Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Koliko vidim, i Magazinska, Nova te Novotnijeva su zadržale imena :-)). Ne da mi se pogledati kak' je prošla Kučerina :-)).

    No, barem konačno znam zakaj uvijek govorim bazen/Dom sportova u Daničićevoj :-)).

    avatar

    13.05.2012. (11:35)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Zlice, Magazinska i Novotnijeva zaista jesu zadržale imena, no Noca cesta je dugo bila Lenjingradska ... znam to dobro, tamo mi je dugo živjela baka! ;o)

    I da, za mene će zauvijek bazen biti u Daničićevoj.

    avatar

    13.05.2012. (13:19)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Kako mi je ta Lenjingradska isparila :-)).
    U blizini mi živi krsna kuma tako da sam donekle upoznata s Trešnjevkom :-)).

    avatar

    14.05.2012. (19:28)    -   -   -   -  

  • frosti

    ok, imam jedno malo pitanje. kad pišeš o brojevima na neparnoj strani, konkretno 1 i 3 - "nedostaju" - misliš li samo na table s brojevima na kući ili nema ni samih građevina (jer kažeš da " su se očito nalazili na prostoru gdje je sad parkiralište uz Magazinsku cestu")?
    rođena sam trešnjevčanka, no ne znam zapravo ništa što bi rasvijetlilo tvoju pitalicu (daničićeva - jonkeova), međutim prije nekoliko godina živjela sam u jonkeovoj, punih godinu dana, na adresi jonkeova 3. ne znam za broj 1, jer je moja zgrada bila posljednja (najsjevernija) koja je imala ulaz iz jonkeove, a ostatak nisam provjeravala vodi li se pod brojem 1 ili spada pod magazinsku (ulaz iz magazinske)
    pa eto, samo da se zna - ako table slučajno i nema, zgrada je tamo. broj 3 ;)

    avatar

    16.05.2012. (14:24)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    frosti: moram baš pogledati, ja sam neke od tih podataka uzeo od VT-a kao provjerene, a sam nisam provjerio baš sve natpise - moguće je da se potkrala pogreška. U svakom slučaju, hvala ti što si to dojavio!

    avatar

    21.05.2012. (12:12)    -   -   -   -  

  • antun

    Napisat ću samo ono što znam, možda pomogne: prije nego je "postala" Vukotinovićeva, nije se zvala Daničićeva II, nego- II. Daničićeva. Naime, tako je stizala pošta na firmu "Metal" koja se nalazi na broju 6; dakle, II. Daničićeva 6!

    avatar

    17.06.2012. (15:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...