Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


 • DOBAR, LOŠ, ZAO

  tako je govorio Igniss ...

  no, tako govoriti nije lako,
  ali tako činiti još je teže ....

  avatar

  13.06.2012. (11:42)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Hah... nisam htio staviti "Ignissove zapovijedi", jer bi to bilo ipak oholo i nekome tko je religiozan više uvredljivo nego samo malo parafraziranje.

  Ali da, nigdje ne kažem da nije teško ;-)

  avatar

  13.06.2012. (11:59)    -   -   -   -  

 • tolerancija

  Lijepo skraćena igra :)

  Recimo da smo ispoštovali 2. pravilo i čekali smo da prvo cura kaže "volim te", odlično osvojena je, ja tad rečem "i ja tebe volim", ali zar to nije momentalno (jasno vidljivo) povođenjem za njom? Dali postoji varijacija, da se na njezino prvo "volim te" ja ne povodim za njom?

  avatar

  13.06.2012. (14:46)    -   -   -   -  

 • edcatra

  Krši zapovijedi promišljeno i tek nakon što si ih dobro usvojio.

  avatar

  13.06.2012. (14:48)    -   -   -   -  

 • nataša

  6 !
  6 !
  6 !
  6 !
  Ma to je to > za sve ostalo tu je Master, bivši, frendica.... ali ako nema 6 ! nema ništa.

  avatar

  13.06.2012. (14:53)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Izvrstan dodatak, edcatra :)

  Tolerancija: po mom mišljenju, "i ja tebe" je više nego razumno za gotovo sve situacije i već te daleko izdiže iz mase. Svakako, postoje cure kojima treba nuklearna kretenska igra (iskusio sam ih više nego što bih htio... sigh :/) i kojima bi čak i to bilo previše otvoreno. Ako misliš da se radi o tome, uvijek možeš odgovoriti nešto tipa "awww to je tako slatko", ili ako se stvarno radi o ekstremu, "sviđa mi se kad mi laskaš".

  Idealno, trebao bi joj reći da je voliš tek nakon što se ona to dugo vremena iščekivala i kada bi se naljutila ako čuje išta drukčije. Mislim da "i ja tebe" to sasvim solidno ispunjava.

  @nataša: znao sam da će se to ženskom dijelu najviše svidjeti :P

  avatar

  13.06.2012. (14:56)    -   -   -   -  

 • Vitorio

  8!
  8!
  8!
  8!
  "Muškarac bez opcijama je muškarac bez potreba."- ovako je ispravno:))

  avatar

  13.06.2012. (18:02)    -   -   -   -  

 • D.

  Kad bih nekim ludim čudom i rekla prva nekome da ga volim, da odgovor bude "awww, to je slatko", mislim da bi to bio i zadnji put. Ozbiljno bi me to rastužilo.
  Isto tako i da primjetim da se frajer ponaša prema "pravilu 2/3".
  Ne bih si dozvolila biti u odnosu gdje se cijelo vrijeme pitam trošim li vrijeme (kojeg nemam mnogo) i energiju (koju ne rasipam) na nekog tko na moje 100% uzvraća samo sa 67%.

  Reci da sam troll. :D Ali doista to mislim. To su stvari koje ne bih tolerirala. Potpisujem 4., 6. i 7. :)

  avatar

  13.06.2012. (20:03)    -   -   -   -  

 • tolerancija

  Bilo bi lijepo kad bi cure dolazile s uputama, pa da znamo koliko igre treba dozirati na svakoj pojedinačnoj curi, skala bi bila od Bete pa do nuklearna kretenska igre, iako i tad, papir je jedno, a podsvjesni izbori cura drugo.

  avatar

  13.06.2012. (21:44)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @Igniss

  Lijepo si ovo sazeo. A i “10 zapovijedi” zvuci mnogo bolje nego “16”.

  Keep up the good work. Lord knows young guys these days need all the help they can get.

  avatar

  14.06.2012. (02:57)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @tolerancija

  Uopce nije potrebno da djevojke dolaze sa uputama.

  Pojedinacne djevojke ne moraju "pasti" na ove savjete koje Igniss pise. Ali, Igra je koncipirana (i eksperimentalno testirana!) tako da djeluje na vecinu djevojaka. Ne samo to, nego Igra djeluje i privlacna je upravo onom podsvjesnom izboru koji djevojke cine kad se radi o muskarcima, a ne onom svjesnom dijelu koji djevojke proklamiraju rijecima "zelim dobrog muskarca koji ce me paziti kao malo vode na dlanu."
  Jer taj svjesni dio i te rijeci koje mlade djevojke izgovaraju su u najboljem slucaju tek vrlo nategnuta poluistina gdje su najvazniji detalji izostavljeni (da, djevojke zele muskarca koji ce im biti dobar i pazljiv, ali tek nakon sto ih on osvoji i privuce; davanje dobrote i paznje odmah na pocetku, dok privlacnost nije stvorena, znaci kupovanje ekspresne karte u jednom smjeru za destinaciju “prijateljska zona”), a u najgorem slucaju najobicnija obmana i laz (da li to dejvojke rade namjerno ili nesvjesno, zbog drustvenih ocekivanja ili zato sto to stvarno misle, to je prica za neki drugi dan).

  Naravno, postoje djevojke kod kojih Igra nece poluciti rezultate: na svakih deset djevojka ide npr. jedna na koju Igra ne utjece. Muskarac ne moze znati da li ce ta jedna biti prva kojoj ce pristupiti ili peta ili deseta. Ali to uopce nije vazno jer, u prosjeku, bit ce daleko uspjesniji na suprotnim spolom ako usvoji pravila Igre.

  Igra nije veliki cekic ili macola kojom muskarac treba lupati djevojkama po glavi bez obzira o kakvoj se djevojci radi i kakve su okolnosti u kojima su se upoznali. Dapace, pocetnici koji tek otkriju Igru rade veliku gresku jer misle da su otkrili Sveti Gral pa se ne znaju kalibrirati i ne znaju kada prestati, pa onda ispadnu klauni ili arogantne budale.
  (Ali i to je bolje nego biti dobrica. Kad grijesis, grijesi na stranu arogancije, a ne beskicmenjastva.)

  Igra je precizni, ostri skalpel koji ce muskarcu omoguciti da proreze kroz svjesne i nesvjesne zenine obrambene bedeme i prodre u njih sve dok ne dodje do samog centra gdje pocivaju sva nadanja, strahovi, tajne i uzbudjenja zenine seksualne i romanticne prirode.

  Kad muskarac Igru usvoji na pravi nacin i internalizira, te ona postane intrinzicni dio njegove licnosti, onda ce znati kalibrirati svoj pristup djevojkama ovisno o okolnostima situacije (dan ili noc, klub ili restoran ili predavanje na fakultetu), zenine prirode i karaktera, zeninoj starosti (nije isto da li osvajas djevojku od 20 ili 35 godina), krajnjem cilju koji zeli postici (dugotrajna monogamna veza/brak ili seks za jednu noc ili bilo sta unutra ta dva ekstrema) i drugim faktorima.

  avatar

  14.06.2012. (03:09)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @ D.
  Radoznao sam: koliko ti je godina?
  Ako ne zelis, ne moras napisati tocan broj, nego samo okvirno (rane/srednje/kasne 20/30/40/50 ili sta vec bilo po srijedi).

  A pravi Igrac bi te dovoljno dobro znao da bi mogao procijeniti da je "awww, to je tako slatko" vrlo los odgovor na tvoje "Volim te."

  On bi znao da je daleko bolje reci: "Moja osjecanja jos nisu dosla do te tocke, ali doista mi je stalo do tebe i zelim vidjeti sta ce se s desiti s nama. Nadam se da cu ti uskoro iskreno moci reci te iste lijepe rijeci."
  Nakon toga ti njezno pomakne kosu s lica, i poljubi te dugo i toplo. I onda napravi nesto lijepo za tebe cime ce ti pokazati da mu je stalo do tebe: skuha ti rucak, pomogne ti oko necega, ode s tobom na neki drustveni dogadjaj gdje ga mozes pokazati svojim prijateljicama ili obitlejji itd.

  (I ovo je Igra.)

  avatar

  14.06.2012. (03:25)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Vitorio: nope, znam na što ciljaš, ali htio sam reći upravo da je muškarac s opcijama muškarac bez potreba. Neama onog "neediness"-a, jednoitisa i sl. koji je kao otrov za odnos sa svakom pojedinačnom ženom. i.e. ne imati potrebe je dobro.

  Muškarac bez opcija je tipični Beta... čast iznimkama.

  @D. Više je prilika u mom životu gdje žalim što sam rekao "i ja tebe" umjesto "awww to je slatko", nego onih obrnutih. Što je, slažem se s tobom, fkn deprimirajuće i volio bih da je drukčije, ali nažalost tako je.

  Naravno da nisi troll! Sasvim je legitimno da se ti tako osjećaš - trolling bio tvrditi da se sve žene tako osjećaju. No uostalom, već smo pričali o tome ;-)

  @tolerancija: s vremenom i praksom čovjek razvije prilično dobar radar za to, drugog načina nema, a u međuvremenu se držiš zakona prosjeka i otvoren si za iznimke.

  Iako, istina je da ja i dalje imam tendenciju zapaliti se za curu koja mi se stvarno sviđa i fantazirati kako je "nice girl" i sve to, pa drastično podcijenjivati količinu (asshole) igre koja joj je potrebna. To mi se obilo o glavu već nekoliko puta.

  @Vuk: hvala puno. Uvijek mi je drago pročitati tvoje kirurški precizne dodatke s kojima se 100% slažem.

  avatar

  14.06.2012. (08:26)    -   -   -   -  

 • D.

  @Vuk: Awwwww, to je tako slatko! :D

  Voljela bih da frajer ne kalkulira što mi mora reći, nego da iskreno ispali kako on osjeća prema meni i to je to.

  Ako je to "awww, to je slatko", onda sam barem na vrijeme shvatila da s tom osobom ne želim imati nešto romantično. Doista, srce mi se stisne kad pomislim na taj razvoj događaja.

  Ovo tvoje izgovoreno je doista lijep razvoj događaja, ako je momak iskren oko toga.
  Međutim, kako sam shvatila (ako nisam ispravno shvatila, isprike), Igniss u primjeru piše o tome da možda i osjeća isto prema njoj, ali joj kaže drukčije zato da ona ne bi izgubila interes.
  U toj varijanti, ne.

  I, da, muškarac nije torbica da ga "pokazujem" uokolo, htjela bih da on provodi vrijeme sa mnom i mojom obitelji i društvom (koje čine i prijatelji i bilo bi super da se uklopi :D) jer želi upoznati i družiti se s drugim ljudima koji mi čine svakodnevicu. Ne zato da se hvalim s njim ili tako nešto, iako bih uvijek bila s muškarcem na kojeg bih bila ponosna i zbog kojeg bi bila sretna jer sam mu se, eto, svidjela.

  I ne bih nikad ni ušla u vezu s nekim za koga ne vjerujem da ga ne bih mogla zavoljeti. A to osjetim. To znam. Možda zvuči smiješno, ali intuicija mi je strašno jaka, a otkad sam se odlučila više oslanjati na nju, živim puno sretnije i lakše. :)

  U stanju sam biti jako topla i ugodna i divna djevojka nekome. Odana sam, pametna, živahna, duhovita, pristojna, topla, emotivna, vesela, ženstvena (jednako tako i anksiozna, nesigurna, uvredljiva, ponekad i depresivna, blago konzervativna i s puno, puno nesavršenosti) i s dovoljno izgrađenog života da mi neki eventualni partner bude dio života, a ne cijeli život.

  Međutim, te riječi bih ostavila njemu, onako kako bih snažno svoje osjećaje živjela u odnosu s njim.

  Mogu reći koliko imam godina, ali ne vidim kakve to ima veze, s obzirom na nesrazmjer koji može postojati u odnosu godina i očekivane zrelosti.
  I time ne kažem da sam ja užasno zrela, mislim da sam možda mrvu zrelija, čisto zbog ranijeg života, ali se ne ističem mnogo po tom pitanju.

  Imam 20 godina, studiram u Zagrebu na prilično zahtjevnom faksu, došla sam u Zagreb iz manje sredine, prošla sam kroz dosta trnja. Igniss kaže da sam izgledom sedmica.

  Inače volim Igru i cijenim kad ju uočim - isto kako cijenim kad se nekome sviđam (vjerojatno jer to ne dobivam u velikim količinama...).

  No, kad dođe do pitanja ljubavi, gadi mi se pomisao da mi netko na taj način odgovori. Kad bih nekome rekla da ga volim, onda bih to mislila iz najveće dubine srca, mislila bih to svakim atomom i energetskom orbitalom, samom srži svog bića.
  "Awww, to je slatko" u odnosu na moje potpuno predavanje (koje bih podrazumijevala u trenutku izgovorenog) mi se čini jednostavno gadljivo.

  avatar

  14.06.2012. (19:35)    -   -   -   -  

 • Cakana

  "Mnogi čitatelji ne razumiju da ja, kad razmišljam kamo ide seksualno tržište, najčešće osjećam neki mix rezignacije, averzije i čuđenja."

  A kako bi po tebi tribalo izgledat seksualno tržište dostojno ljudskog roda? Je li sve bilo kako triba prije 50 godina, ili 150, ili možda prije 10 000 godina? Postoji li možda danas neka kultura ili barem pleme u kojem su te stvari uređene kako spada? Volila bi da napišeš post o tome :)

  avatar

  15.06.2012. (01:25)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @D. to je sve krasno, ali, povodom pitanja koje je postavio(la?) tolerancija, pričamo o curama kojima bi čak i nevino čekanje iz zapovijedi #2 bilo "nedovoljno alfa".

  Ukratko, ne budi tip cure kojoj treba nuklearni-asshole game i ne moraš se nikada u životu brinuti o takvim stvarima.

  @Cakana: Ne bih htio tvrditi da postoji ideal, ali da, postojalo je otprilike takvo doba. To je komplicirano pitanje, jer je idealno seksualno tržište opet za ništa ako nije vezano za svijet dobar po drugim stvarima (recimo, netko bi mogao postaviti argument da mu se po nečemu sviđa Viktorijansko ili Antičko doba zbog muško-ženskih odnosa, ali većina nas ne bi mogla progutati život u svijetu gdje ti odnosi nisu zbog slobodnog izbora, već prisile).

  Takav post bi bio kao Utopija Thomasa Manna, tako da ne znam hoću li o tome ikada pisati. No neke moderne naznake možeš pronaći u ovom starijem postu.

  avatar

  15.06.2012. (08:56)    -   -   -   -  

 • D.

  Ili mi možda treba neki totalno advanced level! :DD :*

  avatar

  15.06.2012. (10:02)    -   -   -   -  

 • Igniss

  ...
  Ponekad se bojim da je tako, da.

  avatar

  15.06.2012. (11:50)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @D.

  Ovaj blog, kao i ostali blogovi koji govore o Igri (Game) pocivaju na nekoliko osnova:

  1) Zenski spol je bioloski vazniji nego muski promatrano sa stanovista reprodukcije jer su zene limitirajuci faktor u propagiranju vrste (muskarac posao obavi za 5 minuta, zena je trudna 9 mjeseci; 100 muskaraca i 1 zena za godinu dana mogu imati tek jedno dijete, 1 muskarac i 100 zena mogu imati 100 djece itd.).

  2) Zene su te koje drze kljuceve seksualnog pristupa u svojim rukama, one su daleko izbirljivije nego muskarci, i one odlucuju kad ce se desiti fizicki odnos, a muskarci se samo prilagodjavaju onome sto je zenama privlacno.

  3) Muski i zenski reproduktivni ciljevi i nacini kako ih postici su medjusobno oprecni (spavati sa 100 zena i odmah krenuti u novi lov naspram naci najboljeg muskarca za oplodnju koji ce onda te onda i ostati uz zenu da pomogne skrbiti za dijete).

  4) Zene zele uhvatiti i najbolje moguce gene od muskarca i najbolje materijalne resurse za podizanje djeteta. Najbolje je kad imaju covjeka koji ima i dobre gene i zeli se dugotrajno vezati za zenu (resursi). Vecina zena to ne moze postici (jer su alfa muskarci malobrojni) uprkos tome sto provedu puno godina (svoje 20-e i neke 30-e) pokusavajuci, a onda moraju raditi kompromise ili snizavati kriterije ako zele naci stalnog partnera. Naravno, postoji i opcija da geni i materijalni resursi ne dolaze od istog muskarca (pri cemu se ovo moze postici i moralnim (samohrana majka koja se ponovo uda) i nemoralnim postupcima (zatrudniti s ljubavnikom bez muzevog znanja)).

  5) Po samoj definiciji pojma, vecina muskaraca spada u prosjek. U danasnje vrijeme taj prosjecni muskarac (njegova licnost, karakter, pristup zenama itd.) nije osobito privlacan zenskom spolu te se naziva beta. Onaj malo broj muskaraca koji je izuzetno privlacan zenama je alfa.

  6) U zadnjih par desetljeca je doslo do tektonskih promjena na seksualno-romanticnom trzistu (zasto, kako i kamo idemo, to je za neki drugi put). One taktike koje se do tada bile uspjesne za zadobiti naklonost djevojke (ukratko: budi dobar i fin decko) vise ne uspjevaju. Netko ce reci da se zenska seksualnost mijenja i evoluira. Drugi ce reci da se ona zapravo ponovo vratila svom izvornom divljem obliku nakon sto je zbacila sa sebe lance drustvene opresije. Kako god bilo, metode udvaranja koje su prije bile uspjesne, sada polucuju vrlo mrsave rezultate.

  Iako postoje pojedinci koji se ne uklapaju u ovaj model (npr. postoje zene koje ne zele imati stalnog partnera i koje nikada nece pozeljeti imati djecu), vecina ljudi ipak vrlo dobro podlaze gore opisanim fundamentima. Moje licno misljenje je da ove gornje premise vrlo dobro odgovaraju stvarnom svijetu.

  Ovi fundamenti se mogu manifestirati na beskrajno puno nacina i svaki post na svakom blogu o Igri nije nista drugo nego analiziranje te specificne manifestacije i pokusavanje pronalazenja rjesenja koje ce poluciti uspjeh na trzistu.

  avatar

  15.06.2012. (12:22)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @D. (nastavak)

  Primjer koji jako dobro ilustrira ovo o cemu pisem je “Volim te” iz Ignissovog posta i tko ce kome to prvi reci i kako na to pravilno odgovoriti.

  Pretpostavimo da zena iskreno kaze muskarcu da ga voli ( iako bi se o zenskom “Volim te” i motivaciji takvih rijeci mogao napisati cijeli jedan post).

  Dok je u proslosti bilo jako dobro i pozeljno da muskarac na ovo odgovori istim rijecima jer bi to onda znacilo da je spreman trajno se vezati za tu zenu, danas je situacija bitno drugacija. Zbog promjena na trzistu i zbog toga sto je vecina muskaraca beta, muskarcev “volim te” vise nema toliku tezinu i vaznost.

  Nakon tih rijeci muskarac se opusti, pomisli “sad smo zajedno i ona je moja i ja sam njen”, i onda polako pocne raditi stvari koje ga cine sve manje i manje privlacnim zeni jer je beta snazna u njemu i nakon izmijenjenih “volim te” njegova se beta otrgnula i od ono malo samo-kontrole koju je on imao.

  Prica onda zavrsava njezinim rijecima: “Moj decko je super, pazljiv, pazi na mene kao na princezu, ali me vise ne privlaci. Ne zelim ga vise ljubiti niti s njim spavati. A i nedavno sam upoznala jednog novog tipa koji je nepouzdan i zenskaros je, ali mi se jako svidja…”

  Kliše? Naravno. Ali samo zato sto je svaki kliše zasnovan na istini.

  Zato je danas daleko bolje reci “i ja tebe” ili “drago mi je kad mi laskas” ili “right back at you, babe”, nego “volim te” jer ce to kod vecine danasnjih djevojaka imati vise uspjeha nego “Volim te”.

  Djevojke koje su iznimka danasnjici, kao npr. ti, nece dobro primiti ovakvo muskarcevo ponasanje. Jer si ti ta jedna od deset djevojaka kod koje Igra ne uspjeva, ali na drugih devet hoce pa je muskarcu bolje da nauci Igru. Da, to znaci da ti i on nikada necete biit par, a to je, sudeci po tome kako se opisujes, gubitak za njega. Ali, to je zivot.

  Ali, zato ti moze odgovori rijecima koje sam bio napisao “stalo mi je do tebe i zelim vidjeti sta ce biti s nama” itd. i onda napravit nesto lijepo za tebe. Poanta nije u tome da je “on torbica koju ces pokazivati pred obitelji ili prijateljima”, nego da nakon sto si pokazala svoju ranjivost (time sto si mu izjavila svoju ljubav), on napravi neki postupak kojim ce ti demonstrirati da uprkos tome sto ti nije odgovorio “Volim te” svejedno misli s tobom ozbiljno tj. ozbiljnije nego guzvanje plahti u krevetu.

  Pitao sam te za tvoju starost, jer nacin razmiljanja koji ti imas je rijedak kod djevojaka u ranim/srednjim 20-im godinama, ali je pravilo kod zena u srednjim/kasnim 30-im godinama.

  Ako doista ovako razmisljas sa samo 20 godina, mislim da ces naci kvalitetnog partnera i da cete biti sretni. I da ces doci do toga puno brze i puno bezbolnije nego vecina djevojaka. A jaka intuicija ce ti samo pomoci da odvojis zito od kukolja tj. da li ce rijeci “stalo mi je do tebe i zelim vidjeti sta ce biti s nama” biti iskrene ili tek jako dobar odgovor.

  Ali, buduci da si ti upravo ta iznimka koja potvrdjuje ispravnost Igre, mladicima ce biti daleko bolje citaju blogove o Igri i da zapamte “10 Igrinih zapovijedi”

  Ako im je to prekomplicirano, Igra se moze svesti i na kraci oblik: “Be desrieless. Be excellent. Be gone.” (Igniss, ti naravno znas odakle je ovo.)

  Ili samo jedna recenia: Give her an opportunity to admire you. / Daj joj priliku da ti se divi.

  Over and out.

  PS
  Zahtjevan fakultet, atomi, energetske orbitale: pretpostavljam neki prirodoslovni fakultet, mozda kemija/fizika? Odlicno. Welcome to the club. Happy to have you here.

  avatar

  15.06.2012. (12:23)    -   -   -   -  

 • D.

  Hvala na iscrpnom objašnjenju, međutim, meni je sve to vrlo, vrlo jasno.

  Samo govorim kako stvari izgledaju iz moje perspektive i dajem svoje mišljenje, iako jako dobro razumijem sve. Ne govorim u ime svih žena, nego samo svoje osobno. :) Možda (više) ne bih trebala...

  Moja perspektiva:

  Iako sam blog pratila dulje vrijeme prije nego sam se javila, odlučila sam iz razloga jer sam sama - sama i, iako imam mnogo kontakata s muškarcima, nemam nikog. I to ne jer sam nevjerojatno probirljiva (iako, naravno da imam neke opće kriterije), nego jer nemam uopće između koga birati (zadnje mi se javljao dečko koji je provjereno patološki lažljivac - naravno da s takvom osobom ne želim biti).

  Naime, meni se momci baš i ne upucavaju ili to čine vrlo rijetko (imam u povijesti oženjene, manijake, blaže psihičke bolesnike i sl) niti me zovu na kave i sl. Uglavnom sam im prijateljica. A nisam ni glupa ni neprivlačna niti mi išta nedostaje. Čak sam i sama pokušavala inicirati stvari, a i tad nije ispalo baš sretno. No, dobro, već sam to Ignissu pisala, ne bih ovdje javno, nije ni tako bitno. Valjda jednostavno nisam imala sreće.

  Iz moje perspektive, djevojke koje zaista vrlo padaju na Igru i općenito se ponašaju loše prema dečkima, ignoriraju njihove pozive i komplimente, vani ih ismijavaju, nerijetko ih i ponize i svašta... A oni kao da se neprestano vraćaju po još jednu porciju takvog ponašanja. Užasno. Nikad nisam takva, uvijek sam ugodna, bez obzira svidio mi se dečko ili ne. Sve one imaju mnogo više "udvarača" od mene. A nisam ružnija od njih (ili barem od većine).

  I to sve prilično frustrira, umara i čini me tužnom. :(

  Nije fizika/kemija, hint: stetoskop. Happy to be here, ako sam i dalje primljena. Pozz.

  avatar

  15.06.2012. (18:49)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @D.

  Uopce nema potrebe da prestanes s pisanjem ovdje. Dapace, lijepo je cuti misljenje jedne djevojke.

  Tvoja situacija:

  - cinis se kao razumna djevojka koja zna sta zeli i sta moze ponuditi partneru (a toga ima puno sudeci po gornjim upisima)

  - nemoj forsirati stvari: daleko je bolje biti sam nego u losoj vezi. Nema nista gore nego sjediti pokraj nekoga s kim si formalno u vezi, a osjecati se kao da si usred Sahare sam samcat.

  - ozenjeni/lazljivci/manijaci razne vrste: tu nema srece i steta sto si to prosla. Ali, barem ti je intuicija postala izostrena i znat ces bolje procijeniti situaciju u buducnosti.

  - nemoj misliti da djevojke koje se lose ponasaju prema deckima bolje prolaze u zivotu. To je samo privid. Ti decki (prepostavljam da su sve to djevojke i mladici tvojih godina +/-) ili samo procjenjuju da tu mozda mogu dobiti ono sto hoce (sta god to bilo) uprkos tome sto se cure tako ponasaju ili pate od ozbiljnog jednoitisa ili misle bolje i ovakve cure nego da sami came kod kuce.
  Sumnjam da propustas ista vrijedno sto ti se takvi momci ne udvaraju.

  - muskarci iskreno cijene i vole zene koje su tople, odane, pristojne, zenstvene, vesele (mislim da je nedavno bio post s tom temom) i ti ces sigurno doci na svoje.
  Ja ne znam niti jednog muskarca kojem je drago da je njegova partnerica “a ball-buster” i tek je jedna vrlo mala sacica zavrsila u braku s takvim zenama. A sad su se s tim pomirili i to nose kao neki svoj kriz u zivotu. Ali, ne, ne uzivaju u tome i to im je veliki izvor frustracija.

  - jedino sto ti mozes napraviti je raditi na sebi (fakultet, hobiji, da se izgradjujes kao covjek), biti istinski sretna vlastitim zivotom bez obzira da li si sama ili u vezi, ne postati cinicna i ogorcena vec drzati srce otvorenim za upoznati novu osobu, i dovoditi se u situacije gdje ces moci upoznati neke nove ljude. Odlican rezultat nece izostati.

  - ovo nije sprint, nego maraton. Pravi partner ce doci. A ti se tak na pocetku utrke. Bit ce sve to OK.

  - Ovo nisu prazne, kurtoazne rijeci utjehe nego je ovo istina.

  Stetoskop: very cool. Sretno s ucenjem.

  avatar

  15.06.2012. (21:12)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Trebam na ovaj Vukov precizni opis dodati samo još jednu stvar što se tiče pronalaska najboljeg partnera koji se želi vezati...

  Većina žena se itekako želi udati, čak i relativno rano i za Beta tipove koji ih baš ne uzbuđuju. Ono što ne žele je ostati udane.

  Novi post: Moj dečko kreten nije zapravo kreten

  avatar

  16.06.2012. (11:01)    -   -   -   -  

 • Vitorio

  Drago mi je što je Vuk napisao ovakav odgovor i ohrabrenje za @D!
  Drago mi je prvenstveno zato, jer dokazuje da su i muškarci Igrači, uglavnom normalne, osjećajne i uviđajne osobe. A i zato, što sad ja ne trebam to isto pisati, a imao sam namjeru se slično raspisati:)) Vuk je uglavnom sve dobro rekao, potpisujem!
  Po mojem iskustvu, istakao bih slijedeće;
  @D- ti si uistinu na početku svog maratona (u stvari, tek se zagrijavaš)),
  - srodnu dušu je najbolje pronaći u aktivnostima svojih interesa (npr. ples, pjevanje, studentska udruga ili koji već interes van učenja imaš),
  - u tvojoj dobi, dvije -tri vezice sa "prosječnim" dečkima posluže za stjecanje iskustva (mogu prerasti u nešto više, ali, što je i najčešće, i ne moraju- nije bad),
  - nije loše preuzeti inicijativu (ali do određenog nivoa) u kontaktu sa nekim simpa momkom (zamoliš ga da ti ustupi, bilješke sa nekog predavanja, knjigu ili bilo što i time skreneš pozornost na sebe i iskoristiš priliku da porazgovarate. Na trenutak ga blago dodirni- primi za ruku i gledajući ga u oči, zahvali na ljubaznosti. Dečke zna zapaliti takva gesta, stoga oprezno s njom. Samo za zaista simpa momke!:)))
  - mnogo je zrelih muškaraca koji ne znaju što žele i kako, niti si postavljaju određene ciljeve. Osobito mladići, tvoji vršnjaci, su uglavnom "smotani", nepoduzetni i čekaju milka kravicu koje će ih pogurkati da nešto poduzmu, stoga neka te ne čudi mali broj prilazaka i pozivanja na kavu. Ima zanimljiv članak: http://wannabemagazine.com/na-balkanu-sve-veliki-jebaci-a-zene-nam-sve-sre dene-ocesljane-i-nadrndane-po-kaficima-sede/
  Ono što @Vuk reče; radi na sebi i izgrađuj se kao osoba. postat ćeš kvalitetna osoba (temelje već uveliko imaš) koja će privlačiti kvalitetne ljude, ali na tebi je da se krećeš na pravim mjestima. Koja su to mjesta? To ćeš vremenom, otkriti sama.

  p.s. možeš nama Igračima zamjerati našu Igru, to je tvoje pravo... Samo znaj da smo mi muškarci koji su odlučili bitan segment u svom životu preuzeti u svoje ruke! A ne čekati milka kravicu:))

  avatar

  16.06.2012. (11:44)    -   -   -   -  

 • D.

  Wow, pa hvala na ovim lijepim riječima. :)

  Sve napisano stoji, naravno da se planiram i dalje izgrađivati kao osoba, izlaziti kad i koliko mogu, razvijati se na što više polja, to nikad nije ni bilo u pitanju, niti je predstavljalo problem.

  Ono što mene muči jest to da djevojke koje to rade daleko manje od mene, imaju momke i mnogo više izbora.

  Ne tražim nekoga za koga bih se udala, iako, da veza potraje, tko zna... Zasad bih bila zadovoljna da idem na više spojeva, da me netko zagrli, ljubi, da idemo u kino, izlazimo i radimo one patetične stvari koje parovi rade. Nisam to nikad imala, nedostaje mi to i mislim da u želji za tim nema ništa loše. Lijepo mi je i samoj i jako volim svoj život, ispunjen je dobrim ljudima koji me vole, s kojima se mogu družiti, kvalitetan je, učim, upoznajem mnogo ljudi, otkrivam mnoge stvari i doista ne mogu reći da mi je samoj loše.

  Ali bilo bi lijepo isprobati i drugu stranu... Za promjenu. :D

  Nikad ne bih zamjerila Igru. Zašto bih? Igra je super. :) Ako ju primjetim, užasno ju cijenim, jer vidim da je preda mnom osoba, kakve joj god druge osobine bile, u svakom slučaju, dovoljno inteligentna da se prilagodi uvjetima, dovoljno samopouzdana i dovoljno odlučna da uzme što želi. To je seksi.

  Raznježili ste me malo. :) Hvala, puse. :)

  avatar

  16.06.2012. (20:36)    -   -   -   -  

učitavam...