Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Ivaniš

  Kol'ko kažeš da ima tih eko? Pa tko to financira? A koliko je plastičarskih udruga?

  avatar

  23.06.2012. (20:25)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Koliko mi je poznato, a i registar ih navodi, postoji samo 1 udruga: Društvo za plastiku i gumu (reg.br. 00000073) - kao udruga - pogledati na linku: http://www.fsb.unizg.hr/polimeri/index.php?str=1.
  Postoji još pri Hrvatskoj gospodarskoj komori unutar sektora Industrija - Udruženje za plastiku i gumu pogledati na linku - http://www.hgk.hr - industrija - udruženja/zajednice.
  Za ostalo ne znam. Možda neki čitatelj zna?

  avatar

  23.06.2012. (20:38)    -   -   -   -  

 • ČlanDPG

  Dragi kolega,
  postoje jedna, a dvije se bave usput i bez uključivanja u rasprave. I ta jedna je pred slomom.

  Ta jedna je Društvo za plastiku i gumu, u čijem radu sudjeluje više doktora i magistara znanosti, sveučilišnih profesora, više ili manje poznatih gospodarstvenika, direktora, stručnjaka i znanstvenika.

  Društvo redovno izdaje časopis Polimeri, a proračun nikada nije bio iznad 500 tisuća, sada možda 150 do 200 tisuća kuna - i to najvećim dijelom za izdavanje časopisa.

  S druge strane postoji toliko zelenih, kažu nevladinih, udruga (i sam sam iznenađen njihovim brojem), a samo je jedna pred nekoliko godina imala proračun od 6 milijuna kuna (podatak nije javno provjerljiv, pa naravno ne mogu reći o kojim zelenima se radi).

  avatar

  23.06.2012. (21:17)    -   -   -   -  

 • Ivaniš

  E pa plastičari, aktivirajte se u te zelene i problem je riješen :-)))

  avatar

  23.06.2012. (21:26)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...Ok, malo sam iznenađen postom...:)
  ...Glede ex ministrice Adams i vrećica, ajmo malo o lovi. Netko je u proizvodnju plastićnih vrečica uložio nekakvu ozbiljnu lovu, možebitno se ozbiljno zadužio kod banaka i stavio nešto svojega pod hipoteku. To je učinio kod pravila tržišne utakmice i temeljem propisa koji su u tom momentu bili na snazi. Ako birokrati na vlasti, propisom drastično promijene pravila vezana za bilo koji posao privatnog poduzetnika, koji rezultiraju drastičnim pogoršanjem uvjeta poslovanja, ili možebitnom nemogučnošću daljneg obavljanja poslovanja, neka izvole nadoknaditi štetu! Ne može se tolerirati da se tamo neki nabrijani državni aparatčik kocka sa novcima privatnih investitora. Političare treba naučiti redu, da poštuju uložene novce u privatnom sektoru, a ne da se prekenjava kak se kome sprdne. Btw. prije par minuta sam odgledao na Explorer kanalu, detaljniju analizu štetnosti plastičnih i papirnatih vrečica. Rezultat je katastrofa po pitanju papirnatih vrečica. Pa tko je tu lud!?..:)

  avatar

  24.06.2012. (17:22)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Upravo tako. Jedan je plastičar rekao, vrlo pomirljivo, dajte mi rok do 2018., do kada imam kredit, do tada ću vratiti taj kredit (naravno u švicarcima), a proizvodnju ću prebaciti u Bosnu.
  Ali, plastičari u cijelu ovu priči nisu željeli uletiti kao "ne diraj nas, a sve ostalo kako bude" - dapače, plastičari su samo jedan od cijelog niza razloga naveli ekonomsko-gospodarski razlog. Upravo plastičari su ti koji su najprije istakli problem zaštite okoliša koja bi ovakvom odlukom itakako bila narušena.
  I opravdano je pitanje tko je ovdje lud? Ali, ako se u sve to upetljaju koje kakvi nečiji interesi, lobiji, lova i kriminal, zaboravi eko-dušebrižništvo i ostaje nam samo da pjevamo "blues mutne (zagađene) vode".

  avatar

  24.06.2012. (20:18)    -   -   -   -  

 • Ivaniš

  Da stvar nije tako crno - bijelo govori članak u Hrvatskom fokusu - je li sve istina ili nije, ali pogledajte pa procijenite sami: "Mirela Holy naivnim isprikama obmanjuje javnost" - na sljedećem linku: http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/najnovije-vijesti/5049-sadrzaj -15-lipnja-2012

  avatar

  24.06.2012. (20:32)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...