Komentari

emo-sad-girl.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • Helada

    Nisi li to napravila zbog vlastite muke i jada? Sretan čovjek nema potrebu nekoga mučiti, što znači da zapravo ne mučimo druge jer smo zli, nego jer smo i sami izmučeni. Vjerujem da ćeš biti potpuno dobra osoba jednom kad ti bude bilo bolje. Baš zato ti se ne trebaju događati loše stvari, to bi samo potaklo nevolju i mizeriju.
    U vezi s prethodnim komentarom, čovjek se ne deblja od normalnog unosa hrane, a ni od povremenih jedenja noću. Zapravo, ako se dosta krećeš i ako imaš zdravi metabolizam, nećeš se udebljati. Debljina je češće posljedica hormonskih i metaboličkih poremećaja nego prejedanja. Vidiš i sama da ti je kilaža ista i kad uneseš hranu. Zapravo nije hrana ta koja deblja. Vjerojatno pogotovo na moru imaš prilike biti na mediteranskoj prehrani koja je zdrava i lagana.
    Doduše, ako se iskrivljeno vidiš, od mojih riječi vjerojatno neće biti koristi, ali zanima me koliko je izbjegavanje hrane zasnovano na uvjerenju da se moguće udebljati nakon pojedene veće količine hrane ili nečega kaloričnijeg (odnosno koliko je rezultat neznanja ili usvajanja pogrešnih informacija), a koliko je iracionalno (pa osoba možda i zna da je malo više hrane ili nešto što smatra kaloričnim neće udebljati, ali ne može suspregnuti strah).
    Mislim, dosta toga što se pojede kao hrana otpadne na životnu energiju, održavanje organizma, izgrađivanje kostiju, mišića, mozga, žila i ostalih organa i tako dalje.
    Iskreno, meni je drago da je malo zahladilo jer ne podnosim vrućinu. Uvijek se najbolje osjećam na minus deset stupnjeva, a sivo mi nebo stvara osjećaj spokoja i ugodno mi je na pogled. Nekako mi se tada sve čini odmjereno, mirno i svježe. Lakše je misliti.
    Ja ću ići na more zadnjeg dana u mjesecu. :)

    avatar

    22.07.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...