Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Zoran Oštrić

    Zagađenje plastikom sjevernozapadne obale Sjeverne Amerike dostiglo je nivo notorno onečišćenog Sjevernog Mora, prema novoj studiji istraživača s Univerziteta Britanske Kolumbije (kanada), objavljenoj u časopisu Marine Pollution Bulletin. Oni su istaživali sadržaj želuca sjeverne burnice s obala Kanade i SAD. Takva istraživanja obavljaju se od 1980-ih i pokazuju znatno povećanje količine plastike u želucima, što indicira na povećanje zagađenja voda oceana. Prosječno je u stomaku svake ptice pronađeno 37 komatića ukupne težine 0,385 grama.

    http://www.sciencedaily.com/releases/2012/07/120704124321.htm

    avatar

    06.07.2012. (09:36)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Na žalost, i ja mislim da je to točno. U tom dijelu Pacifika pluta velika nakupina plastičnog otpada tzv. "North Pacific garbage patch" - nastala prvenstveno nekontroliranim (neciviliziranim) odbacivanjem plastike u okoliš stanovnika zapadne obale SAD-a (najviše Kalifornije) koju onda morske struje odnose i vrtlože sjeverno od Havaja. razne su procjene veličine te plutajuće nakupine, od senzacionalističko-katastrogalnih procjena da je dvostruko veća od površibe Tewksasa, pa do znatno umjereniih procjena koje je iznijela istraživačica s Oregonskog državnog sveučilišta - Angelica White - pogledajte: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110104151146.htm

    No, opet kažem, nije plastika kriva i nisu nam (barem u tome) uzor Amerikanci (niti Talijanski jug, niti Bangladeš, niti Zanzibar). Hrvatska ima veliku šansu, dok još nije zagađena, uspostaviti sustav odvojenog prikupljanja i recikliranja, baš kako je to već napravljeno s jednom vrstom plastike - PET-om. To se jednostavno i relativno brzo te posve učinkovito može uspostaviti, ne ugrožavajući nikoga, pa ni proizvođače plastike i plastičnih vrećica, a zasigurno ne dovodeći u pitanje naš okoliš nekim drugim rješenjima koja nisu nimalo ekološka.

    Dapače, uspostavom takvog sustava postići ćemo znatne uštede u energiji, prirodnim resursima, potrošnji vode, nećemo gušiti gospodarstvo, smanjiti ćemo otpad na našim odlagalištima, a omogućiti ćemo i otvaranje većeg broja radnih mjesta u pogonima za recikliranje.

    Hvala na komentaru.

    avatar

    09.07.2012. (19:27)    -   -   -   -  

  • LOANS

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan@gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    avatar

    07.12.2023. (15:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...