Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • borivoj

  "MOLITE SE DA DINAR BUDE JAKA VALUTA.

  JER, SLABA VALUTA ISTE JAKU DRZAVU,

  A JAKA DRZAVA ISTE SLABOG COVJEKA".

  Vlada Bulatovic ViB

  sedamdesetih godina proslog stoljeca  Dragi prijatelji,

  Kad je Bog u pitanju, BLISKOSTI nikad previse. Jer, bliskost izostrava i druge vrline (disciplinu, poniznost, milosrdje, suosjecajnost, toplinu...). Ponekad smo slijepi za blizinu, pa do nje moramo dugo putovati – to je tzv. fenomen DALEKE BLIZINE – (sjetite se price o siromasnom Zidovu iz okoline Kijeva koji je morao putovati u Prag, ili andaluzanskog pastira koji je morao putovati u dolinu piramida opisanu u Cuehlovom ALKEMICARU). Pitanje DOKLE CEMO TAKO? iz pjesme za danasnje tihovanje, shvatio sam kao retoricko:  13. STO SI MI BLIZI  Sto si mi blizi, to vise za Tobom ceznem,

  sto vise za Tobom ceznem, to blize Ti prilazim;

  i dokle cemo tako, blizino moja,

  dokle cu ceznuti za sve blizim Tobom?  "Bijela kula", knjiga 14. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  16.07.2012. (08:08)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Koristimo sunce, nahranimo se vitaminom D
  To:
  Date: Friday, July 13, 2012, 11:53 PM

  Prije više od desetljeća znanstvenici su počeli intenzivno naglašavati da se, s obzirom da je to najbolji način konzumacije vitamina D, ne smije previdjeti korist od sunca.

  Danas postoji sve više i više literature i mnogo je medijskih fanfara u vezi nedavno otkrivenih gotovo čudesnih svojstava vitamina D. Odgovarajuća razina bi mogla ublažiti mnoge zdravstvene probleme; kroničnu bol, moždani udar, osteoporozu, bolesti srca, rak, autoimune bolesti, depresiju, artritis, dijabetes, bolesti desni, psorijazu, fibromijalgiju, autizam i druge.  Nažalost, prema većini autora mnogima od nas nedostaje vitamina D i to je izgleda zdravstveni izazov na globalnoj razini.

  „Rezultat je to negativnog publiciteta u vezi izlaganja suncu tijekom proteklih 30 godina što je dovelo do pandemije nedostatka vitamina D", kaže dr. Michael Hollick.  Dr. Holick je profesor doktor fiziologije i biofizike na Bostonskom Medicinskom Univerzitetu, koji proučava vitamin D više od 30 godina i koji je primio mnoge nagrade za svoja zdravstvena istraživanja.

  Potpuno je siguran u nebrojeno puta potvrđene rezultate svojih istraživanja, da je sunce ne samo dobro nego i neophodno potrebno našem organizmu. Toliko je siguran da je 2004.g. izgubio mjesto predavača na katedri dermatologije, jer je odbio da se suglasi sa svojim šefovima i sa dermatologijskom strukom općenito, koji su tvrdili da je čak i najmanja količina UV / sunca loša za nas.  „Pronašao sam da je sunce, u vremenu kad je dovoljno jako, uvijek bolje nego nadopuna vitamina D, što ima jednostavno objašnjenje. Vitamin D koji je proizveden putem sunca i kože ima dvostruko više života, snage, nego onaj koji se proguta ili onaj iz prehrane ili iz dodataka prehrani. Nadalje, nikada se ne možete predozirati vitaminom D od izlaganja suncu, ali itekako možete ako ste uzeli previše vitamina D u pilulama.

  Vitamin D je zapravo hormon, jedinstven po tome što nastaje u koži kao rezultat izloženosti suncu. Njegove dalekosežne posljedice na tijelu podudaraju se s djelovanjem hormona koji utječu na metaboličke putove i celularne funkcije.

  Fotosinteza vitamina D se događa na zemlji više od 750 milijuna godina. Neki od najranijih oblika života, koji se izlažu suncu radi potrebe za energijom, foto sintetiziraju vitamin D.

  I djeca i odrasli su u prošlosti ovisili o primjerenom izlaganja suncu kako bi zadovoljili zahtjev organizma za vitaminom D. Na prijelazu iz prošlog stoljeća više od 80 posto djece u industrijaliziranim i zagađenim gradovima sjeverne Europe i na sjeveroistoku SAD-a je patilo od razornih posljedica nedostatak vitamina D, kao što je rahitis.  Koža uz sunce ima veliku sposobnost stvaranja vitamina D. Izlaganje osobe u kupaćem kostimu na minimalnu dozu sunca, što je obično od 15-20 minuta, u danu kad je sunce najjače, kroz lipanj ili srpanj, je ekvivalent za uzimanje 20.000 IU vitamina D u kapsulama.

  Na neminovnu potrebu izlaganja suncu upućuje i analiza NHANES III, rezultati koje kažu da ni djeca ni odrasli ne primaju adekvatnu količinu vitamina D iz prehrane ili dodataka prehrani.

  Međutim, sunce je demonizirano, a rezultat toga je da je većini svjetske populacije ispran mozak, te razmišlja da izlaganje suncu nije preporučljivo.

  To u suštini nije potkrijepljeno znanstvenim dokazima koji bi potvrdili da umjereno ili značajno izlaganje suncu povećava rizik od pločastih i bazalnih stanica karcinoma i što je još važnije, najsmrtonosnijeg oblika raka kože melanoma.

  Nema sumnje da pretjerana izloženost suncu, kada se u velike ošteti koža, može značajno povećati rizik bazalnih i pločastih stanica karcinoma, tumora koji se lako otkriju i lako liječe. Melanom s druge strane, je vrlo agresivni i smrtonosni oblik raka kože, međutim, većina melanoma se pojavljuju na najmanje suncu izloženim dijelovima, a nedavne meta-analiza čak 35 studija sugeriraju da izloženost suncu smanjuje rizik od razvijanja melanoma.

  Zašto dakle ne iskoristiti razumno izlaganje suncu?, kaže Dr. Holick  Kada je riječ o uravnoteženom dobivanju adekvatne količine vitamina D i rizika od oštećenja kože od prekomjernog izlaganja suncu, dr. Jacob Teitelbaum, autor knjige "pravi uzrok, pravi lijek" sugerira: "Dovoljno je koristiti zdrav razum i ne biti paranoičan. Povijesno ljudi su provodili veći dio dana vani, nisu bili umočeni u zaštitna sredstva protiv sunca i nisu imali sunčane naočale na očima. Na taj način su kumulirali mnogo sunca. To je normalan put do vitamina D. "

  Dragi ljudi, puno bolju komunikaciju i odgovor na svako vrijeme, ono atmosfersko i drugo, imat će kvalitetno nahranjen organizam. Isto vrijedi i za ljetne žege. Hraniti se zdravo, piti dosta vode- ne tekućine nego vode, jesti dosta voća i povrća koje sadrži toliko potrebne antioksidante ili uzeti kvalitetne dodatke.

  Radi toga, skrećem pažnju na srpanjsku ponudu koju vrijedi dobro pogledati:

  Uz 3 AFA alge nam se nude gratis antioksidanti sa pignogenolom

  avatar

  16.07.2012. (08:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Uz 3 AFA alge nam se nude gratis antioksidanti sa pignogenolom, a uz 2 Zelene energije ćemo dobiti gratis Manuka krema za ruke i tijelo, kojom ćemo nahraniti kožu kad se vratimo sa kupanja i sunčanja. K tome uz narudžbu od 500,00 kuna dobijemo antioksidante bobičastog voća, „berry power“, 120 kapsula za samo 75,00 kuna. Savršeno!  Ljetni pozdrav uz jutarnji prizor sa žala  Kroz guste se grane bora

  Probila prva jutarnja zraka

  I upravo takla

  Glatku površinu mora.

  Ono još spava.

  Ne miče.

  Poljupcima samo

  Bijele oblutke dotiče.  Ana

  avatar

  16.07.2012. (08:10)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "ISKORISTI DANASNJI DAN,

  STO MANJE SE UZDAJ U SUTRASNJI". Horacije

  Dragi prijatelji,

  KATKADA SE PITAM otkuda takav smisao za majstoriju da se u ciglo dvije recenice, tako ubjedljivo pokaze sveprisustnost Boga, bas kao u pjesmi iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. Onda mi se na kraju druge recenice odgovori da je to svojstvo duse, KOJA SE PROSTIRE SVUDA SVOJA S Bogom :  18. KATKADA SE PITAM  Katkada se pitam je li moguce da si Ti i svuda drugdje, dok si tako jako sa Mnom?

  Ti se smijesis i kazes mi da je uvjerljivost moga tijela tako jako sa mnom, da zasjenjuje dusu, koja se prostire svuda svoja s Tobom.  "Bijela kula", knjiga 94. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  16.07.2012. (08:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  RECIKLIRANO MLEKO (pošlji naprej)

  Zanimivo

  V Hoferju imajo brez UHC mleko,
  za 99 centov in ima resnično okus mleka, kot smo ga pili včasih….

  (ni UHT – ultra high temperature).  Preberite – ne bo vam žal  Mleko, ki ga pravkar pijem je bilo 4-krat reciklirano!

  Za vse, ki še pijejo (reciklirano), mleko ...  Mleko ki mu je potekel rok uporabe iz trgovin pošljejo nazaj proizvajalcu kateremu je zakonsko dovoljeno, da ponovi proces pasterizacije na 190° C, ter da ga ponovno vrne na tržišče. Po zakonu se ta proces lahko ponovi pet krat. Proizvajalec je dolžan objaviti koliko krat je ponovil ta proces in on ga ponavadi objavi, vendar na svoj način, ker ve da noben ne sprašuje ali je kupljeno mleko bilo večkrat predelano. Skrivnost je napisana na dnu embalaže, z majhnimi številkami.


  Predpostavimo, da je napisana št. 123456, številka ki manjka označuje koliko krat je mleko bilo reciklirano. Na primer 123 56, št. 4 manjka - to pomeni da je temu mleku 4-krat potekel rok uporabe in da je toliko krat bilo ponovo prekuhano. To ni vse, ker v paketu z 12 tetrapaki, nekaterim pakiranjem manjkajo številke, drugim pa ne. Vendar to pomeni, da je bila cela ta pošiljka obdelana enako. Na ta se način, podjetja dobro bogatijo in to tako, ker reciklirajo in ponovno prodajajo večkrat predelano pokvarjeno mleko. Seveda brez da bi tisti, ki nosijo posledice tega vedeli. Žrtve so seveda tisti, ki pijejo, tisto kar pijejo, če še pijejo.

  dr. Andrej Gregori

  Ljubljana

  Slovenija EU

  avatar

  16.07.2012. (08:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poštovani,  sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se u Čavlima, Kastvu, Matuljima i Viškovu od 02. – 05. kolovoza održati 5. Kastav Blues Festival. U nastavku maila Vam šaljemo link na video:  http://www.youtube.com/watch?v=a2gH9NfKf6E  Više o programu i izvođačima 5. Kastav Blues Festivala na www.kastav-touristinfo.hr; link: NOVOSTI  S veseljem Vas očekujemo!  Srdačan pozdrav iz Kastva!  S poštovanjem,

  Ana Filipović, p.o.

  Direktorica:
  Dolores Kukurin, mag. oec.

  Opis: TZ Kastav_logo_multilingual_6_small_vedran
  TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA
  KASTAV TOURIST BOARD

  Trg Matka Laginje 5 - 51215 KASTAV

  Tel.: +385 (0)51 691 425
  Fax: +385 (0)51 691 330
  Gsm: +385 (0)99 21 85 901

  E-mail: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
  www.kastav-touristinfo.hr

  avatar

  16.07.2012. (09:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Objavljeno predviđanje o izgledu svijeta 2030. godine!

  Prema predviđanjima američke obavještajne agencije CIA, čeka nas mračna budućnost.

  Predskazivanje budućnosti ambicija je javnog ogranka američke Središnje obavještajne agencija CIA, Nacionalnog obavještajnog vijeća (NIC), koji svake pete godine razmišlja o stanju svijeta za 20 godina.

  Prva skica njegova najnovijeg promišljanja pod naslovom "Globalni trendovi 2030." već je obišla institucije u Washingtonu prije predviđenog objavljivanja dan nakon predsjedničkih izbora u studenom, izvješćuje u nedjelju pariški Le Monde.

  U toj prvoj skici najavljuje se tehnička revolucija koja bi mogle promijeniti međunarodne odnose, od širenja genetski modificirane hrane, preko futurističkog printera 3D do umjetnog poboljšanja funkcije mozga ili ljudskog kloniranja. NIC je uzeo u obzir kritike njegovih prethodnih izvješća. Ovoga puta dokument sadrži evolucijski karakter američke moći u svijetu u tranziciji.

  Do 2030. NIC predviđa gotovo sigurne velike tendencije koje će strukturirati međunarodni sustav: oslobađanje pojedinca, demografija, disperzija moći, energetska, vodena i prehrambena problematika. Utjecaj ove ili one od tih konstanti ovisi o ključnim čimbenicima poput gospodarstva i svjetskog upravljanja, oružanih sukoba, tehnologiji i, presudno, ulozi SAD-a. Ta dinamika omogućava predviđanje tri scenarija za 2030.: "vraćanje na staro", "suradnja" i "dezintegracija".

  Najvjerojatniji je, prema mišljenju autora, zadnji scenarij. Neujednačen gospodarski rast preraspodjeljuje karte moći. Zapad slabi u korist Azije, dok nestabilnost tržišta i klimatske promjene prijete svjetskoj stabilnosti.

  Budućnost se prema ovom predviđanju čini vrlo mračnom, jer su dva scenarija poražavajuća, dok je treći, suradnja, čini se, ipak nerealan te su daljnji sukobi neizbježni (Foto: Arhiva/AFP)

  U "dezintegriranom" svijetu, općenito odsustvo političke volje u rješavanju svjetskih problema marginalizira multilateralne organizacije i naglašava opasnost od međudržavnih sukoba. Ako se veliki vojni sukobi, primjerice između Kine i SAD-a, i mogu izbjeći, svijet je ipak stalno na rubu ponora.

  Scenarij "vraćanje na staro" koji predviđa povratak na "predamerički" svijet, to jest na nestabilnost prve polovice 20. stoljeća, nije ništa optimističniji. Zapleten u svoje proračunske probleme, SAD nema više sposobnost utjecaja na međunarodnu scenu. Prvo dobro primljeno među novonastalim državama, vraćanje je ubrzo izvor neravnoteže. Etničke i geopolitičke tenzije u Aziji i na Bliskom istoku brzo se pretvaraju u otvorene sukobe, u kontekstu svjetske gospodarske stagnacije.

  Budućnost do 2030. čini se, dakle, prilično mračna. Od tri scenarija jedini pozitivni odiše nerealnošću. "Suradnja" opisuje rođenje bratskog svijeta, predvođena Kinom i SAD-om, čija bi suradnja na tehnološkom planu pokrenula novo zlatno doba međunarodnih odnosa. Treba držati fige, piše Le Monde. (Hina)

  avatar

  16.07.2012. (09:44)    -   -   -   -  

 • borivoj

  --- On Sun, 7/15/12, Zlatomir Borovnica wrote:

  From: Zlatomir Borovnica
  Subject: SPISAK AUTORA GARAVI SOKAK 2012 latinica
  Date: Sunday, July 15, 2012, 9:42 AM

  Poštovanje!
  Evo spiska autora i pesama koji će biti u ovogodišnjem "GARAVOM SOKAKU".
  Postavite na fejzbuk i na sajtove svuda gde možete neka učesnici konkursa vide.
  Hvala unapred.
  Pozdrav, Zlatomir

  --------------------------------------

  SPISAK AUTORA I PESAMA KOJI SU UŠLI U GARAVI SOKAK 2012, INĐIJA  1. AGNjEŠKA JAŽENBOVSKA, SJERADZ (POLjSKA) - ***

  2. AGO HAURDIĆ, KUMANOVO (MAKEDONIJA) - KALEIDOSKOP

  3. ADI JAŠAREVIĆ, ZENICA (BiH) - KRAJ

  4. ALEKSANDAR MIJALKOVIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - JEDNOROZI

  5. ALEKSANDRA M. VELjOVIĆ, KRAGUJEVAC (SRBIJA) - SAN

  6. ALEKSANDRA MARILOVIĆ, DERVENTA (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - DALjINE

  7. ALISA MALIČEVIĆ, ILIDžA (BiH) - SNOVE ŠEĆERIM

  8. ALTENKA SAPUNDžIEVA, LOVEČ (BUGARSKA) - ZEMLjA MAŠTE

  9. ANA SAMARDžIĆ, NOVI SAD (SRBIJA) -* * *

  10. ANA SIMONOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - VRATI SE

  11. ANĐELKA KORČULANIĆ, SPLIT (HRVATSKA) - NAPUSTILO ME MORE

  12. ANI STAJKOVA – IVANOVA, PLOVDIV (BUGARSKA) - PROLEĆNI BAL

  13. ANTON GANČEV, SLIVEN (BUGARSKA) - NOVOGODIŠNjA

  14. ARON BARETIĆ, RIJEKA (HRVATSKA) - DOK SUZE SAME TEKU

  15. BARBARA KOCELA, KIELCE (POLjSKA) - ŠAPAT ZENICA

  16. BILjANA DIMITRIJEVIĆ MARTINOV, ZRENjANIN (SRBIJA) - ILUZIJA

  17. BOGICA JEVTIĆ, ST. GALEN (ŠVAJCARSKA) - POŽELEH TE

  18. BOŽIDAR BREZINŠČAK BAGOLA, VRBIŠNICA (HRVATSKA) - HLADNE KUĆERINE

  19. BOŽIDAR PEŠEV, BEOGRAD (SRBIJA) - KORACI

  20. BORIVOJ BUKVA, RIJEKA (HRVATSKA) - U PROLjEĆE RANO

  21. BORIVOJE SEKULIĆ, LAĆARAK (SRBIJA) - POKLONI SVOJE KAMENO SRCE

  22. BORIS SPAJIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - ČUJTE I POČUJTE!

  23. BORISAV-BORA BLAGOJEVIĆ, ĆUPRIJA (SRBIJA) - UVEK PROLEĆE...NjENI KORACI

  24. BORKA SIMIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - KUĆA STARA S VETROM RAZGOVARA

  25. BRANISLAVA UTVIĆ, PEĆINCI (SRBIJA) - RAZMISLIMO

  26. BRANKO MARAVIĆ, BRČKO (BRČKO DISTRIKT BiH) - DELEGAT

  27. BUDIMKA TOŠIĆ, UŽICE (SRBIJA) - BOGATSTVO

  28. VALENTINA VANjA, VRANjE (SRBIJA) - PISMO PRIJATELjU

  29. VALENTINA PETROVIĆ, ATINA (GRČKA) - PUT SVILE

  30. VANDA NOVIK-PALA, KIELCE (POLjSKA) - ROĐENjE

  31. VANESA JAŠAREVIĆ, ŠPIONICA (BiH) - POZORNICA ŽIVOTA

  32. VANjA PAVLOVIĆ, LOZNICA (SRBIJA) - POKATKAD ZALUTAM U STAROZAVJETNO

  33. VEDRANA ĐEKIĆ, SARAJEVO (BiH) - PRIJE PONOĆ(I)

  34. VELjKO LAĐEVAC, POŽEGA (SRBIJA) - O NEKIM DIMENZIJAMA U SVEMIRU

  35. VERICA DELOVA, KANBERA (AUSTRALIJA) - TRENUTAK

  36. VESNA DENČIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - DISKURS

  37. VID VUKASOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - MOLITVA SUNCU

  38. VID VUKELIĆ VICKO, BANjALUKA (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - SAMO S TOBOM

  39. VIDA NENADIĆ, BELA ZEMLjA (SRBIJA) - KAO U SNU

  40. VIDOSAVA VELIČKOVIĆ, VRANjE (SRBIJA) - SAN

  41. VIKTOR KOSTESKI, PROKUPLjE (SRBIJA) - SENZACIJE JUTRA

  42. VIŠNjA JUNAKOVIĆ, ŠIBENIK (HRVATSKA) - KUDA

  43. VLADIMIR VUKMIRICA, NOVI KARLOVCI (SRBIJA) - SUZE

  44. VOJIN DESANČIĆ, RUMA (SRBIJA) - REČI OVE PESME

  45. GORAN NOVAKOV, NOVI KNEŽEVAC (SRBIJA) - ODLAZAK VETERANA

  46. GORDANA Lj. MILjKOVIĆ, PARAĆIN (SRBIJA) - TREPTAJ ŽIVOTA

  47. GORDANA RADOVANOVIĆ, BANjA LUKA (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - T R A Ž E Nj E

  48. GORDANA ŠUMENKOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - POD PUNIM SMO SVETLOM

  49. GORDANA-VERICA MIĆUNOVIĆ, VOŽDOVAC (SRBIJA) - JA I ONA

  50. DAVIDA RIL, MJEJSCE PJASTOVE (POLjSKA) - KRAJ

  51. DAJANA LAZAREVIĆ, VLADIMIRCI (SRBIJA) - NASTANAK PESME

  52. DALIBORKA PEŠUT MANDIĆ, ONTARIO (KANADA) - SAKRIJ ME

  53. DAMIR MARAS, BRIBIR (HRVATSKA) - USPOMENA OVE NOĆI

  54. DAMIR CAR, ZAGREB (HRVATSKA) - SUP

  55. DARKO KOLAR KOLE, ŠID (SRBIJA) - SRPSKI GUSLAR

  56. DEJAN DIMITRIJEVIĆ MITA,NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - OSTAJTE OVDE!

  57. DRAGAN JANKOVIĆ JANjE, RUMA (SRBIJA) -***

  58. DRAGANA BAUER, PLANDIŠTE (SRBIJA) - PUSTI ME DA SLUTIM

  59. DRAGANA DUČIĆ, UŽICE (SRBIJA) - ROSNA LjUBAV

  60. DRAGANA ĐURKOVIĆ – TOŠIĆ, ČAČAK (SRBIJA) - POSLEDNjA STANICA

  61. DRAGANA KOLAČARIĆ, NOVI KNEŽEVAC (SRBIJA) - TESTAMENT JEDNOG PESNIKA

  62. DRAGICA ŽDRALIĆ, NOVI SAD (SRBIJA) - DOLINA SNA

  63. DRAGICA KOJIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - KORACI

  64. DRAGICA OHASHKI, AICHI (JAPAN) -***

  65. DRAGICA PETROVIĆ, VRNjAČKA BANjA (SRBIJA) - OTRGNUTO ŽIVLjENjE

  66. DRAGIŠA ERAKOVIĆ, NIŠ (SRBIJA) - NORMALNA PESMA

  67. DRAGOLjUB P

  avatar

  16.07.2012. (10:00)    -   -   -   -  

 • borivoj

  67. DRAGOLjUB POPOVIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - VOZ U POLA DEVET

  68. DRAŽEN JERGOVIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - SUSRET

  69. DRAŽENA ENA TKALAC, SUBOTICA (SRBIJA) -***

  70. DRAŽENKA TRBOVIĆ, TEMERIN (SRBIJA) - LUČE CELOG SVETA

  71. DUŠAN D. ŽIVANČEVIĆ, DOBANOVCI (SRBIJA) - U RANU JESEN

  72. DUŠAN ELEZ, HERCEG NOVI (CRNA GORA) - BOG I JA

  73. DUŠICA KOVAČ, LjUBINjE (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - DJEDOV ORAH

  74. DUŠICA MILANOVIĆ MARIKA, BEOGRAD (SRBIJA) - POD ZVEZDOM

  75. ĐURA ŠEFER SREMAC, RUMA (SRBIJA) - VOJVODINI U SLAVU

  76. ĐURICA EDELINSKI, ŠID (SRBIJA) - PASTIR

  77. EVGENIJ KAPUSTIN, SANKT-PETERBURG (RUSIJA) - ŽIVOT

  78. ELENA DIVAROVA, PLOVDIV (BUGARSKA) - L A K R I M A R I J U M

  79. ELEONORA SEKLER, SIDNEJ (AUSTRALIJA) - KAMENOVANjE

  80. EMILIJA ŽIVKOVIĆ, KRAGUJEVAC (SRBIJA) - VINO I JA

  81. EMILIJA MIJATOVIĆ, ZADAR (HRVATSKA) - ČUDO...

  82. ERNAD OSMIĆ, BRČKO (BRČKO DISTRIKT BiH) - JARAMVEL

  83. ŽAKLINA GLIBO, DRAGE-PAKOŠTANE HRVATSKA) - DUH

  84. ŽIVAN LUKIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - DOGOREVANjE

  85. ZDRAVKO JAKOVLjEVIĆ, RUMENKA (SRBIJA) - TO SAM JA

  86. ZDRAVKO ODORČIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - TOPLINOM VENERE …!

  87. ZIJAD PANDUR, ŽIVINICE (BiH) - DISPUT O POEZIJI

  88. ZLATKA EMERŠIĆ,BERANE (CRNA GORA) - PRAZNINA

  89. ZLATOMIR BOROVNICA, INĐIJA (SRBIJA) - DETINSTVO I KOSA SEDA

  90. ZORA KOVAČEVIĆ VERMEZOVIĆ, UŽICE (SRBIJA) - ODLAZEĆI

  91. ZORAN M. GRUMIĆ, PRNjAVOR (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - RAJSKI VRT

  92. ZORICA BRKIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - SPOZNAJA

  93. ZORICA STANKOVIĆ, NIŠ (SRBIJA) - BEZOSEĆAJNOM

  94. ZORKA ČORDAŠEVIĆ, FRANKFURT (NEMAČKA) - ZAVIČAJNA RIJEKA

  95. ZORICA LEŠOVIĆ STANOJEVIĆ, ČAČAK (SRBIJA) - ZNAM

  96. IVAN KORPONAI, LENINGEN (NEMAČKA) - NE, NE NA DANAŠNjI DAN

  97. IVANA ZAJIĆ, KRUŠEVAC (SRBIJA) - SUDBINA JEDNOG PESNIKA

  98. IVANA PRLINA, BUHRAIN (ŠVAJCARSKA) - PUPOLjAK

  99. IVANKA VUKOBRATOVIĆ, BATAJNICA (SRBIJA) - PUTNIK

  100. IVO MIJO ANDRIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - ENDOKSINSKA

  101. IGOR BRACA DAMNjANOVIĆ DIB, BEOGRAD (SRBIJA) - IZBLEDELA SEĆANjA

  102. IGOR VARGA, NOVI SAD (SRBIJA) - ŽRTVA KREATORA

  103. IGOR REMS, KELN (NEMAČKA) - MOSTOVI KAO RAZBLUDNE ŽENE

  104. IDA PAVLIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - JEDAN DAN GOSPOĐICE HERTE

  105. ISTOK KODRIČ, ROGATEC (SLOVENIJA) - O VINOVOJ LOZI

  106. JABLANKA PAVLOVIĆ, SOKOBANjA (SRBIJA) - ZRNO NADE

  107. JAGODA KLjAIĆ, GLINA (HRVATSKA) - SAMO SLUČAJNO

  108. JAGODA NIKAČEVIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - NIJE MI NIŠTA

  109. JAROSLAV KIŠ, STARA PAZOVA (SRBIJA) - RAZVEJANI SVET

  110. JASMILA TALIĆ, SARAJEVO (BiH) - PUT

  111. JASMINA VALENTIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - OČI BOJE DUGE

  112. JELENA BOGDANOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - NEIZDRŽ

  113. JELENA ZARIĆ, KELN (NEMAČKA) - NOMADSKA PRINCEZA

  114. JELENA ĆIRIĆ, PRAG (ČEŠKA) - KAD ZALUPIŠ VRATIMA

  115. JOANA MIROVSKA, KIELCE (POLjSKA) - TAJ

  116. JOVAN BODROŽIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - ĆUTNjA

  117. JOVAN BOŠNjAKOVIĆ, ŠID (SRBIJA) - ŽIVOT

  118. JOVAN N. BUNDALO, BEOGRAD (SRBIJA) - DUŠA OD SVILE

  119. JOVANA STANISAVLjEVIĆ, PEĆINCI (SRBIJA) - SUZA SA TVOJIM LIKOM

  120. JOVANA KRAŽIĆ, LESKOVAC (SRBIJA) - NAŠE DOBA

  121. JOVANKA BOŽIĆ, VALjEVO (SRBIJA) - ISTA RAZDALjINA

  122. JOVANKA BABIĆ JELOVAC, ZAGREB (HRVATSKA) - ZA ČIM DA PLAČEM

  123. JOSIP IVANOVIĆ, TOMISLAVGRAD (BiH) - DJEVOJKA U NOĆI

  124. JOSIP MATEJ BILIĆ, OSIJEK (HRVATSKA) - PRKOSNA I LIJEPA

  125. JULIJANA MARINKOVIK, RESEN (MAKEDONIJA) - MLAHNOLIK KOJI JE ČITAO SATIRU

  126. JURATA BOGNA SERAFINjSKA, VARŠAVA (POLjSKA) - MORSKI KONjIĆ

  127. JURE DRLjEPAN, DOMŽALE (SLOVENIJA) - BUNOVAN SVIJET

  128. KAZIMIR BURNAT, VROCLAV (POLjSKA) -***

  129. KALINA IZABELA ZJOLA, POZNANj (POLjSKA) - MAGIJA

  130. KATARINA MILKIĆ, PEĆINCI (SRBIJA) - SUNCE U RUKAMA

  131. KATICA FELŠTINSKI, CRIKVENICA (HRVATSKA) - DILEMA

  132. KEMAL HANDAN, LEJK FOREST (KALIFORNIJA) - ARIJA IZ AKVARIJA

  133. KLAVDIJA KIA ZBIČAJNIK, RAVNE NA KOROŠKEM (SLOVENIJA) - JAGNjE

  134. KLARA POLAK POLjAREVIĆ, SENj (HRVATSKA) - SRCEM I SRMOM

  135. KRISTIJAN MODRUŠAN, BANjOLE PULA (HRVATSKA) - O GLADI

  136. KRISTINA ARSENIJEVIĆ, POPINCI (SRBIJA) - O SREMCIMA

  137. LAZAR LAUŠEV, IDVOR (SRBIJA) - B E Z T E B E

  138. LAZAR PETKOVIĆ – KRČEDINAC, SMED. PALANKA (SRBIJA) - VRATIĆU SE

  139. LARA DORIN, OBRENOVAC (SRBIJA) - MOLITVA

  140. LAURA KLAPKA, ZAGREB (HRVATSKA) - DIŠEM SLOBODOM TIJELA

  141. LIDIJA PAVLOVIĆ-GRGIĆ, MOSTAR (BiH) - BIT ĆE BRODOVA

  142. LUTVO KURIĆ, NOVI TRAVNIK (BiH) - GORKA VODA

  143. LjILjANA GLIGORIJEVIĆ, ŽITKOVAC (SRBIJA) - SUTON

  144. LjILjANA DOBRA, ŠIBENIK (HRVATSKA) - PLAVI LOKVANjI

  145. LjILjANA IVANOVIĆ, PARAĆIN (SRBIJA) - BEZIMENO

  146. LjILjANA MARINKOV, KIKINDA (SRBIJA) - AHILOVA PETA

  147. LjILjANA MILOSAVLjEVIĆ, SMEDEREVSKA PALANKA (SRBIJA) - SELICE

  148. LjILjANA CRNIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - VJETAR NA PROZORU MOM

  149. LjUBINKA TOŠIĆ, UŽICE (SRBIJA) - REČI NEKAD UMEJU DA BOLE

  150. LjUBINKO PETKOVIĆ, FOČA (BiH) - KROZ TVO

  avatar

  16.07.2012. (10:01)    -   -   -   -  

 • borivoj

  150. LjUBINKO PETKOVIĆ, FOČA (BiH) - KROZ TVOJU PESMU

  151. LjUBICA PUŠICA, MIRJEVO (SRBIJA) – REČ

  152. LjUBOMIR O. VUJOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - ČAROBNA LEPOTA

  153. MAJA MIKULIĆ, MOSTAR (BiH) - LADICE

  154. MAJA STANIĆ, KISELjAK (BiH) - ŽENA

  155. MAJO DANILOVIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - ATLANTIDA

  156. MAKSIMILIAN BART KOZLOVSKI, MOGILNO (POLjSKA) - VIŠNjIK

  157. MALGOŽATA ŽURECKA, STALOVA VOLA (POLjSKA) - ZABORAVLjENI ANĐEO ČUVAR

  158. MARIJA BREŠKIĆ-BOJOVIĆ, SALZBURG (AUSTRIJA) - KRIK

  159. MARIJA POGORILIĆ, ROVINjSKO SELO (HRVATSKA) - NOĆ TAJANSTVA

  160. MARIJANA MIŠKOVIĆ, NjUJORK (SAD) - OBEĆAO SI MI NEBO

  161. MARINA MIJATOVIĆ, UB (SRBIJA) - SOBA

  162. MARINA MIHAJLOVIĆ ŽIVKOVIĆ, KRUŠEVAC (SRBIJA) - PTICE BELE

  163. MARINKO JAGODIĆ MAKI, LjUBLjANA (SLOVENIJA) - SRCE I PROSJAK

  164. MARICA RADIĆ-VIDIĆ, ŠID (SRBIJA) - SMISAO

  165. MARKO Lj. RUŽIČIĆ, GNIONICA (REPUBLIKA SRPSKA - BiH) - SLUTNjA

  166. MARKO SERTIĆ-KEC, OSIJEK (HRVATSKA) - ZIMSKA BOJA PROLjEĆA

  167. MARKO SKOK – MESOPOTAMSKI, LjUBLjANA (SLOVENIJA) - JUTRO KRATKIH KORAKA

  168. MARTA ŠAVLI, PODBRDO (SLOVENIJA) - DJETE PITA

  169. MATIJAS BAKOVIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) -***

  170. MILAN ANĐELIĆ, ALESUND (NORVEŠKA) - NADA

  171. MILAN ŽIVANOVIĆ, BAJINA BAŠTA (SRBIJA) - VEDRINE

  172. MILAN STAMENOV, KRAGUJEVAC (SRBIJA) - KRAJ TEBE BUDAN SANjAM

  173. MILANA LjUBISAVLjEVIĆ, ZRENjANIN (SRBIJA) - OKRET

  174. MILE GRUMIĆ, EDMONTON (KANADA) - OPASNA REČ

  175. MILENA JACANOVIĆ, POŽAREVAC (SRBIJA) - DESANKA

  176. MILENA MICALETTO, FRANKFURT (NEMAČKA) - UZVRAĆENA LjUBAV

  177. MILENA MRKELA, PANČEVO (SRBIJA) - PORED SRUŠENOG MOSTA

  178. MILENA SEVEROVIĆ, STARA PAZOVA (SRBIJA) - ČAROLIJA ŠUME

  179. MILENA SUŠNIK FALLE, PODNART (SLOVENIJA) - OSIPANjE

  180. MILIVOJ KRIVOŠIJA, INĐIJA (SRBIJA) - KIŠA

  181. MILISAV ĐURIĆ, BENINGEN (ŠVAJCARSKA) - MELODIJA LjUBAVI...

  182. MILICA BOGDANOVIĆ, UMKA (SRBIJA) - ZVONA ZASTAVE VATRE BALKANA

  183. MILICA BOŽOVIĆ, LESKOVAC (SRBIJA) - ***

  184. MILICA MIMA DMITROVIĆ, ČAČAK (SRBIJA) - BOJIM SE

  185. MILKA STEFANOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - PREPOZNAJ NEUBRANO

  186. MILOVAN AKSENTIJEVIĆ,OKLAND (NOVI ZELAND) - J U T R O

  187. MILOŠ ŽIVANOVIĆ, KUPINOVO (SRBIJA) - REFLEKSIJA

  188. MILOŠ RAJIĆ, KOTOR (CRNA GORA) - RATAR

  189. MILOŠ RUNIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - NEDOSTAJEŠ

  190. MIOMIR LAKIĆEVIĆ, JAGODINA (SRBIJA) - MOLBA BOGU

  191. MIOMIRA MIMA MARKOVIĆ, BATAJNICA (SRBIJA) - NEBESKA PTICA

  192. MIRELA JAKOVLjEVIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - U BOJAMA DUGE

  193. MIRJANA BALTEZAROVIĆ, NIŠ (SRBIJA) - ŽENA

  194. MIRJANA ĐAPO, BRČKO (BRČKO DISTRIKT BiH) - INSPIRACIJA

  195. MIRJANA JEROTIĆ, KOPER (SLOVENIJA) - MI U (NE)VREMENU

  196. MIRJANA KOS, MRACLIN (HRVATSKA) - TAROT

  197. MIRJANA MARINKOVIĆ, BELE VODE (SRBIJA) - VATRA

  198. MIRJANA MARKOVIĆ, SREM. MITROVICA (SRBIJA) - VAJAR

  199. MIRJANA RADUJKOVIĆ MILOJKOVIĆ, SUBOTICA (SRBIJA) - SPOZNAJA

  200. MIRJANA SOKOLOVIĆ, STARA PAZOVA (SRBIJA) - NERAZDVOJNE

  201. MIRJANKA R. SELCHANEC, PRILEP (MAKEDONIJA) - NIŠTA I JA

  202. MIRKO LUNIĆ, RUMA (SRBIJA) - MRTVA SREĆA

  203. MIROSLAV MIŠEL BOLTRES, SMEDEREVO (SRBIJA) - LEPOTA

  204. MIRSAD ŠIŠIĆ, ZENICA (BiH) - AKO SE PROBUDIMO

  205. MITAR MITROVIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - TIŠINA U MISLIMA

  206. MIHAJLO GOLUBOVIĆ, NOVI SAD (SRBIJA) - VEČE U MARTU

  207. MLADEN ĐURIČIĆ VRBAS (SRBIJA) - REKLI SU DA ĆE SUTRA BITI BOLjE, A JA BAŠ SUTRA NISAM TU…

  208. MLADEN STOJADINOVIĆ, PARAĆIN (SRBIJA) - KAKO SE PIŠE PESMA

  209. MONIKA SRETENOVIĆ-ŠIMIĆ, LUČANI (SRBIJA) - VERUJEM

  210. MONIKA TUBIĆ, KAĆ (SRBIJA) - KAO ONAJ KLIK

  211. NATALIJA KOCIĆ, NIŠ (SRBIJA) - ČUJEM TI MISLI

  212. NEBOJŠA MILOSAVLjEVIĆ, VRANjE (SRBIJA) - OCU SERAFIMU ROUZU

  213. NEVENA UGRENOVIĆ ISKRICA, BEOGRAD (SRBIJA) - TOLIKO TOGA

  214. NEVENKA MIJATOVIĆ, STARA PAZOVA (SRBIJA) - SAMO

  215. NENAD SIMIĆ, DERVENTA (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - SLATKE RIJEČI

  216. NIKOLA VASIĆ TOPOLOVAČKI, KIKINDA (SRBIJA) - SUSRET

  217. NIKOLA GRKOVIĆ, INĐIJA (SRBIJA) - LULETU TAMBURAŠU

  218. NIKOLA ZELENKOVIĆ, MAJDANPEK (SRBIJA) - PORED NjEGA ON

  219. NIKOLA ŠIMIĆ TONIN, PAKOŠTANE (HRVATSKA) - PLjUNUTA PJESMA

  220. NISAD JAKUBOVIĆ, LONDON (ENGLESKA) – KEVLjANSKA

  221. OKSANA PECI, RENNES (FRANCUSKA) - U SUZU MI SE PRETVARAS

  222. OLGA LALIĆ-KROVICKA, DUKLA (POLjSKA) - ONA

  223. OLICA MILUTINOVIĆ, ČAČAK (SRBIJA) - SUZA

  224. PETAR ELEZ, HERCEG NOVI (CRNA GORA) - KAP KRVI U ČISTOJ VODI

  225. PETAR MALBAŠA, OSIJEK (HRVATSKA) - RUŽA

  226. PETRONIJE–PERO ŠIMŠIĆ, VIŠEGRAD (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - U VINU

  227. RADA PAUNOVIĆ, ČAČAK (SRBIJA) - JOŠ JEDNA ZVEZDA NA NEBU

  228. RADE ĆURČIN – ROČA SVEMOŽ, BEOGRAD (SRBIJA) - TU SAM, JOŠ UVEK – JAVI SE!

  229. RADMILA KOVANDžIĆ, SMED. PALANKA (SRBIJA) - MISIJA

  230. RADMILA STANKOVIĆ, KUČEVO (SRBIJA) - IZMEĐU DVE DUŠE

  231. RADOVAN LEPANOVIĆ, KORB (NEMAČKA) - ZNA REDA

  232. RADOJE REGOJEVIĆ, GOSAU (ŠVAJCARSKA) - KLjUČ

  233. RADOJICA NEŠOVIĆ, UB (SRBIJA) -* * *

  234. RAJKO

  avatar

  16.07.2012. (10:02)    -   -   -   -  

 • borivoj

  234. RAJKO GLIBO, ZADAR (HRVATSKA) - G R U D O B R A N

  235. RANKA GRBIĆ, BRČKO (BRČKO DISTRIKT BiH) - BUKET LjUBAVI

  236. RATKA BOGDAN DAMNjANOVIĆ, OLDSMAR (SAD) - VELIKI POTOP PONOVO

  237. RATKO BELIĆ RALE, SUBOTICA (SRBIJA) - ČOVEKOM BUDI

  238. RIKARDO STARAJ, MOŠĆENIČKA DRAGA (HRVATSKA) - LUDA URA

  239. SABAH AL-ZUBEIDI, BEOGRAD (SRBIJA) - NI PESAK NE BELEŽI USPOMENU

  240. SAVA GAJIĆ IVIĆ, BUHRAIN (ŠVAJCARSKA) - RADUJ SE

  241. SAVKO PEĆIĆ PESA, DERVENTA (REPUBLIKA SRPSKA BiH) - NOKTURNO

  242. SAVO ŠKOBIĆ,VIŠEGRAD (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - UBAVO MOJE

  243. SANDRA ZEC, BEOGRAD (SRBIJA) - OTROVAĆU TE

  244. SANjIN ĆIKOVIĆ, RIJEKA (HRVATSKA) - NE MOGU, A DA TE NE VOLIM

  245. SAFETA OSMIČIĆ, HEERLEN (HOLANDIJA) - DANAS ĆU BITI PROLjEĆE

  246. SAŠA M. UGRINIĆ, VELIKA PLANA ( SRBIJA) - OD TEBE NAPIO

  247. SVEBOR DELIĆ, MAASTRICHT ( HOLANDIJA) - AKO ME BUDETE TRAŽILI

  248. SVETLANA MATIĆ, BEČ (AUSTRIJA) - U DALjINI POKRAJ PUTA

  249. SVETLANA SPAJIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - UVEK JOŠ JEDNA ZIMA

  250. SEDINA BRKIĆ, GRADAČAC (BiH) - GOSPODIN UZORAN

  251. SLAVENKA GEMOVIĆ, ZEMUN (SRBIJA) - KIŠ A

  252. SLAVKO MALI, PROKUPLjE (SRBIJA) - KRUŠKOVA SLAVA

  253. SLAVKO POKRAJAC, DERVENTA (REPUBLIKA SRPSKA-BiH) - ONO ŠTO JA IMAM

  254. SLOBODAN BOCO BAJIĆ, BANjA LUKA (REPUBLIKA SRPSKA - BiH) - ČEKANjE

  255. SLOBODAN BRANKOVIĆ, NOVI BEOGRAD (SRBIJA) - BESKONAČNA STANICA

  256. SLOBODAN ATANACKOVIĆ-AS, BEOGRAD (SRBIJA) - NEĆU DA TE UZALUD BUDIM

  257. SLOBODAN IVANOVIĆ, PARAĆIN (SRBIJA) - ČAMAC

  258. SLOBODAN M. STEFANOVIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - ZNAK

  259. SLOBODAN PERIĆ, STARA PAZOVA (SRBIJA) - TRAŽIM TE

  260. SLOBODAN ĆURČIĆ SMEDEREVO (SRBIJA) - POŽUDA

  261. SMAJIL DURMIŠEVIĆ, ZENICA (BiH) - BUTUM SELO

  262. SNEŽANA JAKŠIĆ, PEĆINCI (SRBIJA) - MUVA

  263. SNEŽANA VUKIĆEVIĆ-ČVORO, HERCEG-NOVI (CRNA GORA) - KAMENA KLAVIJATURA

  264. SNEŽANA KUNTOŠ TROBOK, PALE (BiH) - BIO SI MOJ DAN

  265. SNEŽANA ŽANA NEORČIĆ, SUBOTICA (SRBIJA) - VIŠE NIJE PROLEĆE

  266. SONjA MUDRIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - BLAGOVANjE

  267. SONjA NIKOLIĆ, ZRENjANIN (SRBIJA) – DRAGI

  268. SRETO PETRIĆ, ONTARIO (KANADA) - POSLANICA SAVLU

  269. STIPE ODAK, LEUVEN ( BELGIJA) - MEMOR

  270. STOJANKA MILIN, ZRENjANIN (SRBIJA) - MUZIKA JE U NAMA

  271. STOJANKA RADENOVIĆ-PETKOVIĆ, TORONTO (KANADA) - O BOLU

  272. SUZANA OŠTRIĆ, ZAGREB (HRVATSKA) - RASIPAŠ ME PJEVANjIMA

  273. SUNO KOVAČEVIĆ, ZENICA (BiH) - BOEM

  274. TAMARA LAZIĆ, NOVI SAD (SRBIJA) - SVEMIR JE TVOJ

  275. TANjA STANIĆ, MUČIĆI (HRVATSKA) - DISANjE

  276. TATJANA DEBELjAČKI, UŽICE (SRBIJA)- VITALNOST

  277. TATJANA NEDIĆ, PODGORICA (CRNA GORA) - JEDNA O SEKSU

  278. TODA MATIĆ-MEDIĆ, SIDNEJ (AUSTRALIJA) - BOGINjA PRAVDE

  279. TODORA ŠKORO, BEOGRAD (SRBIJA) - KAO PERO PAUNOVO

  280. TOMISLAV ĐOKIĆ, PARAĆIN (SRBIJA) - VEČERNjI AKVAREL

  281. TOMISLAV STEVANOVIĆ, SMEDEREVO (SRBIJA) - NAGRAĐENA SVETLOST

  282. TONKA LOVRIĆ, SPLIT (HRVATSKA) - STARI KAPETAN

  283. FABIJAN LOVRIĆ, KNIN (HRVATSKA) - TVOJA KRV

  284. FAIZA HELjA HARAČIĆ, ŽIVINICE(BiH) - STAKLENI KAVEZ

  285. FRANKO BUŠIĆ, SPLIT (HRVATSKA) - MLADO MESO

  286. FRANjO MATANOVIĆ, TRST (ITALIJA) - TEŠKO JE BITI PRIJATELj PJESNIKU

  287. HALINA EVA OLŠEVSKA, BILGORAJ (POLjSKA) - BUĐENjE

  288. HARIS JAŠAREVIĆ, NOVI PAZAR (SRBIJA) - ČEKAM

  289. CVIJA AŠĆERIĆ-MITROVIĆ, ADELAIDE (AUSTRALIJA) - MIRIS ZAVIČAJA

  290. CVIJETA JURIŠEVIĆ-ZEKIĆ, BEOGRAD (SRBIJA) - MESEC SE VRAĆA  -------------------------------

  lp, boro

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  16.07.2012. (10:02)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Koja država liči na ženski spolni organ?
  Neki kažu Britanija jer je non stop vlažna,
  drugi kažu Rusija jer periodično krvari,
  a treći Srbija jer non stop traži neki kurac.


  - Grudnjak je najdemokratskiji deo garderobe.
  On potiskuje velike,
  podiže male,
  a masu drži na okupu.


  Negdje u Bosni NATO vojnik radi sklekove,
  a oko njega se uzvrtio Mujo
  i gleda i gleda... pa kaže:
  "Jebo' mater, ako ona tebi nije pobjegla."


  Sakrio zec votku u grmlje pa napiše na cedulju:
  - 'Ovo nije votka.'
  Sutradan se vraća, votke naravno nema, a na cedulji piše:
  - 'Jež je nije uzeo!'

  ++++++++++++++++

  Na obuci Haso uči Muju kako se bacaju bombe.

  - Vidiš Mujo,izvadiš osigurač, kresneš upaljač, čekaš do 5 i baciš, jednostavno!
  - Dobro jarane, nema problema, vježbaću ja to...

  Drugi dan saznaje Haso da je Mujo hospitaliziran. Požuri on u posjetu kad ono Mujo sav imobiliziran, umotan u zavoje i to.

  - Šta bi bolan?!
  - Ma j..o ja tvoje instrukcije!
  -?!
  -Pa sve sam napravio kako si reko, izvadio osigurač, kresno upaljač,krenuočekat do pet, al majke ti, kad je to u dva i petnaest grunulo...

  -----------------

  avatar

  16.07.2012. (10:40)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Srdačno vas pozivamo na izložbu umjetničkih fotografija pod nazivom " T R E N U T A K "

  u kavanu "MARIJANA" - Matulji, petak 20.07.2012. u 20 h. Izlaže mlada umjetnica - fotografkinja,grafički dizajner i grafički
  pripremnik

  - M A R T I N A K R Š U L - iz Brešca

  Martina inače fotografira sve što vidi i stvarno uživa u fotografiranju. Radi u foto-studiju " K U R T I " u Rijeci, koji je ujedino i pokrovitelj ove izložbe koja ostaje otvorena do 02.08.2012.

  Radujemo se vašem dolasku. Povedite i prijatelje i ugodno se zabavite.

  Organizator: Morana Knez-Trobec Pokrovitelj: FOTO-STUDIO " K U R T I " iz Rijeke

  avatar

  16.07.2012. (16:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...