Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Tina.

    koliko moraš biti lud za poslom da bi izgledao anoreksično??
    ne razumijem opće takve djevojke, zapravo to nije hir, to je bolest, vjerujem isto tako teška kao i pretjerana debljina. uglavnom oboje je smrtonosno.
    Ako je revija dobra i ako ima dobrih komada odjeće nikad mi nebi igrala djevojka ulogu bez obzira kakvu krpu imala na sebi.
    moje skromno mišljenje je da ta odjeća na ovim anoreksičnim curama izgleda katastrofalno, da ne kažem odurno jer prvo na kaj se moje oko zaljepilo su ova rebra koja strše na sve strane a ne krpa!

    avatar

    12.05.2012. (20:32)    -   -   -   -  

  • Snjeguljica

    Ja sam dvaput zamalo umrla od anoreksije i tog se razdoblja ne želim ni prisjećati - katastrofa, čemer i jad. Iskreno, kad sada gledam tu situaciju koja se dogodila po prvi put prije 7 godina, a po drugi prije 4 više bih voljela da sam imala i koje kilo viška nego izgledala ko hodajući kostur

    avatar

    13.05.2012. (00:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Meni je djelovalo isto neugodno, Tina... iako, budući da straight muškarci u pravilu ne gledaju modne revije, mislim da nije iznenađujuće da gledatelji ne vide tu anoreksičnost kao problem.

    @Snjeguljica: suosjećam s tvojom situacijom i drago mi je da si se izvukla, ali samo moram napomenuti da obrnuto od anoreksije nije "koje kilo viška". Obrnuto je nešto ovakvo. Mislim da je oboje jednako (ne)zdravo i (ne)privlačno).

    avatar

    13.05.2012. (10:16)    -   -   -   -  

  • dordora2

    sve što je pretjerano nije dopadljivo, u bilo kojem smislu, a ako se radi o tjelesnoj težini tada je čak i nakazno... nije mi samo jasno zašto se anoreksija proglašava bolešću o kojoj bi se društvo trebalo brinuti i liječiti ih na moj-tvoj-naš račun... ako netko želi biti nakazan nek bude, od volje mu!

    avatar

    13.05.2012. (11:16)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ja sam nedavno otkrila (gledajući svoje kolegice) kako je u nekim zlatnim godinama bolje biti malo punašniji nego vitak, jer si onda suha šljiva... a kako si star(a) tako i tako te nitko neće pogledati/potrošiti samo zbog besprijekorne linije u fensi haljini...

    ili se varam?

    avatar

    13.05.2012. (12:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Evo. Dobra figura (koja samim time čuva i lice od preranog starenja koje izaziva debljina) je ogroman plus u bilo kojoj dobi, pogotovo u starijoj dobi.

    Ok, to nije fer usporedba jer je to Monica Bellucci, koja ima u svakom pogledu i superiornu genetiku, a i 48. godina još ne znači "suha šljiva". Možda ovo (Susan Sarandon, 60)? Mislim da doba kada te hoće trošiti 30-godišnji uspješni Alfe s opcijama neminovno mora proći bez obzira na čuvanje figure, no svi ostali normalni muškarci (oni iste dobi kao i žena u pitanju, dakle 60) bi sigurno bili više nego zadovoljni takvom.

    Prekomplicirano pitanje, priznajem. Ali mislim da je u čisto zdravstvenom smislu bolje u starosti biti vitak ako se može.

    avatar

    13.05.2012. (15:40)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Nije komplicirano pitanje, svojedobno je o tome zgodno pisala blogerica Annabelle. U poznim godinama ne možeš bit debeo, jednostavno kako ti skelet slabi, tako ti se smanjuje i tjelesna masa. Stari ljudi se smanje, 'uđu u se', ali izgube i kile, i na taj način ostaju pokretni. Oni za koje se kaže da su 'lipo ostarili' i koji u starosti ne izgledaju ko suve šljive su oni koji su cili život bili vitki. Takvi često izgledaju dosta mlađe od svoje stvarne dobi.
    Za razliku od njih, upravo oni koji su prije bili debeli u starosti izgledaju suhonjavo, jer im se kad prirodno smršaju sva ona rastegnuta koža obisi. Naravno, ako ih već ranije ne pokose dijabetes, visoki tlak i srčani i moždani udari, dakle ako uopće dočekaju tu dob.

    Žene se u menopauzi moraju malo udebljat na bokovima, trbuhu i nadlakticama, i to je ekšli zdravo jer se u tom masnom tkivu taloži estrogen, koji služi kao rezerva za godine kad se on prestane izlučivat endokrino, i tako ženi osigurava vitalnost. Normalno je da se i žene koje su cili život bile mršave u srednjim godinama malo 'zaokruže'. U starosti će opet izgubit to masno tkivo.

    Dakle da, za ženu u srednjim godinama poželjno je da je malo punija, ali to ne znači da je općenito tijekom života zdravije imat viška kila. Najzdravije je bit vitak, tj. imat normalnu tjelesnu težinu.

    avatar

    13.05.2012. (16:38)    -   -   -   -  

  • Igniss

    To ima smisla, hvala za taj medicinski uvid Cakana!

    avatar

    13.05.2012. (18:04)    -   -   -   -  

  • nataša

    Meni jako smeta vrsta žena koje možemo svrstati u skupinu „zapuštenih“ bile one (pre)mršave ili debele.
    Ne,ne radi se o,silom prilika i okolnosti „ajme meni“ izdanju koje pogađa svaku od nas [ a i od vas :)]povremeno, nego o sustavnoj ne brizi o izgledu.
    Sada mislim isključivo na udate žene koje su „uhvatile muža“ i koje se „više ne trebaju brinuti kako izgledaju“.

    To je stvarna ružnoća.
    Ne samo fizička. To je vrsta prevare. Okrutne i teške.
    A on onda počne varati nju.
    I tako….

    avatar

    14.05.2012. (19:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    I to isto, naravno... jedan od razloga zašto jako zazirem od institucije braka. U prošlosti bi to bilo jako drukčije, i bila bi puno manja šansa da se dogodi "najgore", tj. zapuštanje (ili njen prelazak na "boljeg" partnera čim prestane biti sreeeeetna)

    avatar

    14.05.2012. (20:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Izlet u Beta pakao: Poliamorija

    avatar

    14.05.2012. (23:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...