Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • gustirna

    E, baš si me zatekla sa ovim receptima! :-)) Sviđaju mi se ove tvoje zlevanke- najviše zato jer se sve smuti i izlije u tepsiju. Ipak ću sačekati da zahladi dok ih probam. Nekako mi mirišu na zimu.
    Zdrava seljačka hrana i dobra kad zagusti. :-))

    avatar

    05.06.2012. (22:25)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @gustirna... u starim knjigama piše da se zlevanka najviše pripremala u doba kad se kiseli zelje. Znači... pogodila si da paše po hladnijem vremenu. :) Generacijama koje su odrasle na Eurokremu, Kraševim čokoladama, finim tortama i sličnim slasticama... ovo je nešto prilično prosto i prejednostavno. Ali zlu ne trebalo..... Moramo biti spremni na sve. Ipak smo mi generacija koja je se uvježbavala na akcijama NNNI (ništa nas ne smije iznenaditi). :))))))))

    avatar

    05.06.2012. (22:43)    -   -   -   -  

  • gustirna

    :-)))) Zamišljam tvog mlađeg sina i njegovo razočarenje. Čini mi se da bi i moji slično reagirali. Morat ću ih testirat. :-))

    avatar

    05.06.2012. (23:47)    -   -   -   -  

  • bologneze

    Ćaća ti bija titoist i borio se protiv fašizma.
    Da li si ga ikad upitala koliko Hrvata nedužnih je u ono vrime pobija?
    Jedeš govna a ne ZLEVANKE!

    avatar

    06.06.2012. (07:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @gustirna.... "lako" je biti siromašan kad ne znaš za bolje.... ali našu djecu je na žalost stigla kletva: "Da Bog da imao pa nemao...". To je puno teže....
    @Mirko Male_nica (bologneze)... djed je puno fašista poubijao.... a otac nije sudjelovao u borbama.... nego je doprinosio borbi protiv fašizma na drugačiji način.
    Znam da ih je djed puno poubijao, no nije ubijao nevine.... s jednakim guštom je ubijao sve fašiste... a najgori u mom kraju su bili ustaše i Čerkezi... Nijemci su bili gospoda u odnosu na njih. No znam broj mojih rođaka koje su poklali ustaše. Ustaše u mom kraju nisu imali koga drugog ubijati nego Hrvate... i činili su to na najzvjerskije moguće načine. Nepokretnog pradjeda su mi ubili u krevetu, a jednog rođaka su mi živog zapalili. Mogla bih ti pisati na koje su načine ubijali ustaše svoje zemljake u mom kraju.... ali preteška bi to bila tema za ovako lijep dan.
    Eeeee... da nije bilo mojih dragih antifašista... danas bi nam vladali krkani poput tebe.
    No ipak ću ti pokloniti jednu lijepu sličicu....
    Zadnji dan rata.... dan oslobođenja mog kraja.....
    Jedna mala djevojčica je na čuvanju kod bake. Prozori su obljepljeni pak papirom, a ona je napravila malu rupicu u papiru i gleda..... ni ne kuži koliko je njena znatiželja opasna. No ipak je riskirala da bih ja tebi mogla ovo danas ispričati.
    S Bilogore se spušta 16. omladinska brigada, magistralom stižu partizani u smijeru Zagreba, od Drave dolazi Crvena armija s Kačušama (VBR-i)..... Kad su pustili Kačuše da zapjevaju..... Čerkezi i ustaše su u povlačenju gazili jedni preko drugih, vrištali su i plakali.... Nitko ti iz te bitke nije završio na križnom putu.... Svi su sređeni tamo... na licu mjesta. Nije bilo civila, žena i djece... sve sami uplakani zlotvori i kukavice koji su umrli uplakani.... a do tog dana su zvjerski klali, pljačkali i palili svoj narod. To ti je DAN kad su hrvatski antifašisti uz pomoć Crvene armije pobijedili fašizam u mom kraju... i na temeljima toga živi nam domovina Hrvatska... a ovakvi krkani poput tebe još uvijek cvile zbog tog poraza.
    SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU!
    Lijep dan ti želim.... i po stoti put te molim da prestaneš maltretirati mene i ostale blogere. Nađi si neke svoje ustaše pa lijepo zapjevajte gangu..... a meni se skini s kičme... primitivčino nepodojena! :)

    avatar

    06.06.2012. (13:29)    -   -   -   -  

  • t.c.

    dobro govoriš o čačiću, postao je teško probavljiv!
    poseban je osjećaj biti ponosan na partizane, prave antifašiste koji su nam donjeli pobjedu nad kukavicama, lopovima i kokošarima.
    smrt fašizmu - sloboda narodu i neka se nikada ne zaboravi:))))

    avatar

    06.06.2012. (20:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @t.c. prvo bih se svima vama ispričala zbog načina na koji sam morala odgovoriti Mirccchheeetu. Godinama pokušavam pristojno, molim ga da ne naskakuje... a on očito ne razumije taj jezik... pa sam morala to napisati na način koji jedini razumije... Ne volim tako razgovarati.... ali eto... i ja imam svoje granice...
    Što se rata tiče.....
    Nijedan rat nije dobar. Nakon svake pobjede ostaje gorak okus... jer u ratovima i neposredno nakon njih se dešavaju strahote.... Ratove uvijek zakuha politika i neki tamo luđaci, a najviše strada narod. U mom srcu nema mržnje..... a ima puno duboke sućuti za sve nevine koji su stradali i za sve one koji su se i dugo nakon tog rata osjećali obilježeno zbog izbora svojih roditelja, djedova i rođaka.
    No već dvadeset godina neki čudni likovi izjednačavaju ono što se ne može izjednačavati. Antifašizam nije jednak zločinima koje su počinili pobjednici. Ti zločini su strašni.... ali to ne umanjuje vrijednost pobjede nad fašizmom.... kao što ni zločini koji su se desili u Domovinskom ratu i nakon njega ne obilježavaju taj rat kao zločinački.... nego je on bio oslobodilački. Isto tako ti neki čudni likovi antifašizam smatraju zločinom... a potomke antifašista etiketiraju kao izdajice, jugonostalgičare, nedovoljno dobre Hrvate. Ponižavaju i prozivaju na svakom koraku..... a kad malo bolje pogledamo... upravo ti koji se smatraju najvećim Hrvatinama nisu baš neki moralni likovi. Sudnice su ih prepune.... drže u rukama krunice, u Remetincu pjevaju crkvene pjesmice. Ovaj narod se kroz cijelu svoju povijest brani od nekih okupatora.... a u bližoj povijesti su nas "veliki Hrvatine" opljačkali i uništili jače od svih okupatora do sada. I još se usuđuju vrijeđati i ponižavati one koji su svjesni da je pripadanje naciji nešto što dobijemo rođenjem... prirodno je da volimo svoju domovinu... jer ona nam je jedina... baš kao i majka.... ali to nije nešto za što smo morali učiti, raditi ili se posebno truditi... pa da se sada moramo busati u prsa tko je veći Hrvat. Ljubav prema domovini se ne iskazuje busanjem u prsa i pljuvanjem različitih... nego poštenim radom i životom... bolom koji osjećamo u leđima jer na svojoj grbači nosimo sve terete koje nam donosi život na ovim prostorima.... za razliku od onih koji su iz iste odavno otišli pa pametuju izdaleka ili i sami temeljem raznih prijevara vise na grbači onih koje nazivaju izdajicama i nedovoljno dobrim Hrvatima.

    avatar

    06.06.2012. (23:34)    -   -   -   -  

  • tignarius

    dona, sunčice znao sam da nešto nije u redu....
    al sad imam i dijagnozu; partizansko nahoče i ljubiteljica pedera...
    stvarno jadno..inače znaš biti simpatična ..naoko simpatična
    pozdravi nam holisticu..predmnijevam da ste iz iste skupine

    avatar

    08.06.2012. (00:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @tignarius.... bitno je da je kod tebe sve u redu. Samo ti krkči... nedaj se smetati. :)

    avatar

    08.06.2012. (06:39)    -   -   -   -  

  • t.c.

    @dona ti si prije svega dama, a kao takva ne bi se trebala ispričavati blogerskoj ludi, čovjeku bez identiteta i nesretniku. njemu bi po zasluzi trebalo samo "brisanje"

    vidim javljaju se i neki koji imaju privilegiju biti glupani. glupani bez premca. da mi je samo znati kako uspiju nabaviti vodiče za kvalificirane idiote i još se njime dobro služiti.

    avatar

    08.06.2012. (14:51)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Beskrajno ti hvala za ovaj post - za recepte;-), za priču, za tvoj prepoznatljiv stav - nikad nemoj odustati od sebe takve kakva jesi! I još par slova da se ne zaboravi - SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU!!!

    avatar

    08.06.2012. (22:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @t.c. i nanaR.... vi ste moja sunca žarena. Pozdrav vama... :)

    avatar

    08.06.2012. (23:57)    -   -   -   -  

  • keti

    toliko mudrosti .....obožavam Vaš blog

    avatar

    15.07.2012. (17:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...