Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • migeric

    fora , radim u blizini ali nikad nisam švrljao tuda...
    čudi me kako je bager još preživio sakupljače sekundarne sirovine.:)

    avatar

    05.06.2012. (15:55)    -   -   -   -  

  • franc

    Ja sam baš bio tam prošlu Nedjelju,obišo sam dosta toga,vidio sam i onu baraku i dosta sam se začudio kak može tam biti tak veliki nered.
    Još sam se malo vozio prema SZ poslije one barake da vidim kam ću doć,al sam odustao,a i baš mi nije bilo ugodno se tam sam voziti,uglavnom jako veliki prostor u kojem će jednog dana valjda nastat neko stambeno naselje ili kakav shoping centar.

    Onaj dio oko jezera je uredan i održava se,a u povratku sam se vozio uz potok prema sjeveru,bilo je ok.
    Bilo bi zanimljivo pratiti potok skroz do Save poslije onih Jezera preko autoputa,a i onaj dio pustoši zapadno od Savske Opatovine,ko zna kaj tam sve ima i nema,npr.ona kuća prek puta King crossa s druge strane autoputa koja ima makadamski put ,dosta je zapuštena al mi se čini da neko tam još živi.

    avatar

    05.06.2012. (20:07)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Bravo, franc, to se traži, uvijek treba zaviriti iza "fasade"!

    Istina, ni meni osobno nije bilo baš ekstraugodno na tom mjestu - ne toliko radi ugođaja, već više radi nekog psa koji je lajao vrlo blizu, a u blizini nije bilo nikakvog ljudskog stvora. No, na kraju je sve bilo OK ... a čak i da se pojavio stanar barake vjerujem da bi malo popričali i razišli se u miru.

    Koliko ja znam, onaj potok se dalje ne nastavlja, već završava u gustišu i onda, valjda podzemno, nastavlja svoj put u Savu. Tim dijelom sam dosad prošao tek rubno, no nigdje nisam zapazio vodotok ikoje vrste hodajući po nasipu i područjem nedaleko njega između Prečkog i Jankomirskog mosta - no, tamo ima lijepih pustih livada, paintball igralište i nadasve puno šipražja teško prohodniog izvan zimske sezone.
    Ona pak kućica kod King Crossa, ispod nasipa, ima romske stanare, vjerojatno su uselili nakon što su je napustili pravi stanari.

    Usput, ima na tom potezu još bizarnih nastambi, no o tom tek kad ih poslikam. ;o)

    Migeric: mni se čini da je bager preživio samo zato što je u "vrtu" sakupljača sekundarnih sirovina! ;o)

    avatar

    06.06.2012. (09:22)    -   -   -   -  

  • franc

    Ja sam isto cuo da potok poslije jezera ponire do Save,samo sam vidio cijevi kojima ide ispod autoputa pa sam mislio da je možda još malo vidljiv južno od autoputa,u svakom slucaju bilo bi ga zanimljivo istražiti gdje nestaje.

    avatar

    06.06.2012. (13:09)    -   -   -   -  

  • Gajnice

    Potok južno od autoputa je još mrvicu vidljiv i onda jednostavno iščezne u tlo.

    avatar

    07.06.2012. (10:16)    -   -   -   -  

  • gasko

    taj potok o kojem se govori je prije proticao kroz polje između avenije i nasipa te se ulijevao u jedno jezero u blizini nasipa koje smo svi zvali cigansko jezero a bilo je puno ribe naročito štuke kapitalaca a to jezero je u nastavku malim potokom bilo spojeno sa većim jezerom Savska opatovina u kojem se nekad naveliko kupalo i lovilo ribe. Pokraj ciganskog jezera su bila jezera nastala iskapanjem šljunka šoderice 1,2,3 i 4sa blistavom čistom vodom. Tih prekrasnih jezera više nema po mome mišljenju iz dva razloga a to su obližnje vodocrpilište Stara loza i zagrađivanjem potoka koji stvara jezero o kojem pišete. Veliki pozdrav i pohvale Damir Gazibarić Gasko iz Prečkog

    avatar

    15.06.2012. (14:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...