Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borivoj

    Poštovani,

    Čast nam je pozvati vas i prijatelje na izložbu i reviju pod nazivom ''LJUBAV JE VIBRACIJA'' 03.05.2012. u 19:00h u kavanu ''Marijana'' u Matulje.
    Modne unikatne torbice izlaže dizajnerica Tina Kašić iz Ičića, a nakit dolazi iz radionice polu-dragog kamenja '' Dragulj '' dizajnerice Ljerke Radić - Ercegović iz Rijeke.
    Modele će predstaviti Dajana Sušanj.
    Izložba ostaje otvorena do 16.05.2012. Radujemo se vašem dolasku. Povedite i prijatelje.
    Organizator: Morana Knez-Trobec

    avatar

    26.04.2012. (08:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    “SRCE MUDROG COVJEKA ZATVORENO JE ZA POROKE,

    A OTVORENO JE ZA POROCNE LJUDE”. Kineska poslovica







    Dragi prijatelji,

    Dug i razduzenje sa motrista cistoce duse, znakovita je duhovna vjezba, skoro zen koan koju nam u danasnje tihovanje donosi pjesmena poruka iz “Bijele kule”. Koliko smo spremni da se oslobodimo neznanja i zabluda ostaje da se vidi:







    69. ZAR NE ZNAS





    Zar ne znas da sam te ovamo zvao da bi ti trazio oprostenje od neduznih, koje si povrijedio? Zar ne znas da sam ti pruzio prigodu da se otkupis po najnizoj cijeni - da te od duga razduze vjerovnici, koji to cine s radoscu, kao da se njima samima prasta?

    A ti trazis potvrdu od onih, koji su, kao i ti, promasili zgodu da naslijede carstvo.





    “Bijela kula”, knjiga 25. Zapisala Vesna Krmpotic



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    26.04.2012. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pod pritiskom fizičkog, mentalnog i emocionalnog stresa, naše tijelo se neprestano neminovno troši. Stanice se truju, stare, propadaju, prestaju funkcionirati i umiru, ali na njihovo mjesto automatski dolaze nove. Od tog procesa regeneracije, koji zahtjeva puno energije, zavisi kvaliteta i duljina našeg života.
    Trilijuni stanica u našem tijelu su poput elektrana, koje za gorivo koriste sirovine kao kisik, vodik, šećere, masnoće, vitamine, minerale i aminokiseline. Obradom se ove sirovine pretvaraju u energiju, veliki dio koje se koristi za proizvodnju tjelesne topline, a ostatak za sve ostale fiziološke i biokemijske procese, uključujući i regeneraciju.

    Kvaliteta i kvantiteta energije zavisi o kvaliteti sirovina.

    Stanice trebaju: kisik, vodik, šećer, masnoće, vitamine, minerale i aminokiseline.
    Kisik i vodik dobiju sa svakim našim dahom ili čašom vode, a sve ostalo trebamo unijeti sa hranom koju jedemo. Nažalost, svima nam je poznata kvaliteta hrane koju kupujemo, od prisutnosti sloja pesticida i kemikalija kojima je obložena, iako sve lijepo konzervirano i upakirano, nedostaju potrebne hranjive tvari. Iz tog razloga se preporučuju dodaci prehrani.

    Cijela divizija ljudi se već bavi problemom kvalitetne prehrane, pa se slijedom toga nudi mnoštvo dodataka, koji manje-više imaju dobrobit za naše tijelo.

    Jednom prilikom sam pitala prijateljicu, koja se bavi prikupljanjem trava i bilja za čajeve i razne tinkture, kako između sveg bilja zna koje je dobro, na što mi je odgovorila, da nema tog grma koji nije koristan čovjeku, naročito ako je rastao bez čovjeka, važno je samo utvrditi potrebu. Majka priroda je izvor savršene hrane.

    S obzirom na vaš interes, iako je mnogo toga već rečeno o mikro algama, evo nešto o zdravstvenim prednostima i razlikama Klorele, spiruline i AFA alge. Ove savršene namirnice su na tržištu, kao dodaci prehrani, još od 1970 g .

    Ova hrana pomaže tijelu proizvodnju energije, poboljšava probavu i detoksicira, pruža visoku koncentraciju vitamina, minerala, aminokiselina, enzima, Omega-3 esencijalnih masnih kiselina i antioksidanata ...Djeluje na razinu šećera u krvi, podiže imunološki sustav, poboljšava cirkulaciju, uravnotežuje kolesterol i krvni tlak, izoštrava memoriju, naročito AFA alga, pridonosi sigurnosti i njeguje dobru viziju.

    Ove super namirnice čine da naše tijelo preplavi energija koja nas nosi cijeli dan, a noću daje ugodan san. Naši sustavi se postepeno uravnotežuju, osjećamo se jači i otporniji na zdravstvene prijetnje i stresove.

    Odaberemo li bilo koju od ove tri namirnice, nećemo pogriješiti, sve tri su izvrstan dodatak prehrani, ali ako već imamo priliku birati, odaberimo AFA algu.



    Osnovna prednost AFA alge je što raste u divljem netaknutom staništu, za razliku od klorele i spiruline koje se uzgajaju u bazenima pod utjecajem čovjeka. Također je važna potpuna iskoristivost nutrijenata AFA alge, radi mekane stanične membrane, dok je kod Klorele stanični zid tvrd, skoro neprobojan. Za razliku od spiruline AFA alga ima tri puta više klorofila, koji je snažan antioksidant, prirodni antiseptik i pH regulator. AFA se kao i klorela, koristi kao dio protokola za detoksikaciju teških metala.



    U praksi se već bezbroj puta potvrdilo da Klamatska AFA alga pruža mnoge potencijalne zdravstvene prednosti u smislu energije, raspoloženja i oslobađanja od kroničnog umora, poboljšanje stanja kod artritisa, PMS, simptoma menopauze i raznih drugih zdravstvenih poteškoća, ali ono što su mnoga istraživanja potvrdila je da je Klamatska AFA alga najbolja hrana za mozak.

    Konkretno, mnogi praktičari koristite AFA algu za podršku optimalne funkcije živčanog sustava, kao što je Dr. Gabriela Cousneus, koji je, u svojim zdravstvenim centrima, koristi za ublažavanje posljedica Alzheimera i bolesti gubitka pamćenja, a u Njemačkoj je korištena kod djece sa ADHD-om umjesto Ritalina.

    Treba istaknuti jedinstvene komponente koje objašnjavaju zašto je Klamatska AFA alga posebno vrijedna podrška moždanim funkcijama.

    Osim širokog raspona svih hranjivih tvari, AFA je vrijedan izvor feniletilamina (PEA), prirodni endogeni amfetamin, koji je u mogućnosti prilagoditi raspoloženje. PEA je poznat kao 'molekula ljubavi "jer povećava prirodne endorfine, koji se obično proizvode kada smo zaljubljeni ili tijekom vježbanja. PEA djelom aktivira neurotransmisije dopamina i drugih katekoalamina u mozgu. Za razliku od sintetičkih amfetamina, koje nije lako metabolizirati i znaju pretjerano aktivirati živčani sustav do točke štete, PEA se smatra prirodnim neuro -modulatorom, koja se može koristiti u skladu s našim potrebama, a homeostatski se brzo eliminira kada više nije potrebna. To je razlog da se PEA može sigurno uzimati na neodređeno vrijeme, posebno kod pacijenata sa Parkinsom ili Alzheimerom, gdje nije samo slučaj lošeg metabolizma neurotransmitera, nego i njihove niske proizvodnje, zbog degeneracije neurona. Kod bolesnika od Alzheimera i Parkinsa je u

    avatar

    26.04.2012. (08:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Međutim, kada se PEA proguta, obično se enzimima raščlani u jetri i crijevima, pa bude nedjelotvoran, a PEA u AFA algi je prirodno zaštićena od ovog fenomena snažnim antioksidantima. Oni štite PEA i omogućavaju da dođe do mozga i obavi svoju funkciju. Ne samo da ovaj prirodni antioksidant, poznat kao AFA phycocyanins, štiti PEA, nego također osigurava značajan stupanj neuro zaštite. To je važno jer oksidacijsko oštećenje uzrokovano emocionalnim, prehrambenim i stresom iz okoliša, je uzrok progresivnog razvoja neuro degenerativnih stanja kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest, a također su obilježje poremećaja raspoloženja poput depresije.

    U novije vrijeme, dr. Stefano Scoglio, Institut za istraživanje, na Sveučilištu u Urbinu, Italija, koordinira laboratorijske i kliničke studije o Klamatskoj algi. Konkretno, njegova klinička istraživanja pokazala su da AFA ima sposobnost da pruži značajno olakšanje kod poremećaja raspoloženja poput depresije i tjeskobe, kao i da može ublažiti simptome menopauze. Rezultati kod svih su značajan porast općeg blagostanja i energije na svim razinama.
    Dr. Scoglio također provodi malu vegansku studiju, kako bi se utvrdila biodostupnost vitamina B12 sadržanog u AFA algi. Vitamin B12 je važan nutrijent potreban za zdrav živčani sustav, razine koga imaju tendenciju pada nakon 50 godina. Iako se smatra da su životinjski proizvodi jedini pouzdani izvor vitamina B12, ova studija je pokazala, da AFA alga može biti iskoristiv izvor, jer je kod većine sudionika, krv pokazala rast razine vitamina B12 i smanjenje homocisteina.
    Ne treba zanemariti snažno antioksidantno i anti-upalno svojstvo AFA alge. Stupanj upale je povezan s većinom zdravstvenim problemima, posebice onima na živčani sustav. Na primjer, AFA je pokazala da blokira proizvodnju upalnog agensa leukotriene B4, povezano s migrenom i glavoboljom.

    Mnogi znanstvenici se slažu da će još ozbiljnije studije otkriti sve njene prednosti, jer je potrebno sve potkrijepiti s još više detalja iz kliničkih istraživanja.

    Dragi ljudi, kreirani smo kao vrhunsko biće, sve ima svoju ulogu, od najvećeg organa do sićušne stanice, na nama je samo da osiguramo kvalitetno gorivo za sve procese i da uživamo u vlastitom tijelu.



    Učimo biti sretni, iako nemamo sve što želimo. Neka nam to bude kriterij radosti, jer jedna od životnih konstanti je da nemamo sve što želimo, no, stalna goruća želja je lijep osjećaj na valu kojeg hrlimo naprijed.

    Neka nam radosti i zdravlja.

    avatar

    26.04.2012. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Umrla od gladi jer se 'hranila' samo svjetlošću

    Švicarka koja je povjerovala da može živjeti samo od svjetlosti umrla je od izgladnjivanja.

    Žena je kobnu inspiraciju pronašla u dokumentarcu 'U početku bijaše svjetlost' u kojem dvojica muškaraca tvrde da se može preživjeti isključivo od svjetlosti. Film se prikazivao u švicarskim kinima 2010., a glavni 'glumci' su 62-godišnji Švicarac Michael Werner, antropozofist s doktoratom iz kemije i 83-godišnji indijski yogi Prahlad Jani. Obojica u filmu tvrde da preživljavaju ne od hrane već od duhovnosti.

    Werner je rekao da tako živi od 2001. godine, a Jani tvrdi da takav način 'prehrane' vodi već 70 godina i to ne samo bez hrane, već i bez vode, piše The Local.

    Žena, kojoj su mediji dali lažno ime Anna Gut, počela se pripremati za život od svjetlosti pomoću knjige još jedne sljedbenice takve filozofije, Australke Ellen Greve. Anna je započela s prvim tjednom bez hrane i vode, čak nije htjela ni gutati slinu već ju je pljuvala. Nakon dva, tri tjedna je opet počela piti vodu, no jako je oslabila i time jako zabrinula svoju djecu. Obećala im je da će prestati ako još stanje postane ozbiljno.

    No, jednog dana Anna se nije javljala na telefon. Djeca su joj provalila u kuću i pronašli je mrtvu. Biopsija je pokazala da je žena umrla od izgladnjivanja, isključujući bilo koji drugi mogući razlog smrti. 'Ti ljudi imaju neku vrstu psiholoških problema. Oni vrlo dobro znaju da će izgladnjeti ukoliko neće jesti. To je suicidalno', rekla je dr. Dee Dawson. 'Oni se omraju vidjeti mršavijima, kako postaju slabiji, oni vjerojatno znaju da će umrijeti i to im ne smeta', dodala je.

    ------------------

    lp, boro

    https://dnevnik.hr/
    http://budan.blog.hr/

    avatar

    26.04.2012. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Postovani,

    i ovaj mjesec nastavljamo s istrazivanjima, stoga Vas Poslovni savjetnik i konzultantska tvrtka Proago pozivaju na sudjelovanje u istrazivanjima na teme Trgovacki centri i taxi business.

    Zeljeli bismo saznati Vase misljenje o navedenim temama, te Vas molimo da odvojite nekoliko minuta za popunjavanje ovog kratkog upitnika.

    Za pristup istrazivanju otvorite link http://surveytool.3s.se/?s=trgocentritaxi

    Kao nagradu za vasu vjernost, svaki mjesec poklanjamo godisnju pretplatu na casopis Poslovni savjetnik jednom sudioniku istrazivanja.

    Hvala Vam na sudjelovanju.

    S postovanjem,

    PROAGO d.o.o.
    4. Maksimirsko naselje 32, 10000 Zagreb, Croatia
    MARKET RESEARCH, SALES & MANAGEMENT
    ASSESSMENT, CONSULTANCY
    AND TRAINING

    Cell phone +385 91 2322 976
    e-mail barometar@proago.hr
    web www.proago.hr

    avatar

    26.04.2012. (08:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    OSTVARENJE d. o. o.

    Ovu obavijest Vam šaljemo jer ste jedan od naših kupaca ili potencijalnih kupaca, ili ste se registrirali na našoj stranici www.izvorznanja.com. Prema izmjenama zakona o elektroničkim komunikacijama iz 2011., čl. 101, t. 2, ova poruka nije SPAM jer sadrži kontakte i adrese pošiljatelja te upute za brisanje s liste.

    Ako niste zainteresirani za naše knjige možete se trajno odjaviti linkom u dnu stranice.

    KNJIGA TJEDNA!





    MOĆ GLASA: Kako da vas čuju i vole slušati



    Autor knjige: Judy Apps



    Oslobodite svoje najsnažnije oružje!

    Govorite moćnije i učinkovitije
    Komunicirajte iz čitavog svog bića i dosežite do ljudi na dubljoj razini
    Pronađite svoj istinski glas umjesto da samo izražajno govorite
    Doživite druge potpunije kroz njihov glas

    U ovoj nadahnjujućoj knjizi trenerica glasa Judy Apps pokazuje kako možete probuditi svoj autentični glas, govoriti iz glave, srca, utrobe i duše. Objedinjavanjem znanja iz treninga glasa, NLP-a, aikida, Alexanderove tehnike, bioenergetike, Feldenkriasa i drugih učenja koja se bave vezom uma i tijela, Moć glasa dat će vam sredstvo kojim možete doprijeti do drugih ljudi na dubljoj razini, na kojoj ih možete motivirati i inspirirati. Kroz ovo osvještavajuće putovanje doslovno ćete 'pronaći vlastiti glas' u svakom pogledu.

    "Vrijedan uvid za one koji su na putu osobne transformacije."
    Robert Dilts, autor, trener i konzultant u NLP-u

    "Ovu bi knjigu trebao pročitati svatko tko želi naučiti učinkovitije komunicirati te biti autentičniji i karizmatičniji u prenošenju svoje poruke."
    Celia Morris, voditeljica obuke i razvoja, Railways, Mott MacDonald Ltd



    Više o knjizi na:

    http://www.izvorznanja.com/index.php/Pomoć-u-učenju-i-razvoju/MOĆ-GLASA -Kako-da-vas-čuju-i-vole-slušati/flypage.tpl.html



    Sada na popustu od 30% UMJESTO 119,90 platite svega 83,93 kn!!! (Samo do isteka zaliha.)
    Prilikom narudžbe napomenite: KNJIGA TJEDNA!
    (Ako ne ispunjavate uvjete za besplatnu poštarinu - troškovi slanja su prema cjeniku Hrvatske pošte)
    Javite kolegicama i prijateljicama
    Za email narudžbe: ostvarenje@hi.htnet.hr
    Za faks narudžbe: 01/6255-751
    Za telefonske narudžbe: 01/6255-314, 6255-747
    Vaše OSTVARENJE
    http://www.izvorznanja.com
    Ispravno je ono što te približava Sebi!
    Jedino vrijedno trenuci su provedeni u ljubavi!

    avatar

    26.04.2012. (08:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ČELNICI LISTE ZA RIJEKU OPTUŽUJU SDP I PARTNERE ZA IZIGRAVANJE PREDIZBORNIH OBEĆANJA
    Kukuriku vlada nastavlja šamarati Rijeku

    Slobodan Milošević, Danko Švorinić i Zlatko MoranjakRIJEKA Rijeka od vlade Kukuriku koalicije dobiva šamare na isti način kako ih je u proteklih dvadeset godina dobivala od HDZ-ove vlasti, kazao je tajnik Liste za Rijeku Predrag Miletić, podsjećajući na izigrana predizborna obećanja SDP-a i njegovih koalicijskih partnera građanima Rijeke i okolice.
    – Nova je vlast prije izbora Riječanima poručivala kako Rijeka više ne može biti od drugorazrednog značaja za Hrvatsku te da se greške učinjene prema glavnoj hrvatskoj luci više ne smiju ponavljati. Prvi, simbolički, šamar Rijeka je dobila uredbom o preseljenju Nacionalne središnjice za nadzor pomorskog prometa u Split, da bi uskoro uslijedio novi, kada je pala u vodu izgradnja autoceste Rijeka-Žuta Lokva, kazao je Miletić, upozorivši kako, nakon brzopotezne ostavke Zlatka Komadine, novi ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u svojim najavama o razvoju željeznice niti jednom rječju ne spominje ravničarsku prugu prema Rijeci, koju stavlja u isti rang s Pločama.
    – Sve to je jasan pokazatelj da Rijeka ni od ove Vlade neće dobiti tretman kakav bi u okviru Hrvatske trebala imati, nego će biti nastavljena njena marginalizacija u korist drugih, kako se ti drugi ne bi naljutili, zaključio je Miletić.
    Riječki kadrovi u Vladi i Saboru, ali i lokalne vlasti, na sve to samo šute, poručio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.
    – Očito je da oni prije svega brane interese stranke, a tek onda Rijeke i regije. Najbolji primjer za to je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je bio vrlo glasan u kritikama postupaka bivše vlade prema Rijeci, a sad je bitno ublažio retoriku, kazao je Švorinić. Županijski vijećnik Zlatko Moranjak kritizirao je Vladu zbog izostanka najavljene decentralizacije i regionalizacije Hrvatske, jer sve odluke od životnog značaja za regije i dalje donosi isključivo središnja državna vlast.

    M. GLAVAN

    avatar

    26.04.2012. (09:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ZNA SE BIVŠA BLAGAJNICA HDZ-a BRANKA PAVOŠEVIĆ RAZOBLIČILA TEORIJU PO KOJOJ DUŽNOSNICI HDZ-a NISU NIŠTA ZNALI O ILEGALNOM KOLANJU NOVCA FIMI MEDIJE

    Na crno plaćena kampanja Kosor i džeparac Milinoviću

    Jadranki Kosor ilegalnim je novcem plaćen i put u Francusku, a Darko Milinović bi pitao: »Branka, imate li ono za mene?«ZAGREB Za predsjedničku kampanju Jadranke Kosor potrošeno je oko 9,7 milijuna kuna nelegalnog novca. Branko Vukelić i Ivan Jarnjak znali su sve, pa i sudjelovali u plaćanju na crno. Darko Milinović je godinu i pol na crno primao deset tisuća kuna. Gordan Jandroković crnim je novcem obnovio ured HDZ-a u Bjelovaru, a Jadranka Kosor bila je ...

    avatar

    26.04.2012. (09:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sikavica - čuvarica vaše jetre

    sikavicaAko ste preko uskrsnih praznika pretjerano uživali u alkoholu ili masnoj hrani, posebno bi Vam godila detoksikacija jetre.

    Jedna od najboljih biljaka za zaštitu i detoksikaciju jetru je sikavica, Silybum marianum.

    Sikavica se često poistovjećuje s čičkom. To su vrlo slične, ali nisu iste biljke.

    Sikavica naraste i do dva metra u visinu te je jako bodljikava, ali je vrijedna truda ubiranja zbog njezine iznimne ljekovitosti.

    Ova biljka je u upotrebi već preko 2000 godina, i uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre.

    Najstariji zapis o ovoj biljci dolazi od Dioskorida koji ju spominje kao sredstvo za liječenje zmijskog ugriza.

    Njena je upotreba kao zaštitnika jetre bila popularna kod starih Grka.

    Indijanci su je koristili za liječenje čireva i kožnih bolesti.

    Homeopatski liječnici koristili su sjemenke sikavice za liječenje žutice, kamenca, peritonitisa, krvarenja, bronhitisa i proširenih vena.

    Engleski herbalist John Gerard je smatrao sikavicu najboljim biljnim lijekom protiv svih melankoličnih bolesti.

    Britanski herbalist Nicholas Cluppeper je pak izjavio kako je efikasna za liječenje bolesti jetre i slezene, te je zato dobra protiv žuči.

    Na koji način sikavica štiti jetru

    Sikavica je jedinstvena po tome da nema medicinski ekvivalent u liječenju jetre.

    Kod trovanja smrtonosnom gljivom Amanita phalloides (zelenom pupavkom) ona je jedini lijek, i po tom pitanju nema osporavanja čak ni od strane farmaceutske industrije.

    Aktivni sastojak iz sikavice zove se silimarin. Znanstveno je dokazano da silimarin obnavlja jetrene stanice i potiče njihov rast.

    Silimarin povećava razinu glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, i njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina.

    Sikavica štiti jetru od razarajućeg djelovanja mnogih lijekova te ima moć da iz organizma izbaci kemikalije, alkohol, teške metale i radijaciju.

    Ostala ljekovita svojstva sikavice

    Preliminarna medicinska istraživanja pokazuju da bi silimarin mogao aktivno djelovati na sprečavanje rasta stanica raka prostate.

    Sikavica se preporučuje osobama sklonim alkoholizmu i masnoj hrani, i dokazano pomaže kod mamurluka.

    Ova biljka jača organizam, regulira probavu i pomaže kod zatvora.

    Manje je poznato da je sikavica jako korisna za krvožilni sustav. Ova biljka zaustavlja krvarenja i jača krvne žile.

    Većina smetnji uzrokovanih slabošću krvožilnog sustava i srca nestaje pred djelovanjem ove biljke - migrene, vrtoglavice, niski tlak, umor...

    Sikavica efikasno liječi sve vrste alergija, hunjavice uzrokovane peludom, napade urtikarije i astme te bolesti putovanja.

    Ova biljka se također koristi u liječenju bolesti nadbubrežne žlijezde, kod upale slijepog crijeva i psorijaze.

    Sikavica djeluje poput estrogena te može stimulirati proizvodnju mlijeka kod dojilja i poticati redovit ciklus.

    U nekim studijama se pokazalo da sikavica može normalizirati razinu kolesterola.

    1986. godine odobrena je za liječenje alkoholnog i virusnog hepatitisa, masne jetre, ciroze i trovanja jetre.

    Silimarin sve više dobiva na važnosti jer je jedino sredstvo za obnavljanje i zaštitu jetre kod hepatitisa i ciroze jetre.

    Berba i primjena sikavice

    Sikavica raste po mnogim poljima i livadama, a možete ju posaditi i u vrtu.

    Listovi se beru u svibnju, a sjeme u kolovozu ili rujnu, kada se čupa i korijen. Cvijet sikavice bere se u lipnju.

    Sikavica se uzima u obliku čaja ili kapsula. Možete ju kombinirati i s drugim biljkama.

    Za pripremu čaja 1-2 žličice suhe sikavice prelijte s 2 dcl kipuće vode, pustite da odstoji poklopljeno 15 minuta, promiješajte, a zatim procijedite. Pijte 1 šalicu čaja tri puta dnevno.

    Kod uzimanja proizvoda na bazi silimarina preporučuje se svakih 2 tjedna napraviti pauzu.

    U rijetkim slučajevima sikavica može izazvati proljev, nadutost i mučninu.

    S obzirom da sikavica djeluje estrogeno ne preporučuje se ženama sa fibroidnim tumorima, rakom maternice, jajnika i dojke te endometriozom. Alkoholičarima nije preporučljivo koristiti alkoholnu tinkturu sikavice.

    avatar

    26.04.2012. (10:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pesticides are killing bees and threatening our food supply. In 24 hours, shareholders at the biggest chemical producer, Bayer, could vote to stop their toxic production. Massive public pressure has forced this debate, now let’s make sure they vote to save the bees! I just signed an emergency petition, you can join me here:

    http://www.avaaz.org/en/bayer_save_the_bees_db/?sbc

    avatar

    27.04.2012. (08:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...