Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Lavica

    danas žene ne žele trpiti kao nekad,zato mislim da je to razlog......danas imamo muda koja prije nismo imali.....

    avatar

    27.04.2012. (10:55)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da, ali trpiti što točno?

    avatar

    27.04.2012. (11:09)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ova interpretacija podatka doista se doima pomalo jednostranom.

    (a alimentacija kao pljačka - to ne želim niti komentirati iz razloga što na svom poslu svakodnevno procesuiram očeve koji bi najradije pustili svoju vlastitu djecu da umru od gladi, radij nego da "daju novac onoj kurvi"). ne plaća se to ženi, nego svojoj djeci, to bi Alfa-Hrvat odavno trebao znati :)

    mislim da ima od svega ponešto, i u posljednje vrijeme doista ima nešto više očeva koji dobivaju djecu i majki koje ne plaćaju alimentaciju, nešto se više čuje za slučajeve gdje su žene nevjerne, ali sve u svemu, mislim da najviše ima onih slučajeva u kojima je muž... gubitnik, luzer. pogotovo u slučajevima kad ima djecu, žena kao majka reže taj teret koji ju opterećuje u nastojanju da spasi svoju djecu.

    i čini mi se da malo drugačije shvaćamo pojam alfa i beta osoba.

    avatar

    27.04.2012. (11:12)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    moje je mišljenje da do toga dolazi iz jednog razloga, a taj je da žene u brak ulaze sa mnogo više nerealnih očekivanja od muškaraca, te stoga bivaju na duži rok razočarane. muškarci su jednostavnija bića, nekima je dovoljno da imaju koliko toliko zgodnu ženu, kauč na koji će sjesi iza posla i 5 minuta mira kad dodju doma, prije nego što ona počne sa zahtjevima. i dobiju li to, dobili su ono što su od braka i očekivali - sigurni luku u koju dolaze i u kojoj ih čeka obitelj, televizor, piva, ručak, večera, one bolje sreće čak i redoviti seks. :P
    žene pak već prije braka nisu zadovoljne mnogom od karakteristika svojega "izabranika", ali kako vječito nešto žele mijenjati (boju kose, frizuru, cipele, haljinu, zavjese) misle da će i njega uspjeti dresirati kako im paše. a to ne ide. ako ga i dresira po svojim zahtjevima, na kraju ga ne poštuje jer je papučar bez svojeg ja. ako pak ima svoje ja, neće se dati mijenjati. i tako dolazi malo pomalo do sve većeg nezadovoljstva i na kraju do razvoda. žene čiji partneri nisu spremni za brak, ne bi ga smjele u to siliti i nadati se da će se on promijeniti kad mu stave prsten, jer će njemu to biti isto što i omča oko vrata. žene čiji partneri ne žele djecu, ne bi smjele nadati se da će mu uvaliti "neplaniranu" trudnoću, te će on početi skakati u zrak jer će postati tata. one koje se udaju za dosadnjakovića, ne bi smjele očekivati da će postati kul, jer neće. one koje se udaju za zabavnog tipa koji je vječito u ženskom društvu, ne bi trebale očekivati vjernost za cijeli život. drugim riječima, trebalo bi se naučiti prihvatiti partnera onakvim kakav je, jer upravo naše mane su ono što nas razlikuje od drugih.
    isto tako, žene su podložnije vjerovati u sliku svijeta i "ljubavi" kakvu stvaraju ženski časopisi i najbedastiji od svih filmskih žanrova - romantična komedija. ljubav nije trčanje za autobusom u kojem ona sjedi sa buketom ruža u rukama (to može svaka prosječna budala), niti je to vječita idila u kojoj se nikada ne podigne glas i uvijek ima isto mišljenje (manje više to bi bilo neki stapfordki muževi na daljinski). ljubav je prije svega sposobnost biti uz osobu do koje ti je stalo i u dobrim i u teškim vremenima. oni parovi koji podijele i bol i tugu i bolest i poroke i besparicu, pa čak i prijevaru (treba se upitati koji je razlog, a ne samo pizditi jer je netko skočio preko plota) i uspiju to skupa preživjeti i krenuti dalje, imaju šanse uspijeti. nažalost, danas se ljudi rastaju čim nešto malo krene po zlu. i to je dokaz da ljubavi nije ni bilo. i bolje je da se rastanu. jer gdje ima ljubavi ima i volje da ju se očuva i pokuša popraviti dio koji se pokvario.

    avatar

    27.04.2012. (11:31)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    naravno da iz svega gore napisanog treba izdvojiti zlostavljane žene, čega ima puno više nego to statistike pokazuju. koliko puta u crnoj kronici čitamo da je muž ubio ženu i onda se otkrije da je nekoliko puta bila na policiji, neke čak i na sudu, pa ih je poslalo doma neka brišu prašinu i budu dobre žene. u tim je slučajevima razvod jedino rješenje, iako se takve žene od straha za goli život često ne rastanu.

    avatar

    27.04.2012. (11:37)    -   -   -   -  

  • gruntovcanka

    Brak je niz kompromisa.
    Ali, sve ima svoje granice. Ako žena odluči napustiti bračnu luku, to ne znači da je ona inicirala razvod; ona je učinila samo točku na i jer muškarac (najčešće) nije sposoban učiniti isto.

    Žene su u tom slučaju poduzetnije, što ne znači da su uzurpatori bračne idile.
    Naprotiv; upravo stoga što žele sačuvati još djelić vlastitog digniteta, odluče otići iz onog mjesta na koje su došle -utočište, mirna luka, u kojem vlada poštovanje iznad svega, a- koje to već odavno nije.

    avatar

    27.04.2012. (11:43)    -   -   -   -  

  • ancica000

    Igniss, zasto bi alimentacija bila pljacka?
    Daj mi to objasni molim te.
    Ne volim ovakve postove gdje autor pise o necemu o cemu nema vlastito iskustvo, vrlo je pristran i puno pretpostavlja osudjujuci kao i uvijek zene.

    avatar

    27.04.2012. (12:12)    -   -   -   -  

  • Igniss

    U pravu ste, alimentacija kao pljačka je "tongue-in-cheek" izraz s moje strane. Ako ste kliknuli na link, vidjeli ste da se u tom slučaju uistinu radi o pljački - čovjeku (koji ima drugo dijete za koje se mora brinuti) se uzima 80% plaće za alimentaciju za prvo dijete, u iznosu od 6000 kn mjesečno. Ne postoji normalan sud koji bi mgao odrediti da je toliko potrebno za izdržavanje djeteta, no stavka "da bi se zadržao životni standard na koji je majka navikla" se ponekad pojavljuje i takvim slučajevima kao opravdanje.
    Da ne govorim o "striženju" od desetaka milijuna u slučaju razvoda bogatih osoba, koje daleko prelazi bilo kakve iznose potrebne za uzdržavanje djeteta ili zajedničku stečevinu. Zatim muškarcima koji su dokazali da dijete nije njihovo ali svejedno moraju plaćati alimentaciju, muškarcima koji su silovani kao maloljetnici i svejedno moraju plaćati alimentaciju. Itd. itd.

    Naravno da za normalnu alimentaciju smatram da je u redu i civilizacijsko pravo za zaštitu djeteta. Ali ključna riječ je "normalna".

    Kojotica je, što se općih razloga (nenasilnih tiče), jako dobro opisala to za što smatram da uzrokuje puno razvoda... preporučam detaljno pročitati njen komentar.

    No da se vratimo nasilju, u Hrvatskoj se godišnje dogodi oko 5500 razvoda. Kaznenih prijava (i onih koje završe osudom i onih koje ne) ima oko 1000.
    Ako prihvatimo tezu da je naše društvo po ovome vjerna slika američkog pa 70% razvoda iniciraju žene, to bi bilo 3850 žensko-iniciranih razvoda godišnje.
    Pretpostavimo (a ovo je isto nategnuto) da svaka, ali baš svaka od tih 1000 kaznenih prijava za nasilje u obitelji rezultira razvodom koji, dakle, to su vrlo opravdani razlozi za koje ne bih nikada nikoga osuđivao (naprotiv, dužnost je žene da ode od nekoga tko je zlostavlja i upotrijebi sva pravna sredstva da se zaštiti).
    Ostaje nam 2850 "običnih" žensko-iniciranih razvoda i ukupni fond od 4500 "običnih" razvoda.
    4500 (ukupni "fond običnih") - 2850 = 1650 muško-iniciranih razvoda.
    1650 / 4500 = 36%. I dalje muškarci pokreću tek 36% "običnih" razvoda.

    Ako netko ima primjedbu na ovu kalkulaciju ili ima bolju, neka je slobodno iznese.

    avatar

    27.04.2012. (12:41)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Za četrdesetikusur godina braka, barem sam toliko puta
    pomislila na razvod kao privremenu mogućnost, mislim
    da je i druga strana (ne izjašnjava se), sigurno nisam
    jedinstven primjerak. Onda se probudiš i shvatiš da je
    brak ipak praktična stvar, pod uvjetom da nema zlostavljanja,
    ni ekstremno ponižavajućih situacija. Pa pogledaš oko
    svoje osi i vidiš da baš i nema savršenih, dok tako razmišljaš,
    život prođe, djeca odrastu, ako ti se posreći imaš unučad
    i brak dobije posve novu dimenziju. Ma sve ti je to pitanje
    očekivanja, ja sam imala prijateljicu kojoj je domet bio:
    "samo da me ne tuče", to je gledala i bio je vrhunac zla.
    Najvažnije, ako i u nemogućim situacijama kojim je bračni
    život obdaren, pogledaš u onoga ili onu do sebe i uspiješ
    se nasmijati, ako ti dodir ne izaziva jezu, e pa brate, to nije
    za razvod. Dajte mladi ljudi, je da ste u kapitalizmu kojemu je
    do obitelji k'o do lanjskog (a i ovogodišnjeg) snijega, malo
    zažmirite, kad ste ljuti optrčite krug oko zgrade ili kuće, taknite
    slučajno njega ili nju i razvod stavite ad acta. Naravno to ne vrijedi
    kad su u igri "boks mečevi" kombinacije "muha-teška kateg.
    Mogla bih vam do ujutro, pa ako vas nešto zanima obratite se
    slobodno, "iskustvo je tata znanja".

    avatar

    27.04.2012. (12:55)    -   -   -   -  

  • ancica000

    Ako sam dobro upućena, prilikom određivanja visine alimentacije svaka strana daje svoj prijedlog i sud je taj koji donosi odluku.
    Kako to da je žena kriva za odluku suda? Kako to da ona pljačka njega ako je sud na temelju nekih činjenica odlučio da je tako pravedno?
    Možda onda sud nekog pljačka. Ne znam, nekako mi tvoja logika ne pije vodu.

    avatar

    27.04.2012. (13:46)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Igniss kažeš da plaća 80 % od mirovine za alimentaciju,ali u jednom djelu članka se navodi i podatak da čovjek jedno vrijeme nije plaćao uopče alimentaciju za 1.dijete i zato mu je sjela ovrha na mirovinu,sa zaostacima koje nije plaćao kada je bilo vrijeme za to.
    I alimentacija nije za potrebe žene več djeteta,alimentaciju ne određuje žena nego sud i stvarno bode oči ovaj dio o alimentaciji kao pljački koje otac daje za svoje dijete koje nije gle čuda,slučajno našao na putu.

    Koliki god bio postotak i ženskih,a i muških zahtjeva za razvod još uvijek vjerujem da je to posve legitimno pravo svakog čovjeka.
    Zajeba/la se,shvatio/la da brak ili čovjek/žena nije za nju/njega iz bilo kojeg razloga i što će sada cijeli život trpjeti posljedice svoje glupe,nepromišljene i pogrešne odluke?Tješit se kako susjed trenira boks na svojoj susjedi,pije i kurva se i eto tebi je baš dobro jer sve to tvoj zakoniti tebi ne radi,a to što si nezadovoljna,truneš i čezneš za nekim ljepšim danima nije važno?
    Ako več ljudi nepromišljeno i iz posve glupih razloga ulaze u brak zar stvarno moraju cijeli život nastaviti živjeti učmalim životima?

    avatar

    27.04.2012. (14:05)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Neki bi sad mogli optužiti Malo ti malo ja da previše tolerira ili da ima niske kriterije, no u osnovi se slažem. Barem kod doba gdje se u brak ulazi u potpunosti dobrovoljno, kao što je kod nas slučaj.

    @Ancica: Ozbiljno nemam ništa protiv alimentacije kao osiguravanja životnih uvjeta za dijete. No može se lako izračunati koliko to košta, i kolika je polovica tog iznosa kojeg treba pokriti svaki od bivših partnera. Zakon je također to precizno utvrdio:

    "PODACI O MINIMALNIM NOVČANIM IZNOSIMA POTREBNIM ZA MJESEČNO UZDRŽAVANJE DJETETA

    Sukladno odredbama Obiteljskog zakona minimalni novčani iznos koji je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom iznosi:

    – za dijete do 6 godina 919,70 kuna,

    – za dijete od 7 do 12 godina 1.082,00 kuna,

    – za dijete od 13 do 18 godina 1.190,20 kuna."

    Zagreb, 13. ožujka 2009.
    Ministar
    mr. Darko Milinović, dr. med., v. r."

    Možemo sad reći da za neko dijete treba malo više, 10%, 20%, 30%, 50%... ali 400%, složit ćeš se, je daleko više od stvarnih troškova i očito je da ne ide sav taj iznos djetetu. Stoga je takav slučaj pljačka.

    Provodi li tu pljačku država kroz nepravedno postavljen sustav, ili je provodi pojedinačna osoba kroz manipulaciju tog sustava, mislim da onome tko plaća ne čini veliku utjehu.

    @Nisa: svakako, neka se ljudi razvode. Ja samo upućujem na to da je sve češća pojava korištenja tog prava zbog sitnica, i da se ne bi za to trebalo dobivati nagrade (kao 4000 kn mjesečno, osnovica u citiranom slučaju)

    avatar

    27.04.2012. (14:10)    -   -   -   -  

  • ancica000

    Žao mi je ali moram na ovo reagirati,
    npr dijete do 6 godina, (kažeš oko 900 kuna)
    koliko košta vrtić 300, 400 kuna (gradski) ne znam točno, ostatak od 500 kuna misliš da je dovoljno za odjeću, koju igračku, koje kino, pa i trebalo bi ponešto i pojesti.
    To mi se ne čini baš kao pljačka, naročito ne kad roditelj ima primanja od 15.000 na više.
    Pa i taj "pljačkaški" iznos od 400% kako kažeš bi bio oko 3600 kuna za roditelja koji ima npr 20.000 kuna plaću. Misliš da je to puno?
    Hajde ti pokri svoje troškove sa 900 kuna mjesečno, toliko potrošiš samo na kavu, pecivo i novine.
    Pretpostavljam da bi ti svom djetetu, da te nitko ne opljačka, platio samo minimalni iznos. Mnogi svojoj djeci žele priuštiti malo više od minimalnog, najviše što mogu.
    Ne daj bože da dijete ide na strani jezik ili na neku slobodnu aktivnost.
    Ja mislim da bi sa tih 900 kuna uspjela baš sve pokriti i još se dobro debelo okoristiti za sebe, staviti nešto u kasicu prasicu i uštediti za dječje školovanje. Ma i za ljetovanje i zimovanje isto bi se našlo.
    Možda da smanjimo i taj minimalni iznos, jer oni koji nemaju djece najbolje znaju koliko djetetu treba.
    Znaš koliko mjesečno koštaju pelene i vlažne maramice, kašice i mlijeko? Krema za guzu?
    Drži se ti metoda za zavođenje djevojaka u disko klubovima, pa kad budeš otac i u braku, onda možeš slobodno iznositi svoje mišljenje i o tome.
    Ono se ne mora nužno razlikovati od ovog sada ali će imati težinu i moći ću ukrstiti koplja s tobom.
    Sad malo nije u redu da te napadam jer zaista ne znaš što govoriš, ne svojom krivicom.

    avatar

    27.04.2012. (15:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne kažem ja, nego kaže Darko Milinović.
    Kao drugo, troškove se može kvantificirati i ne uključuju ni kavu, ni peciva, ni novine. Ako se želiš prepirati s nekim o točnom iznosu, imaš na forum.hr ovu temu od stotinu stranica.
    Kao treće, svrha alimentacije nije da osoba pokriva apsolutno sve troškove djeteta, već svoj dio (dakle, minimalno polovicu ili više). Postoji i drugi partner, od kojeg se očekuje jednako sudjelovanje u brizi za dijete.
    Kao četvrto, razlika u primanjima između partnera nije predmet osiguravanja životnih uvjeta za dijete. Već postoji mehanizam koji prenosi novac od onih koji zarađuju puno onima koji zarađuju malo, i zove se "porez na dohodak".
    Kao peto, moje osobne informacije nisu tvoj posao. Rasprava se tiče analitičkih podataka lako dostupnih svima.

    avatar

    27.04.2012. (17:01)    -   -   -   -  

  • kiki

    mislim da ovdje postoje neke nesuglasice u izrazima... pošto u hr. riječniku ne postoji prijevod za alimony evo objašnjenja sa wikipedie:

    Alimony (also called maintenance (Britain) and spousal support (U.S.)) is a U.S. term denoting a legal obligation to provide financial support to one's spouse from the other spouse after marital separation or from the ex-spouse upon divorce.

    Child support (or child maintenance) is an ongoing, periodic payment made by a parent for the financial benefit of a child following the end of a marriage or other relationship.

    E sad, koliko sma upoznat u hr. zakonu ne postoji alimony, no pretpostavljam da se ovdje piše o stanju stvari globalno, a ne samo u hr (doći će to vjerojatno i ovdje)...

    Dakle, prema ovome http://mddivorcelawyers.com/legalcrier/alimony/alimony-statistics 97% muškaraca plaća alimony bivšoj. Žene čine 47% radne snage. Pitanje je, zašto bi muškarac, kad žena u 70% slučajeva odluči da joj se više neda biti u braku, morao uzdržavati bivšu ženu. Za child support kužim, iako i tu znaju prenapuhati cifre, ali zašto alimony. Kaj nisu žene snažne i neovisne??? Kako odrasla osoba može biti neovisna ako joj druga osoba mora isplaćivati novac svaki mjesec???

    Što se tiče argumenta da žene nisu krive, krivi su sudovi...LOL... a tko je to lobirao da se zakoni okrenu na stranu žena... možda muškarci lol???

    Što se tiče toga da žene podnose zahtjev za razvod u 70% slučajeva jer su muškarci nepoduzetni... to je jako lijep primjer kako žene okreću statistiku koja ih razotkriva da zapravo i nisu takve svetice, tako da optuže drugu stranu. Cure, muškarci nisu nepoduzetni... Ogledajte se oko sebe. Sve što vidite muškarac je izgradio. Veliku većinu stvari koje vidite muškarac je izmislio. Nismo nepoduzetni, samo smo jednostavni, dok ste vi odgojene na pričama o svojoj grandioznosti i čim nije nešto po vašemu oćete van... i uvijek nađete načina da optužite drugu stranu.

    avatar

    27.04.2012. (17:49)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    nego, da li u tome, što danas sve više žena traži razvod, njihova debljina (podlo natučene kile nakon vjenčanja) ima pozitivnu ili negativnu korelaciju? tj, traže li razvod više debele (jer ne mogu trpiti što ih njihovi muževi više ne trpe takve) ili mršave (jer se nadaju boljem daljnjem uspjehu na seksualnom tržištu)? radoznala sam što misliš o tome.

    avatar

    27.04.2012. (17:57)    -   -   -   -  

  • kiki

    pravilo je da što više žena ima opcija, veća je mogućnosti razvoda

    tome u prilog ide što se najviše razvode žene

    avatar

    27.04.2012. (18:09)    -   -   -   -  

  • kiki

    pravilo je da što više žena ima opcija, veća je mogućnosti razvoda

    tome u prilog ide što se najviše razvode žene

    avatar

    27.04.2012. (18:14)    -   -   -   -  

  • kiki

    edit: iz nekog razloga mi ne objavljuje cijeli komentar?!?!

    pravilo je da što više žena ima opcija, veća je mogućnosti razvoda

    tome u prilog ide što se najviše razvode žene mlađe od 35 g.... naravno to može biti povezano sa time što su mlađe generacije odgojene na drugačiji način nego starije pa razvod shvaćaju više prihvatljivim... a o tome ovaj blog piše...

    avatar

    27.04.2012. (18:15)    -   -   -   -  

  • abc

    97% muškaraca plaća alimony bivšoj. Žene čine 47% radne snage. Pitanje je, zašto bi muškarac, kad žena u 70% slučajeva odluči da joj se više neda biti u braku, morao uzdržavati bivšu ženu. Za child support kužim, iako i tu znaju prenapuhati cifre, ali zašto alimony. Kaj nisu žene snažne i neovisne??? Kako odrasla osoba može biti neovisna ako joj druga osoba mora isplaćivati novac svaki mjesec???

    -------------------------

    - Neovisne su i jake samo kad treba muskarcu skakati po glavi kada dodje kuci umoran a inace... Zivimo u nesavrsenom i nepravednom svijetu tako da imamo i tu legalnu pljacku koja se zove alimentacija. Znam nekoliko slucajeva koje je ta alimentacija skoro pokopala. Ljudi su ok, i bili su ok ali pobjeze luda zena i njega ta alimentacija doslovno unistava. Ljudi propadaju zbog toga a drzava to dopusta, a tek sto se tice zeninim obzirom prema takvoj situaciji i suosjecanju bolje da i ne govorimo. Unistava covjeka ni krivog ni duznog a da ne osjeca nikakvu odgovornost. Hebe se njoj dali ce ovaj sutra crknut.

    avatar

    27.04.2012. (20:58)    -   -   -   -  

  • edcatra

    Naš sustav i američki sustav nemaju baš veze. (Nije globalizacija baš na tom nivou još)

    Kod nas sudovi baš ne funkcioniraju logično. Kad su se moji roditelji rastavljali, ja sam ostala s ocem (koji je alkoholičar), a moja majka koja je imala 4 puta manju plaću je plačala mom ocu alimentaciju za mene. U tom razdoblju je bila direktiva da se muškarcima daje skrbništvo.

    Kuzim da je najlakše kriviti drugi spol za sve probleme u životu, ali to iskreno nije nikome od koristi. Daj mi riješenje radije :)

    Iz ove statistike se nemože ništa zaključiti osim da žene imaju veću udio u iniciranju razvoda u Americi. Ostalo su samo teorije.

    Iskreno mislim da to dali je osoba dobra ili nije ne ovisi o spolu, već o karakteru te osobe. Gramzivih imaš i muškaraca i žena. Povijesno muškarci su imali više imovine. Da je bilo obrnuto možda bi sad muškarci dobivali "uzdržavanje" u Americi.

    avatar

    27.04.2012. (23:46)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    U vecini slucajeva mislim da su zene u pravu. Muskarac se opusti, radi kao vol, sjedi pred tvom, ili visi vjecno na kavicama sa svojim kloniranim sudruzima po neaktivnosti, pocne vjerovati u iluziju da rad nadomijesta gubitak privlacnostii tenzije.
    To bi bilo isto kada bi se zena enormno udebljala, pocela prditi, podrigivati itd, i onda se cuditi zasto muskarac ne osjeca vise privlacnost.
    Pasivni beta muskarci, koji nisu poduzetni, ispijaci kavica, kladionicari, zalitelji, definitivno sami sebe upucaju u nogu u bracnim slucajevima.
    Zene mogu govoriti papcurdinama sto da rade, ali opcenito, niti jedan muskarac koji nema svoju pricu u zivotu, zeni nije privlacan, i kad tad ce ona morati otici zbog toga, kako god izgledala, jer joj je bolje da bude sama, nego da ima prdonju i balast pored sebe, a moracete priznati da se balkanci u to transformiraju jako rano.

    avatar

    29.04.2012. (07:15)    -   -   -   -  

  • kiki

    1. Zene se nikad ne opuste u braku
    2. Uvijek su u savrsenoj formi i nikad nisu debele (pusti to sto na mom faksu 50% cura vec u 20toj se primjetno udeblja)
    3. Sve cure imaju svoju pricu, nije da su sve cure zapravo kopija jedne druge (ista sminka, odjeca, zanimju ih iste stvari, karakterizira ih nedostatak orginalnih hobija)
    4. Sta uopće radi udata za takvog muškarca
    5. for better for worse, for richer for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part

    avatar

    29.04.2012. (14:26)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Zašto pornografija i masturbacija možda nisu dobre za tebe

    Inače, samo da dodam nešto u vezi komentara koji piše Edcatra: istina je da su to klimavi zaključci zato što kod nas nije provedeno istovjetno istraživanje (ako netko ima točne podatke za RH, rado bi ih vidio). No s tim o globalizaciji nisam siguran! Koliko god se Hrvati voljeli busati kako mrze Ameriku i sve njihovo, svejedno smo s razuzdanim veseljem prihvatili ogroman dio njihove kulture, načina prehrane, seksualnosti i sl. Možda ne 100%, no vjerujem dovoljno da se i kod nas osjete vrlo veliki poremećaji.

    @Gordian: Istina, no Beta muškarci bez Igre su sasvim druga kategorija. Njihova loša situacija i odlazak žene su opravdani ako su čuli za Igru i odbili je upotrijebiti opet i opet, no svejedno je to tek nova pojava: u svim stoljećima prije toga, igra je bila relativno neznatan faktor u privlačnosti, čisto zato što je Beta skrbiteljstvo bilo toliko važnije od svega ostaloga.

    avatar

    30.04.2012. (23:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...