pasta nije potrebna budući da je slina aktivni sastojak, pa oralna higijena na taj način postaje prirodna i ekonomična.

    Hrana koju jedemo ima veliki utjecaj na naše cjelokupno zdravlje kao i na zdravlje naših zuba. Liječnici i stomatolozi preporučuju jesti više zelenog povrća za mineralizaciju cijelog tijela, kao i za jačanje zuba.
    Prehrana bogata mineralima, ograničeni unos životinjskih i mliječnih proizvoda, pogotovo sira, mnogo zelenog i korjenastog povrća, zeleni sokovi, povrće iz mora, alge, morski fitoplanktoni ili dopuna mineralnim dodacima, pomože remineralizaciji, smanjuje faktor kiselosti u ustima i tijelu uopće, te potiče obnavljanje zubi i kostiju. Također, vitamini A, E, D i K, zajedno s vitaminom C, cinkom, magnezijem i kalcijem, su neophodno potrebni za izgradnju jakih kostiju i zuba.
    Mnogi potvrđuju da im je stalno prisutna osjetljivost zubi na vruće i hladno u potpunosti nestala nakon dnevnog pijenja zelenog soka.

    Vrijeme je izobilja voća, a istraživanje pokazuje da se zubne erozije događaju kao posljedica konzumiranja voća i voćnih sokova, koji se konzumiraju mimo obroka, a bez čišćenja zubi i usta.
    Učestalo jedenje može poremetiti prirodnu remineralizaciju zubne cakline. Obično nakon obroka slina ide na posao obnavljanja cakline, a ako se neprestano žvaće i zubi su neprestano podvrgnuti šećeru i kiselini, vrlo je vjerojatno da se caklina neće uspjeti obnoviti.
    Također, ako jedemo dosta orašastih plodova i sušenog voća, ostaci hrane zaglave između zuba gdje ih je teže odstraniti i gdje ih napadaju bakterije.
    Srećom, ne trebamo prestati jesti voće ili orašaste plodove ili slično. Trebamo samo razmisliti kako se brinuti o zubima dok uživamo u slasnim zalogajima obroka i između obroka.
    Prije svega treba biti oprezan i ne četkati zube odmah nakon jela jer kiselina iz hrane djeluje na caklinu, ostavljajući zube osjetljivima.
    Pričekajmo barem 30 minuta nakon jela, naročito ako smo jeli nešto kiselo i tek onda operimo zube četkicom.
    No, obavezno odmah nakon jela isperimo usta otopinom himalajske ili keltske soli, kako bi smanjili kiselost, ili bar isperimo samo vodom.
    Također kada između obroka jedemo voće, odmah čim pojedemo isperimo usta solnom otopinom, jer već nakon 10 minuta poslije konzumacije hrane koja sadrži šećere, bakterije napadaju zube, pa je ispiranje solnom otopinom odlično rješenje.
    Inače, svako jutro kašičica solne otopine u čaši vode stimulira probavu i metabolizam, a solna struktura ima vibrirajuću energiju koja traje u tijelu i do 24 sata.
    Preporučam otopinu himalajske kamene soli, a za više o tome javite se na ovaj mail.

    Treba spomenuti da oni koji jedu puno integralnih žitarica i graha, t

    avatar

    04.08.2012. (09:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Treba spomenuti da oni koji jedu puno integralnih žitarica i graha, također, imaju povećan rizik za probleme sa zubima, jer ove namirnice sadrže fitinsku kiselinu, koja uz sebe veže minerale, kalcij i magnezij, što uzrokuje demineralizaciju i eroziju zuba i kostiju tijekom vremena. Rješenje je u namakanju žitarica i graha prije kuhanja, što u određenoj mjeri smanjuje fitinsku kiselinu.

    Što nam još priroda nudi za održavanje zuba?
    Celer - njegova vlakna kod žvakanja pomažu očistiti zube i desni uklanjajući sitne čestice hrane. Celer je gotovo kao jestiva četkica za zube. Žvakanjem stvara slinu, što dodatno pomaže čišćenju zuba i sprječavanju nakupljanja bakterija.
    Kivi - izuzetno bogat vitaminom C koji je važan za mnoge različite prirodne procese u tijelu, ali je jedna od njegovih najvažnijih komponenti kolagen. Mnogi dijelovi tijela trebaju ovaj prirodni kolagen, a osobito je važan za desni.
    Luk – odličan za zdravlje zuba radi prirodnih antibakterijskih spojeva koji pomažu spriječiti nekoliko različitih vrsta zdravstvenih problema u vezi zuba i desni.
    Brokula - zbog visokog sadržaja željeza pomaže stvoriti zaštitni film na zubima koji ih štiti od kiselosti hrane i pića.
    Kruške - potiču proizvodnju sline koja smanjuje rizik od oštećenja cakline.

    Dragi ljudi, ovako oskudno odjeveni osjećamo svaki treptaj zraka na našoj koži i dok bosim stopalima dotičemo žalo, pijesak, zemlju, stapamo se sa suncem i modrim nebom iznad nas. Uz preplanuli ten i savršen osmjeh zračimo zdravljem i dobrom energijom, a sve u nama i oko nas je spremno zakoračiti u avanturu življenja.

    Neka nam zdravlja i radosti!
    Ana

    avatar

    04.08.2012. (09:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ***

    Basho zapisa:

    OBLAK,

    POKUŠAVAJUĆI DA UMOTA MJESEČEV SJAJ,

    MONSUNSKI PLJUSAK.

    Uživajte u svemu - mjesec, oblak, monsunski pljusak - jer za meditanta sve
    postaje veoma božansko - kao da je sve samo ispoljavanje i izraz jednog
    istog prvobitnog porijekla. OSHO

    Copyright (c) Osho International Foundation

    www.osho-yu.me

    ***

    --
    Mob: 098/9537-245
    Tel:01/3459-049
    www.magicus.info
    http://www.youtube.com/watch?v= AQiQai8aD9c

    avatar

    04.08.2012. (09:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    *

    Ikkyu zapisa:



    SKORO SAM UZGUBIO PAMET

    IZMEĐU UČENJA I MNOŠTVA VJEŽBI,

    ALI NAJVRIJEDNIJE ŽIVOTNE STVARI SU ZAISTA

    RIBARSKE PJESME.



    DUŽ RIJEKE HSIAO,

    NA SUNCU I KIŠI,

    OBLAKU I MJESCU,

    SAVRŠENSTVO VAN RIJEČI,

    PJEVANJE IZ NOĆI U NOĆ.



    Ikkyu je jedan od najviše voljenih haiku pjesnika, a vi možete osjetiti zašto je toliko voljen. On nije sanjar, on je veoma svetovan čovjek. SKORO SAM UZGUBIO PAMET IZMEĐU UČENJA I MNOŠTVA VJEŽBI, ALI NAJVRIJEDNIJE ŽIVOTNE STVARI SU ZAISTA RIBARSKE PJESME.

    Kada je čuo pjesme ribara pored rijeke Hsiao… On je rekao da su ribarske pjesme duž rijeke Hsiao nešto najvrijednije – vrijednije su i od svetih knjiga jer su ribarske pjesme veoma spontane i autentične.

    NA SUNCU I KIŠI, OBLAKU I MJESCU, SAVRŠENSTVO VAN RIJEČI, PJEVANJE IZ NOĆI U NOĆ.

    Haiku se trebaju zamisliti. Samo zamislite veliku rijeku Hsiao, mirnu noć i pjevanje ribara iz noći u noć… i nakon svake pjesme se tišina produbljuje.

    Ta poezija nije poezija u uobičajenom smislu, ona je slikovita, opisna. Ona ima boju, ima oblik, ona je skoro opipljiva. Vi možete čuti pjesmu ribara, možete čuti talase rijeke Hsiao. Iz noći u noć… i mjesec, i oblaci, i kiša, izlazak i zalazak sunca… sve je to više slikarstvo nego poezija.

    U tome je razlika između obične poezije i haiku. Uobičajena poezija je kompozicija riječi. Haiku je veoma čudan fenomen: to je slikanje riječima – ne bojama već riječima. To je veoma živa stvar. OSHO

    Copyright © Osho International Foundation

    www.osho-yu.me


    *

    --
    Mob: 098/9537-245
    Tel:01/3459-049
    www.magicus.info
    http://www.youtube.com/watch?v= AQiQai8aD9c

    avatar

    04.08.2012. (10:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...