Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • borivoj

  “STO JE SIRI UM, TIM VISE PATI

  ZBOG SVOJIH GRANICA”. Thiaudiere

  Dragi prijatelji,

  O ljubavi cemo puno nauciti druzeci se sa “Bijelom kulom”, ali najvazniji nauk koji ce nam ova velebna knjiga prenijeti je taj, da je ljubav bezgranicna u svakom pogledu:  99. ZAR NE ZNAS DA JE LJUBAV NEZASITNA  Zar ne znas da je ljubav nezasitna,

  da ne zna sici do bezdna vinu od milja,

  da ne zna umoriti sluh obiljem rijeci?

  Da zna zeljeti med sladji od meda?  Zar ne znas da ljubav nije pitka,

  ako nije prenapita, a jos uvijek zedna?  „Bijela kula”, knjiga 105. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  02.06.2012. (08:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Zaključene su prijave za malonogometni turnir Kup riječkog orla - Coppa dell' aquila fiumana koji će se 16. i 17. lipnja održavati na malonogometnom igralištu na Srdočima. Na turniru će sudjelovati ekipe Slobodna Država Rijeka, Veleučilište u Rijeci & prijatelji, Rastočine, MNK Ivan, Mate & prijatelji, Reful, Bistro Vlačina, Krnjevo, Citka, MNK Kastav kadeti i Sandi & prijatelji. Za turnir vlada veliko zanimanje, među prijavama je bilo više ekipa nego što ih se može natjecati u dva dana na jednom terenu. Za sve njih organizatori najavljuju mogućnost skorog organiziranja još jednog turnira na istoj lokaciji.

  Izvlačenje ekipa će se održati 9.lipnja (subota) U 17h na Srdočima u kafiću "Kod igrališta". Prvi dan turnira ce se razigravati po skupinama, a drugi dan je rezerviran za knock-out fazu. Uz teren je i kafic, koji je jedan od pokrovitelja turnira, te ce gledateljima i sudionicima biti omoguceno praćenje utakmice sa Eura, a bit ce i jela sa roštilja!

  Sponzori turnira su: Lista za Rijeku, udruga Slobodna Država Rijeka i caffe bar "Kod igralista" Srdoči, Medijski pokrovitelj turnira je portal Rijeka danas.

  www.rijeka-drzava.com

  avatar

  02.06.2012. (08:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/prof-marijan- jost-lijek-protiv-raka-neka-se-ne-zaboravi


  Prof. Marijan Jošt: Lijek protiv raka - neka se ne zaboravi

  by Velimir Gašparić on Svi 4, 2012 . 12:39 Nema komentara

  [Maslacak] Nemam medicinsko obrazovanje, pa po toj logici ne bih smio pisati o ovako osjetljivoj temi. Međutim, da sam znao ovo što sada znam vjerojatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bilo živo. Ovo što vam dolje prenosim najnovija je vijest i kao slamka za koju se hvata utopljenik mogla bi dati nade i vratiti zdravlje teško oboljelim. (hrsvijet.net)

  Ako pogledate po tratinama sve se žuti od cvijetova maslačka, a povjetarac njiše bijele glavice i raznosi sjemenke uokolo. Bio sam pomalo ljut na tu jestivu korovsku biljku, koja se nekontrolirano širi po mojoj tratini. No danas, nakon što sam sa znao koliko je to dragocijena biljka, potpuno sam promijenio mišljenje.

  Poznato je da tonik od maslačka povoljno djeluje na jetru, ali da može izliječiti rak, otkriveno je tek nedavno na Sveučilištu Windsor u Kanadi. Dr. Caroline Hamm primijetila je poboljšanje zdravstvenog stanja u nekoliko pacijenata koji su pili čaj od maslačka i s tim zapažanjem upoznala kolegicu biokemičarku dr. Siyaram Pandey, koja opet po nagovoru, nerado započinje istraživanje. Iako sumnjičava, po logici "Ako ne koristi, štetiti ne može", provela je istraživanja i došla do zapanjujućih rezultata.

  Ispitujući uzorke krvi pacijenata oboljelih od leukemije, utvrdile su da ekstrakt korijena maslačka uništava stanice leukemije, dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak. Drugim riječima, ekstrakt korijena maslačka djelovao je pogubno samo na kancerozne stanice, dok za razliku danas prihvaćene metode kemoterapije ili zračenja ubijaju sve stanice. Ispitujući in vitro i druge tipove kanceroznih stanica došle su do istog zaključka. Ekastrakt korijena maslačka bio je djelotvoran. Za svoja su istraživanja u dva navrata dobile i financijsku potporu.

  Ovaj tim istraživača podnio je zahtjev za kanadsku autorizaciju kako bi mogle nastaviti s kliničkim ispitivanjima, no velika je vjerojatnost da će ovi pozitivni rezultati biti polako prekriveni zaboravom.

  Zašto? Naprosto zato što se prirodni ljekovi ne mogu patentirati, a farmaceutska industrija u koliko ne pronađe načina da sintetizira aktivnu substancu maslačka u ovom poslu ne može ostvariti dobit. Dakle: ako nema patenta - nema velike zarade farmaceutske industrije, a ako nema zarade nema ni interesa. No pored odsustva interesa može se javiti zabrana, kao što je to bilo već s nekim prirodnim lijekovima. Moć farmaceutske industrije je ogromna.

  Srećom, ako se znanje prenese, maslačka će uvijek biti, pa ako i Codex Alimentarius zabrani njegovu prodaju, moći ćemo ga sami, zlu ne trebalo, brati po livadama.

  Evo nekoliko primjera izlječenja:

  John DiCarlo primljen u bolnicu, nakon neuspjelog agresivnog tretmana leukemije vraćen je kući da umre. Kod kuće, po preporuci, počeo je uzimati čaj od maslačka i nakon par mjeseci leukemija je nestala. Imao je 72 godine kad je klinički pregledan i p roglašen zdravim.

  Drugi slučaj: George Cairns, farmer američkog srednjeg zapada, pomoću praška od korijena maslačka izliječio je bolni rak prostate. On je objavio i instrukcije o liječenju: pola žličice praha korijena maslačka isključivo u vodi ili voćnom soku dnevno riješiti će probleme s rakom za par mjeseci.

  Uočljiva je razlika u pristupu, dok je prvi bolesnik koristio topli čaj, drugi naglašava da prašak ne koristiti uz tople napitke. Treba izbjegavati šećer, prerađenu hranu i meso. Dakle preporaua se organska, vegetarijanska prehrana s mnogo sokova. Jasno, važna je kvaliteta biljnog pipravka.

  Sve sam ovo preveo iz izvornog teksta u nadi da će nekome biti od velike koristi i pomoći, te moguće vašem voljenom prijatelju(ici) ili rođaku(inji) spasi život.

  Marijan Jošt

  < p align="JUSTIFY">Izvor: hrsvijet.net

  Vezano:
  Ljekovita Svojstva Maslačka

  Maslačak je još jedna u nizu ljekovitih i lako dostupnih biljaka, porijeklom je iz Grčke, naše su ga bake koristile pri umivanju kako bi imale sjajno lice, no malo tko zna kako ova biljka može liječiti mnoge bolesti.
  Sirovi ili osušeni korijen maslačka može djelovati pročišćavajuće za naše tijelo ako se konzumira kao čaj. Stimulira probavu i brine se o urinarnom zdravlju. Također se smatra odličnim protiv zgrušavanja krvi.

  avatar

  02.06.2012. (08:25)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...