Komentari

thejourney.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • NF

    he,he, svježe, čudan sam ja, mislim da bih to ipak s guštom pojeo, tko zna, jebeš teorije ;)

    avatar

    29.05.2012. (07:54)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovo je fenomenalno, ne da bih htio mučiti jadnog jastoga ali kod njega uistinu postoji ogromna razlika između svježeg i imalo odstajalog mesa. Usput, mora da je svježi veliki jastog i još s takvim načinom pripreme koštao cijelo bogatstvo?

    p.s. ludi Japanci :P

    avatar

    29.05.2012. (08:52)    -   -   -   -  

  • Zrin

    Moji su sa sela, iz siromašnih obitelji s 7 i 11-toro djece. Oni i danas imaju jedan poseban pristup suživotu s prirodom. Kad uzgajaš za svoja usta i usta svojih bližnjih kokice, pajceke i sl. sigurno si okrutan prema prirodi, ali možda ipak manje okrutan od onih koji se snebivaju nad jastogom u dalekom Japanu, a kupuju na placu šnicle. :)

    avatar

    29.05.2012. (09:04)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    haha, vidim te kak se zaklanjas jelovnikom, dobro si to opisala... Ja sam jednom papal u Tokyu neki sashimi , nije hodal, na srecu jer, kad sam pital kaj je to ispostavilo se da bi klepetal potkovama , jer je bila...konjetina! Toliko o beef is not sashimi, ko bi njih tam znal...

    avatar

    29.05.2012. (09:55)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @NF: Nisam ni sumnjala :).
    @ Igniss: Ja od sada na dalje, preferiram kuhanog :). Ne sjećam se točno cijene, ali se sjećam da sam mislila da je to nešto za 2 osobe :))).
    @Zrin: Puno je stvar izbora i sudbine ... Netko više voli živjeti na selu i imati puno djece, a nekome je draže živjeti u gradu (na balkonu nije baš zgodno držati pajceke i kokice), imati manje djece, putovati. Ni jedno, niti drugo nije stvar za osudu. Stvar je drugačije perspektive, a najljepše je kad obje strane prihvaćaju razlike.
    @astrosailor: To mi zvuči kao carpaccio, ali barem nije bio ikizukuri :).

    avatar

    29.05.2012. (14:53)    -   -   -   -  

  • Neverin

    i ja bi to pojeo, ne volim kad se hrana baca :) nego donekle te razumijem, to je dvojba pred koju me stavljaju svaki put kad kupujem meso ali s druge strane kakve je razlika između sad ovog friškog i tek ubijenog, stvar je učinjena kako god okreneš. Jedino što zvuči nepotrebno da živina još uvijek pati. No hajde i mi ćemo biti hrana crvima i valjda se tako naš dug vraća :)

    avatar

    29.05.2012. (15:15)    -   -   -   -  

  • amaterka

    Haha baš sam se nasmijala...reagirala bih kao ti da ugledam te crne okice hahhahah

    avatar

    29.05.2012. (16:55)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Kada čovjek izgubi iskonski kontakt sa prirodom smrt mu izgleda neobično, kao nešto što se ne uklapa u mozaik života. Naravno, naglasak je na "izgleda", jer eto, kao mali bogovi, svi mi gradimo neke svoje svjetove u kojima ima onoliko istine koliko već možemo podnijeti ;)

    avatar

    29.05.2012. (23:12)    -   -   -   -  

  • Nesto se kuha!

    Jao grozno! Sirota ti!
    Ipak, bit će mi draže čitati te priče o Irskoj koje uskoro slijede ;)

    avatar

    30.05.2012. (00:11)    -   -   -   -  

  • gogoo

    U nepoznatim kuhinjama naručio bih samo jednostavna jeftinija jela, još ako mogu vidjeti spremanje. U Indiji mi je pasao običan dhal i riža, sa manje onih začina.

    avatar

    30.05.2012. (00:35)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    ajme koja prica

    avatar

    30.05.2012. (08:25)    -   -   -   -  

  • Zrin

    Jastog se može uloviti i u našem moru iako ih je sve manje. Na Palagruži su talijanski vojnici ucrtavali crtice na zid svjetionika za svakog izvađenog. Mnogo je crtica tamo još uvijek, ali jastoga je sve manje. Jednom je neki stranac platio u Dubrovniku kćerkici da izabere svog jastoga iz bazena za večeru da bi ga potom zajedno oslobodili pustivši ga u more. Svi su bili presretni. Kad god prođem pokraj restorana s punim bazenima pomislim na tu zgodu, sjetim se i crtica i Palagruže, i pokušavam se domisliti kako da ih oslobodim pa da se razbježe elegantnim pokretnim put mirisa mora. (Uvijek znaju na koju stranu trebaju bježat). Sad ću se sjećati tebe i Japana. Ali, kad bi jednog kralja ulovila u svojoj vrši, možda bi ga i pojela, možda bi bila okrutna, baš kao neka velika lignja, osima ako bi se možda zaljubila u njega onako velikog i moćnog s tamnim opreznim očima, tada bi sigurno umjesto milosrđa ustupila mjesto ljubavi.

    avatar

    30.05.2012. (09:44)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @Neverin: Vidim da si i ti iz škole "Treba sve pojesti što je na tanjuru ;)". Slažem se da nema bitne, velike razlike između dobivanja živog na tanjuru ili kuhanog, ali je stvar percepcije, nas gradske djece koji jednostavno nismo navikli na tako nešto.
    @-29: Ne bih se složila da izgleda neobično ... prije bih rekla da joj je ružno gledati u oči.
    @gogoo: Ali meni je ljepota putovanja u istraživanju i otkrivanju novoga ... zato sam otvorenija prema isprobavanju jela koja su mi nepoznata.
    @Zrin: Lijepo napisano :).

    avatar

    30.05.2012. (14:04)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Postoji ogromna razlika između jedenja ubijene životinje i jedenja živog mesa. Ovo potonje je čista okrutnost i dekadentno, divljačko iživljavanje. Ako već netko želi jesti meso, onda je najmanje što može učiniti ubiti taj organizam.
    Jastozi su dovoljno razvijenog živčanog sustava da itekako osjećaju bol, stoga me čudi da se takvo što servira u jednoj državi koja sebe smatra vrlo razvijenom. Tehnološki su vjerojatno najnapredniji na planetu, ali društveno su dijelom teški nazadnjaci, a dijelom degradirani.
    Još uvijek ubijaju ljude za kaznu, tako da gledajući kroz tu prizmu, ovo ne djeluje toliko strašno, iako samo za sebe jest.

    Jedna od najgorih stvari u kulinarstvu, srodna ovome, je ono konzumiranje mozga živog majmuna. Živom i neanesteziranom biću se otvori lubanja, kidajući sve inervirane strukture koje ju drže na mjestu, i onda mu se jede mozak.
    Ne znam točno gdje se te odvratne stvari tradicionalno događaju (iako su zakonom postale zabranjene), ali uzevši u obzir da se radi o sisavcu, pa još primatu mentalno blisko ljudskom biću, lako je zaključiti da s tim ljudima nešto nije u redu.

    Inače sam u prehrambenom smislu svejed. Nisam vegetarijanac.

    avatar

    30.05.2012. (18:31)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    brrrrrr. mene to podsjeca na one price o mozgu zivog majmuna. navodno postoji rupa u stolu za tu svrhu. uzas jedan. neka bude hrana svjeza ali ovoliko svjeza i ovoliko sirova doista ne mora biti. svejedno, hvala ti sto si ovu pricu podijelila :)

    avatar

    30.05.2012. (20:16)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Evo procitah na Marinu preporuku. Pa opet procitah. I jos uvijek se smijem. Ja sam spremna probati svasta, ali mislim da bi i mene crne sjajne okice zavile u crno, te me proganjale u mracnim kutevima pustih jesenskih ulica.

    avatar

    30.05.2012. (21:43)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @Sadako: Vjerovao ili ne, oni zapadnjake smatraju bezosjećajnima jer govorimo što mislimo :).
    @Mare: I ja cijenim malo manje svježe od ovoga :).
    @Kabulske priče: Lijepo te vidjeti online :). Nekada davno sam redovito čitala tvoje priče i sada se ponadala da ću vidjeti neki novi post....

    avatar

    31.05.2012. (12:45)    -   -   -   -  

  • Zrin

    Inspiracija inspiraciji. Piši i putuj i sjeti nas se.

    avatar

    01.06.2012. (09:24)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Jeo sam japansku/kinesku hranu na brojnim mjestima, ali neke stvari ( a u to se ubraja i sushi) ipak ne bih jeo, pa čak ni u Japanu. Zadržao bih se na riži, sve mi se čini :-)

    lp

    avatar

    03.06.2012. (00:44)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Uh, pobjegla bih glavom bez obzira :))

    avatar

    03.06.2012. (16:11)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    ja sam sa takvim eksperimentima prekinuo još davno. bilo je to u Beijingu gdje su mi kao vrhunske delicije donjeli žive trpove. za razliku od tebe uredno sam i sa smiješkom platio i sve ostavio netaknuto - u zdjelama i na tanjuru.
    ;)

    avatar

    04.06.2012. (15:12)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @Belleepoque: Ja JAKO volim sushi i sashimi koji ne diše :).
    @Vitae: :)
    @Bocaccio: Trpove nisam htjela probati u Kini .... nekako su mi gadljivi i u moru :).

    avatar

    05.06.2012. (19:28)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    vjerujem da si se užasnula na pomisao da ga jedeš zaista živog ali i samo spremanje jastoga nije ništa manje okrutan čin ubijanja, kad se sjetiš da živ leti u ključalu vodu ili da ga živog razrežu na pola i stave na roštilj...

    avatar

    18.06.2012. (18:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...