Komentari

severinomajkus.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • Neverin

    kada kažem država mislim na republiku a monarhija, carstvo, sve je to prošlost. Za mene je država političko administrativna jedinica u koju uplaćuješ da ti odnosi smeće, da gradi infrastrukturu za život. Ako treba postojati neka postoji radi toga a ne da bi ljudi ginuli radi nekakvog apstraktnog pojma. Ja vjerujem da država (kao republika) ima da služi narodu kada već postoji. Ako se služi samoj sebi onda mi je najveći neprijatelj (Leviathan zar ne?).

    avatar

    03.05.2012. (12:02)    -   -   -   -  

  • Severino

    Republike, kao i ostala demokratska ustrojstva danas dominiraju svijetom, jer se pokazalo da jedino vuk u jagnjecoj kozi moze produljiti, za neko izvjesno vrijeme, opstojnost privatnog vlasnistva i njegovom predstavniku Politickoj Drzavi. Ta se Drzava ne bavi odvozom smeca. To cini interesna komunalna ustanova. Posao Drzave je iskljucivo politicke naravi da brani i promovira interese posjednicke dominacije nad obezvlastenim masama. Drzava, kao politicki organ, tu ide jos dalje. Svoju vladarsku podlost, za koju je debelo placena, ona neprekidno doradjuje novim "amandmanskim" podvalama namjenjenim neupucenim masama, i ciscenju njenih mozgova vjecitim ubrizgavanjem u njeno "odgojno" prosvjetiteljstvo ulogu i znacaj masa tek u njihovom izrabljivackom svojstvu : na radnom mjestu i i kao masovna snaga pogodna da bude koristena u "herojskim podvizima" , kad god se sire apetiti jednog dijela posjednika na stetu drugog. Tim jadnim djavocicima cak se prisiva i dodatni kamuflazni znacaj, kojim ga se stavlja kao ruglo statiste na drustvene daske, u obliku moralnog i materijalnog nosioca jednog dustvenog sustava, koji nije njegov; prisiva mu se lazna etiketa poreznog obveznika, sto on svakako nije niti moze biti, sve dotle dok njegova primanja jedva zadovoljavaju njegovu vegetativnu opstojnost.
    Drzava , republika, monarhija ili pak suvremena socioloska nakaza Liberalna demokracija, jest nista drugo od politicke institucije koju iskljucivo odzava njen nalogodavi poslodavac. Danas su Linic i Cacic usuglasili drzavnicku politicku odluku da se skver 3. Maj velikodusno pokloni jednom od najvecih vukova u jagnjecoj kozi, koji ce u sprezi sa korporacijskim bankama dalje vozati njene proizvodne vragove sve u daljnji nedogled., ili bar dotle dok tim istim vragovima ne zazuji mozdana buba na budjenje u nekoj iducoj glasackoj farsi .

    avatar

    04.05.2012. (10:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...