Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borivoj

    "ISKORISTIMO SVOJU NESRECU. – JEDNOG DANA NEKI MI JE VRTLAR REKAO OVE OSTROUMNE RIJECI: "DA JE JOB NA SVOJIM KRASTAMA POSADIO CVIJECE, IMAO BI NAJLJEPSE CVIJECE NA SVIJETU"." Edmond Rostan







    Dragi prijatelji,

    Prizor spokojnog i bezbriznog djeteta u narucju svoje majke ili oca – to je najkrace, ne nuzno i najprostije, tumacenje metafore koju u nase danasnje tihovanje donosi pjesma iz "Bijele kule". Pred takvim jednim prizorom moj omiljeni pjesnik iz davnih studentskih dana, Brana Petrovic uzviknuo je MUZIKE! NEMOCNE SU RECI!:





    22. MA GDJE ULAZIS, UDJI U MOJE RUKE



    Ma gdje ulazis, udji u Moje ruke,

    ma sto cutis, ocuti Moj dodir.

    Nasmij se ognju i sumporu,

    ako u Meni goris i dises.



    I najvisi vrh snizit ce te,

    ako ga ne osvajas sa Mnom;

    i najskromniji ce te uzvisiti,

    ako sam ti suputnik.



    Volim male, bezazlene setnje,

    vrijeme krasuljka, riječ metvice,

    jer tada najsladje rjesavam

    zamrsaje golemih i strasnih.



    Nikad ne potcijeni nas sapat

    u bosiljku i krijesnici.

    Ti ne znas kakvi oceani klece

    oko toga sapta,

    svjesni svoje plitke prolaznosti.



    "Bijela kula", knjiga 83. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.06.2012. (08:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sede Ciga i njegova Ruža u sobi, gledaju u belo, dosađuju se.
    TV je odavno crkao, neko zdipio radio, nema nikakve zabave...
    Jednog časa, reče Ciga:
    - E, bre Ružo, dosadan ovaj život, dete mu je*em! Pa sam nešto mislio,
    gled'o sam ja to na španske serije, napraviš skandal, pa odma'
    zanimljivo. Pazi ovako: sad kao odem ja preko kod komšinice Mare,
    pa se spetljam sa njom, pa onda ti uletiš i ufatiš nas na gomilu,
    pa onda eto skandal i o'ma' zanimljivo!
    - Čekaj, bre Miko, stani malo. Ajde bre JA da se spetljam sa komšijom
    Jocom, pa ondak ti ufatiš nas na gomilu, pa onda pravimo skandal.
    Može i tako, ja bi' tako!
    - Ej, stani, bre Ružo! Pa ti uopšte ne razlikuješ skandal od batina!

    avatar

    04.06.2012. (09:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    Pozivamo Vas na tradicionalno obilježavanje Dana riječkog orla na koji je prije 353 poveljom cara Leopolda Rijeka dobila svoj današnji grb. Na događaju koji je na rasporedu u utorak 5.6. u 19 sati (prostorije Slobodne Države Rijeka u Užarskoj 2/3) će biti organizirana i projekcija filma o Radmili Matejčić, a pretpremijerno će biti predstavljene i poštanske marke Slobodna Država Rijeka - Stato libero di Fiume s motivom stogodišnjice tragedije Titanica i spasilačkog prsluka koji se čuva u našem gradu. (članovi imaju pravo na besplatne biljege 50/100 RIK, a 'obične' markice su 10RIK)

    SDR-SLF

    avatar

    04.06.2012. (09:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "SAMO ZA MALO PARA

    TREBA MNOGO DA SE RADI". Dusko Radovic









    Dragi prijatelji,

    Racionalizaciju nam cesto sugeriraju kao jedan od modela prevazilazenja teskoba i problema, da ne kazem, KRIZE, stoga osvajanje slobode nije tako laka zadaca. Zahtjeva izgradjenu kulturu srca o kojoj nam govori poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. Kako postici mislece srce? Sigurno ne sterilnom suhoparnom teorijom, vec svakodnevnom praksom srca:







    82. NE OSVAJAJ IH MISLJU



    Ne osvajaj ih mislju, osvajaj ih ljubavlju.

    Kad misao nastaje iz misli,

    ona je suha, i susti poput sparusena lisca.

    Kad misao nice iz srca, ona je tiha i blistava,

    i nikoga ne zeli osvajati:

    njoj dostaje da sebe samu ima.



    "Bijela kula", knjiga 9. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.06.2012. (09:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kad ste meni rekli DA, odrekli ste se prava da budete poput svih ostalih. Zbog toga k sebi privlačite iskustva koja će vas pročistiti od svega što ne pristaje onome što stvarno jeste. Privlačit ćete ih ponovo i ponovo, stalno iznova, sve dok vas ne natjeram da shvatite kako prošlost više ne djeluje. Ja vas svakodnevno izazivam i iskušavam s vašom prošlošću, kako biste uvidjeli da je prošlost najveća obmana. Kad ste meni rekli DA, dali ste mi svoje tijelo, svoje misli i svoja djela. Kad se ne poklapaju s novima vama, nelagoda postaje nepodnošljiva. To će biti tako svaki put i tek kad to u potpunosti shvatite potpuno ćete se odreći želja. Jer, to je jedini način na koji čovjek uči. On veoma rijetko uči uz tihe opomene. Čovjeku su želje i kameni spoticanja stavljeni na put kako bih ja mogao raditi svoj posao. Kad ih potpuno odbacite, kušnje će nestati. Ja nikad neću odustati od vas. Svaki krivi korak postati će vam sve teži i teži i sve će ga teže biti iscijeliti. Vaša će vam ludost dodijati jer vas ja volim i jer ste, iako toga ne u potpunosti svjesni, rekli DA.

    baba

    avatar

    04.06.2012. (09:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    u prilogu Vam šaljemo Program Dječjeg dana grada Kastva i poziv na 10. Miću slikarsku delavnicu.

    Veselimo se Vašem dolasku i dolasku Vaše djece!

    Srdačan pozdrav iz Kastva!

    S poštovanjem,

    Ana Filipović, p.o.

    Direktorica:
    Dolores Kukurin, mag. oec.


    TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA
    KASTAV TOURIST BOARD

    Trg Matka Laginje 5 - 51215 KASTAV

    Tel.: +385 (0)51 691 425
    Fax: +385 (0)51 691 330
    Gsm: +385 (0)99 21 85 901

    E-mail: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
    www.kastav-touristinfo.hr

    avatar

    04.06.2012. (09:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sastanak kod labirinata u Novom Vinodolskom!

    Upućujemo vam srdačan poziv da nam se pridružite u nedjelju, 10.06.2012., kod novoizgrađenog grada labirinata u Krmpotama, iznad Novog Vinodolskog! Ovo je prigoda za sve one koji se nisu mogli pridružiti skupu Buđenje, a željeli su nekako obilježiti dane Venerinog prijelaza. Obilazak labirinata bit će od 09:30 do 12:00, a sudjelovat će i svi sudionici skupa Buđenje.
    .

    ...sinkronistička priča...

    U jesen prošle godine, kad je svemir pleo svoju mrežu koja nas je dovela do resorta Novi u Novom Vinodolskom i organizacije skupa Buđenje povodom dana Venerinog prijelaza (06.-10.06.2012.), nismo znali da je u tu mrežu uklljčena i izgradnja Grada labirinata. Taj dio priče javio se u srcu i umu Ingrid Karačić-Butorac koja je prema Adrianovoj knjizi "Labirinti i njihove tajne" sama izgradila devet nebeskih labirinata (plus deseti, Ganeshov labirint) u Krmpotama, nedaleko Novog Vinodolskog. Projekt je prihvatila i Turistička zajednica, tako da je nastalo vrlo atraktivno mjesto koje će, nadamo se, privući velik broj ljudi.

    Ponekad su te "svemirske mreže" doista fascinante! Izgleda da su "duhovne silnice" ovih dana usmjerene prema Novom Vinodolskom. Naš je skup mogao biti negdje drugdje, a i novi Grad labirinata je mogao biti izgrađen na nekom drugom mjestu. Ali, eto, dogodilo se...

    Ako je već tako, a svi znakovi ukazuju da jest, zašto se i vi ne biste pridružili toj "kozmičkoj zavjeri! i došli u Novi Vinodolski u pravo vrijeme?.


    ...osjetite energiju Venerinog prijelaza...

    Mjesta na skupu Buđenje odavno su popunjena, a mnogi su izrazili žaljenje što zbog vremena ili drugih razloga nisu mogli doći. Postavljana su pitanja o djelomičnim dolascima, ali sama struktura rada na skupu je takva da predstavlja jednu cjelinu pa bi dolasci i dolasci bili nezgodni. Ali, eto, sada imamo rješenje - zajedničko okupljanje u nedjelju, 10.06.2012., s početkom u 09:30 kod Grada labirinata iznad Novog Vinodolskog! Šetnji kroz labirinte pridružit će se svi polaznici skupa (njih oko 150), a ako odlučite iskoristiti nedjelju kao dobar dan za poseban izlet, moglo bi nas biti i znatno više!

    Pridružite nam se! Osjetite energiju Venerinog prijelaza, energiju Buđenja i nebeskih labirinata. Dođite, moglo bi to biti najmasovnije okupljanje i zajedničlki prolaz kroz labirinte do sada!


    ...praktični napuci o dolasku...

    Kad dolazite do Novog Vinodolskog iz pravca Rijeke, ide se samo glavnom cestom ravno kroz grad. Nakon grada prolazimo mjesto Povile a nakog toga još malo vožnje i dolazimo do mjesta Klenovica. Sve je na glavnoj cesti i ne treba skretati nigdje. U Klenovici skrećemo lijevo u brdo prema Krmpotama. S desne strane nam je benzinska pumpa "Medo". Putokaz pokazuje za Krmpote. Kada se počnemo dizati u brdo samo slijedimo put bez nekih skretanja. Nakon cca. 5-10 minuta vožnje dolazimo do lovačke kućice a tamo su i putokazi za grad labirinata. Skrećemo lijevo prema lovačkoj kućici a zatim desno prema labirintima.

    plan_za_dolazak_do_labirinata_krmpote

    Povedite prijatelje, organizirajte se i dođite zajedno (ako je moguće, u što manjem broju automobila, da ne stvaramo nepotrebnu gužvu). Možda je dobra ideja da prije dolaska pošaljete mail na admin@dagroup.org s kratkom rečenicom: "Dolazi nas taj i taj broj, dolazimo jednim (ili dva automobila) itd." Napomena: ne možemo sudjelovati u organizaciji i povezivanju ljudi budući da smo svi zauzeti na skupu već od utorka. Vaša obavijest o dolasku je čisto zbog orijentacije, da možemo pripremiti djelatnike turističke zajednice ukoliko bi nas bilo stvarno mnogo. A budući da je ovo posebna "svemirska" priča, to bi se moglo dogoditi!

    Imate tjedan dana do nedjelje i prekrasnog izleta u Grad labirinata. Pripremite se, organizirajte se, pošaljite mail da dolazite i vidimo se u Novom!.

    avatar

    04.06.2012. (09:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 6/4/12, Slovenski dom KPD "Bazovica" - Rijeka wrote:

    From: Slovenski dom KPD "Bazovica" - Rijeka
    Subject: Re: Ako nesto treba proslijediti, onda je to ovo.... i ostalo...
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Monday, June 4, 2012, 11:45 AM

    ----------------------

    
    Dragi Boro,

    HVALA na predivnom, potresnom i humanom prilogu!

    Pozdrav,

    Zdenka Jelovčan

    Proslijedit ću dalje!

    ----------------------------------

    svakako draga zdenka,
    proslijedite što dalje svima na znanje i ravnanje!

    lp, boro

    avatar

    04.06.2012. (15:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kriminalističko obavještajna analitika - VAŽNO!!!!!




    REPUBLIKA HRVATSKA
    MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
    POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA
    KRIMINALISTIČKO OBAVJEŠTAJNA ANALITIKA

    Živjeti zajedno

    Pošaljite ovo svima koje poznajete, a žive u Hrvatskoj.
    Mogli biste primiti naizgled bezazlen e-mail sa prezentacijom naziva "Idemo dalje".
    Ako ga primite, NE OTVARAJTE TO NI POD KOJU CIJENU, nego odmah izbrišite i zaboravite.
    Ako povjerujete u poruku, na ekranu će vam se ispisati:
    - 'It is too late now, your life is no longer beautiful' (Sad je prekasno, vaš život više nije prekrasan, sada IDEMO DALJE)
    Nakon toga IZGUBIT ĆETE SVE ŠTO JE BILO U VAŠEM NOVČANIKU, a osoba koja je
    poslala dobit će pristup Vašem imenu, OIB-u, HROK izvatku, e-mailu, password - lozinki, svemu!
    Ovo je novi virus koji je počeo kružiti prije tjedan dana.
    Iz tvrtke European Union su već potvrdili njegov primitak, a antivirusni programi nisu u mogućnosti uništiti ga.

    Virus je kreirao hacker koji sebe naziva 'KOS-OR' (arap. "vlasnik života")

    MOLIM VAS POSALJITE PRIMJERAK OVE OBAVIJESTI SVIM PRIJATELJIMA I ZAMOLITE IH
    DA PROSLIJEDE DALJE!!!

    S poštovanjem,

    Gavranović Josip
    POLICIJSKA UPRAVA VARAŽDINSKA
    Ured načelnika
    Policijski službenik za nadzor i planiranje-potpora
    Milčetićeva 10, 42000 Varaždin
    Tel: 042 372 171, Spec: 72 171
    Fax: 042 372 315, Mob: 098 379 397
    Email: jgavranovic@mup.hr
    Web: www.varazdinska.policija.hr

    avatar

    04.06.2012. (16:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,

    danes - v PONEDELJEK, 4. junija 2012 vas vabimo na skupno praznovanje v Ljubljano - v prostore društva Pan Pogan na Linhartovi 64, kjer se bo ob 20.00 pričelo:



    Praznovanje praznika človeštva in Velike invokacije


    Duhovni praznik na dan polne lune v juniju je imenovan tudi praznik človeštva in je posvečen Veliki invokaciji. Invokacija pomeni 'klicati navzdol' in je zahteva, priziv višjih inteligenc in energij. Meditacije ob polni luni so namenjene gradnji omrežja luči in volje za dobrim v svetu - zasnovane so na dejstvu, da energija sledi mislim in uporabi le-tega. Več si lahko preberete na povezavah Teozofskega društva Jivatma in Lucis Trust:



    Meditacije ob polnih lunah:

    http://www.jivatma.si/o-nas/meditacije/meditacije-ob-polnih-lunah/
    O Veliki invokaciji:

    http://www.lucistrust.org/en/meetings_and_events/world_invocation_day

    http: //www.jivatma.si/velika-invokacija/





    Prostore društva Pan Pogan na Linhartovi 64 najdete na spodnji povezavi:

    http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=linhartova+64&hpage=m y&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page





    Vstop prost. Dobrodošli prostovoljni prispevki.

    Vabljeni!



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica

    http://www.tkbak.org/

    http://www.jivatma.si/

    avatar

    04.06.2012. (16:17)    -   -   -   -  

  • Moja 1. knjiga

    Pozivam vas na muzikoterapiju...pogledajte link: http://www.glazb.com/index.html

    avatar

    04.06.2012. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...