Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • fra gavun

    'Nailazim na 'viđenja' nova.'

    Tako je Mladene to nas drži. Živ!:)

    avatar

    22.04.2012. (12:15)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Je li to nešto "posredno" ili je, možda, potreba za drugačijom "posrednošću"? Uvijek kada se vraćam u prošlost vidim njezinu ukorjenjivost u sadašnjosti, ali, isto tako vidim i račvanja gdje mogla bi biti druga mogućnost, neovisno o subjektivnoj percepciji ili pak naslijeđenim predodžbama. Možda zbunjuje izbor. Mogućnost izbora koju smo previdjeli. Ako sva opažanja idu kroz naš dekoder, tada postoji zajednički nazivnik svega izvanjskog - uzima se samo ono što je u nama programirano za dekodiranje uvjetovano vremenom, znanjem, htijenjem. Netko je odavno rekao kako je čovjek mjera svih stvari. Dodao bih: ne samo mjera, već i etalon mjerenja.

    avatar

    23.04.2012. (17:46)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @fra gavun - Mijenjamo se Petre... živimo... putujemo... :)
    @Meroveus - Vidim i ja to, ali ulazim u suštinu gledanja. Račve su rezultat gledanja na realnom nivou na kojem je suština prikrivena. Naime, i na tom nivou gledanja može se vidjeti da je u račvama nebrojeno mogućnosti, pa je tada realan ljudski sud prilično neobjektivan. Što veća količina svijesnog viđenja, to je veća objektivnost i čvršća uzročno posljedična veza u oba smjera. Sveobuhvatnost nadilazi racionalan ljudski um, ali to ne znači da zato to nije tako. Ograničeni smo, ali Istina postoji i vjerujem da nije nedokućiva. Možemo se postepeno mijenjati i razvijati svijest, samo da očuvamo njenu slobodu, jer ona je jedan od uvjeta njena razvoja.
    Budimo slobodni da shvatimo da nismo savršeni. Time oslobađamo promjene i stvaramo vjeru da je put Istina i život.
    Hvala na posjeti i komentaru... :)

    avatar

    23.04.2012. (18:50)    -   -   -   -  

  • Norra Šahini

    Vrijeme će nam učiniti svoje, zar ne? : )

    Imam novo, voljela bi tvoje mišljenje tamo imati! Dođi!:)))

    avatar

    27.04.2012. (15:56)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Norra. - Zanimljivo je to sa vremenom. Ono je, izgleda, promjenjliva veličina. Mi vidimo i sudimo po ovom skućenom prostoru, koji još i svijesno ograničujemo. Puno je toga što se može i drugačije gledati.
    Dođem... :)

    avatar

    27.04.2012. (16:38)    -   -   -   -  

  • preživjeti

    Tvoji postovi me uvik nekako vrate na pravi put, smirujuce.
    Pozdrav

    avatar

    02.05.2012. (08:53)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @preživjeti - Hvala Tebi. Time si pridonijela dobroj vrijednosti toga što se time događa. Svako dobro i radost u jedinstvu postojanja ... :)

    avatar

    22.05.2012. (13:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...