Komentari

premudra.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Neverin

    asti miša i ja bi radio na restauraciji ako je o toj branši riječ, nakon arheologije i lingvistike i arhitekture tim se radio bavio:) nedobog da jedan od frendova restauratora ovo pročita jer bi me zajebavao.

    hm zašto se bivši javljaju? jer prošlost uvijek izgleda bolje nego što jest, jer ju dodatno idealiziramo dok u prezentu nismo u stanju shvatiti što imamo. Bit će da je tip vagao i zaključio da je prije bilo bolje. Desi se svima, pogotovo kad si malo popiješ pa sentimenti navrnu, nehaj i ne zamjeraj mu :) sve su to bube u glavi ali što kaže diva Tajči ništa nije opasno :)

    avatar

    19.07.2012. (19:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ako nemaju dovoljno drugih opcija za "ispiranje" prošlosti, često je idoliziraju i tako je sklapaju i preklapaju u najbolju, jedinstvenu, neponovljivu, koju pokušavaju vratiti u pokušaju da odgode svoje starenje i smrt.

    Vrlo česta pojava, začuđujuća ali gotovo sveprisutna.

    avatar

    19.07.2012. (20:24)    -   -   -   -  

  • premudra

    @Neverin - razmišljala sam o onome što si napisao, da, i mi žene volimo podsjetit se prošlosti, no ondje je i ostavljamo, posebno kada imamo sadašnjost, budućnost, ne čuvamo brojeve telefona bivših ljubavi godinama, jer smo sigurni da su odavno izmijenjeni. ovo njegovo podsjećanje trajalo je od 7 ujutro do 7 navečer, tijekom cijeloga dana obasipao me porukama i isprikama, prisjećanjima koja su me iznenadila do kojih detalja pamti neke stvari, sjetom na lijepe trenutke provedene zajedno. zar toliko puta možemo pogriješiti u izboru partnera da i pored onih koje imamo sad a naš su izbor, vraćamo se nazad na neke stare, idealizirane? jer barem ja razmišljam tako da kad s nekim nije išlo prije, neće ići ni poslije, u nekom novom pokušaju, problemi i razlike koji su postojali prije neće nestati. iako ni ti 'pokušaji povrata prošlosti' meni ne izgledaju realno jer pretpostavljam da se čovjek vremenom umori i prihvati činjenicu da je tu negdje u nekom okruženju i u njemu ostaje, ne počinje opet ispočetka u nekim poznijim godinama. ne zamjeram, i lagala bih kad bih rekla da mi nije bilo drago prisjetiti se jedne lijepe prošle veze, dan mi je proletio, no malo me sve to i poljuljalo i pokazalo da nisam sve zaboravila i stavila iza sebe iako sam to tako odlučila :)
    @Igniss - je li to pokušaj odgađanja starenja, ne znam, možda, no mislim da je izbor mlade žene i maleno dijete možda bolji i učinkovitiji pokušaj. čemu sve to kvariti kad imaš sve što si poželio?

    avatar

    19.07.2012. (21:27)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Koliko se prepoznajem u ovom Tvom iskrenom blogozapisu! Samo što sam pisac SMS-ova bila - ja....:(((
    Pozdrav, L+B+G

    avatar

    20.07.2012. (11:28)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    što je najsigurnije, doči će glave tvoje obitelji..lako za te...ti si svoju odgovorom stavila na panj...

    avatar

    20.07.2012. (14:11)    -   -   -   -  

  • Lisbeth

    neće, to je samo loš dan, možda loš period u kojem se on okrenuo prošlosti, ne treba pridavati važnost. Kriza srednjih godina il tako nešto. Ali, tebi je dao satisfakciju time. Dakle ima koristi od tih smsova.

    avatar

    20.07.2012. (15:13)    -   -   -   -  

  • fulvus

    znaš kak se veli; ni podgrijana sarma ne valja (iako ja nemam ništa protiv sarme) tako ni podrgijana veza još manje. ne vjerujem u druge runde, nešto što je zakopano, neka tamo i ostane. oboje imate svoj život i ne znam što ga je spopalo da sad ide čačkati po vašoj davnoj vezi. očigledno se malo posvađao sa ženom, ili je iz dokolice želio neku iskru. ali, tko se igra s vatrom, od vatre i strada. dobro si ga procjenila i stavila u ladicu "past tence". ( ili aorist, on mi je kao arhaički izričaj draži:)

    avatar

    20.07.2012. (15:16)    -   -   -   -  

  • Simplica

    mislim da je lijepo sretsi bivšeg, nasmijati mu se, razveseliti, dati mu ruku i izmjeniti par informacija o životu....sve više od toga je apsolutno nepotrebno....zaželi mu smsom sve najbolje i ostavi ga gdje i pripada..u prošlosti...

    avatar

    20.07.2012. (15:21)    -   -   -   -  

  • kamino

    pa nastavi se dopisivati ako ne voliš sadašnjeg i sebe

    avatar

    20.07.2012. (15:29)    -   -   -   -  

  • Sarah Bernardht

    Očito nije sretan.
    No, ti ne smiješ pasti u zamku, nego trebaš čuvati svoju sreću i ovo što si stvorila. Godi egu, al neka i dalje pripada prošlosti.
    Čudni smo mi ljudi. Živimo od iskre, zaboravljajuć da smo od nje skoro glavu izgubili.

    avatar

    20.07.2012. (23:03)    -   -   -   -  

  • Nesto se kuha!

    Mislim da si mu dobro odgovorila- nikad! Nemoj si bezpotrebno komplicirati život! Možda je u vaše vrijeme i imao probleme ali te mogao nazvati kad ih je riješio, a prije nego se ponovo oženio i dobio kćer! Osobno mislim da mu je trenutno u životu malo dosadno...možda je i nesretan, ali mislim da takvi ne mogu s nikim biti sretni do kraja života!

    avatar

    21.07.2012. (00:11)    -   -   -   -  

  • premudra

    @luki 2 - možda si shvatila ipak barem nakon ovog mog posta da je sve to trebalo ostaviti u prošlosti
    @samotvoja - nisam baš sigurna da sam razumjela. moja obitelj nije ni sa čim ugrožena, kao ni moja glava. ja sam u sms-ima samo potvrdila svoj stav da je ta veza dio prošlosti i ondje treba i ostati.
    @Lisbeth - da, pretpostavljam kriza srednjih godina. svejedno, lijepo je povremeno nahraniti ego, dobro kažeš, ima barem neke koristi :)
    @fulvus - znala sam da ćeš se sa mnom složiti
    @simple-minds - jesam :)
    @deni kamino - nisam ni započela, a niti imam potrebu nastaviti. ne vidim ništa loše u provedenom danu u razgovoru i razjasnili možda još bolje razloge zbog kojih nismo danas zajedno, meni sasvim dovoljno :) to nema veze s tim koliko volim svog sadašnjeg i sebe, nisam ja ta koja je poželjela vratiti se u prošlost i početi ispočetka.
    @vidrin smijeh - lijepo rečeno, da, moguće da nije sretan. sigurna sam da nije on htio postavljati zamke u koje bih mogla pasti, samo mi se činio iskren i dosta izgubljen kad nakon toliko godina vrti takav nekakav film, a to me možda najviše zbunilo. zašto netko to gotovo ima sve posloženo u životu grčevito se drži za neke slike iz prošlosti i na njima pokušava ponovo nešto stvoriti. iznenadilo me javljanje.

    avatar

    21.07.2012. (00:31)    -   -   -   -  

  • blade777

    Lijepi proživljeni trenuci u životu, zaslužuju i lijepe, nezaboravljene stranice u knjizi sjećanja.

    avatar

    21.07.2012. (07:28)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Mene je znatiželja nekoliko puta skoro ubila. Sreća da sam žilava živina. Nemoj upasti u tu zamku.

    avatar

    21.07.2012. (10:16)    -   -   -   -  

  • gruntovcanka

    Ma neće te ubiti. Znaš što imaš, i, vjerujem, da znaš i cijeniti to što (danas) imaš. Sve ostalo je sporedna stvar; pa i ljubavi neke stare..
    Meni bude drago kad dobijem takav sms- što zbog ega (koji mi je poprilično velik, dakle, nekakva satisfakcija mi to bude-eto, nemre me zaboravit, kao...tako si ja mislim...) što zbog toga što su naše prošlosti dio nas, i ne možemo ih (ne bismo ni trebali) isjeći kao nekakvo bolesno tkivo..jasno, ako je čovjek mudar, i uvijek ima na umu da je prošlost-prošlost. (kaže se u mom kraju- ni podgrijana juha ne valja...)
    LP

    avatar

    21.07.2012. (12:11)    -   -   -   -  

  • premudra

    @Nešto se kuha! - dijelimo mišljenje :)
    @blade 777 - hvala :)
    @windfucksister - neću ;)
    @gruntovcanka - hvala, da, cijenim ono što imam. slažem se, prošlost je dio nas, i ne treba je pokušavat izbrisati jer nas je na neki način izgradila u ono što danas jesmo, ali neka ondje u prošlosti i ostane :)

    avatar

    21.07.2012. (17:44)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Znaš, voljela bih da mogu potvrdno odgovoriti :(((( Na žalost, nisma toliko jaka....
    Ne prema nekome, tko mi je bio sve na svijetu i tko me toliko naučio o ljubavi...Što bi rekli neki divni stihovi: i sada zadrhtim kada se sjetim....
    Dobila sam, upravo suprotno - poriv za slanjem jednog klasičnog, zapakiranog, zatvorenog i rukopisom ispisanog pisamca, uz nekoliko fotkica....Da se sjeti....
    Ako mi na luki69@net.hr pošalješ neki svoj mail, dostupan samo Tebi, rado bih Ti poslala nešto na čitanje - naravno, ako želiš...Pozdrav, L.

    avatar

    21.07.2012. (22:06)    -   -   -   -  

  • kamino

    ne mogu da odolim,evo me opet:)
    zna li ti sadasnji za taj sms i tako to i to da bi bilo u redu razgovarati i razjasnjavati zašto je bilo što je bilo sa bivšom ljubavi?

    avatar

    22.07.2012. (01:34)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Pisac SMS-ova je i dalje mislio samo na SEBE...

    avatar

    22.07.2012. (09:45)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    he he... da, uvijek smo znatiželjni.. onaj famozni "what if".....

    no slažem se s neverinom... don't.

    avatar

    22.07.2012. (11:18)    -   -   -   -  

  • odmak

    Bježi koliko te noge nose.

    avatar

    22.07.2012. (12:01)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Onaj koji loše i s omalovažavanjem govori o svom gradu i sugrađanima ne zaslužuje moj komentar.
    Ti si pak suviše pametna tako da se nimalo ne brinem zbog tebe.
    Jedino gdje me pošteno štrecnulo je kad sam pročitala kako si radi njega htjela ostaviti Osijek.
    Odahnula sam kad nisi. :))

    avatar

    22.07.2012. (22:56)    -   -   -   -  

  • premudra

    @deni kamino - moj 'sadašnji' zna sve vezano za mene i moju p rošlost, pa tako i za tog bivšega,kao i ja vezano za njegovu prošlost. došli smo do faze kad možemo o svemu otvoreno razgovarati, a on je dovoljno siguran u sebe a i u mene da bi znao da kad ja s nekim završim ne vraćam se nazad ;)
    @put Gradine - da, istina
    @seoska idila - i won't :)
    @odmak - ne trebam bježati, sigurna sam i ovdje gdje sam ;)
    @Živjeti svoj život - pa zar misliš da bih ja tako lako ostavila svoj grad? ;)

    avatar

    23.07.2012. (19:55)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Pere ga savjest, a malo bi se i dokazival kak ti je još stalo do njega. Dosadno mu je. Nije zreo, pravi muškarac.
    Svaki se javi ponovno, ne znam zakaj. Ili baš zbog navedenog.
    Krajnje, zašto ti se ne javi onaj kog si prozvala ljubavlju svog života? Zato kaj je kulturan i ima stav. Ili je, nedajbože, mrtav.

    avatar

    05.08.2012. (08:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...