Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • borivoj

  “COVJEK, KOJI ZELI DIRIGIRATI ORKESTRU,

  MORA OKRENUTI LEDJA VECINI”. James Crook

  Dragi prijatelji,

  “Dubinska molba”, sto bi rekao moj prijatelj, gospodin Milorad Dmitrovic, molba za nemoguce, kako se kaze u pjesmi iz “Bijele kule”, rijecju MOLBA za blagoslov je divan kulturni cin. Da li smo dosegnuli te visine?:

  100. IAKO ZNAM DA SI TI JEDAN...  Iako znam da si Ti Jedan bez drugih,

  ipak Te molim da blagoslovis sve, da, sve,

  sto zivi o Tvojemu blagoslovu.  Ne upustam se u to kako ces to izvesti.

  Zadovoljna sam sto ne razumijem ono sto trazim,

  udobno mi je s molbom za nemoguce,

  koju je Tebi tako lako ispuniti.  „Bijela kula”, knjiga 63. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  11.07.2012. (08:12)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Povezujemo 60 let

  Šest desetletij po ustanovitvi CIPRE, Mednarodne komisije za varstvo Alp, ideja o povezovanju še nikoli ni bila tako aktualna kot je danes. Meje sicer še vedno obstajajo tako na zemljevidu kot v naših glavah, a problemi so že zdavnaj zavzeli take razsežnosti, da jih ni mogoče več reševati s kratkovidnim oziranjem v svoj mali svet. Poiskati je treba rešitve, ki so skupne, interdisciplinarne, čezmejne, ne da bi pri tem pozabili na krajevni vidik.

  Zato se je CIPRA podala na pot po Alpah, da bi spet povezala svoje partnerje in simpatizerje ter se jim zahvalila za njihova prizadevanja za boljše življenje v Alpah. CIPRA Slovenija je v nedeljo, 1.7. začela to pot na Pavličevem sedlu, se po postanku v Logarski dolini s kolesi podala v Ljubljano ter v torek obiskala Okoljski center, Planinsko zvezo Slovenije ter Občino Kamnik.

  V sredo se je pot nadaljevala z vlakom do Bleda, kjer smo obiskali Triglavski narodni park, ter s kolesom naprej do Bohinjske Bistrice, kjer so nas dočakali predstavniki Občine Bohinj ter Turizma Bohinj. Skozi Bohinjski predor je pot vodila v Soško dolino, kjer smo v četrtek obiskali Občino Bovec, s kolesi čez Vršič pa smo pot zaključili danes, v petek, na Občini Kranjska Gora.

  Več >>>

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  ---------------

  lp, boro

  http://www.pozitivke.net/

  avatar

  11.07.2012. (08:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pročitajte dirljivo pismo majke blizanki začetih umjetnom oplodnjom

  Donosimo vam pismo Antonije Klemper, majke dviju djevojčica začetih umjetnom oplodnjom, koja je, kako kaže, 'u jeku ove medijske hajke na neplodne parove osjetila potrebu ovim tekstom prenijeti svoje iskustvo'.

  Svaka majka zna koliko voli svoje dijete. Zna koliko strepi nad prvim temperaturama, zna koliko brine pri svakom padu… Zna koliki dio srca joj ostaje s djetetom dok krene na posao.

  Svaka majka to zna i osjeća, no majka djece začete uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje ta osjećanja, usuđujem se reći, dublje urezuje u svoje majčinsko srce.

  Neplodnost ne prestaje rođenjem djeteta. To je istina. Ali ne neplodnost kao dijagnoza, već neplodnost kao životna činjenica, istina koja te obilježila kao osobu.

  >> Ostojić: Neplodnost je bolest, a ovaj Zakon omogućuje liječenje

  Ja sam majka dvaju divnih djevojčica začetih uz medicinsku pomoć. Nije me toga sram, daleko od toga. Ponosna sam na svoja dva srca izvan moga. One su se same posjele sa 6 mjeseci života, prohodale su obje prije prvog rođendana, danas slažu prve rečenice kad zovu: 'Mama noši mene!', same jedu (doduše, naprave nered, ali su velike i ručaju same), a polako se učimo i ostaviti pelene.

  Moje djevojčice rastu i razvijaju se kao i sva spontano začeta djeca. Ali, mi ne živimo kao roditelji koji su svoju djecu spontano začeli. Zašto?

  Zato jer se svakodnevno suočavamo s neistinama o nama samima, o našoj djeci. Svatko si uzima za pravo suditi nam , prosuđivati i osuđivati nas.

  Danas smo bile u šetnji. Kao i puno puta do sada, prišla nam je jedna gospođa i započela razgovor: 'Znate, ja bih ovakve žene, koje rode dvoje djece i ovako ih vozaju u šetnji, takve bi ja nagradila' – meni naravno srce kao kuća, divi se mojim ljepotama, ali žena nastavlja: 'A ne one, one žene koje umjetnu djecu prave pa se ne zna 'ko im je ćaća cigan, vrag il Bog!'

  Hvatam grčevito kolica i jedva uspijevam udahnuti. Brzo, brzo krenem dalje da se ne raspadnem tamo nasred ceste. Knedla u grlu, suza u oku.

  Svašta bih mogla i željela reći, ali riječi ne izlaze. Izlazi samo jad i bol nepravde kroz suze.

  >> Građani od jutra u Crkvi sv. Marka mole protiv Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Gospodo draga, mislite li zaista da naša djeca imaju rogove? Barkod na čelu možda? Mislite li da imaju mjesto za umetnuti baterije? Mislite li da ne plaču, da se ne boje, da ih ne boli? Sram sve vas koji širite neistine može biti! Sram!

  Djeca začeta uz medicinsku pomoć su jedino i samo djeca. Njihovi roditelji su najveći sretnici na cijelom svijetu.

  A vi? Vi ste pitajte što ste vi.', stoji u pismu ogorčene majke.

  Podsjetimo, prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji doveo je do raskola na društvenoj i političkoj sceni. Dok ga HBK proziva zakonom koji 'sije smrt', a HDZ ga uspoređuje s Jasenovcem i Bleiburgom, vladajući ga smatraju dobrim jer je 'neplodnost bolest, a ovaj Zakon omogućuje liječenje'.

  avatar

  12.07.2012. (16:23)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...