Komentari

smotani007.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • fra gavun

    Ne volim zmije! A ova na slici, koja je to vrsta? Sve u svemu ti na svom
    salašu imaš svijet u malom, svoj svijet. To se zove odmor za dušu a za
    tijelo će ipak biti južnije, mislim. LPP i uživaj.:)

    avatar

    18.06.2012. (09:01)    -   -   -   -  

  • Andrea-Pisma

    nisam ljubitelj zmija ni jedne vrste, volim inače prirodu i zado bih ti se pridruživa da mirišem pokošenu travu jer taj miris obožavam
    lijep ti boravak u prirodi i njezinim lijepotama, kada bi ikako mogla rado bih ti pomogla da ti budem još jedan par ruku
    pusa i uživaj

    avatar

    18.06.2012. (09:07)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Ajme Smoto koje ti ljubimce imaš...neke stvarno ne bih voljela sresti oči u oči,one šarenice mi nisu baš drage,a ni zmije brrrr,morala sam brzinski skrolat da ih ne gledam:))
    Ali zato one kornjačice može:))
    Parkić dobro napreduje,leptiri čine svoje...lijepo je tebi:)

    avatar

    18.06.2012. (10:03)    -   -   -   -  

  • solitudine

    ej Smotani. ma, ja ne znam iz kojeg razloga ali moj blog je bio uklonjen, i nisam ga uspjela vratiti, ostala sam bez oko petstotinjak postova. što reći. zvučalo bi patetično da sad napišem da sam se osjećala kao da je netko oduzeo dio mene i slična naklapanja, ali, jednostavno je ostala rupa. zakrpavam je sa ovim novim blogom, iako sam pomalo obeshrabrena. ne znam ima li kakvog smisla objavljivati. mislim, pisati ima smisla, to svakako, to je fiziološka potreba, ja ju zovem "prstosvrblje", ali, ma ne znam. eto morala sam ovaj monolog podijeliti samnom, jer si ipak, moj jedini čitatelj (?!).
    hvala ti što si me posjetio.

    avatar

    18.06.2012. (11:02)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Impresivno životinjsko carstvo imaš u svom vrtu.
    Ona zmija mogla bi biti ribarica-jel smrdila na ribu? :-))

    avatar

    18.06.2012. (12:44)    -   -   -   -  

  • phalaenopsis

    priroda stvarno može djelovati inspirirajuće na čovjeka. zmije i guštere ne volim previše, ali obožavam biljke tako da su mi slike stvarno divne... lp!

    avatar

    18.06.2012. (13:06)    -   -   -   -  

  • Joj...

    znam da među ljubimcima postoji i „oštar pas“)), ali za ponoćni susret je nužno upozorenje! Zbrisala sam sinoć brzinom kornjače, ali kad sam danas na naslovnici prepoznala slatku „šarenicu“, evo me opet...i, žmireći)), pozdravljam.

    avatar

    18.06.2012. (14:53)    -   -   -   -  

  • dordora2

    ajoj, smotkić moj, kak ja dugo kod tebe nisam bila (ma ne samo kod tebe, nekak sam blog zapustila) a kod tebe svašta novog ima.. novi dizajn, nove zgode i nezgode koje sam propustila... ali eto, došla sam u pravi čas da vidim tvoje zgodne prijateljice i prijatelje, tvoje vrtne susjede... ma nema tu čega nema, sve na kupu i sve s mjerom.. ljubav na okupu, rekla bih.... uživanje pravo i za tebe i za sve nas koji ti svratimo :)))

    avatar

    18.06.2012. (14:59)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    :))) Kad si tako opisao ovu jaču plavojku, čak je i meni bila simpatična.
    Općenito približio si me prirodi dok sam čitala i gledala slike.
    Smotani, nemam ti što reći nego- prekrasan suživot :)

    avatar

    18.06.2012. (19:34)    -   -   -   -  

  • smotani

    Fra gavun ma ne volim ih ni ja Prika, ali, one očito, vole mene... ovo ti je, koliko je meni poznato, bjelouška... u svakom slućaju, bezopasna zvijer, osim kaj me skor infarkt strefi kad ju vidim :) odmor za dušu, svakako je...ali, tijelo, u pravu si, vreba južnije....i bit će... uskoro ;) LPP ;)

    Andrea ma većina nije ljubitelj „puzavica“...ali, suživot, ma kako ga ne volili, u prirodi je neophodan...i, držim se pravila...ne diram ja tebe, nemoj ni ti mene.... ( i po mogućnosti...dalje od mene;)))))) a pokošena trava...doista, nosi predivne mirise.....i, posebne gušte za osjetila..hvala ti ;) i lijep ti pozdrav;)

    Nisa a , si vidla ti moj ZOO ;)))) a kornjačice su predivne.... sreo sam i femiliy od male...ma medene su;))) a sve ovo drugo...a to su čari prirode....no, kako sam i rekao...začin su, definitivno, leptireki...koje, polako „skupljam“ i lovim.... fotoaparatom..i, uživam u njihovim predivnim bojama....koje, doista predivno pašu uz budući parkić... a lijepo...e, moglo bi biti i ljepše...;)

    Solitudine da...koliko znam, neki su blogovi imali probleme...pa i ja...ali, sve je tu, sve je „vraćeno“.... možda da se obratiš help desku? Jer, doista, žao mi je onih predivnih pjesama, posebnih u svakom pogledu....no, iskreno, kako sam i rekao, veseli me opet vidjeti te...i, siguran sam, nisam jedini, ali sam jedan od dosada koje „uvijek imaju nešto za reći“;)))) doduše, teško je na tvoje riječi „ostati bez teksta“ barem u toj mjeri da trenutne misli ne podijelim s tobom;)I, drago mi je da si svoj monolog podijelila sa mnom, hvala tin a tome…hvala tebi što si bila “uporna“ i vratila se;)

    Gustirna je, fakat bogat ZOO...a je, neka vrsta ribarice je...ali, riječne, jezerske;)))) no, priviknuo sam se na njenu samo šokantnu pojavu...ali, i na strah koji oboje dijelimo pri susretu;)

    Dnevnik brucoša iskreno, ni sam nisam ljubitelj ovih puzajućih životinja...ali, boravak u prirodi nas prisiljava na poštivanje jedni drugih, na suživot...i, dok je tako, držim, bit će i ravnoteže u mom okruženju.... a privikavamo se, svakodnevno...na suživot;;) hvala ti i lp;)

    Joj.... oštar pas i nije tako oštar...osim pri susretu sa ovom puzajućom...doduše.... pala bi tu i igra...ali, ne dozvoljavam;)))) no, nema frke…pozdrav, makar I žmireći, dragi je I hvala tin a njemu;)))) eto, hvala šarenicama koje su te vratile;) lijep pozdrav I tebi….

    Dordora2 ma svi smo u cajtnotu…pa I sam sam bio…što objektivno, što subjektivno…ali, bitno je das mo mi tu negdje ;) a moje “ljubavi”… ma nema mi druge nego se sprijateljiti I živjeti dobrosusjedske odnose…. Svi sretni I zadovoljni, svi uživamo;)hvala ti draga…ali, uživancija je obostrana… baš tako, ispunjeno, osjećam se I ja svaki put kod tebe;))))))) lijep ti pozdrav;)

    toxFox aha, si vidla što ljubav čini… samo slatke riječi I evo, već smo si dobri;) a moram tako s njom…jer, često mi daje do znanja koliko me voli, I, uvijek mi se vraća … čak sa family;) a to…to I je priroda…i, moramo se nekako….dogovorit
    drago mi je ako sam, barem malo, približio ti te, malo “neugledne” stanovnike…ali, koji su, ako ih ne dirmo… potpuni pitomi;)))) suživot, baš u svemu, potreban je ;) lijep ti pozdrav ;)

    avatar

    18.06.2012. (23:53)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Pravi zoološki vrt-al.......nema šta....
    Ne bojin se zmija ako nemaju rog na nosu
    ili romboidne šare duž leđa....
    Ovo ti je blavor oli kravosis,ugmiza u tvoje
    neprikosnoveno carstvo....
    Vidin i jedan malešni zelenbać te je doša
    vižitat..... leptir je čudesan....
    Kladin se daš i vjeverice uspit litretat.....
    a i zekoslav će ti kad tad doć isprid
    objektiva.....
    Svojin postovima unosiš radost života
    u blogosveru...

    Stoj mi zdravo i veselo
    smotani prijatelju

    avatar

    19.06.2012. (00:58)    -   -   -   -  

  • Šmrika

    Ma koji je to vrta u kojem nema poskoka :)))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    19.06.2012. (06:24)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    sve, samo zmije NE

    avatar

    19.06.2012. (10:46)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    borheska poetika...divno...bestijarij u vrtu staza razgranatog vremena,,,hvala ti na tragu u mom svijetu i ugodan ostatak dana ti želim dragi prijatelju...:-)

    avatar

    19.06.2012. (15:41)    -   -   -   -  

  • smotani

    nečmenjanka dobro je, ove nemaju rog...a i koliko znam, nisu otrovne...neugoda...da, postoji...ali, kako rekoh, ja sam na njihovom teritoriju i moram se prilagoditi
    Vjeverice su već imale svoju slavu ovdje, ali, ako mi dozvole....zajedno sa zečekima, bit će još razgovora s njima;) leptiri…doista su predivni u svekolikom šarenilu boja….iako je proljeće prošlo…kao da najavljuju svoj predivni ples;)
    Hvala ti…I, sretan sam ako dio ove ljepote uspjevam prenijeti i ovdje u svom kutku ;))
    Lijep ti i smotani pozdrav:)

    Šmrika a si video…za sada sam ih izbjegao..ili su se I oni negdje smotali;))))

    Morska zvijezda ne volim ih niti ja…ali, učim….na suživot..ipak sam ja na njihovom teritoriju

    Odmor za umorna srca hvala tebi draga Dinaja na uvijek lijepim riječima i pronalasku smisla svake slike…. Hval I tebi na tragu u mom dijelu svemira….
    Topli ti pozdrav ;)))

    avatar

    19.06.2012. (21:56)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Baš sam se prije pola sata sjetila tebe kad sam listala neke pjesme po YOU Tubu a onda listajući komentare kod mene i vidim tvoj komentar negdje u to vrijeme. Očito je to telepatija.
    Opet ti pomalo zavidim na tvojem bezbrižnom uživanju, slično je bilo i meni prošli tjedan no prohujao mi je prebrzo. Od jučer se opet bakćem sa novim predmetima na poslu, sa nastalim zaostacima i tome nikad kraja.
    Lijep pozdrav i uživaj što duže možeš.

    avatar

    19.06.2012. (22:32)    -   -   -   -  

  • gali

    da moji ljubimci, da treža ruka pa još i izrasline,a srca ti irudova,ma ček mnrvu pajdo,jel ona gori brzilicougljenovka isto korni čuičučusan ,a i ove gmiži biži,ajme bljak...;-))šta rodbinu bližu a i širu i dalju i svekoliku u tvojoj garaži postavljadu pa dotične šire nemoral neslućenih razmjerov izvodeć strp-tiiz.misliš da san zaboraviloa kad sio onomadne same preoblake skupljal,brrr....:-)))a jes biler fine,samo koliko ma jušto za otvorit obrt,samo koliko tvoj bandićoglavac punoglavac glamc traži z aotvaranje obrtnice,kolko košta kad već imaš poslovni prostor?jel?ajd kaži kažo pl.viskovića kleti potomče roda koje -kuda, one za tebon ppa posvukuda!:-)

    avatar

    20.06.2012. (19:01)    -   -   -   -  

  • smotani

    Kolumna jedne superžene je, telepatija koja je iskrena i topla ;)
    Je, iskreno, bezbrižno uživam osim što me malo ovo vrijeme muči... no, vrijeme je biti oprezan i pridržavati se savjeta ( valda bum i sam to prihvatil). Drago mi je da si makar malo uživala i odmarala.... a zaostaci.... uvijek, na žalost, dočekaju...... ali,,kako god, odmor je ipak, siguran sam, napunio baterije i sada je lakše....iako...vruće...
    Hvala ti, lijep pozdrav i tebi...a uživanje...potrajat će još ;)))

    Gali a si vidla :))))) skupljam ja skupljam draga moja..a prvo to će bit... napravit ću si remen od kože ( naravno, one koju dame odbace) jer.... sve pada s mene od bežanja za mojim ljubimcima;) a obrt... ma ko još danas ima obrt? :) eto, ne znam jesam li odgovorio, ali, savjete ću ti svakako dati ;)))))

    avatar

    20.06.2012. (19:57)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Ohhh da je ugledam. pala bih u nesvijest, sigurna sam
    :))

    avatar

    21.06.2012. (16:36)    -   -   -   -  

  • mirjam

    I poslije napornoga rada provodim, evo, i ja bezbrižno ove date nam dane - trudim se :) - i zaista je lijepo znati/naučiti uživati u ovim ljepotama - opustiti se i osluškivati ... - pa i sa 'kućnim ljubimcima' kojih je priroda prepuna pronaći zajednički jezik. Vjerojatno sam jedna od rijetkih - žena - koja se ne bojim zmija: još dok smo bili jako mali i dok se gradila kuća, kopali temelji, gmizale su u hrpama oko nas i tata nas je naučio koja je to vrsta i kako se prema njima ponašati: blavori su nam tada postali naši 'kućni ljubimci' te nemamo straha, a i u Staroj/Maloj Neretvi gdje smo se kupali - bez znanja mame i tate, jer nije baš preporučljvo za djecu - oko nas su plivali sljepići i nismo bili u strahu od njih - a ni od nas :-). Nekad je ovdje gdje se odmaram bilo zmija, pa i onih opasnih, ali ni na te nisam paničarila, iako treba biti oprezan. Djecu sam tada učila da hodaju sa štapom i neprestano lupkaju kako bi ih obranila od eventualnih gošćih, a i da njih upozorim da prolaze moja djeca :-).
    Dragi Kiki uživaj u ovom prekrasnom vremenu koje ti je poklonjeno !
    Neka i taj 'parkić' konačno zaživi - o njemu je bilo govora, ako se ne varam, više puta i bilo bi dobro to realizirati, zar ne? Dugo sam planirala svoj i još ima puuuno toga što želim u njemu napraviti i sve to polako, dio po dio, bez priše - da stignem uživati u svakoj sitnici koja se napravi ...
    ... od srca ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    22.06.2012. (23:41)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Dobro si učinio što je nisi ubio, ali meni bi srce puknulo
    da je vidim......Sve ti je lijepo, pa čak i ona onako crna,
    ali daleko od mene...Veseli me tvoje ozdravljenje....
    Volim flaksati travicu...

    avatar

    23.06.2012. (21:14)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Prijatelju oli si zelenilo zaminija
    morskin plavetnilom??.....
    Neka , neka ....triba toćat ruku...
    terapija je to kojoj nema premca...

    Dovidova smotani prijatelju

    avatar

    25.06.2012. (15:15)    -   -   -   -  

  • smotani

    Vitae... ma ne bi... malo je neugodno...ali, bježe i one ;)

    Mirjam da, u pravu si... treba pronaći zajednički jezik...jer, uvijek mislim, znam... mi smo upali na njihov teritorij...zato, valja se prilagoditi... a što se zmija tiče... veliki sam plašljivac...ali, s ovima sam se udomaćio i nekako.... saživio s njima...iako, neugodno mi ih je vidjeti...ali, priberem se...i, popričam koju.... još malo pa ćemo i u šetnju zajedno...no, oprezan sam... iako, tu nije bilo otrovnih.... vrijeme, klima, učinili su svoje...i, treba pripazit... pustiti ih, sa štapom najaviti dolazak...i, siguran sam... da se... baš danas sam upozoren u jednoj šetnji ( o kojoj ću, naravno, i reći nešto) na poskoke....i, koliko god smotan, sa teškom glavoboljom..... nastojao sam biti tih.... ne smetati im u eventualnoj šetnji... hvala Bogu... nisam ih sreo...ali, uživao sam u toj šetni....i, drago mi je da i tvoja djeca, baš kako ih i učiš, poštuju prirodu, stanovnike u njoj..... jer, samo tako lijep je suživot moguć
    Parkić je malo zastao...jer, nenadano, završio sam s prijateljima na moru.... za koji dan, ( a već sam trebao biti natrag...ali, viša sila...) nadam se da ću, opet, zasukati rukave i nastaviti predivnu šetnju i radove po svom, dugo planiranom...parkiću...i da, u pravu si... baš ta čežnja, dugovječnost izvedbe, siguran sam... doprinjet će našem užitku....i veselju ;)
    Hvala ti draga Mirjam....i, nadam se da i ti uživaš u ovim predivnim danima.....

    BTB!!!

    Topli ti pozdrav....

    Crna kraljica istina... nekad sam bezglavo mlatarao i nisam bio siguran ko od koga bježi... prošlo je vrijeme.... i, nekako, sraso sam s tim dijelom prirode i životom u njoj...iako, svaki put kad se sretnemo.... a nije mi svejedno ;) flaksanje travice mi je omiljeno…I, sve bolje to činim…iako, malo sam pobjego...i pauziram ( sve se bojim što će me dočekati;)
    Hvala ti... i ja se veselim svakom napredku ;) topli ti i lijep pozdrav ;)

    Nečmenjanka jesam, jesam ;)))))) evo, za neke pretrpljene boli, nabavili mi lap... i malo uživam ( a ne moram bit u net kafeu ;)... ruku sam podobro potoćao, razgibao... čak i nekim, neplaniranim aktivnostima...no, sad dva dana „mirujem“ i mislim, još dan dva koliko sam u ovoj plavoj oazi, moram do kraja poraditi na ruci...iako, super je sada... i, doista, terapija kojoj nema premca
    Topli ti pozdrav i dovidova draga prijateljice ;)

    avatar

    27.06.2012. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...