Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Neverin

    sretno Maji K.

    avatar

    16.06.2012. (17:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ma bez brige, to sve ide svojim prirodnim tokom...

    avatar

    16.06.2012. (18:51)    -   -   -   -  

  • D.

    Znači, ako je predobro da bi bilo istinito, vjerojatno nije. :DD

    avatar

    16.06.2012. (20:56)    -   -   -   -  

  • muška Igra

    Današnja izjava od D. potvrđuje ono što sam ima 5 minuta pitao na prošloj temi, pa ću to pitanje postavit i u današnjoj:

    Igniss, Vuk, Vitorio znam da je ova tema već prošla, ali dali je itko od vas bio u vezi s nekom curom koja je znala sve o muškoj Igri? Pitam se koji je smisao toga da cure čitaju o muškoj Igri?

    Evo konkretno zamislimo @D. u flertovanju, pa kasnije u vezi s momkom koji poznaje Igru i na njoj je primjenjuje, ona je naravno prepozna i što sad? Kako bi se D. osjećala kad zna šablonu po kojoj se ponaša njezin momak u vezi? Kako bi se D. (ili bilo koja druga cura koja poznaje mušku Igru) osjećala kad zna da ona "mora" prva reći "volim te" itd.
    To bi kratkoročno bilo zanimljivo, imali bi dodatnu temu za razgovor i šalu... ali u prvoj svađi bi D. (ili bilo koja druga cura koja poznaje mušku Igru) dobacila nešto tipa "i što sad, pratiš Igru pa glumiš indiferenciju prema meni..., glumac... odj*bi".
    Kako se tad ponašati?

    avatar

    16.06.2012. (22:23)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Kad sam u naslovu pročitala "moj dečko", bolje da ne kažem
    šta je kroz ovu glavu prošlo, onda shvatim da to Maja priča o
    dečku. Ma bravo Majo, m..,benti..., one koji te šalju na pravo,
    ako si s "naukom" dotle dogurala, pa kako ćeš se ti ljudima
    uvlačit u "psihu", ako momka procjenjuješ na osnovu ujaka
    u ministarstvu. Ili si u pravu, to je trendi dečko, veze, a ne da
    cijeli život veze bez veze, ma baš sam ljuta. Lipi pozdrav:)))

    avatar

    16.06.2012. (23:51)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    O Maji ne bih, malo mi je mučno od rezona te vrste, al mi se momak sviđa, viš oće dobar tv - tnjak, fino, fino, dečko s perspektivom, samo da diplomira dok je ujak još živ.

    avatar

    17.06.2012. (07:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @D: Au contraire, ma chere. Bit posta je da je to sve najgore, vidljivo već iz prva dva paragrafa, a percepcija da je sve super je stvorena u potpunosti od nje, odnosno od njenog hrčka. Predobro postoji, samo ga ona zamišlja na potpuno krivim mjestima u svojem grozničavom preslagivanju svih očitih "znakova".

    Nikada ne podcjenjuj ogromnu moć racionalizacije. Poslije gravitacije i elektromagnetizma, to bi mogla biti jedna od najjačih sila u svemiru.

    @muška igra: moj odgovor je: koga briga? :P Neka zna za igru i da je imam, jako važno. Kao prvo, to je samo fancy naziv za razne karakterne osobine koje su postojale (prirodni Alfa tipovi) i bile privlačne mnogo prije nego se pojavila prva knjiga o ovoj temi.

    Žena nije u vezi da ratuje s tobom oko tvog karaktera, niti ju je briga za to. To nas vodi do točke 2: ekstremno su rijetke žene koje prepoznaju čak i osnove igre, čisto jer je njihova priroda dijametralno suprotna onome što je potrebno za učenje i razumijevanje igre (iako svaka čast iznimkama), te točke 3: na svaku igru se može odgovoriti s još igre (vidi "Je li to tvoj upad?"

    Ako bih tako nešto doživio, moja reakcija bi bila "uvijek mi se sviđalo tvoje znanje psihologije". Ali bit svega je: koga briga?

    Ako muškarac smatra svoju igru nekakvom manipulacijom ili sramotnim, pa onda to curi iz njega i on se opravdava za nešto što radi, onda je to problem. Ali opet je to problem loše, nesigurne osnove njegove igre, a ne njene percepcije te iste igre. To što ona misli ili ne misli da je nešto igra je savršeno irelevantno.

    @malo ti malo ja: hahahahahhaha logičan zaključak! Sorry na kratkom strahu! Jest da sam pisao onaj jedan članak, ali to je najdalje što ću ići u tom smjeru :D

    @sekasmith: yep, to se kod nas zove "ambiciozan momak", a njegov manjak empatije za druge "mediteranski temperament" (sorry svim mediterancima koji ovo čitaju)

    avatar

    17.06.2012. (10:34)    -   -   -   -  

  • Vitorio

    Znam neke momke koji su frajerčine kao Ivan, ali iz prvog dijela Majine priče. Još više znam kretena koji su kao Ivan, kojeg opisuju kolege iz studenske udruge. (Muškarac koji za djevojku rabi termin "p*ka" i koji se pred društvom neigrača hvali i opisuje što sve rade u krevetu, spada u objesne i bahate Igrače kojima je Igra pojačala njihovu tamnu stranu karaktera.)

    "i što sad, pratiš Igru pa glumiš indiferenciju prema meni..., glumac... odj*bi". - to nisam nikad doživio, a mislim da ni neću. Zašto tako mislim?
    Ona primjećuje moju indiferenciju i to je toliko smeta da joj uopće nije važno jel je to odglumljeno ili ne. Za nju je to u oba slučaja vrlo osobno i dovoljno ozbiljno. Naravno, mogao bih zbog toga dobiti "odj*bi", ali to bi bilo zbog mog ukupnog ponašanja prema njoj, a ovo bi bilo samo točka na i. Ne smije se zaboraviti na činjenicu da je pravim (onim pozitivnim) Igračima stalo da je njihovim partnericama zanimljivo i da se osjećaju ok u njihovom društvu. Dobro, to ovisi o u kojoj je razvojnoj fazi Igrač. I koji je razlog zbog čega je u Igri (reda istodobno više komada i piše recke, uživa u životu, ali uvijek sa samo jednom djevojkom ili traži životnu partnericu, i misli da točno zna što traži).

    avatar

    17.06.2012. (14:56)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da, ali izraz "igrač" nije na kraju ovog posta upotrijebljen kao "igrač koji čita Ignissa i uči igru" ili tako nešto, dakle kao nekakav strukturni pojam, nego kao klasičan izraz za frajera, galeba, ženskara, jebača, zavodnika, lotharia, don juana, i sl., kod kojeg je glavna značajka ne dobra igra, već rapidno mijenjanje/prikupljanje seksualnih partnerica za kratkoročne neobavezne ili haremske odnose. Zato je naslov više usmjeren na to - ergo "kreten", a ne "igrač".

    i.e., ono što nazivam "prirodni alfa", što je postojalo daleko prije igre kao stručne/znanstvene discipline. Moderna Igra je samo reakcija na gigantske uspjehe (tj. rastuće ženske preferencije prema njima) koje takvi danas redaju i precizno proučavanje i imitacija njihovih vještina.

    Ciljevi, kao i uvijek, ovise o pojedincu koji uči igru, i mogu ali nipošto ne moraju biti isti kao i kod tog prirodnog alfe. To je razlog zašto se na blogu uvijek bavim tehnikom, ali tek ponekad moralnošću.

    avatar

    17.06.2012. (15:43)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @muska igra

    Zasto bi ikada razgovarao sa djevojkom o Igri (cak i da ona zna sta je to)?
    - Zato sto nemas o cemu drugom razgovarati? Onda imas daleko vise problema od toga da li ona zna sta je Igra.
    - Da bi imali dodatnu temu za razgovor ili salu? Zar ces ju pitati kako da ju najbolje zavedes? Zar doista mislis da ce ti ikada reci istinu? (Nemoj se oslanjati ne zenske rijeci, nego iskljucivo gledaj njihovo ponasanje.)
    - Osim toga, nijedna zena ne zeli pomisliti da muskarac moze pogoditi pravu kombinaciju, kao šifru na sefu, i dobiti od nje upravo onakav rezultat kakav je htio. I ne samo to, nego da ce ta ista kombinacija biti vrlo uspjesna kod vecine zena. Svi mi volimo misliti da smo ne samo posebni, nego i unikatni.

    Nemoj raditi takvu gresku.

    Sve djevojke s kojima sam bio su, naravno, imale svoja misljenja o muskarcima, musko-zenskim vezama, na cijoj strani lezi krivica za sve probleme ljubavnog trzista itd. kao sto to ima i svaki muskarac bez obzira pratio Igru ili ne.

    Ali, nikada nisam bio sa djevojkom koja je uopce ista znala o Igri, a kamoli da zna sve o Igri. Ne postoji takav muskarac (mada postoje neki vrhunski majstori), a kamoli zena, zato jer je Igra i bila osmisljena da pomogne muskarcima postati uspjesniji (zapravo, ne biti tako jako neuspjesni) na trzistu, i oni su ta prirodna publika kojoj su knjige, blogovi i savjeti namijenjeni.

    Kad muskarac pocne ici putem Igre, onda prodje kroz dvije velike faze:
    1) tek si otkrio Igru, puno citas, isprobavas, pokusavas sve te dijelove integrirati u neku smislenu cjelinu koja dobro pristaje uz tvoj karakter itd.
    Ovo je faza: fake it till you make it. To jest, dobro oponasas govor, mozda i ponasanje karizmaticnog muskarca, ali se jos nisi promijenio iznutra.

    2) Igra je postala sastavni dio tebe: znas pravilno postupiti u raznim situacijama, znas kad povisiti tempo, a kada promijeniti pravac djelovanja, znas kad pojacati drskost, a kada biti topao i njezan itd.
    Sada si promijenio sebe iznutra i doista postao ono cemu si tezio na pocetku putovanja.

    Slazem se sa Ignissom da su vrlo rijetke zene koje mogu prepoznati Igru. One svakako mogu prepoznati da je neki muskarac privlacan, da ima dobro drzanje, da im je zanimljivo biti u njegovom drustvu, ali ne prepoznaju Igru na nacin na koji se o njoj pise i analizira. A ako neka rijetka dejvojka zna o Igri i uspije ju prepoznati kod tebe, to onda samo znaci da nisi, za sada, dovoljno dobar.

    Jer prava Igra je nevidljiva, ne moze se osjetiti i precipirati na svjesnoj razini. Ona je kao lagana, opojna, gotovo nevidljiva izmaglica koja ispuni prostor izmedju muskarca i djevojke i ucini da se oci vise žare, da je osmijeh za nijansu veci, da je polozaj tijela malo otvoreniji, da bedro ispod suknje malo jace sjevne, da su usne malo vise napucene, da se ruka zadrzi u drugoj ruci za djelic sekunde duze, i da sva cula neprimjetno pocnu malo jace pulsirati laganim elektricitetom.

    avatar

    18.06.2012. (03:33)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @muska igra

    Ako bi neka djevojka i rekla nesto posprdnu za tebe i tvoju Igru npr. pristupis joj i ona kaze, “A sad ces mi sigurno dati neki dvosmisleni kompliment. Ako si uopce uspio dobro zapamtiti redoslijed kako sve ide.” Tada imas nekoliko mogucnosti:
    - “Zar ti stvarno mislis da je ovo upad? Polako. Tek smo se upoznali.”
    - Ili se slozis s njom i pojacas do kraja: “Znas, novi sam u ovome, a zaboravio sam ponijeti veceras upute sa sobom. Sta sada slijedece dolazi?” ili nesto slicno ovome, i pojacas do granice apsurda. I nasmijes se.
    - okreni pricu naglavacke: “Cuo sam od svojih frendica da im decki sada upadaju s takim pricama. Sta mislis, zasto je nekim deckima tako tesko jednostavno pricati s djevojkom?” itd. itd. (Kontekst je: ja nisam jedan od tih kojima je ovo tesko pricati s djevojkama, ja nisam jedan od onih koji se boje cura, meni nije problem s tobom stupiti u kontakt, ja sam samopouzdan itd.) I dalje vozis svoju pricu.

    Ono sto ne smijes napraviti je:
    - zbuniti se
    - zacrveniti se
    - zasramiti se
    - reci “Izvini, pa nisam mislio nista lose. Samo sam htio popricati.”

    Uistinu, sto te je briga da li ona zna Igru i da li ce ju komentirati. Ono sto je vazno je da su tvoje rijeci, tvoje drzanje i cjelokupno ponasanje kongruentni i da svakim aspektom svoje pojave komuniciras istu poruku. Onda ti se ne moze dogoditi da ti djevojka kaze “A sad ces glumiti xyz…” Jer ti vise ne glumis, nego si to jednostavno ti. I tada ces znati kad ces biti indiferentan, kad ces biti topao, a kad ces dopustiti da se valovi i orkanski vjetar njezine emocionalne oluje slome na tebi kao na mocnom lukobranu, i na kraju ostajes ti: jak, solidan, nepomican, postojan.

    avatar

    18.06.2012. (03:35)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Moć mentalnih trikova

    avatar

    18.06.2012. (11:51)    -   -   -   -  

  • muška Igra

    Hvala svima :)

    avatar

    18.06.2012. (17:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...