Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • lega svega

    možda ćeš ti pronaći ženu koja će tgi pomoći pootvrditi tvoju (maglovitu) tezu...tražiš neku optimalnu ravnpotežu...alaj ga drobiš...moj stav..ili jebi kako znaš ili nemoj jebat uopće...čemu ti težiš??? nirvani čega?? kurca?? daj olabavi taj mozak

    avatar

    26.06.2012. (14:39)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Huh=? To što je nešto (hipo)teza igre nema veze s tim što ja osobno želim.

    avatar

    26.06.2012. (14:47)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    danas mi je usran dan, ali moram priznati da me pristup gornjeg komentatora oraspoložio :)))
    s tom razlikom, da bih osobno umjesto glagola "drobiti" upotrijebila "gnojiti". no to su već nijanse.
    nemoj se, igniss, samo ljutiti, pliz, nisi ti kriv, ja sam već stara u nemoćna i ova grčka slova mi unose pomutnju u razradjene životne stavove, pa mi baš i ne polazi za rukom shvatiti svu alfa-beta-omega filozofiju (nije da se baš sad ludilo trudim). a kako će se većina žena složiti sa tvrdnjom da su (skoro) svi muškarci u biti kreteni (bez uvrede molim :P), tako je (gotovo) svaki muški pristup kretenski pristup. no imate sreće - žene iz nekog samo njima znanog razloga vole i trpe kretene.

    avatar

    26.06.2012. (15:24)    -   -   -   -  

  • morphy

    žene trpe kretene jer oni tim ponašanjem poprimaju obilježje alfe o kojima se Igniss na ovom blogu već poprilično raspisao (najkraće, dominantnog muškarca koji zna što hoće). žene prihvaćaju to ponašanje jer ga racionaliziraju i jer su tako genetski "programirane".
    (vrlo kratko i površno objašnjenje bihevioralne evolucije koji čine temeljne pretpostavke Igre).

    no da, htjedoh upitati, Igniss jesi li primijetio razlike između igranja Igre u Hrvatskoj i onih materijala o kojima govore američki PUA-e?

    p.s. Odličan blog, nadam se da će se u nekom trenutku formirati i domaći community oko njega!

    avatar

    26.06.2012. (16:00)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @kojotica: Nisam od volje secirati tvoj faux-pristojno-pasivno-agresivan riječnik, lakše s tim.

    Što se tvog argumenta tiče, to je zabavna paralela, da, ali nije baš materijal za raspravu jer ja ne bih nikada rekao da su sve žene kurve ili tako nešto. Ne znam za "vole", ali ne bih nikada uporabio riječ "trpe" jer sam već više puta isticao da kreteni (oni pravi) imaju puno uspjeha sa ženama jer ih one same biraju.

    @morphy: yup, razlika postoji. Hrvatska jest zaista amerikanizirana (sa svim pripadajućim negativnim pojavama), ali opet je znatno manje takva od kolijevke amerikanizacije - samog SAD-a te Kanade, Australije i Engleske. A mi smo opet puno više od zemalja poput Poljske, Ukrajine ili Vijetnama, itd. Ne žele sve žene na svijetu Alfa muškarca.

    U skladu s tim, igra kod nas je i dalje stupanj blaža nego u tim zemljama i to se ogleda u razlici onoga što pišem ja i što pišu blogeri tipa Roissy. Jest da naše cure sve više i više vole kretensku igru, ali ne toliko da bi to ovdje još postao uvjet uspjeha. Mislim da si i sam primijetio da (s iznimkom ovog posta) preporučam umjerenu igru tipa "samopouzdani nice guy koji se ne boji eskalirati", koja je u Americi već posvema nedovoljna. Zato, očito, igrati igru u RH je nešto blaže iskustvo (i žene su ljepše, heh).

    Hvala na lijepim željama, možda čak i bude tako nešto kad dovršim knjigu, pa onako kao forum za rasprave i iskustva...?

    avatar

    26.06.2012. (16:30)    -   -   -   -  

  • lucille

    Really??

    avatar

    26.06.2012. (18:28)    -   -   -   -  

  • D.

    Bilo kako bilo, voljela bih biti djevojka na slici iz Vancouvera. :)

    avatar

    26.06.2012. (20:13)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss: Vrlo, vrlo dobro i istinito napisano.
    Kod muskaraca kojima Igra nije urodjena, nego je uce u 20-im, 30-im i nekim drugim godinama, nije logicno da ovakva kretenska igra ima uspjeha kod zenskog spola. Ali, ono sto zaboravljaju je da zene nisu muskarci i ono ponasanje koje bi rezultiralo sukobom s muskarcem (koji nece trpiti kretena kao prijatelja ili kolegu) ce imati uspjeha kod zena.

    @lega svega
    Teza uopce nije maglovita. I vrlo je uspjesna i to ne samo kod “mozda jedne zene” nego je gotovo pravilo kod djevojaka u ranim/srednjim 20-im godinama. (ovo je svakodnevica u Americi)

    @kojotica
    Kakva prozaicna lakoca pluvanja po muskarcima. Ali jos uspjesnije pljujes i same zene jer ako su “(skoro) svi” muskarci po svom mentalnom sklopu “kreteni”, sta su onda zene koje padaju na takav pristup?

    @lucille
    Really, really.

    @D.
    Bit ces. Samo budi strpljiva i nemoj padati na kretene.

    avatar

    26.06.2012. (21:53)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss - Kenija
    Moj dobar prijatelj vec preko 10 godina ima svoju dobrotvornu fondaciju za pomoc oboljelima od HIV-a u Nairobiju, i cuo sam puno prica o Keniji od njega. Kenija je strahovito siromasna zemlja: dnevnica za obicnog radnika (ako je uopce toliki sretnik da ima posao) je oko $1-2. (Da, 1 do 2 dolara po danu.) i uvjeti zivota su vrlo gadni. Ono sto mi uzimamo zdravo za gotovo u nasem svijetu (tekuca voda, sanitarni cvor, struja koja nece nestati) je gotovo pa iznimka u tom predgradju Nairobija gdje je njegov ured. Npr. on je morao kupovati generatore tako da nestasice/redukcije struje ne utjecu na njegov posao (da mu centrigufa ili PCR masina ne crknu usred posla itd.).

    S druge strane, ima jedan manji sloj ljudi, kako Kenijci, tako i ekonomski imigranti (npr. velika Indijska dijaspora), koji su dobrostojeci pa tako, na primjer, mogu priustiti picu od $30 (istinita prica mog prijatelja – toliko dodje pica u piceriji blizu njegovog hotela; za usporedbu: ne mozes naci veliku picu sa svim mogucim dodacima za vise od $20 u obicnoj piceriji na Manhattanu).

    Pretpostavljam da je ova “amerikanizacija” seksualnog trzista prisutna u ovoj drugoj grupi, a ne u onoj prvoj gdje si sretnik ako dobijes $1-2 dnevno. Na koncu, ta druga grupa nema niti kompjutera niti struje da pise blogove po Internetu.
    Ovo je onda istovjetna prica kao i u Americi in lower class and lower middle class gdje su blue collar poslovi nestali (otisli u Meksiko, Kinu, Indiju, Filipine; tehnologija je neke poslove ucinila suvisnima; a ilegalna imigracija je povecela ponudu rada u okolnostima smanjene potraznje te, konzekventno, smanjila place), pa zene vise nemaju interesa biti s muskarcima nego se oslanjaju na ultimativnog Betu: drzava i socijalna pomoc u vidu jeftinog/besplatnog socijalnog stana, food stamps itd. Jer ljudska priroda je ljudska priroda.

    avatar

    26.06.2012. (22:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Lucille: ?

    @D: Ma pokvarila bi bubrege ;-)

    @Vuk: vrlo dobro pojašnjenje za Keniju, hvala. Pretpostavljam da sve ovisi o društvenom sloju (u takvim državama gdje su nenormalno ekstremne razlike - kod nas je, za usporedbu, amerikanizacija prilično postojana bez obzira na klasu). Nisam ni znao da imaju toliku indijsku dijasporu, zanimljivo.

    Planiram vidjeti sve te zemlje (kopnom!) jednog dana, no taj dan je daleko.

    avatar

    26.06.2012. (22:53)    -   -   -   -  

  • morphy

    @Igniss: Hvala na komentaru. Čitajući tvoj blog čini mi se da većina tvoje Igre zasniva na učenjem jednog "misterioznog" igrača iz knjige koja je počela sve (da ne spominjemo imena ;) ). Poučavajući materijale, druge forume i blogove (naravno američke), čini mi se kako prevladava mišljenje da su ta "originalna" učenja zastarjela (tj više materijali, principi i psihologija neće tako skoro zastarjeti), no obzirom da mi "uvijek kasnimo za svijetom" kao da je taman.

    p.s. Kad će knjiga?

    avatar

    27.06.2012. (09:54)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @morphy: dijelom da, ali a) igra konstantno evoluira i mijenja se s obzirom na iskustva i društvene okolnosti, i b) metoda tog misterioznog tipa nije prikladna prosječnom čovjeku koji nije vrlo visoki mađioničar, iako čini dobar teoretski temelj. Mislim da bi bio pogrešan termin "zastarjela", već da bi bilo bolje reći "neprikladna određenim društvenim okolnostima" :)

    Knjiga će biti negdje krajem 7. mjeseca ili sredinom 8. nadam se. Ovisi o nekim stvarima.

    avatar

    27.06.2012. (20:41)    -   -   -   -  

  • morphy

    @Igniss: Nisam mislio na konkretne metode i priče koje su vezane uz njegov karakter i avatara (npr izvođenje trikova), ali većina rutina (kao npr storytelling ili rutine za kino eskalacije) mi se i dalje čine suvremenima i primjenjivim kod nas.

    avatar

    28.06.2012. (08:10)    -   -   -   -  

  • bee

    Tko ne igra ne može ni dobiti :)

    avatar

    28.06.2012. (14:34)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @Igniss: Izvrstan, i sasvim točan post! Da li bi možda posvetio neko sljedeće obraćanje javnosti savjetima kako detektirati kretensku igru što ranije? Ako sam nešto naučila čitajući ovaj blog, to je da opreza nikad dosta! I što si točno mislio pod tim da emocije koje izaziva kretenska igra mogu opstati desetljećima? Pada mi na pamet primjer jedne žene koju znam, a koja je već 20 godina ljubavnica oženjem čovjeku koji sa svojom ženom ima i djecu, a ova prva je do ušiju zaljubljena u njega još uvijek, iako je on tretira baš kao kućnog ljubimca... Tužno.
    @kojotica: Mislim da se većina žena ne bi složila s tobom, jer one i dalje trče za tim istim muškarcima, zar ne? Naravno, najlakše je proglasiti ih sve kretenima, ali moramo se pomiriti s ulogama koje nam nameću biologija, kultura i društvo, i nekako djelovati unutar tih ograničenja. I znati što želimo i naći to, a ne nadati se da će samo od sebe pasti s neba. Ako ti je Igniss preoštar, preporučila bih ti blog Susan Walsh - Hooking up smart.

    avatar

    28.06.2012. (15:20)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Morphy: Dosta toga je primjenjivo i neće nikada izaći iz mode (pogotovo čitanje dlanova i razni zanimljivi testovi kao The Cube). S druge strane, jako sam oprezan s dugačkim ili egzotičnim rutinama jer, iako i rade, uvijek se kod njih osjećam nekako... nasilno. Jednostavno mi ne zvuče prirodno, i mislim da se nekome nenaviknutom na igru teško prisiliti izgovoriti nešto kompliciranije od osnovnog push-pull manevra. Ali imaju primjenu, da. Samo po meni ne toliko "flashy".

    @bee: misao vodilja svih koji ulaze u igru iz bilo kojeg razloga, da :)

    @Samohrana majka: oprezno s pohvalama, inače će te trollovi opet optužiti da si samo moj fake account :P

    Prepoznavanje kretenske igre je nešto što me uvijek čudi kako je na niskoj razini, kao što se vidjelo i u nedavnom postu. U osnovi nije toliko problem da žene takvu igru ne prepoznaju, koliko je problem da ih takva igra uopće privlači (nažalost potpuno suprotno svim feminističkim propovijedima o tome koliko žene žele biti poštovane kao osobe i sl.). Ne samo jedan, već nekoliko slučajeva gotovo istih kao ovaj koji navodiš, sam i osobno imao prilike vidjeti/doživjeti.

    Inače jesam pisao nešto o ovome, i još ću budući da je opsežna tema.

    Novi post: Zašto Alfama i poznatima prolaze patetične Beta izjave, a meni ne?

    avatar

    28.06.2012. (15:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...