Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • nataša

    Nema ničeg ni lošeg ni ponižavajućeg u pažnji i brizi za svog muškarca, dapače to je vitalna stvar.
    Potpisujem.
    Ovo mi je (od danas) jedan od tri najjača tvoja posta.

    avatar

    16.05.2012. (16:21)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala puno! Smijem pitati koja su dva ostala? Samo malo "istraživanja tržišta"...

    avatar

    16.05.2012. (19:11)    -   -   -   -  

  • Vesper

    Žene, cure ti često na početku poznanstva skrivaju tu toplinu (hraniteljski instinkt?), pogotovo ako su sramežljive po prirodi, napete ili zato jer ne žele da frajer misle kako su udavače (dakle ovisne o njemu) ili nešto..naravno to je bezrazložan strah, a to se raspline brzo nakon što se dvoje ljudi malo bolje upozna...
    A postoje pak i neobično hladne žene. Postoje i prave kučke, takve znaju neobično dobro smotat tipove. Al ona si ne more pomoći, takva je. Svak si nađe druga kakav mu odgovara...

    avatar

    16.05.2012. (19:38)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Iako je to razuman argument, ja nalazim u njemu jednu važnu slabost: žene su te koje biraju. Prosječna žena, sve do kasnije životne dobi, ima puno više udvarača i opcija nego prosječan muškarac. Ako ona izabire te rijetke tipove koji će tu pozitivnu osobinu protumačiti kao opsesivnost, guranje u brak ili tako nešto, za to je kriva samo ona.

    Bit će uskoro više o ovoj temi.

    avatar

    17.05.2012. (12:32)    -   -   -   -  

  • rakjedan

    ovo tvoje štivo danas ko as na keca...baš ti mislio napisat mejl al po putu od fatalnog susreta do kuće posložim nekako podijeljene odgovore na bitna pitanja...i dođem da vidim kaj si danas napiaso...eto...to je to :)

    avatar

    17.05.2012. (13:54)    -   -   -   -  

  • D.

    Divan post, i meni je jedan od najboljih. U rangu s onim o Ircu koji voli ženu, a i link je ovdje i onim s najboljim ili najvažnijim savjetom. :)

    Evo nešto s moje strane.
    Fascinantno mi je to kako kažeš da žene biraju, a ja baš imam češće osjećaj da sam birana, tj. jedna od onih između kojih se bira i uglavnom sam neizabrana. :D No, o tome znaš već sve, tako da ću to staviti sad na stranu. :)

    Mislim da taj instinkt ne treba imati nikako dojam da je žena "očajna" ili opsesivna. Žena može ostatkom svojeg života, ispunjenog i sretnog i prije muškarca i svojom pojavom, ugodnom, kako oku i ostalim osjetilima, tako i umu i duhu.

    Hraniteljski insinkt nije da žena opsesivno provjerava gdje je muškarac, nego da bude takva da joj on želi javiti gdje je, barem to sama tako nekako tumačim.

    S druge strane, koliko si god nikad ne bih dozvolila kujasto ponašanje, jer to jednostavno nije dio moje osobnosti - niti mislim da djevojka njime ne može ništa postići osim da takvo ponašanje dobije natrag, neću baš lako dati nekome da uživa u mojoj brizi.

    Postoji tanka, ali postojana granica između ponašanja koje je fino i ono koje otkrivam kad poželim brinuti za nekog i bojim se da, dok ne bih otkrila da postoje naznake da s tim muškarcem mogu biti sretna, ne bih si više dozvolila brinuti za muškarca kojeg ne zovem "svojim".

    Zašto? Pa zato jer ta briga ima cijenu i u tome da sam se, dok se brinem za nekog, u stanju zaljubiti milijun puta jače i dozvoliti si onaj oksitocinski koktel koji radi divan kaos u glavi.

    Poanta: žena treba biti oprezna, danas vjerojatno više nego ikad prije, ali ne zatvorena i paranoična i misliti da je svi žele iskoristiti. Jer to gotovo sigurno nije istina, stvar je u tome da će većina žena primjetiti isključivo one koji će je povrijediti.

    avatar

    17.05.2012. (14:22)    -   -   -   -  

  • D.

    Mislim da taj instinkt ne treba imati nikako dojam da je žena "očajna" ili opsesivna. Žena može ostatkom svojeg života, ispunjenog i sretnog i prije muškarca i svojom pojavom, ugodnom, kako oku i ostalim osjetilima, tako i umu i duhu, pokazati da nije očajna i da muškarca ne treba nužno, ali želi.* - zeznula sam se malo. :D

    avatar

    17.05.2012. (14:36)    -   -   -   -  

  • nataša

    Ostala dva:
    http://igniss.blog.hr/2011/12/1629747698/ali-nisam-ni-htjela-nista-vis e-duke-popis-odbijanja.html

    http://igniss.blog.hr/2012/01/1629811501/kapetan -i-prvi-casnik.html

    Usput: "Smijem pitati koja su dva ostala?" ne zvuči kao Alfa.
    Varijacija "Napišeš mi koja su dva ostala?" je sugestivnija i dominantnija

    Iako, pretpostavljan da si kanio biti pristojan, i to je uspjelo, ali nije bilo "alfasto" :))

    avatar

    17.05.2012. (17:55)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Super :)
    Daj još savjeta za žene, nasušno mi tribaju :D

    avatar

    18.05.2012. (02:08)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Doista odgovara istini. No, da li to znači da se u mijeni svega (dakle, smanjenja ubilačkog i hraniteljskog instinkta) treba oduprijeti mogućnostima drukčijeg poimanja? Ili se isključivo oslanjati na "biološke" signale? Da li potreba za vlastitim maženjem u danom trenutku isključuje ili negira potrebu druge osobe za nečim drugim? Ne vidi li se u tome ipak natruha sebičnosti? Instinkt mi govori da zadovoljim svoje potrebe, ali instinkt ne razmišlja, on traži i pronalazi ili ne pronalazi, a sve drugo je u moći pojedinca - treba shvatiti prvenstveno da je riječ o ljudima, bez obzira na spol, i uvažavati prvo tu činjenicu. Zapravo treba znati jesi li spreman na nadogradnju ili ne...Mislim da to vrijedi za oba spola... Ovo je pomalo šablonsko razmišljanje, a vidimo iz novijih trendova kuda to vodi...populističkom homoseksualizmu i poliamoričnosti.... jer se gubi iz vida uvažavanje drugih, a ne samo vlastitih instikata.... nekako mi se čini da iz tog razloga i komunikacija vremenom postane prazna, naime, svak nastavi komunicirati s vlastitim instinktima... da ne kažem koliko je žena upravo na foru hraniteljstva uspjelo uništiti muškarce, ponajprije materijalno, a onda i u drugom aspektu... tek misao jutarnja...

    avatar

    18.05.2012. (08:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @nataša: cool, nisam očekivao da se nekome sviđa "Kapetan i prvi časnik"... uzevši u obzir tadašnje femi-reakcije, stekao sam dojam da će to biti jedna od omraženijih stvari...

    Ja sam prema čitateljima i tebi pristojan a ne alfa zato što nemam ambicija zavoditi te. Pošalji sliku u bikiniju na mail i može se i to promijeniti :P

    @D: Ah, iznimko moja... što da ti kažem, to ti je za mene kao što su Sherlocku Holmesu oni slučajevi s Irene Adler :D
    S ovim što si napisala se slažem, samo "S druge strane, koliko si god nikad ne bih dozvolila kujasto ponašanje, jer to jednostavno nije dio moje osobnosti - niti mislim da djevojka njime ne može ništa postići osim da takvo ponašanje dobije natrag, neću baš lako dati nekome da uživa u mojoj brizi."

    Iako si tehnički u pravu, to je još jedna pouka ovog posta i onog "obrana od kretena": hraniteljski instinkt je jeftin. Ne košta puno pružiti ga, a radi izuzetno puno.
    Seks, s druge strane, je ekstremno skup, čak i ako se to ne čini na prvi pogled ("ja sam seksualno oslobođena, yaaaay!"), a sam po sebi ne radi toliko. On je stvar početnog interesa, da, ali dugoročno ne može raditi sam. Hraniteljski instinkt može učiniti puno, čak i bez seksa na neko vrijeme (inače ne bi nikada postojali parovi koji su se čuvali za brak). Istina, u modernom društvu je taj efekt nešto manji, ali i dalje postoji.

    @rakjedan, Cakana: hvala puno! A nisam se nikada nadao da ću imati toliko i ženskih fanova, kako je bilo na početku mislio sam da će moje čitateljstvo biti isključivo muškarci 18-40 ili tako nešto
    (iako i dalje pišem primarno za njih, no eto volim i ove stvari)

    @samohranamajka: to sve stoji, iako ja nalazim da među tim ženama koje su svoje partnere uništile, hraniteljskog instinkta na početku nije ni bilo jer su karakterno nesposobne za to. Većina njihovih partnera/muževa, držim, bila je s njima čisto zato što su bili Beta tipovi kojima je i taj izvor seksa na kapaljku + vlastita nesigurnost + spoznaja da ne mogu naći nikoga drugog bio kao ljepilo da ne odu - jer nisu znali da mogu bolje.

    Novi post: Je li ovo bilo Beta?

    avatar

    18.05.2012. (10:48)    -   -   -   -  

  • D.

    Pa nisam li rekla da nije jeftin?

    Barem ne meni. Kad bih nekome rekla da lijepo izgleda, doista bih to i mislila ili ponudila masažu koja uključuje intimnost i podrazumijeva malo nesvakodnevniji fizički kontakt ili ovo što već navodiš, to od mene traži emocionalni angažman. Ne supergolem, ali postojeći.

    "...jer ta briga ima cijenu i u tome da sam se, dok se brinem za nekog, u stanju zaljubiti milijun puta jače i dozvoliti si onaj oksitocinski koktel koji radi divan kaos u glavi.", jedino ako ne misliš da bih ga trebala glumiti. :/

    Tako da, osim ako je odglumljen, ne, nije jeftin. Iako jeftiniji od seksa, to da. Zapravo, seks bi bio sam vrh tog hraniteljskog instinkta, ne misliš? No dobro, u svakom slučaju, slažem se da bi žene trebale prestati biti kuje i nedodirljive kraljice, ako žele toplinu i intimnost. I ako muškarac riskira dio ponosa da joj priđe i uspostavi komunikaciju, onda je i na njoj red da pruži nešto zbog čega bi se ta komunikacija i produljila... Ako ne želi isključivo raširiti noge.

    Možda se možemo naći na tome da nije jeftin, ali - no pain, no gain? :D

    Kad podcrtam, uzimam u obzir da i nisam u pravu, s obzirom na sve.

    Eh, da, taj kapetan i prvi časnik, zaboravila sam na taj post, jako točan!

    avatar

    18.05.2012. (13:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Može i tako, zašto ne. Samo sam htio istaknuti da je, u odnosu na emocionalne posljedice seksa (za istu razinu vezivanja i ostavljanja dobrog dojma), hraniteljski instinkt vrlo jeftin. Osim toga je od njega puno teže razviti Jednoitis ako stvari ne uspiju (za razliku od poznatog pump 'n' dump-a).

    No uglavnom, mislimo na isto :)

    avatar

    18.05.2012. (15:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...