Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borivoj

    objavila MLABOS na linku:

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=82480

    avatar

    04.07.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "TEK KAD DOISTA SPOZNAMO I SHVATIMO DA NAM JE VRIJEME NA ZEMLJI OGRANICENO – TEK TADA POCINJEMO ZIVJETI SVAKI DAN U POTPUNOSTI, KAO DA NAM JE POSLJEDNJI". Elisabeth Kubler Ross, r. 1926.







    Dragi prijatelji,

    Najteze je sebe ubijediti. EGO JE UVIJEK U SVOJOJ SLUZBI (naslov jedne od bjelokulskih perli). Opetovano energetsko punjenje svakoga dana trebalo bi da bude na nacin kako nam to sugerira poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. Rijec je o punini. Pjesma nam jasno porucuje da nije dovoljno samo znati vec i biti jedno SA ZNANJEM (otuda SAZNANJE), nije dovoljno ljubiti vec i biti jedno sa ljubavlju, nije dovoljno blagoslivljati nego biti JEDNO sa blazenstvom – zato nam Bog salje kovanice TROJEDNE i JEDNOTROJNE iskovane u velemajstorskoj jezickoj radionici Vesne Krmpotic:





    99. RECI SEBI





    Reci sebi da si sretna sto Me znas, i sto Me volis,

    jer to isto i Ja Sebi o tebi kazem,

    amen.



    Ma sto god ces poslije toga reci sebi,

    nece biti tako vazno i tako snazno,

    kao ove tri trojedne i jednotrojne stvari

    o Meni:



    blazenstvo, ljubav, i saznanje.

    Amen.





    "Bijela kula", knjiga 72. Zapisala Vesna Krmpotic



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.07.2012. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    CERN tijekom noći objavio pa povukao video da je otkrivena 'Božja čestica'?

    Ženeva, 04.07.2012., 07:29
    Autor: A.E.
    4 komentara

    Očekuje se službena potvrda CERN-a o otkriću Higgsovog bozona.
    Podijeli5
    'Božja čestica' (Ilustracija: Guliver/ Thinkstock)

    Znanstvenici koji su u 'lovu' na Božju česticu danas bi trebali objaviti službena saznanja koja bi mogla baciti novo svjetlo na teoriju Velikog praska. Fizičari su desetljećima u CERN-ovom laboratoriju testirali sudaranje čestica pri gotovo svjetlosnoj brzini, a svijet sada čeka dokaze koji se mogu formalno smatrati otkrićem. Time bi potraga za Higgsovim bozonom mogla biti okončana nakon gotovo 40 godina, piše Reuters.

    Zanimljivo je što je CERN, Europski centar za nuklearna istraživanja, slučajno tijekom noći na svojoj službenoj stranici na kratko objavio video u kojem se potvrđuje da je uočena 'nova čestica', no predstavnici CERN-a odbili su komentirati je li to potvrda otkrića 'Božje čestice', to jest, što bi to danas trebalo biti objavljeno na konferenciji.
    You need to have the Adobe Flash Player to view this content.
    Please click here to continue.

    >> Otkrivena nova nepoznata čestica

    'Primjetili smo novu česticu. Imamo vrlo jake dokaze da je nešto tamo. Trebat će nam još malo vremena za utvrđivanje svojstva čestice, no, možemo vidjeti da se raspada na dva fotona što nam, primjerice, govori da se radi o bozonu. Znamo da je njegova masa oko 100 puta mase protona, a to je vrlo značajno. To je najmasivnija čestica koja postoji, ako potvrdimo sve ovo, a mislimo da hoćemo', rekao je glasnogovornik eksperimenta CMS-a Joe Incandela.

    'Video je objavljen zbog tehničke pogreške. Završni rezultati još nisu objavljeni', izjavila je Renilde Vanden Broeck iz CERN-ove službe za odnose s javnošću. Dodala je da je Centar pripremio nekoliko videa za današnju objavu, a da je ovaj slučajno objavljen. CERN-ov fizičar koji zna koja su nova istraživačka saznanja rekao je da ona nisu nužno definitivna.

    'To nije crno bijeli odgovor kojeg bi trebalo očekivati. Ovo je važan korak naprijed', rekao je Peter Jenni.

    Novi podaci iz CERN-ovog Velikog hadronskog sudarača (LHC) mogli bi također dati novi pogled na 'crnu materiju' i 'tamnu energiju' koja čini 96 posto svemira, a o kojoj se ne zna previše. Ova saznanja mogla bi čak usmjeriti znanstvenike na istraživanje mogućeg postojanja paralelnih svemira, piše Reuters.

    CERN nove podatke planira objaviti na konferenciji u Ženevi.

    avatar

    04.07.2012. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Preudarno pri izbiri prehranskih dopolnil

    Prehranska dopolnila. Ni treba, da jih jemljete več – raje izberite takega, ki vsebuje točno tisto, česar vašemu telesu primanjkuje.

    Ponudba prehranskih dodatkov, namenjenih ohranjanju zdravja v zrelih letih, je vse večja, toda po njih je pametno poseči le, kadar telesu vseh hranil ne morete zagotoviti z normalno prehrano. “Pomanjkanje vitaminov in mineralov se kaže kot utrujenost, razdražljivost, napetost in nespečnost – takrat je čas, da sežemo po prehranskih dopolnilih,” svetuje farmacevtka Marina Urbanc Mokotar. Po njenem mnenju je najbolje, da izberete vitaminski pripravek, ki je registriran kot zdravilo; nekaj takih je mogoče najti tudi na našem trgu.

    Med najbolj priljubljenimi prehranskimi dodatki so danes antioksidanti, ki nevtralizirajo delovanje prostih radikalov. “Pri tem imajo najpomembnejšo vlogo antioksidacijski vitamini A, C in E ter elementi cink, baker in selen,” pojasnjuje farmacevtka. Te snovi lahko sicer v telo vnesete tudi s hrano, na primer s kozarcem pomarančnega ali korenčkovega soka.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    04.07.2012. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poznati simboli koji ne znače ono što vi mislite...

    Zagreb, 03.07.2012., 22:45
    Autor: D.B.
    18 komentara

    Otkrivamo vam što zapravo znače simboli srca, mira, imele...
    Podijeli6
    Simbol mira (Foto: Wikipedia)

    Riba

    Ihtis, što na grčkom znači riba, u prošlosti je korištena kao kršćanski znak raspoznavanja, odnosno kao lozinku, te je korišten kao akronim za izraz: 'Isus Krist, Božji Sin, Spasitelj'. No u vremenu prije Krista, piše cracked.com, znak ribe je označavao svaku božicu plodnosti, od sirijske božice Atargatis do Afrodite i Venere.

    Srce

    Jedan od najrasprostranjenijih simbola na svijetu koji označava ljubv, u prošlosti je pronađen na starim kovanicama Rimskog carstva, a simbolizirao je sjeme biljke silphium. No neki ovaj simbol u prošlosti povezuju i s testisima, kada se slika srca okrene naopako.
    Simbol srca (Screenshot: Thehairpin.com)

    Mir

    Znak mira najčešće se povezuje s hippy pokretom, a zapravo označava logo za Kampanju za nuklearno razoružavanje. Osmislio ga je 1958. dizajner Gerald Holtom, a nastao je spajanjem simbola za slova N i D (Nuclear Disarmament) u semaforskim znakovima koji se daju podizanjem zastava. Simbol za slovo N je Λ, a za slovo D je |, a smješteni su unutar kruga. Zaniljiva je i činjenica da je Holtoma taj znak podsjetio na čovjeka raširenih ruku, užasnuta ratom.

    >> Poznati egipatski simbol zapravo je matematički problem

    Crveno bijeli štap koji označava brijačnice
    Brijačnica (Foto: Wikipedia)

    Ovaj simbol često se može vidjeti pored brijačnica, no zašto baš on? Nećete vjerovati, ali ono zapravo prestavlja zavoj niz koji se cijedi krv! Naime, u prošlosti su brijači, osim šišanja kose i brade, obavljali i poneke operacije, ali i zubarske zahvate. A bilo je popularno i ispuštanje krvi jer se vjerovalo da će time 'otići' i bolest.

    Imela

    Prema nekim starim običajima kad se nađete s nekim ispod imele za vrijeme Božića, dužni ste se poljubiti, a taj poljubac donosi sreći i vječnu ljubav. No imela zapravo ima sasvim drugo značenje.Stari Germani vjerovali su da imela, uvijek postavljena iznad tla, vojnika čini neranjivim i nepobjedivim.

    Ljepljivi sok imele mnoge je u prošlosti podsjećalo na spermu, a zvali su je i 'hrastom sperme'. Zanimljivo je da su druidi, svećenici starih Kelta, sok imele koristili u borbi s Rimljanima kao simbol besmrtnosti jer imela živi i kada stablo na kojem poluparazitira izgleda mrtvo.

    avatar

    04.07.2012. (08:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    PROFESOR ENCO TIRELI UPOZORAVA DA ĆE »ČAČIĆEVA« TERMOELEKTRANA OSTVARITI GUBITAK OD MILIJARDU EURA

    Plomin 3 i ekonomska, ne samo ekološka katastrofa

    Cijena ugljena u zadnjih sedam godina porasla je za skoro tri putaTermoelektrana Plomin 3 na ugljen ekonomska je katastrofa – nedvosmisleno izbor ugljena kao energenta za novi blok TE Plomin ocjenjuje Enco Tireli, ugledni stručnjak za energetiku koji je bio direktor gradnje Plomina 2, voditelj proizvodnje u Plominu 1, te ministar industrije i energetike u Vladi RH, a danas je ...

    ------------------

    iz movog lista

    avatar

    04.07.2012. (09:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Peticija protiv primjene GMO-a u Hrvatskoj - Online Petition




    I have just visited GoPetition and found the following page very interesting:

    http://www.gopetition.com/petition/36741.html

    Regards

    avatar

    04.07.2012. (11:02)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji,
    pozivamo vas na knjizevnu vecer Jasmine Topic koja ce se odrzati 12.07.2012.g. u 19:00 sati u knjizari RiBook.
    Veselimo se vasem dolasku!
    Srdacni pozdravi,

    Svjetlana Jankovic

    SKD Prosvjeta - Pododbor Rijeka

    avatar

    04.07.2012. (16:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    predstavljanje, radionica, kolonija


    "Moj dida je vanzemaljac" na The Pixel Labu
    Hrvatski transmedijski projekt namijenjen djeci "Moj dida je vanzemaljac" (Studio dim) uvršten je u selekciju The Pixel Laba.

    predstavljanje


    Za holystički pristup razvoju / kolumna B. Cvjetičanin
    dr. sc. Biserka Cvjetičanin u svojoj novoj kolumni objavljenoj u Zarezu osvrnula se na tekst finalnog dokumenta Budućnost kakvu želimo (The Future We Want) usvojenog na Konferenciji UN-a o održivom razvoju (Rio+20), u kojem je izostala rečenica o važnosti kulture za održiv razvoj te naglašava važnost umrežavanja i interaktivnosti, odnosno povezivanja kulturne politike s ekonomskom, socijalnom i politikom zaštite okoliša…

    izložba


    Izložba karikatura Otta Reisingera "Happy days"
    U sklopu "Osječkoga ljeta kulture", u Muzeju Slavonije u Osijeku, otvorena je izložba karikatura hrvatskog karikaturista Otta Reisingera te predstavljena knjiga njegovih karikatura "Happy days".

    Hari Ivančić izlaže u Kastvu
    U petak, 6. srpnja, u 20 sati, u Galeriji crkvice sv.Trojice u Kastvu, otvara se izložba istarskog umjetnika Harija Ivančića. Na izložbi će biti prezentiran dio njegovog recentnog opusa iz ciklusa "Zemlje". Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja.

    Aktualno 3 / U svijetu paralelnih realnosti u Rovinju
    U Photo Art Galeriji Batana u Rovinju, u petak, 6. srpnja, s početkom u 20,30 sati, otvara se izložba "Aktualno 3 – U svijetu paralelnih realnosti". Riječ je o biennalnoj, žiriranoj, tematskoj izložbi recentnih radova članova ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju. Izložba će se moći pogledati do 4. kolovoza.

    Izložba Vicka Buktenice u Muzeju grada Splita
    U Galeriji Muzeja grada Splita, u četvrtak, 5. srpnja, u 19 sati, otvara se izložba slika Vicka Buktenice "Osjećam se opušteno i mirno dišem". O izložbi će govoriti prof. Duško Aničić, a izložbu će otvoriti direktorica Turističke zajednice Općine Šolte Jasmina Garbin.

    Hrvoje Pende / Marjan Čubrić - Nekrospektiva grada
    U petak, 6. srpnja, s početkom u 21 sat, u prostorijama Palach Galerije u Rijeci, otvara se izložba fotografija mladih riječkih autora Hrvoja Pende i Mirjana Čubrić pod nazivom "Nekrospektiva grada". Izložbu je moguće pogledati do 13. srpnja.

    Izložba Neve Pizzul u Puntu
    U Galeriji Toš u Puntu, u petak, 6. srpnja, u 20,30 sati, otvara se izložba Neve Pizzul pod nazivom "N-dimenzionalno prostranstvo". Izložba ostaje otvorena do 2. kolovoza.

    Martina Miholić: Ispipavanje
    U zagrebačkoj Galeriji VN, u četvrtak, 5. srpnja, s početkom u 19 sati, otvara se izložba Martine Miholić pod nazivom "Ispipavanje". Izložba ostaje otvorena do 19. srpnja.

    obljetnica, proslava, predstavljanje


    Dan Državnog arhiva u Karlovcu i rođendan grada
    Državni arhiv u Karlovcu proslavio je u utorak, u nazočnosti predstavnika regionalne, lokalne i sudbene vlasti te svih važnijih kulturnih institucija toga grada, Međunarodni dan arhiva 6. lipnja i 433. rođendan Karlovca (13. srpnja), a tim je povodom javnosti predstavljena knjiga "Treći svezak izvora za povijest grada Karlovca: Carske i kraljevske povelje grada Karlovca (1774.-1837.)".

    natječaj


    Europska komisija – kultura u vanjskim odnosima
    Europska komisija objavila je poziv za pripremne aktivnosti na području kulture u vanjskim odnosima EU. Rok prijave je 17. kolovoz 2012.

    financiranje


    Hrvatsko audiovizualno vijeće odobrilo sredstva za sufinanciranje filmova
    Hrvatsko audiovizualno vijeće na današnjoj je sjednici odobrilo sufinanciranje pet dugometražnih filmova snimljenih u nezavisnoj produkciji, koji su tako dobili mogućnost sudjelovanja u glavnoj sekciji Nacionalnog programa ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli.

    Rezultati potpore hrvatskim nakladnicima za književne prijevode
    Hrvatske nakladničke kuće i ove su godine pokazale veliki interes te polučile izvrstan rezultat u okviru potpora koje Europska unija dodjeljuje za književne prijevode putem programa Europske unije za kulturu – Kultura 2007. – 2013.

    susret


    Dragan Velikić gost Pustolovnog ljeta s Monte Librićem
    Poznati pisac Dragan Velikić bit će gost Pustolovnog ljeta s Monte Librićem u programu Čitam Pulu u četvrtak, 5. srpnja, s početkom u 15 sati, u nekadašnjoj knjižari Castropola (Zagrebačka 14).

    koncert, djeca, mladi


    Sax & more: inBEs Quartet svira u Varaždinu
    Sax & more je projekt koncerata saksofonistice Petre Horvat, a na koncertu u Varaždinu, 4. srpnja, u sklopu projekta nastupit će inBEs Quartet & Krešimir Starčević. Na programu su Haydn, Weill i Beethoven.

    festival, najave


    Najavljen filmski program Motovun Film Festivala
    U izboru Jurice Pavičića od 28. srpnja do 1. kolovoza bit će prikazano 25 filmova i svi se po prvi put prikazuju u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare kojom je najavljen 15. Motovun Film Festival.

    festival


    Pula: 11 hrvatskih dugometražnih igran

    avatar

    04.07.2012. (16:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,

    od 21. julija do 4. avgusta bo na idilični lokaciji Gozd Martuljka potekal Poletni tabor, katerega tradicija sega skoraj štiri desetletja nazaj, ko se so člani Teozofskega društva tu prvič družili leta 1975. Zatorej vabljeni na:



    POLETNI TABOR V GOZD MARTULJKU 2012


    Ponovno smo na pragu Poletnega tabora na jasi v Gozdu od 21.7. (sobota) do 4.8. (sobota). Letos bomo prvi teden (21.7. do 27.7.) namenili študiju dragocene knjižice J. Krishnamurtija z naslovom OB NOGAH UČITELJA.

    »Kdor hodi po Poti, ne živi zase, marveč za druge; pozabil je nase, da lahko služi drugim. Je kakor pero v božji roki, skozi katerega tečejo božje misli, da se lahko izražajo na tem svetu, kar bi brez tega peresa ne bilo mogoče. Istočasno pa je tudi živi ognjeni zubelj, ki izžareva na ta svet božjo ljubezen, s katero je izpolnjeno njegovo srce.« /Ob nogah učitelja/





    Ob dopoldnevih bomo študirali po manjših skupinicah, popoldne pa bomo imeli skupinsko srečanje, na katerem bomo podelili izkustva skupinic in dodali še svoje individualne uvida ob skupinskem pogovoru.

    Drugi teden (28.7. do 4.8.) bo mavrično obarvan z različnimi predavanji in satsangi (pogovori - delavnicami). Ob večerih se bomo družili ob ognju in obogatili program s kulturnimi predstavitvami. Vse to naše druženje in taborniško življenje pa ima globlji namen - to je demonstracija SOŽITJA.

    Učimo se živeti skupaj ne glede na spol, starost (različne generacije), veroizpoved, duhovno smer, svetovni nazor, narodnost in položaj. Sledimo sporočilu prvih tabornikov na jasi v Gozdu - članom Teozofskega društva leta 1975, ki so se tu družili z namenom demostracije jedra univerzalnega bratstva človeštva in imeli dolga leta en sam moto: SKUPAJ ČEPRAV RAZLIČNI.



    1.) PROGRAM PREDAVANJ IN DELAVNIC (2.teden)

    DATUM
    TEMA
    PREDAVATELJ

    Sobota, 28.7.

    dopoldne
    Handfasting
    Aristid Havliček Tili

    popoldne
    Handfasting
    Aristid Havliček Tili

    zvečer



    Nedelja, 29.7.

    dopoldne
    Maša
    SKC

    popoldne
    Satsang z Eleno
    Elena Jenček

    zvečer



    Ponedeljek, 30.7.

    dopoldne
    Pogum srca
    Milena Plut

    popoldne
    Satsang z Mileno
    Milena Plut

    zvečer



    Torek, 31.7.

    dopoldne
    Tantra predavanje
    Polona Sepe

    popoldne
    Satsang s Polono
    Polona Sepe

    zvečer
    Hafis
    Barbara Škoberne

    Sreda, 1.8.

    dopoldne
    Haiku dan

    popoldne
    Haiku dan

    zvečer



    Četrtek, 2.8.

    dopoldne
    Marko Pogačnik

    popoldne

    zvečer



    Petek, 3.8.

    dopoldne
    Izlet na Jasenje
    -

    popoldne
    Okrogla miza: Čas nove paradigme
    Hren, Pogačnik, Komat,...




    2.) CENIK

    -Odrasli: 15€/dan (v ceno je vključena hrana, prostor za šotor in program)

    -Otroci: 10€/dan (do 15 let)

    -Vikend: 20€/dan



    Ob prihodu vsak plača 10€ in s tem avtomatično postane član društva Gozd za eno leto.



    3.) URNIK DNEVA

    7.00-9.00: meditacije, joga, ipd.

    9.00-10.00: zajtrk

    10.00-12.00: predavanje

    12.00-14 kosilo

    15.00-17.00: delavnica

    17.00-18.30: večerja

    18.30-22.00: večerni program



    · JUTRANJI KROG z invokacijo in jutranjo uglasitvijo - pred zajtrkom

    · POPOLDANSKI KROG z invokacijo in uglasitvijo pred kosilom

    · VEČERNI KROG z invokacijo in večerno uglasitvijo pred večerjo



    4.) PRIJAVE

    Prijavite se lahko za enega ali več tematskih sklopov.

    -Preko spleta: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHBaREVsUlpwdGNlZ2ZXW TBTb2ZUMkE6MQ

    -na e-mail: nina.pirc89@gmail.com

    -po pošti na naslov:

    Društvo Gozd,
    Miklošičeva ulica 19,
    1230 Domžale



    PRIJAVNICA
    Ime in priimek:___________________________________
    E-mail: _______________________
    Mobitel:_______________
    Predviden čas taborjenja:
    -od 21.7.-27.7.2012
    -drugo:



    5.) PRAVILNIK NA TABORU

    · Ob prihodu se prijavite v recepciji in plačajte tabornino.

    · Dežurstva (kuhinja, pranje posode, dostava vode, odvoz smeti, nabiranje drv….) so prispevek, ki ga vsi taboreči s svojim delom darujemo k našemu skupnem druženju. Dežurajo tudi tisti, ki nočujejo izven tabora.

    · Na prostoru tabora ni dovoljeno opravljati storitve za denar. Zaželjena je predstavitev znanj in sposobnosti, ki jih z radostjo delimo drug z drugim. To je naš prispevek skupnosti v skladu z našo tradicijo in vrednotami društva Gozd.

    · Ker širimo našo zavest, bomo v času tabora spoštovali pravila in v taboru ne bomo: kadili, uživali alkohola, kave, mesa in mesnih izdelkov.

    · Obnašali se bomo strpno do vseh živih bitij.

    · Na taboru ne vsiljujemo svojega mnenja.

    · Naš pravilni odnos do narave bomo pokazali tudi s tem, da se ne bomo preko Martuljščice vozili z avtomobili. Prepovedan je dostop in parkiranje v taboru.Ker je to del nacionalnega parka, se bomo temu primerno obnašali.

    · Starši s

    avatar

    04.07.2012. (16:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U Zagrebu, 4.7.2012



    Dragi prijatelji,



    Vi ste jedan od potpisnika nasih peticija.



    Predzadnja peticija odnosila se na promjenu Zakona o HRT-u, a ukupan broj potpisnika bio je veci od 12 500.

    ( http://www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u.html ).



    Aktualna peticija odnosi se na sprecavanje organizirane pljacke putem odvjetnickih tarifa i

    masovnog krsenja ljudskih prava zbog nefunkcioniranja pravosuda.



    Zadnja Peticija je daleko vaznija od prethodne, jer je problem HRT-a lako rjesiv otkazivanjem pretplate HRT-u,

    dok se aktualna Peticija odnosi na sprecavanje ozakonjene i organizirane pljacke u RH, koja ugrozava opstojnost svih gradana.

    Peticiju mozete procitati i potpisati na nasoj web stranici.



    www.juris-protecta.org



    Ocekujemo Vas potpis, ako to vec niste ucinili.

    Opsirno Izvjesce o stanju pravosuda, medijskih sloboda, gospodarstva i ljudskih prava u RH mozete takoder procitati

    na istoj web stranici.



    Lijepi pozdrav,







    JURIS PROTECTA

    Udruga za unapredenje pravosuda u RH

    Zlatko Zeljko

    e-mail: info@juris-protecta.org

    avatar

    04.07.2012. (16:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...