Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • ZlicaOdOpaka

  Ipak ću tragovima Blizneca :-)).

  avatar

  27.04.2012. (15:10)    -   -   -   -  

 • agramerka

  ja se sjecam da sam često prelazila mostic u onom parku kod okretišta u dubravi. ne znam je li još postoje tragovi? nisam vec godinama tamo prolazila.

  avatar

  27.04.2012. (19:56)    -   -   -   -  

 • domaug

  Poštovanje! Redovito pratim Vaš blog već skoro 2 godine i zadovoljstvo mi je čitati Vaše tekstove. Zaintrigirale su me posljednje dvije teme o potocima, Bliznecu i napose Štefanovcu, čiji je nekadašnji tok prolazio nedaleko od moje kuće u Donjoj Dubravi. Kako sam rođen u doba kad je potok Štefanovec već bio "preusmjeren" u Bliznec, tako mi preostaje jedino slušati priče od starijih poznanika ili članova porodice koji su živjeli tu prije četrdesetak godina i zamišljati kako je to nekoć izgledalo. Pa tako, manje je poznato da je postojao još jedan potočić koji se ulijevao u Štefanovec nedaleko od škole (sada OŠ Marije Jurić Zagorke, nekoć OŠ "8.maj"). Vjerujem da je po gradu nekoć bilo više potoka i potočića i bilo bi interesantno obraditi tu tematiku posebno u vremenu ubrzane gradnje i značajnih promjena izgleda kako centra tako još više i rubnih dijelova Grada. I ove ograde koje predstavljaju rijedak dokaz postojanja potoka, polako nestaju; sjećam se da ih do prije par godina bilo na više mjesta (uz Štefanovečku, Gračačku, Branimirovu, te na ulazu u Vukomerec); zaista bi bilo šteta da potpuno isčeznu. Samo toliko.

  avatar

  29.04.2012. (23:16)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Domaug, drago mi je da sam pogodio tebi tako zanimljivu temu!
  Inače, najbolji način za "detektiranje" nekadašnjih potoka je pregled starih karata iz doba kada su oni još bili na površini, nakon toga treba uskladiti sadašnje stanje na terenu sa starom kartom i potražiti tragove (ako ih još ima) ... i to je to.
  Ako imaš još koju zgodnu pričicu iz tih predjela, javi!

  avatar

  06.05.2012. (14:09)    -   -   -   -  

 • otto

  Mi stariji iz Vukomerca još uvijek Trnavu zovemo "preko potoka"

  avatar

  28.11.2012. (15:44)    -   -   -   -  

 • neznalica

  Hvala za fotke i opis nestalog potoka.

  avatar

  06.05.2021. (09:38)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...