Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • borivoj

  "BOJ SE BOGA,

  ALI I ONOGA

  KOJI SE BOGA NE BOJI". Srpska poslovica  Dragi prijatelji,

  Uski, i umom i grudima, imenuju Boga, separatisticki svojataju, dodeljuju mu "osobne isprave" (putonice, iskaznice) po uskoci svojih obzora, ne vodeci racuna o zidovskoj spoznaji da NEMA MJESTA ZA BOGA U ONOME TKO JE PUN SAMOG SEBE. Zato je pjesma iz "Bijele kule" koja ispunjava nase danasnje tihovanje, pravi melem od nevolja uskoce i, jednako tako, prigoda da dodjemo do uvida o MIRISNIM PRSTIMA SUSTINE koji se vjesto sluze MACEM PONIZNOSTI i KOPLJEM SMJERNOSTI i svakim drugim oruzjem STRPLJENJA:  25. BRANI MOJE IME  Brani Moje Ime macem poniznosti,

  kopljem smjernosti.

  Neka ti bude nepobjedno,

  a od udara tvoje miline

  neka se nitko ne oporavi,

  i neka zaboravi ustati onaj,

  koji je pao od metka

  tvoga strpljenja.  Tako ces Me braniti i obraniti,

  jer tvoja Me jatorna pamet

  i ostrokutna rijec zna raniti,

  kada iz drugih usta psujem Sebe,

  i u Svoju se vlastitu mrezu zaplecem,

  zato da bi Me otpleli

  mirisni prsti sustine.  "Bijela kula", knjiga 59. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  16.06.2012. (08:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Udruga Prijatelji životinja, Gajeva 47, Zagreb , 060 446644, www.prijatelji-zivotinja.hr hosted by Iskon

  _____________________________________________________________________ ______________________

  Dragi prijatelji,

  inspekcija nastavlja s ubijanjem zdravih pasa po skloništima i domovima. Dođite na prosvjede danas, ponedjeljak, 18. lipnja 2012. u 13 sati ispred Uprave veterinarstva (Planinska ulica 2,) i u utorak, 19. lipnja 2012. u 13 sati ispred Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78,) u Zagrebu.

  Vidimo se,

  vaši Prijatelji životinja  Ubijanja se nastavljaju: Prijatelji životinja organiziraju prosvjede za spas životinja od veterinarske inspekcije

  ZAUSTAVIMO VETERINARSKE INSPEKTORE
  U MAHNITOM UBIJANJU!

  - Afera u Ministarstvu poljoprivrede: ubili oko 50 zdravih životinja u jednom danu, danas nastavili ubijati, inspektori koriste tobožnji strah od bjesnoće da unište dva najbolja skloništa u Hrvatskoj!

  Veterinarski inspektori Miljenko Jurjević, Marica Cikojević i Ljerka Fučkala prošli petak ubili su oko 50 životinja u zagrebačkom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, skloništu udruge Noina arka i u domovima ljudi koji su nedavno udomili pse, a danas su nastavili s ubijanjima! Ulaze ljudima u stan govoreći da su došli samo u nadzor, a onda pred djecom koja vrište bez spomena karantene i pregleda ubijaju psa na licu mjesta! Ministarstvo poljoprivrede oglasilo se priopćenjem u kojem pravda ubijanje tobožnjom opasnosti od bjesnoće zbog šteneta koje je udomljeno prije mjesec dana iz Dumovca u Samobor. Prema zadnjim saznanjima, u dvorište gdje je štene živjelo upala je navodno bijesna lisica i ubila kokoši te prenijela štenetu bjesnoću, zbog čega je i preminulo. No, inspektori su očito zlonamjerno iskoristili smrt šteneta kao izliku za ubijanje i necijepljenih i cijepljenih životinja.

  Ubijeni psi u Dumovcu bili su u karanteni, njihovo ponašanje i zdravlje stalno prati stručno osoblje Dumovca i nisu nikoga ugrožavali niti su predstavljali prijetnju drugim životinjama ili ljudima. Životinje nisu prošle trokratni pregled tijekom deset dana radi utvrđivanja bjesnoće niti je testirana visina antitijela, titra, na bjesnoću u njihovoj krvi, već ih je inspekcija ubila na licu mjesta. Obdukcijom dosad ubijenih životinja utvrđeno je kako nijedna nije imala bjesnoću. Usprkos tome, veterinarska inspekcija nastavlja smrtonosni pohod na zdrave životinje!

  Zna li ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina za nezakonit napad njegovih inspektora na dva najbolja skloništa u Hrvatskoj, čiji rad je i samo Ministarstvo dosad nebrojeno puta isticalo kao primjer kako trebaju funkcionirati skloništa za napuštene životinje? Zna li za upade inspektora u domove građana i ubijanje zdravih pasa pred šokiranom djecom i obitelji? Znaju li Vlada i premijer da inspektori Ministarstva poljoprivrede zatvaranjem skloništa pod izlikom izmišljene opasnosti od bjesnoće čine nepopravljivu materijalnu štetu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, s obzirom na sredstva koja se izdvajaju za rad skloništa i činjenicu da Dumovec udomi i primi najmanje dva do tri psa dnevno?

  Tko će platiti štetu nanesenu skloništu i to upravo sada, kada Hrvatska mora dokazati pred Europskom unijom da ispunjava uvjete za civilizirano zbrinjavanje napuštenih životinja? Imaju li veterinarski inspektori dopuštenje svojih nadređenih za svoj krvavi smrtonosni pohod na nedužne životinje i upade u domove građana? Zašto je veterinarska inspekcija ubila životinje u skloništu udruge Noina arka, koje nema dodira sa životinjama u Dumovcu? Zašto veterinarska inspekcija kontrolira rad skloništa u Dumovcu nekoliko puta više nego 'skloništa' gdje postoje brojna kršenja zakona i ubijanja pasa?

  Prijatelji životinja traže od Ministarstva poljoprivrede da hitno zaustavi mahniti pohod svojih inspektora na nesretne pse i sankcionira protuzakonito djelovanje inspektora. Udruga poziva građane na prosvjed u ponedjeljak, 18. lipnja 2012. u 13 sati ispred Uprave veterinarstva (Planinska ulica 2) i u utorak, 19. lipnja 2012. u 13 sati ispred Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78), a prosvjedi će se nastaviti i dalje. Traži trenutno zaustavljanje ubijanja životinja, sankcioniranje i otkaz odgovornih veterinarskih inspektora i njihovih nadređenih i poziva građane da pišu Ministarstvu poljoprivrede, Vladi i inozemnim organizacijama, kako bi se spasili ostali ugroženi psi.

  Sklonište u Dumovcu kao institucija grada Zagreba primjer je drugim skloništima po kvaliteti svojeg rada i jedno je od rijetkih u Hrvatskoj koje ne ubija pse nakon 60 dana boravka u Skloništu. Djelatnici Skloništa stručno su osposobljeni i dodatnom edukacijom u inozemstvu, a o učinkovitosti njihova truda govore i broj udomljenih kastriranih i cijepljenih pasa i edukacija javnosti o odgovornom postupanju prema životinjama. Svi psi cijepljeni su protiv svih bolesti i bjesnoće nakon navršena tri mjeseca života, a djelatnici savjesno provode sve odredbe propisane zakonskim propisima.

  Peticija za

  avatar

  19.06.2012. (09:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...