Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • alexxl

    Jako dobro

    avatar

    12.06.2012. (06:02)    -   -   -   -  

  • hope

    pa ja imam donorsku karticu, i košaru s kojom svaki dan idem u kupovinu, jer je čvrsta, podnosi veliki teret, puno bolja od plastične vrećice,
    a živjeli smo bez plastičnih vrećica do prije trideset godina, nismo ni znali da postoje, pa nam nije ništa falilo, pa tako i sad, zašto ne bi mogli u kupovinu sa cekerima, košarama, platnenim vrećicama,

    avatar

    12.06.2012. (08:37)    -   -   -   -  

  • hope

    a što se papirne ambalaže tiče, velik dio papira se reciklira, a puno je zdravija od plastične, dok je plastična ambalaža štetna za pohranu i čuvanje hrane,

    avatar

    12.06.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Papirne vrećice su ekološki najštetnija zamjena za uglavnom sada već ionako biorazgradive polietilenske vrećice, a pohranu i čuvanje ionako ne vršiš u plastičnoj vrećici, nego valjda u frižideru ili smočnici. Polietilenske vrećice se savršeno recikliraju, dapače kao gorivo su najčišće i bez otrovnih sastojaka, a proizvodnja papira ne samo da troši bezumnu količinu energije i biosferu kao takvu, nego je i jedna od najotrovnijih i ekološki najprljavijih.
    Otkad znam za sebe, postoje vrećice, njihova proizvodnja je dapače sada usavršenija kao i one same, a nema tih milijuna hektara da bi napleo dovoljno košara od pruća i posadio lana za famozne torbice, to bi ionako bila kap u moru naraslih potreba. Da, prije pojave plastičnih vrećica nismo ih koristili niti su potrebe bile takve, ali i prije pojave telefona smo se dovikivali s brda na brdo, pa što nam je falilo? Nije to poanta.

    avatar

    12.06.2012. (10:31)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    ista stvar kao sa veganskom hranom. nitko me neće uvjeriti da je nekakav umjetni sir (čitaj : jestiva smjesa žbuke i stiropora) proizveden u tvornici uz sate i sate obrade (čitaj : potrošnju vode i električne energije) ekološki primjereniji nego običan kravlji sir sa tržnice. ah, da, zaboravila sam : kad kumičina krava prne, proizvede takve emisije štetnih plinova, da je to jednostavno neprihvatljivo za okoliš.

    avatar

    12.06.2012. (10:39)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Čestitam na korektnom postu koji je upotrijebio argumente s kojima se znanstvenici služe. Ne samo da ste pokazali da razmišljamo svojom glavom već i da vjerujemo ljudima koji su stekli sve te znanstvene titule i koji su priznati svugdje u svijetu.

    Hvala na linku.

    Istovremeno, komentari koje je napisala/o @hope, pokazuju kako prosječan hrvatski građanin ne barata stvarnim činjenicama i znanstveno, ali i svakako drugačuije potvrđenim argumentima. I tu je naš problem. Dok god ljudi budu mislili da s papirom čine "dobro djelo", onda će im plastika biti "vražje djelo".

    Problem plastike je g. Vladimir Ferdelji sažeo u dvije rečenice:

    - Plastika, pa i plastična vrećica je konkurentan proizvod na tržištu, u svakom pogledu (cjenovno, kvalitativno, ekološki, primjenski) pa stoga proizvođači proizvoda od alternativnih materijala, koji ne mogu dostići tu konkurentnost sa svojim proizvodima, mogu samo vapiti za zabranama.

    - Problem plastične vrećice je taj što ona vrlo brzo i vrlo uočljivo otkriva naše (ljudsko) ponašanje.

    Eto.

    avatar

    12.06.2012. (12:04)    -   -   -   -  

  • nataša

    Napokon netko !
    Bravo.

    avatar

    12.06.2012. (17:17)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Prvo, zeleni su ( čast iznimkama ), neuki šarlatani kojima su osobne ambicije daleko iznad njihovih intelektualnih mogućnosti. Nako što su uglavnom kiksali u klasičnom obrazovnom sustavu, svoje "školovanje" nastavljaju na internetu. Na njihovu žalost, internet ima jednu veliku manu. Jedan napiše glupost, zatim 50 drugih prepiše tu glupost i kad nakon tih 50, sljedećih 5000 prepiše to isto, u gebelsovom stilu, to postaje - istina!
    ...Ljudi, dajte se otreznite, mi smo ekonomski u falusu! Zbilja si ne možemo priuštiti da se ništa ne događa zbog dva različka i jedne bukve!
    ...Glede plastičnih vrečica, gđica Adams, očito ne ide na plac. A to što si je zamislila da u ovoj ekonomskoj situaciji, uvede novi parafiskalni namet od dvije kune, samo govori da nema baš čvrstu vezu sa ekonomskom stvarnošću...

    avatar

    12.06.2012. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...