Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


 • ToxFox

  Bogme se efektno žrtvovala.. samo pijuni joj ostali i 2 topa :)
  A nisi dvosmislen u ovome postu? :D

  avatar

  18.04.2012. (12:00)    -   -   -   -  

 • fulvus

  ima dosta poteza da se dođe do te pozicije. ali, uvijek ima izgleda da se pobjegne. recimo, da malo prodrmaš tablu, neke mogućnosti se same otvore. kao i u životu:)

  avatar

  18.04.2012. (12:22)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  work of art

  avatar

  18.04.2012. (12:48)    -   -   -   -  

 • pero u šaci

  NF-oviću, aj' molim te pogledaj u ogledalu koje ti pružam prvu rečenicu svog pretprošlog posta: ''Dakle moj sinoćnji komentar na vlastitom blogu je završio u bespućima internetske zbiljnosti i dakako da ću to shvatiti kao znak za povlačenje iz polemike koju ionako ne mogu dobiti jer me sustižu kritike čitatelja i u fejsu i u zbilji da su mi zadnja dva posta predugačka.'' Jel' tebi tu šta čudno? Na koji način iz kritika za dužinu postova proizlazi da ne možeš dobiti polemiku? Ne proizlazi ni na koji. Non sequitur. Polemiku (partiju?) ti ne možeš dobiti iz jednog drugog razloga, a koji glasi: nisi sposoban za to. Nisi sposoban za izvođenje pravilnih silogizama. Naprosto to. Logički si podkapacitiran. Nije to sad ništa novo, već godinama je blogosfera puna tvojih non sequitura, ovakvih kao po gornjem obrascu. Tvoje tipično komentatorsko ponašanje sastoji se od visokog garda, koji zna i može... ali samo kad bi htio. Kao: evo sad bih vam ja sve rekao pametno, samo, eto, baš mi se sad nekako ne da, ili baš sad žurim, trčim, baš mi sad gori meso u rerni, baš tu emisiju sam propustio, eto baš meni blog pojeo komentar (a samo da znate, baš je bio podugačak, i sve sam u njemu majstorski raspleo).
  Prava je istina, NF, da ti to nisi u stanju. Izlikama izbjegavaš mogućnost da slučajno budeš pozvan sastaviti dvije pametne. No, zbog prikrivenog srama u toj nemogućnosti, imaš kompulziju opetovano i opetovano naglašavati da bi mogao, samo kad bi ti se dalo ili kad te baš sad ne bi tjeralo u wc. Tim opetovanjem, prevelikom učestalošću istog obrasca izlika, stvar međutim samo činiš prozirnom. Ali jebe se meni za to. Jest prozirno, ali nije me tangiralo, pa nisam nikada ni reagirao (izuzev što bih te katkad kod sebe s nježnom ironijom prcao, migajući ti gdje si zabludio). Prisiljen sam ti pružiti to ogledalo tek sad kad si me čekićem još jednog u nizu svojih non sequitura stao direktno lupati po glavi.

  Dakle, modelski to (u znanosti odavno elaboriran tip sofizma) ovako ide:
  1) Osoba A iznosi poziciju X.
  2) Osoba B zanemaruje bitne elemente pozicije X i umjesto nje prezentira poziciju Y (koja je iskrivljena, na površnoj razini slična verzija pozicije X).
  3) Osoba B ispravnim argumentima pobija poziciju Y.
  4) Osoba B zaključuje da je pobijanjem pozicije Y pobio poziciju X (pošto ih je u koraku 2 poistovjetio).
  Sad uvrstimo:
  1) Osoba pero izriče tvrdnju: ti i ti blogeri, među njima i Baba ljutica, su u toj i toj diskusiji (pazi što piše, naćuli ovaj put uši) bezrezervno opravdavali te i te. Sasvim precizno to i samo to, tvrdnja se ne može odnositi ni na što drugo izuzev onoga što i piše. Ako baš treba detaljnije, komentar babe ljutice bi spadao uz Zonine i Nodusove, a ne uz navedenu kolonu... ali samo da nije citirala komentar blogera Maxflua (ex Da i ja nešto), s konotacijom: potpisujem ga. Bilo kako bilo, jasno je i nedvojbeno dano do znanja da se tvrdnja osobe pero odnosila isključivo na klasifikaciju komentara u diskusiji, ne i na šire ''uladičavanje'' blogera samih.
  2) Osoba NF tvrdnju osobe pero da je Baba ljutica ''bezrezervno opravdavala'' te i te u toj i toj blog-diskusiji, misprezentira u tobožnju sugestiju osobe pero kojom se Babu ljuticu lišava nekih načelnih humanističkih vrijednosti i tout court svodi na ''mirčoida''.
  3) Osoba NF argumentirano osporava tu tvrdnju: Baba ljutica je odlična blogerica, piše izuzetne priče, Vukovarka (?), tolerantna u polemikama.
  4) Osoba NF, ničim izazvana, pravilno oborivši tvrdnju koja je njena vlastita misprezentacija rečenoga od strane osobe pero, nastavlja živjeti u uvjerenju da je pravilno oborila rečeno od strane osobe pero.

  A je li to ipak način i metoda? To što si ti prokazao kao netočno je iskrivljena verzija, to nije isto ono, to je stavljanje riječi u usta. Naravno da nije problem nekome staviti etikete u usta pa se onda strašno indignirati i ljutiti na njega zbog etiketiranja.

  E, moj crtaču, alaj ti se treba crtati!
  Ti silni non sequituri, ta upadljiva podkapacitiranost za logičku metodologiju u tvojoj glavi - vidiš, druže NF, to je pravi razlog zašto nisi u stanju izaći čitav iz polemike i zašto ti ih je (instinkt ti dobro govori) bolje zaobilaziti u širokom luku. A sad trči, bježi, siguran sam da ti upravo ovog časa meso gori u rerni, bus bježi pred nosom ili već nešto...

  avatar

  18.04.2012. (14:59)    -   -   -   -  

 • ... dražeN ;)

  Teorija struna naoko diskreditira pretpostavku singulariteta, ali poanta je u tome da je sve "naoko" tek jedna od mogućnosti viđenja nevidljivoga. Šah je zapravo jedna sasvim konačna petlja, ali su naše mogućnosti nedorasle njegovoj jednostavnosti. Kako god, bio si dostatno brz, tj. zakuhao si situaciju koja iz različitih pozicija istovremeno izgleda zgodno i nezgodno, i to bi se površno moglo podvaljivati kao relativnost, ali kako poništiti vrijeme i prostorne dimenzije opisujući bilo što upravo kroz sustav kojem su one okosnica. Kako jednu od jednako mogućih kombinacija učiniti "iznenađenjem" neovisno o toj temeljnoj činjenici, tj. kako amnestirati direktan utjecaj promatrača pokušajem objektiviziranja nužno subjektivnog, i naravno, koja bi bila svrha, pa čak i onda kada je sve samo igra. Sve u svemu, zanimljiva uloga lovca, mada, mogli bi razglabati tko tu koga zapravo lovi, a tko bježi, kome, zašto i da li uopće, tj. gdje je granica privida i previda. U uvidu, zna pomoći i biljka mate, ali naravno, i to je samo prividno, kao i kod svih pripravaka koji u biti potiču probavu. Eto što se desi kada čovjek spadne na puste čajeve. Jedva čekam dan kada ću istinu moći potražiti tamo gdje ona oduvijek spava. Znam da mislim na krivi dan, i samo zato mi se naoko žuri ;)

  P.S. Ovo je bio samo primjer kako se na drugi način može napisati: "Bravo, super si to odigrao!", uz obilje bespotrebnih dodataka koji imaju samo jedenu jedinu svrhu, a njome se pametan čovjek ne bi trebao hvaliti, naravno, kada ne bi bio glup, tj. ..., šalim se i neću započeti još jedan krug šetnje bespućima Ministarstva za Istraživanje ruda i gubljenje vremena. Malo se toga mijenja, osim nas samih, tj. naše pozicije, ako si to dozvolimo. Baš mi je drago da smo nakon manje stranputice dosta brzo došli na pravu temu. Srdačan pozdrav i ne zamjeri gladnom čovjeku koji vjeruje u sebe, ali ne i samom sebi, pa ima potrebu materijalizirati vlastite strahove u ovom nematerijalnom svijetu, tj. nema samo Pero bicikl :)))

  avatar

  18.04.2012. (15:21)    -   -   -   -  

 • Teobaldin teatar

  Tko zna zašto ti je pustila ! XD

  avatar

  18.04.2012. (16:40)    -   -   -   -  

 • Andrea-Pisma

  slažem se sa Teobaldin teatar
  pusa

  avatar

  18.04.2012. (17:01)    -   -   -   -  

 • darujem ljubav svakodnevno

  šAH, NE ZNAM IGRATI

  avatar

  18.04.2012. (20:03)    -   -   -   -  

 • propheta nemo

  Vidim "partija" i mislim si... :D

  avatar

  18.04.2012. (20:16)    -   -   -   -  

 • NF

  test

  avatar

  18.04.2012. (20:40)    -   -   -   -  

 • NF

  test2

  avatar

  18.04.2012. (20:48)    -   -   -   -  

 • NF

  hvala na igri admin :D

  avatar

  18.04.2012. (20:50)    -   -   -   -  

 • sewen

  Božebogatidraga, jesu li komentari kod Tebe postovi ili postovi komentari.
  Ja san samo tija reć - sad mi je žaj šta me nikad niko nije uveja u svit šaha!

  avatar

  18.04.2012. (20:58)    -   -   -   -  

 • sewen

  Pardon - još san ništa zaboravija! Ja bi ubacija "lajk" na test i test 2 - ali nisan na fejsu pa evo samo dajen doznanja.....

  avatar

  18.04.2012. (21:02)    -   -   -   -  

 • lion queen

  update mi se najviše sviđa. ono prvo niš ne kužim :):):))) stari me pokušao naučit šaha, al od jednog konja dalje nisam stigla :):)))

  avatar

  18.04.2012. (21:32)    -   -   -   -  

 • ... dražeN ;)

  Idijoti i Albert bi se bar u nekim stvarima lako složili, a bome ni ja ne bi imao što za dodati, naravno, kada ne bi bio ja. Istina je da je glupost neuništiva, kao što je i istina da je ona osobna svakome od nas uglavnom nevidljiva. Posljedice nešto manje, ali ionako smo ih uvijek skloni prije pripisati bilo čemu i bilo kome nego sebi, čisto kontinuiteta radi. Eto što ti je komedija zamjene identiteta, pa tako ti sam sebi spamaš, a ja kao ne :)))

  P.S. Pozdrav dobra starino, i bez brige, kako god okreneš, sve ću ja krivo shvatiti, to mi je u opisu životnog radnog mjesta, tj. igre koja me izabrala, ali srećom, zabavna je to i zanimljiva igra sa ekscentričnim mnome u samom centru, naravno, gledano iz moje pozicije. Hoću reći, kako pobjeći od sebe kada trčim u krug, i čemu se žuriti, ionako se nikada neću stići sustići, a kamoli pobjeći. Nisam ja pisao pravila. Moje je samo da ih ne shvatim. I eto, za kraj ove verbalne blogerske brutalnosti i bloginga moram se ispričati na uzurpaciji prostora, ali bilo bi mi drago da kao olakotnu okolnost uzmeš u obzir činjenicu da sam gladan u stvarnom svijetu. E sad čega, o tome bi se dalo pričati dugo u noć ;)

  avatar

  18.04.2012. (23:44)    -   -   -   -  

 • ... dražeN ;)

  I eto vidiš kud vode idijoti i partija, a mogli smo uživati u cicama, guzicama i kobasicama, ili tikvicama, svejedno :)))

  avatar

  18.04.2012. (23:51)    -   -   -   -  

 • Crni Maslačak

  Prosvijetli me što je fenik?
  (pišem već po stoti put ovaj komentar ne prihvaća mi ga)

  avatar

  19.04.2012. (01:02)    -   -   -   -  

 • NF

  @kako sam izgubio 29 kg?
  Živio ti meni starino !
  @toksična panda
  Ja svoj komentar kod sebe objaviti nisam sinoć mogao, kažu da spamam, veselo ti je ovdje, dugo te nije bilo i stvari se mijenjaju ;)

  avatar

  19.04.2012. (07:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...