mislim da je mediteransku trijadu iskovao V.Gordon Childe, kontroverzna ličnost i sjajan znanstvenik. A čuj sama vidiš da je pisanje krenulo sa knjigovodstvom radi skladištenja tako da i ako je postojalo književnost teško da su ju skladištili u arhivama raznih palača a u tom slučaju bi onda trebao požar da zapeče glinenu tablu. No nikad ne reci nikad ako su Minojci kopirali uzuse iz palača u Mezoopotamiji a tamo se razvila književnost onda je moguće sve..
17.05.2012. (20:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obožavam maslinovo ulje, smatram da je u top 5 najboljih namirnica na svijetu po apsolutno svim kriterijima. Najbolje je u salati od rajčice iz bakinog vrta sa komadićima ementalera i mozzarelle, malo sitno rezanog luka i par kapi bučinog ulja - kad bih mogla, jela bih samo to. A da ne spominjem koja čuda radi koži, kosi i noktima. Ma, milina.. :)
Debljina zaista nije nešto čemu bi se trebalo izrugivati, pogotovo ako je posljedica neke bolesti ili poremećaja prehrane, tu se slažem s tobom. Ali nisam mogla odoljeti kad sam vidjela slike. Naime, postoji i pozadina cijele priče, a o tome više u idućem postu...
17.05.2012. (23:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
*Lako je moguće da je zapisivanje priča i pjesama bilo uvredljivo za pjesnike. Ili jednostavno suvišno. Zapis postaje važan kad informacija ima toliko da ih se ne može sve popamtiti. Zato je pismo prvotno i služilo administraciji.
18.05.2012. (23:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo je razlog zbog kojeg toliko volim zalaziti na ovaj blog. Veoma poučan i zanimljiv post, prepun meni nepoznatih stvari što mi otvaraju želju za daljnjim proučavanjem po internetu ili u našoj siromašnoj knjižnici uz more. Maslinovo ulje je u mojoj obitelji najvažnija namirnica, iz razloga što ga imamo i previše te ga ne trebamo kupovati ,a i zbog svog ljekovitog učinka. Od svih poslova vezanih uz poljoprivredu i slično što obavljam,najdraža mi je berba maslina. Mislim da ću o tome pisati kada dođe vrijeme,baš kao što pišem svake godine.
21.05.2012. (13:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kako se do maslinovog ulja dolazi i koliko je važno za čovjeka mi je dobro znano, znano mi je čak i to kako riječ sačuvati ako išta vrijedi (čuvaju se i one koje ne vrijede), no teško mogu pratiti tvoje izlaganje, pa ponavljam, samo zato što su to činjenice meni nepoznate. Valjda ne moram sve znati, ali te pozdravljam:))))
21.05.2012. (13:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti pišeš potpuno razumljivo, nema nejasnoća, meni su u pitanju nove spoznaje, pa moram malo pažljivije čitati, nemoj uvijek moje komentare uzimati ozbiljno. Buco je mekani sir za mazanje, u žutoj kutijici, pakiranje po tri komda. Što se tiče nekih mojih izraza, često koristim arhaizme, pa ću rado "prevesti". Lipi pozdrav:))))
21.05.2012. (16:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
mislim da je mediteransku trijadu iskovao V.Gordon Childe, kontroverzna ličnost i sjajan znanstvenik. A čuj sama vidiš da je pisanje krenulo sa knjigovodstvom radi skladištenja tako da i ako je postojalo književnost teško da su ju skladištili u arhivama raznih palača a u tom slučaju bi onda trebao požar da zapeče glinenu tablu. No nikad ne reci nikad ako su Minojci kopirali uzuse iz palača u Mezoopotamiji a tamo se razvila književnost onda je moguće sve..
17.05.2012. (20:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ena Lola
Obožavam maslinovo ulje, smatram da je u top 5 najboljih namirnica na
svijetu po apsolutno svim kriterijima. Najbolje je u salati od rajčice iz
bakinog vrta sa komadićima ementalera i mozzarelle, malo sitno rezanog
luka i par kapi bučinog ulja - kad bih mogla, jela bih samo to. A da ne
spominjem koja čuda radi koži, kosi i noktima. Ma, milina.. :)
Debljina zaista nije nešto čemu bi se trebalo izrugivati, pogotovo ako je
posljedica neke bolesti ili poremećaja prehrane, tu se slažem s tobom.
Ali nisam mogla odoljeti kad sam vidjela slike. Naime, postoji i pozadina
cijele priče, a o tome više u idućem postu...
17.05.2012. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
propheta nemo
*Lako je moguće da je zapisivanje priča i pjesama bilo uvredljivo za pjesnike. Ili jednostavno suvišno.
Zapis postaje važan kad informacija ima toliko da ih se ne može sve popamtiti. Zato je pismo prvotno i služilo administraciji.
18.05.2012. (23:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Crni Maslačak
Ovo je razlog zbog kojeg toliko volim zalaziti na ovaj blog. Veoma poučan i zanimljiv post, prepun meni nepoznatih stvari što mi otvaraju želju za daljnjim proučavanjem po internetu ili u našoj siromašnoj knjižnici uz more.
Maslinovo ulje je u mojoj obitelji najvažnija namirnica, iz razloga što ga imamo i previše te ga ne trebamo kupovati ,a i zbog svog ljekovitog učinka. Od svih poslova vezanih uz poljoprivredu i slično što obavljam,najdraža mi je berba maslina. Mislim da ću o tome pisati kada dođe vrijeme,baš kao što pišem svake godine.
21.05.2012. (13:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Kako se do maslinovog ulja dolazi i koliko je važno za čovjeka
mi je dobro znano, znano mi je čak i to kako riječ sačuvati ako
išta vrijedi (čuvaju se i one koje ne vrijede), no teško mogu
pratiti tvoje izlaganje, pa ponavljam, samo zato što su to
činjenice meni nepoznate. Valjda ne moram sve znati, ali te
pozdravljam:))))
21.05.2012. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Ti pišeš potpuno razumljivo, nema nejasnoća, meni su u pitanju
nove spoznaje, pa moram malo pažljivije čitati, nemoj uvijek moje
komentare uzimati ozbiljno. Buco je mekani sir za mazanje, u
žutoj kutijici, pakiranje po tri komda. Što se tiče nekih mojih izraza,
često koristim arhaizme, pa ću rado "prevesti". Lipi pozdrav:))))
21.05.2012. (16:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
propheta nemo
*Ovako:
- Idemo u šumu?
- Ajde.
22.05.2012. (01:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...