Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    Eli - nova poslovna mogucnost





    Hojla Boro



    Nedavno sam otkrila jednu novu poslovnu mogućnost. Iz mog skromnog znanja i dosadašnjeg iskustva to je do sada najbolje posložen sistem, jednostavan, sa velikim mogućnostima koje pruža matrix i složeno ukamaćivanje. Pruža i alate koji će (kad naučim) nadam se pomoći mi i u promociji moje AFA alge. Algice su moja konstanta i svakom novom biznisu razmatram mogućnost da mi pomaže u promociji Algi koje doživljavam kao moj doprinos stvaranju zdravog lijepog svijeta.



    Vjerujem da je došlo vrijeme za obilje za sve nas koji smo dugogodišnji predani radnici na stvaranju Novog svijeta, vrijeme za vrline poštenja, suradnje, podrške, sustvaranja … Naravno ja ne preuzimam odgovornost za tuđe odluke i djelovaja, nema garancije ni za sutrašnji dan. Meni dragi Aboriđini bi rekli dođi vidi pomiriši (cvijet) i ako ti ne paše jednostavno blagoslovi i odi bez prosudbe i/ili osude.



    Ako želiš dođi poslušati javnu promociju poslovne mogućnosti ovaj četvrtak 17.05.2012. u 19 sati, na dobro poznatom mjestu, Kružna 8, treći kat, udruga Auris (iza Erste banke, ulaz do Palaha)



    Neka nam je dobar i uspješan ovaj lijepi dan pun novih mogućnosti



    Eli



    P.S. Molim te potvrdi mi primitak mejla jer se s tehnikom čudnovate zgode dešavaju (mejlom, sms, tel).





    ELI Jaška * t/f: 00385 (0)51 677-331; + 091 722 37 00;
    * eli.jaska@ri.t-com.hr * www.eli21.com



    Napomena:

    Volim kad dobijem potvrdu primitka mejla (odgovor) i tople riječi podrške. Molim da imate na umu nesavršenost tehnike, i dinamiku svakodnevnih promjena u našim životima, pa ako vam nije odgovoreno na e mail, a važno vam je, ponovite ga i/ili nazovite. Ukoliko ne želite primati moj newsletter, molim pošaljite email sa subject "odjava iz adresara" (remove me)

    avatar

    08.06.2012. (08:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "MONETE KOJE NOSE ZIG PRAVDE, PLEMENITOSTI, LJUBAVI, COVJECNOSTI, LAZNE SU, AKO NISU SKOVANE IZ METALA OSJECANJA. A VECINOM SU SKOVANE IZ TASTINE, AMBICIJE, MODE, RACUNA, INTERESA".

    Bozidar Knezevic







    Dragi prijatelji,

    UPOZNAVANJE BESKRAJA najefikasnije je putem Bozje tajne. To nam potvrdjuje i poruka pjesme iz "Bijele kule"za danasnje tihovanje. A, to je, samo po sebi, dobro, jer nas mobilizira na neprekidno drzanje vrijednosnog koda KAKO BOG ZAPOVIJEDA:







    30. UZMICEM PRED TOBOM



    Uzmicem pred tobom sve dublje u Svoju tajnu:

    ali ti Me slijedis stopu po stopu.

    Srecom, Moja tajna nema kraja.



    Kad se umoris, cekam te sjedeci na panju,

    tebi na dohvat ruke,

    zeljan tvoje zelje za Mnom.



    Mamim te sve dublje u Svoju tajnu,

    a ti mislis da ti Mene ganjas.



    Slijedeci Me trag po trag,

    koji namjerno i neumorno ostavljam,

    ti sve dublje upoznajes beskraj.



    "Bijela kula", knjiga 52. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    08.06.2012. (08:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,



    pozivamo Vas na manifestaciju POD LOŽOM - IZNAD SVIH na kojoj 09.06.2012. (subota) od 11 do 21 h gostuje mladi riječki slikar DALIBOR VUČKOVIĆ koji će izložiti slike, umjetnički nakit i male kipiće (robotiće od otpadnog elektronskog materijala).



    Kratka biografija:



    Dalibor Vučković rođen je 1981. godine u Rijeci gdje je završio srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Nakon srednje škole upisuje likovnu akademiju Accademia di belle arti di Venezia smjer slikarstvo, diplomirao u klasi profesora Comencini/Grazzi 2007. godine. Osim slikarskog dijela zanimaju ga i ostali srodni načini izražavanja tako da radi i skulpture, umjetnički nakit i uporabne dekorativne proizvode u različitim tehnikama.



    S veseljem Vas očekujemo!



    Srdačan pozdrav iz Kastva!



    S poštovanjem,

    Ana Filipović, p.o.

    Direktorica:
    Dolores Kukurin, mag. oec.


    TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA
    KASTAV TOURIST BOARD

    Trg Matka Laginje 5 - 51215 KASTAV

    Tel.: +385 (0)51 691 425
    Fax: +385 (0)51 691 330
    Gsm: +385 (0)99 21 85 901

    E-mail: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
    www.kastav-touristinfo.hr

    avatar

    08.06.2012. (14:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi svi,

    Šaljem info, ako ste zainteresirani...



    Subota, 16.6.2012.



    10-12h Prijave sudionika i pečatiranje podloga



    Nedjelja, 17.6.2012.



    10-11h Prijave sudionika i pečatiranje podloga

    16:30h Autori prijavljeni za nagradu EX-TEMPORE MORAJU IZLOŽITI RADOVE S LISTIĆEM KOJEG DOBIVAJU PRILIKOM PRIJAVE, na kojem su navedeni njihovi

    podaci

    18h Svečana dodjela nagrada uz PRIGODAN PROGRAM



    Lijepi pozdrav,

    Željka

    avatar

    08.06.2012. (14:59)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,



    KOLEDAR DOGODKOV ZA JUNIJ 2012




    V Sofijinem hramu - Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin, Muzejski trg 8, Celje.



    Knjižnica je za ogled in vpis, poleg uradnih ur, odprta tudi pol ure pred vsakim dogodkom.







    ČETRTEK, 14.6. OB 19.00

    PREDAVANJE: SEDEM ŽARKOV ŽIVLJENJA

    Solarni logos sestavlja sedem žarkov spiritualne luči, ki prežemajo vsa obstoječa bitja, dogodke in stvari. Povezani so s sedmimi čakrami in kraljestvom kristalov in mineralov. So sila, prisotna povsod okoli nas in tudi v nas. Govora bo med drugim o zgodovini tega okultnega koncepta in skupaj bomo ugotovili, kateri od sedmih žarkov najbolj izstopa pri vsakem od nas.

    Predavali bosta: Nina Pirc in Tina Lisec.

    Vstop prost.





    PONEDELJEK, 18.6. OB 19.00

    PREDAVANJE: POLETNI SOLSTICIJ IN KRESNA NOČ

    Na poletni solsticij je dan najdaljši in noč najkrajša. V tem času se praznuje Kresna noč - na dan začetka pojemanja sončne svetlobe, ko je elementarno kraljestvo tudi najbližje človeku.

    Predaval bo: Aristid Havliček - Tili.

    Vstop prost.




    ČETRTEK, 21.6. OB 19.00

    MEDITACIJA OB POLETNEM SOLSTICIJU

    Vabljeni na meditacijo ob poletnem solsticiju - času najdaljšega dneva v letu. To je čas, ko začnemo dolgim uram sončne svetlobe mahati v slovo in smo v pričakovanju krajšanja dnevov.

    Vstop prost.





    ČETRTEK, 21.6. OB 20.00

    FILMSKI VEČER - MODROST SEDME UMETNOSTI

    V sklopu praznovanja ob poletnem solsticiju si bomo ogledali film 'SEN KRESNE NOČI (Midsummer Night Dream)', sodobno priredbo klasične igre Williama Shakespearea. Podnapisi filma bodo v hrvaškem jeziku.

    Vstop prost.






    V TKBAK prav tako pokajo naslednje dejavnosti:





    VSAK PETEK, OD 8.00 DO 9.00

    TRANSMISIJSKA MEDITACIJA

    Transmisijska meditacija je meditacija s pretakanjem energij; te tečejo skozi nas od kraljestev nad nami proti tistim pod nami in nas med tem preoblikujejo.





    PONEDELJKI, 4.6., 11.6. IN 18.6. OB 18.00

    MALA ŠOLA ZA VELIKE PUNCE

    Delavnica za ženske in dekleta, za pridne in poredne, za vesele in žalostne. Vabljene na pogovor, delitev izkušenj in idej. Skupaj odkrijte svoj potencial in ga izkoristite!

    Dogaja se 5 ponedeljkov, od 21. maja do 18. junija.

    Vodita: Ana Miletič in Sabina Rožen



    Več informacij na:

    ana.miletic@hekata.si in 041 454 415 – Ana

    sabina.rozen@gmail.si in 031 512 285 – Sabina





    VSAK ČETRTEK

    SREČANJA ŠTUDIJSKE SKUPINE
    Več informacij na: drustvo@jivatma.si

    avatar

    08.06.2012. (15:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    LEKCIJA IZ POVIJESTI

    NOGOMETNE REPREZENTACIJE ITALIJE I NIZOZEMSKE POSJETILE LOGOR SMRTI U POLJSKOJ





    Azzurri i Oranje upoznali Riječanku iz Auschwitza




    Hanna Weiss, rođena 1928. godine u Rijeci, jedna je od troje preživjelih koji su nogometnim zvijezdama ispričali svoja užasna svjedočanstva iz zloglasnog logora








    Riječanka Hanna Weiss, koja je živa izašla iz najveće svjetske tvornice smrti, Auschwitza, jedna je od troje preživjelih koji su svoja svjedočanstva iznijeli tijekom nedavnog posjeta talijanske i nizozemske nogometne reprezentacije tom mjestu strave i užasa u poljskom Osvjencinu, kojeg su nacistički zločinci preimenovali po osvajanju Poljske. Hanna je »azzurrima« prepričala što joj se dogodilo tih dana.
    – Pitala sam gdje su moji rođaci. Pokazali su mi dimnjak, tamo dolje. Gola, ćelava, na rubu snaga, nisam se više osjećala osobom, ali danas sam prabaka, rekla je gospođa Hanna za »Repubblicu« čiji su novinari zabilježili ovaj posjet. Hanna Kugler Weiss je rođena u Rijeci 1928. godine, zbog rasnih zakona je 1938. godine morala napustiti javnu školu i upisati se u privatnu, organiziranu od Židova. Po dolasku nacista u Rijeku nakon 8. rujna 1943. godine obitelj je 1944. godine krenula u bijeg u Švicarsku, ali su izdani kod Varesea, predani fašističkoj policiji, te su svi završili u Auschwitzu. Majka, djedovi i mlađa sestra su ubijeni odmah, a Hanna i starija sestra su preživjele, da bi ih 27. siječnja oslobodila sovjetska armija. Iz Italije se 1949. godine preselila u Izrael, u braku je dobila troje djece, a osim upravljanja Muzejem Shoaha u Nazaretu vodi i grupe mladih u Auschwitz, svjedočeći »da se ne zaboravi«. Osim nje nogometaši su čuli i potresne priče još dvojice preživjelih, Samija Modianija, koji je deportiran sa samo 13 godina i Piera Terracina.
    – Baš je na ovom mjestu moj otac čvrsto stisnuo ruke meni i mojoj sestri. Ali sudbinu je odlučivao jedan prst SS-ovca, rekao je Modiani.
    – Izbjegavši masakr, završio sam u bolnici na šest mjeseci. Počeo sam se opet osjećati živim igrajući nogomet, isto kao i što sam počeo umirati kada su nam 1938. godine, zbog rasnih razloga, konfiscirali radio. Slušali smo glas Nicoloa Carosija: Olivieri, Foni, Rava, Serantoni, Andreolo, Locatelli, Biavati, Meazza, Piola, Ferrari, Colausi, prisjetio se Pierro Terracina. Spomenuti signori su Italiji donijeli titulu prvaka svijeta 1938. godine.
    Kako prenosi »Repubblica« azzurri su bili potreseni svjedočanstvima. Mario Balotelli se sjetio da su njegovi usvojitelji Židovi, a slavni golman Gianluigi Buffon se ispričao zbog broja »88« kojeg je nosio ne znajući da je to Hitlerov simbol. Braniču Giorgiju Chielliniju, poznatom po tetovažama je najdirljiviji trenutak bio kad je vidio Modianov tetovirani broj iz logora, B7456. U ovom logoru je umrlo je 1,1 milijun Židova, a tek 7.000 njih je dočekalo slobodu. U nacističkim koncentracijskim logorima ubijeno je 6 milijuna Židova.

    Igor DUVNJAK

    http://www.novilist.hr/

    avatar

    08.06.2012. (15:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    07.06.2012 Če se vam sporočilo ne prikaže pravilno, kliknite tukaj.






    Za ohranitev kmetijskih zemljišč!

    Dragi prijatelji,

    Skupina 40-ih poslancev v teh dneh v parlamentarno obravnavo vlaga predlog Zakona o spremembah zakona o kmetijskih zemljiščih, ki bi ukinil plačilo nadomestila za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč. To nadomestilo predpisuje veljavni Zakon o kmetijskih zemljiščih in je edino orodje za zavarovanje kmetijskih zemljišč pred nenadzorovano pozidavo in s tem nepovratnim uničenjem.

    Pridružite se pozivu poslancem Državnega zbora, naj zavarujejo kmetijska zemljišča pred nadaljnjim krčenjem in pozidavo ter zavrnejo predlagano ukinitev nadomestila za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč: http://www.tretjičlen.si/slo/kmetijskazemljisca.

    Predlagatelji zakona se igrajo s prehransko varnostjo sedanjih in prihodnjih generacij prebivalcev Slovenije, do česar nimajo nobene pravice. V času, ko je trajnostno gospodarjenje z neobnovljivimi naravnimi viri postalo vprašanje preživetja narodov, je predlog za obravnavo Zakona o spremembah zakona o kmetijskih zemljiščih po skrajšanem postopku izjemno neodgovorna poteza.

    Veljavni Zakon o kmetijskih zemljiščih potrebuje izboljšave, a pripraviti je treba kakovostne, strokovno utemeljene spremembe, katerih cilj mora biti ohranitev oziroma povečanje obsega najkakovostnejših kmetijskih zemljišč. Pri tem morajo sodelovati strokovnjaki, lokalne skupnosti in nevladne organizacije.

    Odobritev skrajšanega postopka, ki bi avtomatično pomenil izključitev javne razprave, bo obravnavana na seji Državnega zbora že v ponedeljek, 11.6.2012. Zato ne odlašajte s podpisom in poziv za ohranitev kmetijskih zemljišč razširite tudi naprej: http://www.tretjičlen.si/slo/kmetijskazemljisca.

    Naši glasovi so naša moč!

    Z zaupanjem v moč neposredne demokracije,

    Renata Karba, Tretji člen





    Sledi nam na Twitterju | Pridruži se nam na Facebooku


    ©Tretji člen, 2012 Odjava od e-novic
    Tretji člen (www.tretjičlen.si) je spletna skupnost državljank in državljanov, ki želimo imeti vpliv na odločitve širšega javnega pomena. Uredništvu spletnega mesta Tretji člen, kjer je objavljena peticija, lahko pišete na naslov info@tretjiclen.si. Če ne želite prejemati naših elektronskih sporočil, nam na ta naslov pošljite sporočilo z zadevo Odjava od e-novic.

    avatar

    08.06.2012. (15:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "NISTA NE BISMO ZARKO ZELJELI

    KAD BISMO TOCNO ZNALI STO ZAPRAVO ZELIMO". Fransoa la Rosfuko, francuski filozof (1613-1680)





    Dragi prijatelji,
    Danasnje tihovanje kroz tri metafore USTA SU SKOLJKA, MOJA RIJEC JE BISER, MISAO MOJA, OCEAN daje nam briljantan uvid u relaciju nase role u Univerzumu. "Bijela kula" je riznica vrhunskih metafora:







    53. SVOJU SAM MISAO

    Svoju sam misao stavio u tvoje srce.
    Ti ju stavi u prva usta, koja ces putem sresti.

    Cija su ti usta prva?
    Nisu li ova, koja sam ti obrazu dao?

    Usta su skoljka, Moja rijec je biser,
    misao Moja, ocean.


    "Bijela kula", knjiga 23. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    08.06.2012. (15:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Svami to zove nedvojno približavanje sudarśanom. Krišnino oružje, disk, zvalo se sudarśana.
    'Su' znači dobro, darśana znači vidjeti. Sudarśana znači 'vidjeti dobro*.
    To je cjeloviti uvid.
    U Indiji postoje procesije sa svečano okićenim kolima, naravno i u Prashanti Nilayamu.
    Kola su neka vrsta dvokatnih triumfalnih kola, tako visoka kao ovaj prostor ovdje.
    Ona se čuvaju u starom mandiru u Puttaparthiju.
    Jednom godišnje na njima se selom u procesiji vozi okićena slika hramskog božanstva. Vedski panditi i brahmani vode tu procesiju i recitiraju vedske stihove.
    Mnogo muzike, miris kađenja i svjetlucanje mnogih svjetiljki prate kola, pjevači bhajana pjevaju u slavu Gospoda, a prekrasna, šarena povorka širi se na svom putu.
    To je velika narodna svečanost. Na tim svečanostima, kaže Svami, nalaze se tri vrste ljudi.
    Oni, koji se dolaze veseliti zvucima, glazbi, predstavama, općem oduševljenju i raskoši boja i da bi se tu dobro osjećali.
    Oni, sve doživljavaju na tjelesnoj razini.
    Tu su i oni koji se oduševljavaju ritualima vezanima uz procesiju, prinošenjem svjetla za vrijeme arati-a, te pobožnim ugođajem.
    To je druga vrsta gledanja koja nastaje na osjećajnoj razini čovjeka.
    A onda je tu, kaže Svami, i tek malen broj onih čija je cijela pozornost poklonjena putniku trijumfalnih kola, kojeg predstavlja slika.
    Slika je isto tako simbol kao i svijeće ili slike koje koristimo kao simbolički prikaz Jednog Boga.
    Za taj treći tip ljudi On je središte i tako se svečana atmosfera sa svim zvucima, utiscima i vrevom ljudi stapa u jednu viziju,
    viziju Božanstva koje boravi u nutrini svakoga.
    Ta vrsta vizije, kaže Svami, je sudarśana. To je vizija sveukupnosti kao Jednote. Ako imate tu vrstu vizije, onda vidite Boga svugdje.
    Dublje značenje te svečanosti, kaže Svami, je da nam pokaže da svako ljudsko tijelo predstavlja takvu svečanu trijumfalnu kočiju koja izvodi svog božanskog putnika u procesiju.

    Ne samo da su tijela ljudi koja nose božanstvo sveta vozila, nego i tijela životinja, bilo gdje da se kreću.
    Ako imamo cjeloviti uvid, tada tijelima, njihovim karakteristikama i haljinama jedva da pridajemo bilo kakvu pozornost,
    kao i osobama i njihovim osobitostima.
    Mi još samo gledamo božanskog putnika koji se vozi uokolo u tim svetim kočijama.
    Takav sveobuhvatni uvid može potjecati samo od čovjeka čije je srce očišćeno i koji je pobijedio svoje negativne osobine, te živi na finijim razinama postojanja.
    To vozilo, taj kompleks tijela-duha-ličnosti je ono što nazivamo našim pojedinačnim Sebstvom, u kojem boravi božansko Sebstvo.
    --
    *L&B
    D*

    avatar

    08.06.2012. (15:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...