Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • borivoj

  Poštovani i dragi svi,

  radujemo se što vas možemo pozvati

  na svečanu proslavu

  80. rođendana Vesne Krmpotić

  i predstavljanje njezine nove knjige

  „Pitam te, Bože...“,

  u nedjelju, 17. lipnja 2012.,

  od 18.00 do 20.00 sati,

  u Zagrebačko gradsko kazalište

  'Komedija', Kaptol 9, Zagreb.

  Hrvatsko-indijsko društvo prijateljstva

  avatar

  15.06.2012. (08:18)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Sistemske konstalacije

  RADIONICA SISTEMSKIH KONSTELACIJA:

  19.06.2012. od 18:00 do 21:00 h
  Sistemske konstalacije - Sustavno postavljanje međuodnosa!

  Što su konstelacije?

  Najkraće ih volim opisati: Da bi nevidljivo postalo vidljivo. Postavljanje sistemske konstelacije je čudesno djelotvorna metoda spoznaje i duhovnog iscjeljenja. Omogućuje da se problemi sagledaju, razumiju i u ljubavi riješe.

  Radi se u grupi pri čemu jedna osoba postavlja svoju konstelaciju – svoju temu. Nakon definirane teme, postavlja se konstelacija u dogovoru sa klijentom i sudionici radionice postaju aktivni akteri ( glumci, reprezentanti ) životne pozornice ili sudjeluju pasivno kao promatrači.(pročitaj više)

  RADIONICA SISTEMSKIH KONSTELACIJA:

  19.06.2012. od 18:00 do 21:00 h

  Broj postavki je ograničen na dvije postavke, a broj sudionika na maksimalno 15 sudionika. Postavke se rade po redoslijedu prijave. (sudjelovanje je besplatno) Cijena radionice je 400 kuna za osobe koje postavljaju svoju konstelaciju.

  Prijave na mobitel 091 3456 147 ili na lidija@galbanum.hr
  Voditelj:

  Lidija Delić, mag.oec., fitoaromaterapeut, manualni terapeut ( 5 tehnika masaže ), Reiki učitelj, Voditelj sistemskih konstelacija;

  Adresa: Jalovečka 1, 1090 Zagreb (Stenjevec)

  komn
  Ako ne želite primati više obavijesti kliknite ovdje! Facebook

  avatar

  15.06.2012. (08:31)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "PREKLINJEM TE, ODBACI VLASTOLJUBLJE;

  SA TOGA GRIJEHA PALI SU ANDJELI". Wilijam Shakespire

  Dragi prijatelji,

  Pjesma iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje nudi nam prigodu da produbimo u sebi pojmove KRAJA VREMENA i KAZALISTA SJENA. Radi se o tomu da DOVOLJNO PRIMIJETIMO da smo mi sami poligon PRAVE drame. Drame koja se razrijesava ulaskom u sferu svjetlosti, u kojoj, razumije se, nema niti sjena niti bilo koje druge tvorevine nasih ZELJA I NAKANA, NASIH NADA I STRAHOVA:  21. POZVAO SAM VAS  Pozvao sam vas na veliku predstavu, a u cast kraja vremena. Neke sam uzvanike smjestio u gledaliste, neke u loze, a vrlo poneke u Svoju kraljevsku lozu. Svako je mjesto odredjeno brojem, samo je mjesto u kraljevskoj lozi bezbrojno.

  Neki, u prvim redovima, bolje su vidjeli zbivanje na pozornici, nekima, pak, bijase zagradjen vidik. Iz Moje loze vidik je nesmetan, i svatko je u taj vidik bio pozvan, ali svatko je smatrao da mu je mjesto tamo, gdje mu kaze ulaznica.

  Pljeskali ste i plakali, uzasavali se i zanosili, plasili se i gnjevili - gledajuci predstavu. I oni, koji su sjedili u gledalistu, i oni iz loza, i oni iz kraljevske loze - svi su zdusno sudjelovali u prizorima slasti i mucenja. Treslo se kazaliste, cvilili su potpornji, ljuljali se zidovi.

  Nitko nije dovoljno primijetio da se radi o kazalistu sjena. Da se na pozornici nalaze kostimi i maske vasih zelja i nakana, vasih nada i strahova. Da se prava predstava zbiva u onima, koji gledaju.

  Sjedio sam u Svojoj lozi, sam.

  Cekao sam da netko shvati - da odvrati pogled od pozornice sjena, da se u Mene zagleda i vise oka ne skrene.  "Bijela kula", knjiga 81. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  15.06.2012. (08:37)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poštovani članovi Hrvatskog književnog društva,

  Čast mi je što mogu s vama podijeliti divnu VIJEST:
  na danas održanoj licitaciji Grada Rijeke, naše društvo uspješno je izlicitiralo i zakupilo 100 m2 prostora za svoj KNJIŽEVNI DOM!
  Prostorije se nalaze u zgradi iznad studentskog restorana Index (Ulica Blaža Polića br.2/III),a primopredaja će biti održana 10.07.2012. godine.

  Za naše članove izvan Rijeke poslužit će informacija da je to kultno mjesto okupljanja mladih...a i mi smo svi u duši mlađahni, zar ne?
  Taj predio grada Rijeke naziva se "Brajda";naše prostorije nalaze se u neposrednoj blizini željezničke stanice, tržnice, lutkarskog kazališta i Art kina Croatia; samo su 5 minuta hoda udaljene od autobusnog kolodvora, a nepunih 10 minuta hoda od pješačke zone na Korzu.

  Zahvaljujem svima na promptno uplaćenim članarinama, a posebno na donacijama, jer su prikupljena sredstva poslužila za pristup licitaciji (kao jamčevina odnosno unaprijed plaćena najamnina). Naše zajedničko zalaganje urodilo je plodom!

  U našem Domu organizirat ćemo programe, promocije i druženja različitog književnog i kulturnog sadržaja. Molim vas da svoje kreativne ideje vezano uz programske sadržaje i uređenje prostora pošaljete na moj e-mail što prije. Također, uskoro ćemo održati sastanak vezano za detaljno osmišljavanje i cjelovito ostvarenje ovog projekta, tako važnog za razvoj našeg društva, pa se veselimo svakoj vašoj inicijativi i prijedlogu!

  U nastavku vam prenosim lirski intonirano pismo Predsjednika našeg društva, te šaljem srdačne čestitke svim članovima HKD-a!

  Nela Čop,
  administrativna tajnica

  ----------------

  ODA KNJIŽEVNOM DOMU

  Dragi naši umjetnici,

  Kao što i priliči jednom društvu da ima svoj mirni kutak, svoj dom,
  gdje će se duša oplemeniti zrakom dobrote i ljubavi,
  gdje će književnici i umjetnici moći upijati umjetničke impulse i beskonačne titraje inspirativnih čula,
  s radošću objavljujem da smo s današnjim danom dobili naš
  KNJIŽEVNI DOM!

  Kraj ovog ognjišta rasplamsat će se fine umjetničke iskrice do punog zanosa stvaralaštva, u kojem će luč umjetnosti plamsati i hraniti naš bitak!

  Valerio Orlić

  avatar

  15.06.2012. (09:45)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Podsjećamo cijenjeno članstvo HKD-a da je naš član i kolega Riccardo Staraj pripremio na Maloj sceni Ljetnje pozornice u Opatiji danas, u petak 15.06.2012. u 21 sat

  PROMOCIJU DVOJEZIČNE ZBIRKE POEZIJE I CD-a : MIDNIGHT BLUES

  U glazbeno – scensko – poetskom performance-u nastupaju:

  Marko Žele – el. gitara, Edi Lazarić – bubnjevi,

  Josip Rubinić – truba

  Jure Prša – bas gitara, Riccardo Staraj – vokal/poezija  Marin Aničić – fotoprojekcije  Gosti: Raoul Devjak na klasičnoj gitari

  Bruno Mičetić – jazz gitara

  Damjan Dražul – poezija

  Ulaz je slobodan (u slučaju lošeg vremena program će se održati u Kulturnom domu Zora)  Kontakt: Riccardo Staraj 099 210 8841 ili 0993737210

  avatar

  15.06.2012. (09:52)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Članovi Hrvatskog književnog društva u suradnji s Etno Eko Jabukom pripremili su u srcu Rijeke, na terasi Robne kuće Korzo, zanimljiv program

  "ČA NAD UROM"

  u subotu 16.06.2012. godine u 20.30 sati

  Domaćin, voditelj i zabavljač: Nino Bijelac, bosanski čakavac

  Gosti od pera: Mladen Barac-Ujčić, Vili Jeletić, Sanjin Ćiković

  Meštri od gitare i kazivanja: Boris Kazija i Neven Barac

  Očekujte u programu razna iznenađenja....(kaže Nino....)

  avatar

  15.06.2012. (10:01)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mini-turneja članova HKD: Mostar - Sarajevo - Tuzla  Pet članova Hrvatskog književnog društva - Valerio Orlić (Rijeka), Fikret Cacan (Zagreb), Ljiljana Crnić (Beograd), Majo Danilović (Beograd), Nela Čop (Rijeka) - bili su izuzetno aktivni na međunarodnim književnim događanjima: ostvarili su mini-turneju po Bosni i Hercegovini, sa službenim posjetama gradovima Mostaru, Sarajevu i Tuzli tijekom proteklog produženog vikenda.

  Program rada započeo je u Mostaru "Okruglim stolom" za razvoj i suradnju književnih centara van glavnih gradova susjednih zemalja, pod radnim nazivom "Centrifuga", glavni organizator kojeg je bio Književni klub Mostar u sklopu svojeg festivala književnosti "Drugi dani".

  Prisutna književna društva iz BiH, Srbije i Hrvatske iznjedrila su načelne stavove u slijedećem sažetku:

  "Centrifuga“ je inicijativa okupljanja s namjerom da se suprotstavimo centralizaciji kulture u svakom obliku.

  Otvoreni smo za sve koji žele da se pridruže u decentralizaciji, demetropolizaciji, deprovincijalizaciji, debirokratizaciji, umrežavanju...

  Književnost je jedna!

  Svi smo centar!  Na toj multikulturalnoj i otvorenoj manifestaciji, Hrvatsko književno društvo potpisalo je Povelju o suradnji s drugim književnim društvima te predstavilo časopis "Književno pero".  Nakon Mostara, članovi HKD-a promovirali su društvo i književnost u Sarajevu i Tuzli, u okviru događanja koja organiziraju tamošnje književne udruge, a pritom su uspostavljeni brojni kontakti s umjetnicima, organizatorima kulturnih događanja i novinarima te su dogovoreni koraci za daljnje književno povezivanje i suradnju na geografski širem području.

  Poštovani članovi, detalje o ovom angažmanu HKD-a možete pročitati s mnogih internetskih portala, primjerice:

  http://www.mostarlife.com/foto-centrifuga-književnici-regiona-i -odlični-mara-u-coco-locu

  http://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=57ecb6d 2-2456-46fe-9efa-b0597684a2af&c=574044e8-c8c8-449a-85dd-05d49eb9b572

  Nela Čop

  avatar

  15.06.2012. (10:04)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Upisi u intenzivne ljetne tečajeve engleskog i talijanskog jezika bliže se kraju. Upisati se možete tokom dana od 17 do 20 sati u prostorijama udruge SDR na adresi Užarska 2/III. kat. Nastava počinje u ponedjeljak 18.6. u 18.30. U 30 školskih sati savladat ćete jedan stupanj. Radit ćete u malim grupama po udžbenicima renomiranih inozemnih izdavača koji su sastavljeni baš za potrebe polaznika koji u kratkom roku žele naučiti strani jezik ili osvježiti svoje dosadašnje znanje jezika. Tečajeve vode kvalificirani profesori jezika s višegodišnjim iskustvom. Cijena tečaja je 1200kn, članovi SDR ostvaruju pravo na popust od 20 posto!

  Više informacija na
  http://www.facebook.com/fluminensiastranijezici
  http://www.rijekadanas.com/fluminensia/

  avatar

  15.06.2012. (15:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NY Times: 'Hrvati spalili zastavu EU i nosili slike zločinaca'

  Poznanj, 15.06.2012., 11 I.Z.139 komentaraU Poljskoj su hrvatski navijači spalili zastavu Europske unije i nosili fotografije Ante Gotovine. Pet godina zatvora prijeti hrvatskom navijaču koji je uhićen zbog paljenja baklji.

  Američki New York Times raspisao se o hrvatskim navijačima na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, nisu se dotaknuli onih nekoliko tisuća kockastih navijača koji su gromoglasnim navijanjem nosili našu reprezentaciju, već one manjine koja se nije ponašala primjereno.

  >> Nova fotografija: Nisu se samo Jelena i Viktorija skinule!!!

  Naime, hrvatski su navijači u Poznanju spalili zastavu Europske unije te da su izazivali malobrojnije talijanske navijače noseći lutku za napuhavanje obučenu u talijanski dres.

  Također, ističu da su naši navijači nosili fotografiju 'osuđenog ratnog zločinca Ante Gotovine'. Inače, jedan hrvatski navijač uhićen je nakon sinoćnje utakmice protiv Italije. Spomenuti navijač sačekan je od strane policije na izlazu iz stadiona jer je tijekom utakmice palio baklje.

  >> Lizao joj grudi pred svima!

  Navijač je uhićen dok je napuštao stadion. Za ometanje utakmice predviđena je kazna do pet godina zatvora - rekao je Andrzej Borowiak, glasnogovornik policije. (Agencija VLM)

  avatar

  15.06.2012. (15:47)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...