Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • ZlicaOdOpaka

  Koliko vidim, i Magazinska, Nova te Novotnijeva su zadržale imena :-)). Ne da mi se pogledati kak' je prošla Kučerina :-)).

  No, barem konačno znam zakaj uvijek govorim bazen/Dom sportova u Daničićevoj :-)).

  avatar

  13.05.2012. (11:35)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Zlice, Magazinska i Novotnijeva zaista jesu zadržale imena, no Noca cesta je dugo bila Lenjingradska ... znam to dobro, tamo mi je dugo živjela baka! ;o)

  I da, za mene će zauvijek bazen biti u Daničićevoj.

  avatar

  13.05.2012. (13:19)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Kako mi je ta Lenjingradska isparila :-)).
  U blizini mi živi krsna kuma tako da sam donekle upoznata s Trešnjevkom :-)).

  avatar

  14.05.2012. (19:28)    -   -   -   -  

 • frosti

  ok, imam jedno malo pitanje. kad pišeš o brojevima na neparnoj strani, konkretno 1 i 3 - "nedostaju" - misliš li samo na table s brojevima na kući ili nema ni samih građevina (jer kažeš da " su se očito nalazili na prostoru gdje je sad parkiralište uz Magazinsku cestu")?
  rođena sam trešnjevčanka, no ne znam zapravo ništa što bi rasvijetlilo tvoju pitalicu (daničićeva - jonkeova), međutim prije nekoliko godina živjela sam u jonkeovoj, punih godinu dana, na adresi jonkeova 3. ne znam za broj 1, jer je moja zgrada bila posljednja (najsjevernija) koja je imala ulaz iz jonkeove, a ostatak nisam provjeravala vodi li se pod brojem 1 ili spada pod magazinsku (ulaz iz magazinske)
  pa eto, samo da se zna - ako table slučajno i nema, zgrada je tamo. broj 3 ;)

  avatar

  16.05.2012. (14:24)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  frosti: moram baš pogledati, ja sam neke od tih podataka uzeo od VT-a kao provjerene, a sam nisam provjerio baš sve natpise - moguće je da se potkrala pogreška. U svakom slučaju, hvala ti što si to dojavio!

  avatar

  21.05.2012. (12:12)    -   -   -   -  

 • antun

  Napisat ću samo ono što znam, možda pomogne: prije nego je "postala" Vukotinovićeva, nije se zvala Daničićeva II, nego- II. Daničićeva. Naime, tako je stizala pošta na firmu "Metal" koja se nalazi na broju 6; dakle, II. Daničićeva 6!

  avatar

  17.06.2012. (15:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...