Ma tko bi izdržao ovakvu vrućinu bez klima uređaja?
U vrućim klimatskim uvjetima klima nije luksuz nego neophodan element proživljavanja tokom paklenih, sparnih dana.
Ali nažalost, kao i mnoge druge moderne pogodnosti, klima ima svoje nedostatke.
Jesu li oni toliko ozbiljni da bi Vas natjerali da dvaput razmislite prije korištenja klima uređaja? Mnogi smatraju da jesu.
Zašto je klima štetna
Većina problema, koji su povezani sa klimom, nastaju zbog nepravilnog korištenja ovog uređaja.
Mnogi misle da čim više radi klima uređaj tim je bolje za njih. Naravno da to nije tako.
Dokazano je da klima uređaj pogoršava simptome artritisa, neuritisa i sinusitisa, stvarajući potpunu blokadu u glavama osoba koje imaju probleme sa sinusima.
Nije samo to – pretpostavlja se, da klima ima i suptilniji utjecaj na zdravlje.
Na primjer, ljudi koji stalno rade u klimatiziranim prostorijama, češće obolijevaju od gripe, prehlade i upala grla.
Osim toga naše tijelo doživljava temperaturni šok svaki put kada izlazimo iz klimatizirane prostorije na paklenu vrućinu.
S vremenom, posljedice ovog stresa se mogu odraziti na našem zdravlju.
Također je primijećeno da ljudi koji puno vremena provode uz klima uređaj nisu sposobni da se suoče sa vanjskom vrućinom. Rezultat toga je povećani broj smrtnih slučajeva zbog vrućine.
Mnogi ljudi su se razboljeli zbog ekstremne razlike između vanjske i unutrašnje temperature. Zaista, izlazak na temperaturu preko 35 stupnjeva sa temperature od 25 stupnjeva može napraviti pravi kaos u našem organizmu.
Klima uređaj također može uzrokovati poznatu Legionarsku bolest. Ako klima uređaj ima jeftini filter ili ga nepravilno koristite, velika je mogućnost da će mikroorganizmi i zagađeni zrak kružiti vašim autom.
Klima uređaji u autima također imaju svoje probleme. Tokom istraživanja u Louisiana State Medical Center, u 22 od 25 auta su bili pronađeni mikroorganizmi, koji uzrokuju probleme sa dišnim putovima (pronađeno je 8 različitih vrsta pljesni).
Budite umjereni
Naravno da postoje i pogodnosti klima uređaja.
Klima stvara u kući prijatnu atmosferu, bez obzira na vanjsku vrućinu. Smanjuje osip od vrućine i peludnu groznicu, od koje pate alergične osobe.
Kvalitetan klima uređaj pročišćava zrak, smanjuje vlažnost i uklanja neugodne mirise.
Na vama je da odlučite o korištenju klima uređaja.
Uzevši u obzir sve pogodnosti i nedostatke, možda ćete odučiti da je najbolje koristiti klima uređaj samo povremeno, ne spuštati temperaturu ispod 26 stupnjeva i previše se ne navikavati na nju.
Smanjeni rad klima uređaja možete smanjiti i potrošnju struje. Na primjer, povećanje temperature klime samo za 2-3 stupnja smanjit će njezinu potrošnju za 60%.
Redovito čistite vašu klimu da na postane rasadnik štetnih mikroorganizama.
29.06.2012. (08:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
From: Suzana Gorenc Subject: Re: Od Dr Vujasina/TAJNA JE RAZOTKRIVENA-monstruozna tajna kako nas sistematski ubijaju ...posalji prijateljima i uci decu To: borivojbukva@yahoo.com Date: Thursday, June 28, 2012, 8:28 PM
-----------------
Dragi moj Boro! Resnično je tako kot praviš! Tudi sama se trudim po najboljših močeh! Lepa, lepa hvala za vse maile! Objem, Suzana
--------------
hvala ti draga suzana!
nadam se da se vidimo i ove godine kao prijašnjih na našem kampu i jasi. tebi i djevojčici puseeeeeeeeeeeee...
boro
29.06.2012. (08:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beograd, 28.06.2012., 22:21 Autor: Martina Podgorski 28 komentara
U gradiću Kostolac, 100 kilometara od Beograda pronađeno je prvo groblje mamuta!
Iz VEČERNJIH VIJESTI: U Srbiji otkriveno groblje mamuta
Njime su nekada marširali svi rimski imperatori, u novije vrijeme postao je rudnik ugljena, a stotinama tisuća godina ranije izgleda i stanište mamuta. Arheolozi u srpskom gradiću Kostolac, u nalazištu skrivenom u 50 metara visokoj litici došli su do nevjerojatnog otkrića - groblja mamuta.
'Na svakih 30 metara pronalazimo kosti mamuta, znači mi sad imamo sedam jedinki koje se ovdje vide. Mislim da je to zaista jedan impozantan broj, ne zaboravimo da smo mi tek u profilu, ne zaboravimo da nas tek čekaju istraživanja u dubini od preko 100 metara', rekao je Miomir Korać direktor arheološkog projekta 'Viminacium'.
>> U Srbiji pronađen novi kostur mamuta
Svjetskoj senzaciji u Kostolcu žele svjedočiti i brojni strani arheolozi koji su već najavili svoj dolazak. U blizini je prije tri godine pronađena Vika - najstariji kostur mamuta u Europi. Vika je postala i najveća znanstvena atrakcija u Srbiji - težila je 10 tona, a stručnjaci smatraju da se utopila u močvari.
'Zato smo okupili cijeli niz stučnjaka raznih područja, provest ćemo infracrveno snimanje cijelog prostora da utvrdimo poslije toga što je uzročnik da ovdje imamo tu grupu mamuta ili groblje mamuta koje je ostalo u jednom trenutku vremena zarobljeno', dodao je Korać. Stručnjaci vjeruju kako je katastrofa uzrokovala smrt mamuta na mjestu koje je sada postalo prvo groblje mamuta ikad pronađeno.
29.06.2012. (08:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zašto toliki strah od prirode? Jesmo li negdje unutar nas spremili istinu koliko smo prema njoj nemilosrdni, pa se po ugledu na naš ljudski obrazac življenja, bojimo da nam ne uzvrati udarac.
A taj silni strah potiče agresiju i tjera nas da joj činimo nove rane i nepravde. Sve što remeti naš obrazac i naš „mir“, zatiremo u korijenu. I kao da jedva dočekamo skačemo na svako „m“ od možda. Ubij, posijeci, uništi. Licemjerno za nasilje nađemo drugi izraz, pa smo na primjer ubiti zamijenili sa uspavati i kao da nas sama ta riječ opravdava prikazujući nas nama samima milosrdnima????
Ljute nas i te biljke i stabla koja cvjetaju što nam izaziva alergiju, a pelud leti svugdje okolo i pravi smeće. Slušam razgovor ljudi koji sjede u hladovini borova ispred zgrade u kojoj stanujem. Lijepo je, kažu ovako sada u hladu, ali onih dvadesetak dana kad cvjetaju stvarno naprave nered, a ljudi su alergični, pa zaključe da bi ih svejedno trebalo posjeći. Čovjeku dođe da se rasplače nad tugom tih stabala, dok slušaju ovako nešto, umjesto hvala.
Imala sam priliku vidjeti onoga koji se dohvatio pile i odobrenja da iz nekog razloga popila sve stare borove na jednoj padini, kako u ekstazi moći uživa uništavajući sve ispred sebe.
Zar nam toliko smeta živa biljka, živo stablo. Na našu sreću ubrzano se osvješćujemo, jer bi se inače trebali bojati plastičnih borovih šuma i sličnog strašnog smeća i neukusa, po uzoru na ono čega možemo na tone naći na počivalištima naših dragih.
Strah nas je i od sunca. Šešir, naočale, odjećom prekriven svaki centimetar, a kad se skine odjeća onda se obuku otrovna zaštitna sredstva. Zaštititi se na sve načine? Bili ga ugasili da možemo? Znojimo se, vruće nam je, pa što. To je isto ono sunce čija svjetlost tisućljećima grije sva živa bića bez razlike, zbog kojeg se u proljeće budi sav život na Zemlji, a ljudi se uz njegovu svjetlost općenito osjećaju bolje, ono koje je kao takvo u konačnici izvor života kakvog poznajemo. Pa kako uopće možemo vjerovati da to isto sunce izaziva bolest ?
Jesmo li se ikada zapitali jeli problem naše nervoze, alergija, opeklina i raznih boleština zapravo u nama, u neravnoteži svih naših sustava. Da su sve loše misli, agresija, alergije, da je sve rezultat našeg ponašanja prema prirodi i prema nama samima.
Oslobodimo se, dakle, starih obrazaca i za početak budimo zahvalni na saznanju da svakim svojim obrokom određujemo svoju sudbinu. Budimo zahvalni na svemu oko nas, budimo zahvalni na Suncu, jer ono život znači, budimo zahvalni prirodi jer nam sve potrebno pripremi u pravo vrijeme.
Evo upravo zrije bobičasto voće puno antioksidanata koji su nam potrebni kako bi uživali na suncu i prikupili dovoljno svjetlosti i vitamina D za zimske dane.
A što mi radimo sa tim bobicama pogledajmo na primjeru višnje koja spada u kategoriju super zdrave hrane.
Višnje su na neki način eliksir za tijelo i igraju glavnu ulogu u održavanju ljepote kože. Najzdravija je svježa i sirova iako će imati određenu antioksidantnu vrijednost i nakon sušena, smrzavanja ili konzerviranja, pa je možemo jesti cijelu godinu. Ali priroda nam je nudi upravo sada kada nam je najpotrebitija za našu kožu. Super!
No, mi ih ne pojedemo tako svježe, nego ih lijepo očistimo i napravimo kolač, sa mnogo šećera i nezdravog šlaga, a od kolača, makar i višnja koja štiti i njeguje kožu bila u njemu, dobit ćemo bore i celulit, a izlaskom na sunce ćemo se dodatno izložiti kožnim oštećenima.
Pojedimo, dakle, svako jutro šaku svježih plodova višnje i ostalih bobica, dok ih ima!
Vratimo se suncu i svijetlosti jer su svijetlost i zdravlje nerazdvojivi. Nedostatak svjetlosti je kao i neuhranjenost, kada se remeti ritmičko pulsiranje potpuno zdravog bića.
Rudolf Steiner, osnivač Waldorfske škole, Antropozofske medicine i biodinamičkog vrtlarstva je tvrdio da dozvoljavajući vanjskom svijetlu da uđe u naš sistem oslobađamo jednaku količinu našeg vlastitog unutarnjeg svijetla. Što više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svijetlosti to više svjesni postajemo.
„Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije svijetlosti to više i sami postajemo svjetlost. Ovo je profinjena tajna "svjesne ishrane".“
Elain Hollingsworty, direktorica zdravstvenog centra Hipokrat, je u svojoj 74-toj godini izdala knjigu Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i otrgnite se industriji bolesti, u kojoj odgovorno donosi mnoge istine.
„Već dugo je poznato da je sunce od presudne važnosti za bujni rast biljaka, međutim, jako mali broj ljudi uviđa da je ono potrebno i ljudima, osobito za sintezu vitalno važnog vitamina D. Unatoč tome vlasti diljem zapadnog svijeta upozoravaju nas da se klonimo sunca, umjesto da nas upozoravaju da se klonimo loše prehrane i masnoća koji su doveli do epidemije raka kože.
Kad sam bila mlada nije se govorilo o raku kože, ne zato što sam se skrivala od sunca, već zato što su višestruko nezasićena ulja još uvijek bila samo pohlepni san multinacionalnih kompanija. Danas se ova plastična ulja
29.06.2012. (08:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kad sam bila mlada nije se govorilo o raku kože, ne zato što sam se skrivala od sunca, već zato što su višestruko nezasićena ulja još uvijek bila samo pohlepni san multinacionalnih kompanija. Danas se ova plastična ulja nalaze posvuda, a isto je i sa rakom kože, što nije slučajnost.
Ova neprirodna ulja, zajedno sa svim drugim nevjerojatnim smećem kojeg ljudi jedu i piju, izlaze iz tijela zajedno sa znojem i u kombinaciji sa suncem doprinose nastanku raka kože. Ali za to nije krivo sunce, za to su krivi ljudi koji su dovoljno bedasti da jedu smeće.
Istraživanja su već mnogo puta potvrdila da su zaštitna sredstva opasna po zdravlje. Na primjer, istraživanje koje je proveo Norveški državni ured za zaštitu od zračenja, otkrilo koliko je opasna čak i mala količina OMC-a (octyl methoxycinnamata) , kemikalije koja se koristi u 90% zaštitnih sredstava.
Tako, dugoročno izlaganje suncu može dovesti do raka kože, uz korištenje kreme sa visokim faktorom zaštite od sunca, radi otrovnih sastojaka koji ubrzavaju razvoj kožnih lezija i tumora. Jake kemikalije kao što je Oxybenzone brzo prodire u kožu i može izazvati alergijske reakcije, pa čak i hormonalni poremećaj. Oxybenzone je pronađen u 65 posto svih ne-mineralnih krema za sunčanje na tržištu….“ Elain Hollingsworty
„Svjetlošću najbogatija hrana vjerojatno su plavozelene alge i organski uzgojeno voće i povrće. Hrana koja je izgubila svoju svjetlosnu energiju zbog pretjerane obrade, zračenja i tako dalje postupno gubi životnu snagu i postaje funkcionalno mrtva. Jedenjem nutritivno mrtve hrane na koncu izgladnjujemo tijelo, um i duh te dovodimo do smanjenja funkcije, češćeg obolijevanja, kronične bolesti te, konačno, i do same smrti“. Dr. Gabriel Cousens,
Iskaz nobelovca Laureate Dr.Szent-Gyorgi je ključ u razumijevanju značaja unošenja svijetla u naš organizam, putem svježe biljne hrane ili na drugi način. On govori o visoko nabijenim elektronima koji sudjeluju u prenošenju sunčeve energije u našu molekularnu strukturu bez njenog mijenjanja. Sve više se počinje prihvaćati model biljne prehrane, jer konačno razumijemo ovu naučno dokazanu činjenicu, pa je logičan slijed da konzumiramo hranu bogatu elektronima kao što je voće, povrće, sjemenke i slično. Tako u naš organizam unosimo kondenziranu sunčevu svjetlost, koja se, naravno, uništava ako te namirnice kuhamo ili prerađujemo.
Dr Naydenov ističe mikro alge, spirulinu i AFA algu, kao namirnice koje su možda najbogatije sunčevim elektronima. Kako AFA raste na visokim nadmorskim visinama ima povećan beta-karoten i druge karotenoide, te sisteme enzima i drugih bioloških sastojaka za bolje apsorbiranje pojačane sunčane i kozmičke radijacije. Ne samo da ta živa hrana, bogata elektronima, djeluje kao donator snažnih elektrona nego djeluje kao sunčano rezonantno polje koje privlači, sprema i povezuje sunčevu energiju u našem tijelu.
Po dr. Budwig, čovjek je taj koji najviše akumulira sunčeve elektrone radi čega je osobito povezan sa sunčanom svjetlosti. Njen konačan zaključak je da je ljudsko tijelo sunčana energetska ćelija i svi bitni procesi metabolizma i iskorištavanja energije iz hrane se odvijaju pod utjecajem fotona odnosno sunčeve svjetlosti. Dr. Hans Eppinger je, također, pronašao da su sve stanice u osnovi baterije koje su pune kada je čovjek zdrav, a kada je bolestan prazne su i jedva funkcioniraju.
„Mi smo ljudske fotoćelije sa sunčevom svijetlosti kao osnovnom biološkom hranjivom tvari“. Dr.Szent-Gyorgi
Želimo li bezbrižno koristiti blagodati sunca trebamo izbjegavati hranu koja uz sunce potiče oštećenja naše kože, a koja nam i inače nije preporučljiva. Prehrana bogata šećerom doprinosi prijevremenom starenju kože, što dovodi do bora i celulita, što čini da UVA zrake izazivaju ozbiljnu štetu od sunca i Procesirana hrana koja je puna omega-6 iz raznih biljnih ulja, koje mogu biti uzročnici razvoj raka kože.
Zaštitu ćemo naći u prirodnoj prehrani, bogatoj antioksidantima i omega-3 masnim kiselinama.
Iz tog razloga, uključimo zdrave masti u našu prehranu kao i dodatne antioksidante. Zdrave masti ćemo naći u ekstra djevičanskom maslinovom i kokosovom ulju. Kokosovo ulje je izvrsno za kuhanje jer može izdržati visoke temperature. Korisno ga je čak umiješati u naš zeleni napitak (smoothies). Divlji losos, ako nam je dostupan, sadrži Astaxanthin, koji nudi 500 puta veću antioksidativnu zaštitu od vitamina E i nekoliko puta jaču od vitamina A. Fermentirano riblje ulje je puno hranjivih tvari uključujući vitamin A i omega-3 masne kiseline. Lisnato povrće i šarene bobice, oboje bogato kvercetinom i drugim antioksidantima. Ekstra zelene namirnice kao što su alge. Od dvije kapsule AFA alge ili kašičice Lighten up-a uz jednu bananu dobit ćete ukusan i moćan frape, uz koji ćete bezbrižno uživati u suncu.
Ako ste u mogućnosti koristite dodatne antioksidante kao što je Berry power u kojem je sva snaga bobičastog voća ili antioksidant sa pycnogenolom. Za više informacija o pro
29.06.2012. (08:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ako ste u mogućnosti koristite dodatne antioksidante kao što je Berry power u kojem je sva snaga bobičastog voća ili antioksidant sa pycnogenolom. Za više informacija o proizvodima obratite mi se na ana.karlovic2@du.t-com.hr ili na 0989156728, a ovdje želim nešto više reći o pycnogenolu koji je sadržan u proizvodu superantioxidant.
1536-te godine cijela flota brodova, pod zapovjedništvom francuskog istraživača Jacques Cartiera, je ležala zamrznuta na ušću rijeke St. Charles u današnjoj Kanadi. Uz sve nedaće zavladao je skorbut od čega je umrlo 25 ljudi, koju sudbinu bi doživjeli i drugi da se Cartier nije obratio za pomoć lokalnom plemenu Irokeza. Rekli su mu da će kora određenog stabla bora skuhana u vodi spasiti ostatak posade. Sva posada je bila tako brzo izliječene da je zapanjeni Cartier to proglasio božjim čudom.
"Misterij" je riješen ...U 1951, kada je dr. Jacques Masquelier, francuski farmaceut i istraživač, u kori stabla francuskog primorskog bora pronašao Pycnogenol, kemijski spoj, koji je donio ozdravljenje posadi Cartiera.
Pycnogenol je snažan antioksidant, bogat vitaminima E i C, koji mu produljuju antioksidativnu aktivnost. Sada više ne hara skorbut, ali smo svjedoci strašne pošasti u obliku Alzheimera. Pycnogenol uspješno sprječava beta-amiloidnu toksičnost oštećenja moždanih stanica, a sprečavanjem ove toksičnosti umanjuje se uništenje stanica koje se događa u Alzheimerovoj bolesti.
Dragi ljudi, uživajmo u suncu. Sat dnevno trebamo biti izloženi sunčevim zrakama, da tijelo može održavati određene količine hormona i pravu kiselo-lužnatu ravnotežu. Hranimo se sunčevim fotonima izlažući mu se golom nezaštićenom kožom, bez opasnih zaštitnih krema i jedimo obilje slasnih plodova koje nam je priroda pripremila upravo sada zahvaljujući suncu i za sunce. Dr. Gabriel Cousens, u svojoj knjizi „Jedući divlji elektron“ kaže: ……Snažno sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovječanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog "sunčanog bića". Svjetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem tijelu sprečava je. Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani…..
Uživajmo!
Ana
29.06.2012. (08:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Friend of Facebook SIGURNI I KVALITETNI PROGRAMI ŠKOLOVANJA U INOSTRANSTVU Moguće je školovati se u inostranstvu na najboljim školama i fakultetima ! ŽELITE DA STE U TOKU SA NAJNOVIJIM DEŠAVANJIMA U OBLASTI OBRAZOVANJA U INOSTRANSTVU, PRATITE NAS NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI
Želimo da Vas upoznamo sa aktuelnim programima iz ponude Egide International, Centar za edukativni i studentski turizam.
Egida International je tokom svog profesionalnog razvoja od 30 godina, uspostavila saradnju sa najeminentnijim školama stranih jezika širom sveta za polaznike svih uzrasta (odrasli, studenti, deca), srednjim školama i fakultetima.
Kursevi jezika u inostranstvu KURSEVI JEZIKA U INOSTRANSTVU traju od 2 nedelje do broja nedelja koliko polaznik želi da ostane. Rad je u internacionalnim grupama sa polaznicima koji su na istom nivou znanja. Obrađuju se svi elementi učenja jezika sa naglaskom na konverzaciju. Polaznik može da se odluči na standardni kurs jezika, ali i na specijalizovane programe za različite vrste stručnog jezika (biznis, pravo, profesor jezika, medicina, turizam...). Kursevi jezika u inostranstvu su efikasan način da za kratko vreme usvojite nova znanja, ali na prvom mestu aktivirate svoj govor. A takođe su i sjajna prilika za turističko upoznavanje destinacije, odmor, zabavu i sticanje novih prijateljstava.
Letnji kampovi za tinejdžere LETNJI KAMPOVI ZA DECU I TINEJDŽERE u školamam širom sveta, realizuju se kao grupni (sa vođom puta), ali i kao individualni. Učenici su prepodne na nastavi, a nakon toga imaju organizovane programe, druženja, izlete tokom kojih na neformalan način i dalje uče strani jezik. Bilo da se odlučite za rezidencijalni smeštaj ili za smeštaj u porodici, učenici će jezički napredovati, osamostaliti se i steći nove prijatelje i iskustva.
Srednje škole u inostranstvu SREDNJE ŠKOLE U INOSTRANSTVU (državne i privatne) Upoznati smo sa mogućnostima koje se ostvaruju kroz obrazovne sisteme evropskih zemalja, američkog kontinenta i u granicama nekih drugih zemalja. Egida Vam pomaže da izaberete pravu školu i pravi sistem obrazovanja u skladu sa potrebama Vašeg deteta, upisuje i zastupa u izabranoj obrazovnoj instituciji i pomaže da imate što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Pomažemo takođe kod organizovanja samog puta, osiguranja, transfera, za učenika i roditelje posetioce.
Studije u inostranstvu STUDIJE U INOSTRANSTVU Zvanični smo predstavnici za Srbiju za preko 100 univerziteta širom sveta. Odluka u vezi sa ulaganjem u lično intelektualno usavršavanje je izuzetno odgovorna i zato Egida International uvek posveti pažnju ponaosob svakom zainteresovanom studentu. Tu smo da uputimo na adekvatan program studiranja koji će najbolje odgovoriti na potrebe studenta kao i da damo savet ukoliko će se po prvi put naći u odabranoj zemlji. MASTER STUDIJE Odluka o nastavku školovanja, u Srbiji ili u inostranstvu, je jedna od najvažnijih odluka koju student donosi tokom studija. Život u inostranstvu je škola bezmalo koliko i nastava koju se sluša. Mogućnost da studenti rade part time posao za vreme studija, a nakon sticanja diplome i mogućnost da određeno vreme rade u struci, uvede mladu osobu u realan život te države, ekonomske i društvene tokove
stipendijeSTIPENDIJE su nešto što svojim radom i kvalitetom student zaslužuje. Na mnogim fakultetima Egida Vam može pomoći oko dobijanja STIPENDIJA, za učenike/studente sa određenim prosekom, dok na neke upisujemo učenike po nižoj ceni školarine od zvanične.
Hvala Vam što ste izdvojili vreme da pročitate naše pismo. Molim Vas da nas kontaktirate za sve ostale informacije o programima školovanja u inostranstvu.
Srdačan pozdrav,
Egida International doo BEOGRAD, B. Zorana Đinđića 67, lk.16, Tel:011-3111-349 NOVI SAD, Katolička porta 6, tel: 021-6612-227 www.egida.rs
29.06.2012. (08:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
From: Jadran Zalokar Subject: Re: FW: Fw: Fwd: Od Dr Vujasina/TAJNA JE RAZOTKRIVENA-monstruozna tajna kako nas sistematski ubijaju ...posalji prijateljima i uci decu To: borivojbukva@yahoo.com Date: Monday, July 2, 2012, 7:56 AM
-----------------------------
hvala dragi boro
neka ti je sretno tebi i svim prijateljima
v gozdu
vas
jadran
---------------------
veliko hvala dragi jadrane!
lp, boro
02.07.2012. (09:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sveprisutna zamkaSkrivena istina o bijelom brašnu Skrivena istina o bijelom brašnu Ne možete zamisliti obrok bez kruha? Uživate u obilasku lokalnih pekarnica i slastičarnica? Redovito jedete tjesteninu i pizzu? Sve bi to bilo dobro da nema jedne sitnice. Prehrambena industrija danas za sve to koristi bijelo brašno. Zašto je to ozbiljan problem?
Čime se hrane građani Hrvatske? Četiri 'svete' namirniceČime se hrane građani Hrvatske? Neka traje Što se sve ubacuje u kruh?! Triput dnevno Hrana koja drastično smanjuje rizik od raka Pazite se! Hrana s iznenađujućim količinama soli
Nabaviti proizvode od bijelog brašna najlakša je stvar koju možete učiniti. Čim ustanete mame vas bijeli kruh i drugi pekarski proizvodi, a nešto kasnije tu je i tjestenina. Međutim, čini se da nismo ni izdaleka svjesni da je bijelo brašno jednako nezdravo kao rafinirani šećer. Ono gotovo da nema nikakve pozitivne prehrambene koristi. I proizvodi od bijelog brašna pojačani vitaminima nisu puno bolji.
Nedostatak važnih hranjivih tvari
Fino brašno koje se nekad koristilo samo u svečanim prilikama, danas je još 'finije' i sveprisutno, objašnjavaju na thealkalinediet.org. Razlog je intenzivno mljevenje koje uklanja hranjive dijelove zrna. Primjerice, zrno pšenice sastoji se od ovojnice, koja je bogata vitaminima i mineralima, a od ovog sloja se ljuštenjem zrna dobivaju mekinje ili posije. Aleuronski sloj je vanjski sloj endosperma, bogat mastima, bjelančevinama, mineralnim tvarima i vitaminima. Dodatnim mljevenjem uklanjaju se vanjski slojevi zrna (ljuska i aleuronski sloj).
Ostaje li štogod? Endosperm je glavni dio zrna (81-83% kod pšenice i 51% kod zobi). Najveći dio endosperma otpada na zrnca škrobi (36-59%), zatim slijede bjelančevine, tj. prolamin i glutelin (7-12%) te različiti ugljikohidrati (2-3%), masti (1%) i male količine celuloze.
Možda ne zvuči tako loše, no iako je endosperm po energetskom sadržaju visokovrijedan, po nutritivnom je siromašan jer ne sadrži vitamine i minerale, te korisne masti.
Nove metode mljevenja
Iz zrna koje se mljelo mlinskim kamenom, tisućama se godina dobivalo integralno brašno. Čak je i prosijavanjem i odstranjivanjem mekinja ostalo još uvijek prilično hranjivo bijelo brašno. Ali uvođenjem višestrukih redova čeličnih valjaka, razbija se jezgra zrna, odvaja klica od brašna, zatim ljušti srednji sloj, dok napokon zadnji valjak ne smrvi jezgru u rafinirano bijelo brašno.
Zašto su uopće došli na tu ideju? Klica je bogata masnoćama, zbog čega se brašno može brže užegnuti, dok se izbacivanjem mekinja uklanja mogućnost lakog upijanja vlage. Rezultat je trajnije brašno siromašno hranjivim sastojcima. Ukratko, profit je veći i sigurniji.
To što nema vlakana, vitamina B, vitamina E, kalija, mangana, cinka, kalcija i bakra proizvođače ne brine. Zbog osvješćivanja potrošača, neki proizvođači naknadno obogaćuju brašno umjetnim dodacima prehrani, no zapravo nikad ne mogu nadomjestiti prirodne tvari koje djeluju u savršenoj sinergiji.
Što dodaju i što sve rade?
Vitaminski dodaci Brašno od punog zrna sadrži i beta karotene koji su važan izvor vitamina A. On pomaže u rastu i regeneraciji tkiva, posebno kod trudnica. Kad se beta karoten ukloni u procesu mljevenja, dodavanje umjetnog vitamina nije korisno, a neka istraživanja pokazuju da može i nanijeti zdravstvene štete, kao što je veći rizik od pojave raka.
Klor U procesu obrade dodaje se i klor u obliku plina, koji dodatno uništava hranjive tvari, ali zato produžuje vrijeme skladištenja.
Izbjeljivanje 'Svježe samljeveno pšenično brašno je blijedožute boje, te daje ljepljivo tijesto koje se teško oblikuje i peče. Tijekom skladištenja brašno se prirodno polako izbjeljuje, te mu se odležavanjem poboljšavaju svojstva pečenja. Da bi se takvi procesi ubrzali, brašnu se dodaju kemijska sredstva, kao i aditivi koji poboljšavaju aktivnost kvasaca. Izbjeljivanje brašna prvenstveno uključuje oksidaciju karotenoidnih pigmenata. Rezultat je kidanje konjugiranih dvostrukih veza karotenoida u manje konjugirane bezbojne sisteme. Sredstva za oksidaciju mogu djelovati samo u izbjeljivanju, u izbjeljivanju i poboljšanju tijesta ili samo u poboljšanju tijesta. Često korišteno sredstvo za izbjeljivanje benzoil peroksid djeluje izbjeljivački ili obezbojivački, ali ne utječe na svojstva pečenja', objašnjavaju na portalu tehnologijahrane.com.
Jedan od nusproizvoda ovakve obrade je i aloksan, proizvod urične kiseline. Spomenuta tvar je otrovna za gušteraču i s vremenom može potaknuti i pojavu dijabetesa.
Drastičan krajnji rezultat
Problem s bijelim brašnom je i taj što na koncu unosimo u tijelo uglavnom ugljikohidrate i jednostavne šećere. Drugim riječima, jesti bijelo brašno slično je konzumiranju rafiniranog šećera – oba idu ravno u krvotok. Okus je, dakako, različit od šećera, ali na kemijskoj razini šećer u krvi će se mijenjati na isti način. Tijelo će morati ispustiti ogromne količine inzulina, što će rezultirati naglim povećanjem razine šećera u krvi.
02.07.2012. (09:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Problem s bijelim brašnom je i taj što na koncu unosimo u tijelo uglavnom ugljikohidrate i jednostavne šećere. Drugim riječima, jesti bijelo brašno slično je konzumiranju rafiniranog šećera – oba idu ravno u krvotok. Okus je, dakako, različit od šećera, ali na kemijskoj razini šećer u krvi će se mijenjati na isti način. Tijelo će morati ispustiti ogromne količine inzulina, što će rezultirati naglim povećanjem razine šećera u krvi. Naravno, ubrzo slijedi jednako nagli pad. Stoga umjesto snage, slijede slabost i letargija.
Prekomjerna konzumacija uzrokuje brzo debljanje i promjene metabolizma.
A što više bijelog brašna unosimo, gušterača će više raditi 'prekovremeno'. Proces proizvodnje inzulina može doći u opasnost, što može rezultirati hipoglikemijom i dijabetesom.
borivoj
Oprez: klima uređaj!
vručina
Ma tko bi izdržao ovakvu vrućinu bez klima uređaja?
U vrućim klimatskim uvjetima klima nije luksuz nego neophodan element proživljavanja tokom paklenih, sparnih dana.
Ali nažalost, kao i mnoge druge moderne pogodnosti, klima ima svoje nedostatke.
Jesu li oni toliko ozbiljni da bi Vas natjerali da dvaput razmislite prije korištenja klima uređaja? Mnogi smatraju da jesu.
Zašto je klima štetna
Većina problema, koji su povezani sa klimom, nastaju zbog nepravilnog korištenja ovog uređaja.
Mnogi misle da čim više radi klima uređaj tim je bolje za njih. Naravno da to nije tako.
Dokazano je da klima uređaj pogoršava simptome artritisa, neuritisa i sinusitisa, stvarajući potpunu blokadu u glavama osoba koje imaju probleme sa sinusima.
Nije samo to – pretpostavlja se, da klima ima i suptilniji utjecaj na zdravlje.
Na primjer, ljudi koji stalno rade u klimatiziranim prostorijama, češće obolijevaju od gripe, prehlade i upala grla.
Osim toga naše tijelo doživljava temperaturni šok svaki put kada izlazimo iz klimatizirane prostorije na paklenu vrućinu.
S vremenom, posljedice ovog stresa se mogu odraziti na našem zdravlju.
Također je primijećeno da ljudi koji puno vremena provode uz klima uređaj nisu sposobni da se suoče sa vanjskom vrućinom. Rezultat toga je povećani broj smrtnih slučajeva zbog vrućine.
Mnogi ljudi su se razboljeli zbog ekstremne razlike između vanjske i unutrašnje temperature. Zaista, izlazak na temperaturu preko 35 stupnjeva sa temperature od 25 stupnjeva može napraviti pravi kaos u našem organizmu.
Klima uređaj također može uzrokovati poznatu Legionarsku bolest. Ako klima uređaj ima jeftini filter ili ga nepravilno koristite, velika je mogućnost da će mikroorganizmi i zagađeni zrak kružiti vašim autom.
Klima uređaji u autima također imaju svoje probleme. Tokom istraživanja u Louisiana State Medical Center, u 22 od 25 auta su bili pronađeni mikroorganizmi, koji uzrokuju probleme sa dišnim putovima (pronađeno je 8 različitih vrsta pljesni).
Budite umjereni
Naravno da postoje i pogodnosti klima uređaja.
Klima stvara u kući prijatnu atmosferu, bez obzira na vanjsku vrućinu. Smanjuje osip od vrućine i peludnu groznicu, od koje pate alergične osobe.
Kvalitetan klima uređaj pročišćava zrak, smanjuje vlažnost i uklanja neugodne mirise.
Na vama je da odlučite o korištenju klima uređaja.
Uzevši u obzir sve pogodnosti i nedostatke, možda ćete odučiti da je najbolje koristiti klima uređaj samo povremeno, ne spuštati temperaturu ispod 26 stupnjeva i previše se ne navikavati na nju.
Smanjeni rad klima uređaja možete smanjiti i potrošnju struje. Na primjer, povećanje temperature klime samo za 2-3 stupnja smanjit će njezinu potrošnju za 60%.
Redovito čistite vašu klimu da na postane rasadnik štetnih mikroorganizama.
29.06.2012. (08:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
--- On Thu, 6/28/12, Suzana Gorenc wrote:
From: Suzana Gorenc
Subject: Re: Od Dr Vujasina/TAJNA JE RAZOTKRIVENA-monstruozna tajna kako nas sistematski ubijaju ...posalji prijateljima i uci decu
To: borivojbukva@yahoo.com
Date: Thursday, June 28, 2012, 8:28 PM
-----------------
Dragi moj Boro!
Resnično je tako kot praviš! Tudi sama se trudim po najboljših močeh!
Lepa, lepa hvala za vse maile!
Objem, Suzana
--------------
hvala ti draga suzana!
nadam se da se vidimo i ove godine
kao prijašnjih na našem kampu i jasi.
tebi i djevojčici puseeeeeeeeeeeee...
boro
29.06.2012. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
« PUSTINJA JE LIJEPA ZBOG IZVORA, KOJI SE SKRIVA U NJOJ ». Antoine se Saint-EXUPERY
Dragi prijatelji,
Evo duhovne vjezbe za postizanje bliskosti, blagodati i blazenstva. Bit se pretocila u pjesmu:
PUSTI DA TE SAMO JA DOTICEM
Pusti da te samo Ja doticem,
pa ces i ti samo Mene doticati.
Samo Meni vrata otvaraj,
i za svim cu te drugim vratima Ja cekati.
Kad razgovaras s bliznjima,
samo se Meni obracaj,
i samo cu ti Ja
kroz bliznja usta govoriti.
Oko nas su milijuni,
ali ti ih broji u Jednomu,
jer tako i Ja cinim.
Voli samo Mene, i nece biti ljubavi,
kojom ti necu uzvratiti,
Ja, jedini.
Sjeti se, shvati: prva tvoja misao
na Mene, jutrom,
i posljednja, vecerom,
znak je Moj tebi:
to Ja kucam na okno tvojega cela,
u nadi da Me neces ostaviti bez sebe.
“Bijela kula”, knjiga 59. Zapisala Vesna Krmpotic
Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.
Puno pozdrava iz Sombora od Josipa
29.06.2012. (08:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
U Srbiji pronađeno groblje mamuta!
Beograd, 28.06.2012., 22:21
Autor: Martina Podgorski
28 komentara
U gradiću Kostolac, 100 kilometara od Beograda pronađeno je prvo groblje mamuta!
Iz VEČERNJIH VIJESTI: U Srbiji otkriveno groblje mamuta
Njime su nekada marširali svi rimski imperatori, u novije vrijeme postao je rudnik ugljena, a stotinama tisuća godina ranije izgleda i stanište mamuta. Arheolozi u srpskom gradiću Kostolac, u nalazištu skrivenom u 50 metara visokoj litici došli su do nevjerojatnog otkrića - groblja mamuta.
'Na svakih 30 metara pronalazimo kosti mamuta, znači mi sad imamo sedam jedinki koje se ovdje vide. Mislim da je to zaista jedan impozantan broj, ne zaboravimo da smo mi tek u profilu, ne zaboravimo da nas tek čekaju istraživanja u dubini od preko 100 metara', rekao je Miomir Korać direktor arheološkog projekta 'Viminacium'.
>> U Srbiji pronađen novi kostur mamuta
Svjetskoj senzaciji u Kostolcu žele svjedočiti i brojni strani arheolozi koji su već najavili svoj dolazak. U blizini je prije tri godine pronađena Vika - najstariji kostur mamuta u Europi. Vika je postala i najveća znanstvena atrakcija u Srbiji - težila je 10 tona, a stručnjaci smatraju da se utopila u močvari.
'Zato smo okupili cijeli niz stučnjaka raznih područja, provest ćemo infracrveno snimanje cijelog prostora da utvrdimo poslije toga što je uzročnik da ovdje imamo tu grupu mamuta ili groblje mamuta koje je ostalo u jednom trenutku vremena zarobljeno', dodao je Korać. Stručnjaci vjeruju kako je katastrofa uzrokovala smrt mamuta na mjestu koje je sada postalo prvo groblje mamuta ikad pronađeno.
29.06.2012. (08:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Zašto toliki strah od prirode? Jesmo li negdje unutar nas spremili istinu koliko smo prema njoj nemilosrdni, pa se po ugledu na naš ljudski obrazac življenja, bojimo da nam ne uzvrati udarac.
A taj silni strah potiče agresiju i tjera nas da joj činimo nove rane i nepravde. Sve što remeti naš obrazac i naš „mir“, zatiremo u korijenu. I kao da jedva dočekamo skačemo na svako „m“ od možda. Ubij, posijeci, uništi. Licemjerno za nasilje nađemo drugi izraz, pa smo na primjer ubiti zamijenili sa uspavati i kao da nas sama ta riječ opravdava prikazujući nas nama samima milosrdnima????
Ljute nas i te biljke i stabla koja cvjetaju što nam izaziva alergiju, a pelud leti svugdje okolo i pravi smeće. Slušam razgovor ljudi koji sjede u hladovini borova ispred zgrade u kojoj stanujem. Lijepo je, kažu ovako sada u hladu, ali onih dvadesetak dana kad cvjetaju stvarno naprave nered, a ljudi su alergični, pa zaključe da bi ih svejedno trebalo posjeći. Čovjeku dođe da se rasplače nad tugom tih stabala, dok slušaju ovako nešto, umjesto hvala.
Imala sam priliku vidjeti onoga koji se dohvatio pile i odobrenja da iz nekog razloga popila sve stare borove na jednoj padini, kako u ekstazi moći uživa uništavajući sve ispred sebe.
Zar nam toliko smeta živa biljka, živo stablo. Na našu sreću ubrzano se osvješćujemo, jer bi se inače trebali bojati plastičnih borovih šuma i sličnog strašnog smeća i neukusa, po uzoru na ono čega možemo na tone naći na počivalištima naših dragih.
Strah nas je i od sunca. Šešir, naočale, odjećom prekriven svaki centimetar, a kad se skine odjeća onda se obuku otrovna zaštitna sredstva. Zaštititi se na sve načine? Bili ga ugasili da možemo? Znojimo se, vruće nam je, pa što. To je isto ono sunce čija svjetlost tisućljećima grije sva živa bića bez razlike, zbog kojeg se u proljeće budi sav život na Zemlji, a ljudi se uz njegovu svjetlost općenito osjećaju bolje, ono koje je kao takvo u konačnici izvor života kakvog poznajemo. Pa kako uopće možemo vjerovati da to isto sunce izaziva bolest ?
Jesmo li se ikada zapitali jeli problem naše nervoze, alergija, opeklina i raznih boleština zapravo u nama, u neravnoteži svih naših sustava. Da su sve loše misli, agresija, alergije, da je sve rezultat našeg ponašanja prema prirodi i prema nama samima.
Oslobodimo se, dakle, starih obrazaca i za početak budimo zahvalni na saznanju da svakim svojim obrokom određujemo svoju sudbinu. Budimo zahvalni na svemu oko nas, budimo zahvalni na Suncu, jer ono život znači, budimo zahvalni prirodi jer nam sve potrebno pripremi u pravo vrijeme.
Evo upravo zrije bobičasto voće puno antioksidanata koji su nam potrebni kako bi uživali na suncu i prikupili dovoljno svjetlosti i vitamina D za zimske dane.
A što mi radimo sa tim bobicama pogledajmo na primjeru višnje koja spada u kategoriju super zdrave hrane.
Višnje su na neki način eliksir za tijelo i igraju glavnu ulogu u održavanju ljepote kože. Najzdravija je svježa i sirova iako će imati određenu antioksidantnu vrijednost i nakon sušena, smrzavanja ili konzerviranja, pa je možemo jesti cijelu godinu. Ali priroda nam je nudi upravo sada kada nam je najpotrebitija za našu kožu. Super!
No, mi ih ne pojedemo tako svježe, nego ih lijepo očistimo i napravimo kolač, sa mnogo šećera i nezdravog šlaga, a od kolača, makar i višnja koja štiti i njeguje kožu bila u njemu, dobit ćemo bore i celulit, a izlaskom na sunce ćemo se dodatno izložiti kožnim oštećenima.
Pojedimo, dakle, svako jutro šaku svježih plodova višnje i ostalih bobica, dok ih ima!
Vratimo se suncu i svijetlosti jer su svijetlost i zdravlje nerazdvojivi. Nedostatak svjetlosti je kao i neuhranjenost, kada se remeti ritmičko pulsiranje potpuno zdravog bića.
Rudolf Steiner, osnivač Waldorfske škole, Antropozofske medicine i biodinamičkog vrtlarstva je tvrdio da dozvoljavajući vanjskom svijetlu da uđe u naš sistem oslobađamo jednaku količinu našeg vlastitog unutarnjeg svijetla. Što više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svijetlosti to više svjesni postajemo.
„Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije svijetlosti to više i sami postajemo svjetlost. Ovo je profinjena tajna "svjesne ishrane".“
Elain Hollingsworty, direktorica zdravstvenog centra Hipokrat, je u svojoj 74-toj godini izdala knjigu Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i otrgnite se industriji bolesti, u kojoj odgovorno donosi mnoge istine.
„Već dugo je poznato da je sunce od presudne važnosti za bujni rast biljaka, međutim, jako mali broj ljudi uviđa da je ono potrebno i ljudima, osobito za sintezu vitalno važnog vitamina D. Unatoč tome vlasti diljem zapadnog svijeta upozoravaju nas da se klonimo sunca, umjesto da nas upozoravaju da se klonimo loše prehrane i masnoća koji su doveli do epidemije raka kože.
Kad sam bila mlada nije se govorilo o raku kože, ne zato što sam se skrivala od sunca, već zato što su višestruko nezasićena ulja još uvijek bila samo pohlepni san multinacionalnih kompanija. Danas se ova plastična ulja
29.06.2012. (08:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Kad sam bila mlada nije se govorilo o raku kože, ne zato što sam se skrivala od sunca, već zato što su višestruko nezasićena ulja još uvijek bila samo pohlepni san multinacionalnih kompanija. Danas se ova plastična ulja nalaze posvuda, a isto je i sa rakom kože, što nije slučajnost.
Ova neprirodna ulja, zajedno sa svim drugim nevjerojatnim smećem kojeg ljudi jedu i piju, izlaze iz tijela zajedno sa znojem i u kombinaciji sa suncem doprinose nastanku raka kože. Ali za to nije krivo sunce, za to su krivi ljudi koji su dovoljno bedasti da jedu smeće.
Istraživanja su već mnogo puta potvrdila da su zaštitna sredstva opasna po zdravlje. Na primjer, istraživanje koje je proveo Norveški državni ured za zaštitu od zračenja, otkrilo koliko je opasna čak i mala količina OMC-a (octyl methoxycinnamata) , kemikalije koja se koristi u 90% zaštitnih sredstava.
Tako, dugoročno izlaganje suncu može dovesti do raka kože, uz korištenje kreme sa visokim faktorom zaštite od sunca, radi otrovnih sastojaka koji ubrzavaju razvoj kožnih lezija i tumora. Jake kemikalije kao što je Oxybenzone brzo prodire u kožu i može izazvati alergijske reakcije, pa čak i hormonalni poremećaj. Oxybenzone je pronađen u 65 posto svih ne-mineralnih krema za sunčanje na tržištu….“ Elain Hollingsworty
„Svjetlošću najbogatija hrana vjerojatno su plavozelene alge i organski uzgojeno voće i povrće. Hrana koja je izgubila svoju svjetlosnu energiju zbog pretjerane obrade, zračenja i tako dalje postupno gubi životnu snagu i postaje funkcionalno mrtva. Jedenjem nutritivno mrtve hrane na koncu izgladnjujemo tijelo, um i duh te dovodimo do smanjenja funkcije, češćeg obolijevanja, kronične bolesti te, konačno, i do same smrti“. Dr. Gabriel Cousens,
Iskaz nobelovca Laureate Dr.Szent-Gyorgi je ključ u razumijevanju značaja unošenja svijetla u naš organizam, putem svježe biljne hrane ili na drugi način. On govori o visoko nabijenim elektronima koji sudjeluju u prenošenju sunčeve energije u našu molekularnu strukturu bez njenog mijenjanja. Sve više se počinje prihvaćati model biljne prehrane, jer konačno razumijemo ovu naučno dokazanu činjenicu, pa je logičan slijed da konzumiramo hranu bogatu elektronima kao što je voće, povrće, sjemenke i slično. Tako u naš organizam unosimo kondenziranu sunčevu svjetlost, koja se, naravno, uništava ako te namirnice kuhamo ili prerađujemo.
Dr Naydenov ističe mikro alge, spirulinu i AFA algu, kao namirnice koje su možda najbogatije sunčevim elektronima. Kako AFA raste na visokim nadmorskim visinama ima povećan beta-karoten i druge karotenoide, te sisteme enzima i drugih bioloških sastojaka za bolje apsorbiranje pojačane sunčane i kozmičke radijacije. Ne samo da ta živa hrana, bogata elektronima, djeluje kao donator snažnih elektrona nego djeluje kao sunčano rezonantno polje koje privlači, sprema i povezuje sunčevu energiju u našem tijelu.
Po dr. Budwig, čovjek je taj koji najviše akumulira sunčeve elektrone radi čega je osobito povezan sa sunčanom svjetlosti. Njen konačan zaključak je da je ljudsko tijelo sunčana energetska ćelija i svi bitni procesi metabolizma i iskorištavanja energije iz hrane se odvijaju pod utjecajem fotona odnosno sunčeve svjetlosti.
Dr. Hans Eppinger je, također, pronašao da su sve stanice u osnovi baterije koje su pune kada je čovjek zdrav, a kada je bolestan prazne su i jedva funkcioniraju.
„Mi smo ljudske fotoćelije sa sunčevom svijetlosti kao osnovnom biološkom hranjivom tvari“. Dr.Szent-Gyorgi
Želimo li bezbrižno koristiti blagodati sunca trebamo izbjegavati hranu koja uz sunce potiče oštećenja naše kože, a koja nam i inače nije preporučljiva.
Prehrana bogata šećerom doprinosi prijevremenom starenju kože, što dovodi do bora i celulita, što čini da UVA zrake izazivaju ozbiljnu štetu od sunca i Procesirana hrana koja je puna omega-6 iz raznih biljnih ulja, koje mogu biti uzročnici razvoj raka kože.
Zaštitu ćemo naći u prirodnoj prehrani, bogatoj antioksidantima i omega-3 masnim kiselinama.
Iz tog razloga, uključimo zdrave masti u našu prehranu kao i dodatne antioksidante.
Zdrave masti ćemo naći u ekstra djevičanskom maslinovom i kokosovom ulju. Kokosovo ulje je izvrsno za kuhanje jer može izdržati visoke temperature. Korisno ga je čak umiješati u naš zeleni napitak (smoothies).
Divlji losos, ako nam je dostupan, sadrži Astaxanthin, koji nudi 500 puta veću antioksidativnu zaštitu od vitamina E i nekoliko puta jaču od vitamina A.
Fermentirano riblje ulje je puno hranjivih tvari uključujući vitamin A i omega-3 masne kiseline.
Lisnato povrće i šarene bobice, oboje bogato kvercetinom i drugim antioksidantima.
Ekstra zelene namirnice kao što su alge. Od dvije kapsule AFA alge ili kašičice Lighten up-a uz jednu bananu dobit ćete ukusan i moćan frape, uz koji ćete bezbrižno uživati u suncu.
Ako ste u mogućnosti koristite dodatne antioksidante kao što je Berry power u kojem je sva snaga bobičastog voća ili antioksidant sa pycnogenolom. Za više informacija o pro
29.06.2012. (08:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Ako ste u mogućnosti koristite dodatne antioksidante kao što je Berry power u kojem je sva snaga bobičastog voća ili antioksidant sa pycnogenolom. Za više informacija o proizvodima obratite mi se na ana.karlovic2@du.t-com.hr ili na 0989156728, a ovdje želim nešto više reći o pycnogenolu koji je sadržan u proizvodu superantioxidant.
1536-te godine cijela flota brodova, pod zapovjedništvom francuskog istraživača Jacques Cartiera, je ležala zamrznuta na ušću rijeke St. Charles u današnjoj Kanadi. Uz sve nedaće zavladao je skorbut od čega je umrlo 25 ljudi, koju sudbinu bi doživjeli i drugi da se Cartier nije obratio za pomoć lokalnom plemenu Irokeza. Rekli su mu da će kora određenog stabla bora skuhana u vodi spasiti ostatak posade. Sva posada je bila tako brzo izliječene da je zapanjeni Cartier to proglasio božjim čudom.
"Misterij" je riješen ...U 1951, kada je dr. Jacques Masquelier, francuski farmaceut i istraživač, u kori stabla francuskog primorskog bora pronašao Pycnogenol, kemijski spoj, koji je donio ozdravljenje posadi Cartiera.
Pycnogenol je snažan antioksidant, bogat vitaminima E i C, koji mu produljuju antioksidativnu aktivnost. Sada više ne hara skorbut, ali smo svjedoci strašne pošasti u obliku Alzheimera. Pycnogenol uspješno sprječava beta-amiloidnu toksičnost oštećenja moždanih stanica, a sprečavanjem ove toksičnosti umanjuje se uništenje stanica koje se događa u Alzheimerovoj bolesti.
Dragi ljudi, uživajmo u suncu. Sat dnevno trebamo biti izloženi sunčevim zrakama, da tijelo može održavati određene količine hormona i pravu kiselo-lužnatu ravnotežu. Hranimo se sunčevim fotonima izlažući mu se golom nezaštićenom kožom, bez opasnih zaštitnih krema i jedimo obilje slasnih plodova koje nam je priroda pripremila upravo sada zahvaljujući suncu i za sunce.
Dr. Gabriel Cousens, u svojoj knjizi „Jedući divlji elektron“ kaže:
……Snažno sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovječanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog "sunčanog bića". Svjetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem tijelu sprečava je.
Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani…..
Uživajmo!
Ana
29.06.2012. (08:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Friend of Facebook
SIGURNI I KVALITETNI PROGRAMI ŠKOLOVANJA U INOSTRANSTVU
Moguće je školovati se u inostranstvu na najboljim školama i fakultetima !
ŽELITE DA STE U TOKU SA NAJNOVIJIM DEŠAVANJIMA U OBLASTI OBRAZOVANJA U INOSTRANSTVU, PRATITE NAS NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI
Želimo da Vas upoznamo sa aktuelnim programima iz ponude Egide International, Centar za edukativni i studentski turizam.
Egida International je tokom svog profesionalnog razvoja od 30 godina, uspostavila saradnju sa najeminentnijim školama stranih jezika širom sveta za polaznike svih uzrasta (odrasli, studenti, deca), srednjim školama i fakultetima.
Kursevi jezika u inostranstvu KURSEVI JEZIKA U INOSTRANSTVU traju od 2 nedelje do broja nedelja koliko polaznik želi da ostane. Rad je u internacionalnim grupama sa polaznicima koji su na istom nivou znanja. Obrađuju se svi elementi učenja jezika sa naglaskom na konverzaciju.
Polaznik može da se odluči na standardni kurs jezika, ali i na specijalizovane programe za različite vrste stručnog jezika (biznis, pravo, profesor jezika, medicina, turizam...). Kursevi jezika u inostranstvu su efikasan način da za kratko vreme usvojite nova znanja, ali na prvom mestu aktivirate svoj govor. A takođe su i sjajna prilika za turističko upoznavanje destinacije, odmor, zabavu i sticanje novih prijateljstava.
Letnji kampovi za tinejdžere LETNJI KAMPOVI ZA DECU I TINEJDŽERE u školamam širom sveta, realizuju se kao grupni (sa vođom puta), ali i kao individualni. Učenici su prepodne na nastavi, a nakon toga imaju organizovane programe, druženja, izlete tokom kojih na neformalan način i dalje uče strani jezik. Bilo da se odlučite za rezidencijalni smeštaj ili za smeštaj u porodici, učenici će jezički napredovati, osamostaliti se i steći nove prijatelje i iskustva.
Srednje škole u inostranstvu SREDNJE ŠKOLE U INOSTRANSTVU (državne i privatne) Upoznati smo sa mogućnostima koje se ostvaruju kroz obrazovne sisteme evropskih zemalja, američkog kontinenta i u granicama nekih drugih zemalja. Egida Vam pomaže da izaberete pravu školu i pravi sistem obrazovanja u skladu sa potrebama Vašeg deteta, upisuje i zastupa u izabranoj obrazovnoj instituciji i pomaže da imate što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Pomažemo takođe kod organizovanja samog puta, osiguranja, transfera, za učenika i roditelje posetioce.
Studije u inostranstvu STUDIJE U INOSTRANSTVU Zvanični smo predstavnici za Srbiju za preko 100 univerziteta širom sveta. Odluka u vezi sa ulaganjem u lično intelektualno usavršavanje je izuzetno odgovorna i zato Egida International uvek posveti pažnju ponaosob svakom zainteresovanom studentu. Tu smo da uputimo na adekvatan program studiranja koji će najbolje odgovoriti na potrebe studenta kao i da damo savet ukoliko će se po prvi put naći u odabranoj zemlji.
MASTER STUDIJE Odluka o nastavku školovanja, u Srbiji ili u inostranstvu, je jedna od najvažnijih odluka koju student donosi tokom studija. Život u inostranstvu je škola bezmalo koliko i nastava koju se sluša. Mogućnost da studenti rade part time posao za vreme studija, a nakon sticanja diplome i mogućnost da određeno vreme rade u struci, uvede mladu osobu u realan život te države, ekonomske i društvene tokove
stipendijeSTIPENDIJE su nešto što svojim radom i kvalitetom student zaslužuje. Na mnogim fakultetima Egida Vam može pomoći oko dobijanja STIPENDIJA, za učenike/studente sa određenim prosekom, dok na neke upisujemo učenike po nižoj ceni školarine od zvanične.
Hvala Vam što ste izdvojili vreme da pročitate naše pismo. Molim Vas da nas kontaktirate za sve ostale informacije o programima školovanja u inostranstvu.
Srdačan pozdrav,
Egida International doo
BEOGRAD, B. Zorana Đinđića 67, lk.16, Tel:011-3111-349
NOVI SAD, Katolička porta 6, tel: 021-6612-227
www.egida.rs
29.06.2012. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
--- On Mon, 7/2/12, Jadran Zalokar wrote:
From: Jadran Zalokar
Subject: Re: FW: Fw: Fwd: Od Dr Vujasina/TAJNA JE RAZOTKRIVENA-monstruozna tajna kako nas sistematski ubijaju ...posalji prijateljima i uci decu
To: borivojbukva@yahoo.com
Date: Monday, July 2, 2012, 7:56 AM
-----------------------------
hvala dragi boro
neka ti je sretno tebi i svim prijateljima
v gozdu
vas
jadran
---------------------
veliko hvala dragi jadrane!
lp, boro
02.07.2012. (09:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
--- On Mon, 7/2/12, Jadran Zalokar wrote:
From: Jadran Zalokar
Subject: RE: Re: haiku dan
To: borivojbukva@yahoo.com
Date: Monday, July 2, 2012, 7:32 AM
----------------
dragi boro
toplio mi pozdravi sve prijatelje v gozd martuljku
neka vam budu prelijepi dani druzenja
lp jadran
----------------------
hvala vam dragi moj jadrane!
lp, boro
02.07.2012. (09:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Sveprisutna zamkaSkrivena istina o bijelom brašnu
Skrivena istina o bijelom brašnu
Ne možete zamisliti obrok bez kruha? Uživate u obilasku lokalnih pekarnica i slastičarnica? Redovito jedete tjesteninu i pizzu? Sve bi to bilo dobro da nema jedne sitnice. Prehrambena industrija danas za sve to koristi bijelo brašno. Zašto je to ozbiljan problem?
Čime se hrane građani Hrvatske?
Četiri 'svete' namirniceČime se hrane građani Hrvatske?
Neka traje Što se sve ubacuje u kruh?!
Triput dnevno Hrana koja drastično smanjuje rizik od raka
Pazite se! Hrana s iznenađujućim količinama soli
Nabaviti proizvode od bijelog brašna najlakša je stvar koju možete učiniti. Čim ustanete mame vas bijeli kruh i drugi pekarski proizvodi, a nešto kasnije tu je i tjestenina. Međutim, čini se da nismo ni izdaleka svjesni da je bijelo brašno jednako nezdravo kao rafinirani šećer. Ono gotovo da nema nikakve pozitivne prehrambene koristi. I proizvodi od bijelog brašna pojačani vitaminima nisu puno bolji.
Nedostatak važnih hranjivih tvari
Fino brašno koje se nekad koristilo samo u svečanim prilikama, danas je još 'finije' i sveprisutno, objašnjavaju na thealkalinediet.org. Razlog je intenzivno mljevenje koje uklanja hranjive dijelove zrna. Primjerice, zrno pšenice sastoji se od ovojnice, koja je bogata vitaminima i mineralima, a od ovog sloja se ljuštenjem zrna dobivaju mekinje ili posije. Aleuronski sloj je vanjski sloj endosperma, bogat mastima, bjelančevinama, mineralnim tvarima i vitaminima. Dodatnim mljevenjem uklanjaju se vanjski slojevi zrna (ljuska i aleuronski sloj).
Ostaje li štogod? Endosperm je glavni dio zrna (81-83% kod pšenice i 51% kod zobi). Najveći dio endosperma otpada na zrnca škrobi (36-59%), zatim slijede bjelančevine, tj. prolamin i glutelin (7-12%) te različiti ugljikohidrati (2-3%), masti (1%) i male količine celuloze.
Možda ne zvuči tako loše, no iako je endosperm po energetskom sadržaju visokovrijedan, po nutritivnom je siromašan jer ne sadrži vitamine i minerale, te korisne masti.
Nove metode mljevenja
Iz zrna koje se mljelo mlinskim kamenom, tisućama se godina dobivalo integralno brašno. Čak je i prosijavanjem i odstranjivanjem mekinja ostalo još uvijek prilično hranjivo bijelo brašno. Ali uvođenjem višestrukih redova čeličnih valjaka, razbija se jezgra zrna, odvaja klica od brašna, zatim ljušti srednji sloj, dok napokon zadnji valjak ne smrvi jezgru u rafinirano bijelo brašno.
Zašto su uopće došli na tu ideju? Klica je bogata masnoćama, zbog čega se brašno može brže užegnuti, dok se izbacivanjem mekinja uklanja mogućnost lakog upijanja vlage. Rezultat je trajnije brašno siromašno hranjivim sastojcima. Ukratko, profit je veći i sigurniji.
To što nema vlakana, vitamina B, vitamina E, kalija, mangana, cinka, kalcija i bakra proizvođače ne brine. Zbog osvješćivanja potrošača, neki proizvođači naknadno obogaćuju brašno umjetnim dodacima prehrani, no zapravo nikad ne mogu nadomjestiti prirodne tvari koje djeluju u savršenoj sinergiji.
Što dodaju i što sve rade?
Vitaminski dodaci
Brašno od punog zrna sadrži i beta karotene koji su važan izvor vitamina A. On pomaže u rastu i regeneraciji tkiva, posebno kod trudnica. Kad se beta karoten ukloni u procesu mljevenja, dodavanje umjetnog vitamina nije korisno, a neka istraživanja pokazuju da može i nanijeti zdravstvene štete, kao što je veći rizik od pojave raka.
Klor
U procesu obrade dodaje se i klor u obliku plina, koji dodatno uništava hranjive tvari, ali zato produžuje vrijeme skladištenja.
Izbjeljivanje
'Svježe samljeveno pšenično brašno je blijedožute boje, te daje ljepljivo tijesto koje se teško oblikuje i peče. Tijekom skladištenja brašno se prirodno polako izbjeljuje, te mu se odležavanjem poboljšavaju svojstva pečenja. Da bi se takvi procesi ubrzali, brašnu se dodaju kemijska sredstva, kao i aditivi koji poboljšavaju aktivnost kvasaca. Izbjeljivanje brašna prvenstveno uključuje oksidaciju karotenoidnih pigmenata. Rezultat je kidanje konjugiranih dvostrukih veza karotenoida u manje konjugirane bezbojne sisteme. Sredstva za oksidaciju mogu djelovati samo u izbjeljivanju, u izbjeljivanju i poboljšanju tijesta ili samo u poboljšanju tijesta. Često korišteno sredstvo za izbjeljivanje benzoil peroksid djeluje izbjeljivački ili obezbojivački, ali ne utječe na svojstva pečenja', objašnjavaju na portalu tehnologijahrane.com.
Jedan od nusproizvoda ovakve obrade je i aloksan, proizvod urične kiseline. Spomenuta tvar je otrovna za gušteraču i s vremenom može potaknuti i pojavu dijabetesa.
Drastičan krajnji rezultat
Problem s bijelim brašnom je i taj što na koncu unosimo u tijelo uglavnom ugljikohidrate i jednostavne šećere. Drugim riječima, jesti bijelo brašno slično je konzumiranju rafiniranog šećera – oba idu ravno u krvotok. Okus je, dakako, različit od šećera, ali na kemijskoj razini šećer u krvi će se mijenjati na isti način. Tijelo će morati ispustiti ogromne količine inzulina, što će rezultirati naglim povećanjem razine šećera u krvi.
02.07.2012. (09:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Drastičan krajnji rezultat
Problem s bijelim brašnom je i taj što na koncu unosimo u tijelo uglavnom ugljikohidrate i jednostavne šećere. Drugim riječima, jesti bijelo brašno slično je konzumiranju rafiniranog šećera – oba idu ravno u krvotok. Okus je, dakako, različit od šećera, ali na kemijskoj razini šećer u krvi će se mijenjati na isti način. Tijelo će morati ispustiti ogromne količine inzulina, što će rezultirati naglim povećanjem razine šećera u krvi. Naravno, ubrzo slijedi jednako nagli pad. Stoga umjesto snage, slijede slabost i letargija.
Prekomjerna konzumacija uzrokuje brzo debljanje i promjene metabolizma.
A što više bijelog brašna unosimo, gušterača će više raditi 'prekovremeno'. Proces proizvodnje inzulina može doći u opasnost, što može rezultirati hipoglikemijom i dijabetesom.
Magazin.hr
http://magazin.net.hr/zdravlje/nutricionizam/skriven a-istina-o-bijelom-brasnu
02.07.2012. (09:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...