Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Igniss

    (zanimljivo da blog.hr periodično ima ove blesave reklame koje pokrivaju cijeli naslov, komentare i gotovo cijeli interface za postanje. Dosta više takvih reklama, blože!)

    avatar

    17.04.2012. (18:15)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Vrlo dobro napisano.
    Super za Igru i igrace.
    Lose za civilizaciju.
    Then again, we are just a bunch of hairless monkeys inhabiting a small planet in some tiny galaxy.
    Ne treba samog sebe shvacati previse ozbiljno.
    In the long run we are all dead anyways.

    Pozdrav.

    avatar

    17.04.2012. (19:43)    -   -   -   -  

  • nataša

    Seks je isto što i glad, može se utažiti na 2 načina:
    1.možeš kao svinja zabiti glavu u tanjur, posrkati, požderati sve i ne biti gladan
    2. možeš jesti uživajući u okusu, mirisu, društvu, napetosti,okruženju, otkrivanju…. i ne biti gladan

    Ako misliš o sebi kao o pi*di i sisi to ćeš izložiti, ali tretiranje kao pi*de je jedino što ćeš i dobiti. Pa, tko voli….
    I ne, ne mislim da je to „poigravanje vlastitom seksualnošću“, učenje, bla, bla bla…. To je stvar kulture i osjećaja za pristojno. I (ne)imanja samopoštovanja.
    Da, znam da zvuči anakrono ali osjećaj stida je nešto što je današnjim tinejdžerima oduzeto pod motom „ bez tabua, bez predrasuda,bez ograničenja“. Osjećaj stida je zapravo prirodni ljudski omotač. Štit. ( kako u ophođenju na svim socijalno-civilizacijskim razinama, tako i na fizičkoj razini ).
    Koji smo oduzeli svojoj djeci. Posljedično = hodaju goli. ( ne potpuno, ali uz malo strpljenja i globalnog zatopljenja 

    Eh, i ne, ne mislim da moramo hodati obučene kao časne i sl. ali malo pristojnosti ne bi bilo naodmet.
    Vrlo jednostavno.

    avatar

    17.04.2012. (19:47)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: točno tako.... što je dobro za individualnog Alfu nije dobro i za civilizaciju... uživaj tamo preko bare :P

    @Nataša: Točno tako... stid kao vrlo važan ljudski motivator je drastično podcijenjen. I sasvim se slažem da nitko ne traži da se vratimo u doba halja časnih sestara, djevičanstva i ugovaranja brakova i etc., ali neka razumna mjera se mora vratiti ako ne želimo doživjeti katastrofu (tj. izumiranje i degeneriranje).

    p.s. ako si slučajno ona ista Nataša koja je davno prije komentirala sa svojim blogom, što se desilo s njim? Ako ne, zanemari :)

    avatar

    17.04.2012. (19:52)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Gle, nema reklame.
    A zbilja nas jebu.

    avatar

    17.04.2012. (20:01)    -   -   -   -  

  • ericca_35

    Odličan tekst, potpisujem!

    avatar

    17.04.2012. (20:57)    -   -   -   -  

  • mario_du

    Vijek trajanja ovakvih t*ka je na njihovu žalost ograničen, nakon nekog vremena vaga više ne pokazuje 50 kg... ukratko godine čine svoje, dolaze mlađe, slađe, mršavije, zgodnije, još površnije i gluplje i otmu im momke.

    avatar

    18.04.2012. (02:29)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Nagnut sam prema toj tezi da stanje degradira prema originalnom, tvrdo biološkom. Koliko je to dobro, što će od toga biti, ne znam. Meni se ne sviđa, jer priroda ide slijepo, a društvo razumno.
    Dobro si ovo napisao, volio bih da izađe na naslovnicu.

    (Reklame možeš maknuti, otvori HTML kôd bloga i traži, imaš par linija koje ga definiraju, pobriši ih, ali prvo backup cijelog koda za svaki slučaj.
    Ni AdBlock nije zgorega instalirati.)

    avatar

    18.04.2012. (03:32)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Sadako: hvala, iako mi se čini da nema šanse za to - nije dovoljno "feel good" tekst niti se bavi "samo budi svoj" tematikom a da ne bi uvrijedio delikatna osjetila šire populacije. Ali uvijek ima nade...

    p.s. ali meni je u redu da budu reklame samo dok nisu ovako napasne, vidio sam taj kod i pomislio "eh, ako mi blog.hr daje već prostor i engine, fer je da imaju i koju reklamu ako baš žele". Mekan sam :P

    avatar

    18.04.2012. (07:46)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    "Što ako nije kultura ta koja tako oblikuje tinejdžerke? Što ako su tinejdžerke te koje tako oblikuju kulturu?"

    Evo da citiram izjavu s kojom se ne slazem :P
    Kako mislis da su tinejdjerice te koje oblikuju kulturu? da je to tocno, onda bi se one skidale odavno jer istini za volju, u tim godinama udara iz donje u gornju pa im se samo jedno vrzma po glavi. Dakle ako su njihove nemoralne pobude toliko mocne da pokrenu cijelu jednu kulturu vulgarizma, to bi onda ucinile i pred dvijesto godina jer i tada su djevojke imale hormone i vlazile se kad bi se neki sarmer nasmjesio.

    Drustveni prag tolerancije se podigao previsoko, i ono sto se prezentira mladima kao normalno, nekoliko godina unazad ne bi bilo normalno.
    Djevojke danas odrastaju (od 7 godina pa na dalje) sa slusalicama u usima prateci glazbu, zureci u videospotove ugledajuci se na Rihannu, Beyonce, Katy Perry, Sevu, sve one odreda iz Magazina, a poslusaj njihove tekstove pa mi reci o cemu pjevaju... "want you to love me, like I'm a hot guy, keep thinking of me, doin' what you like.."
    "ladies if you love your man show him you the fliest, grind up on it girl, show him how you ride it"
    "I kissed the girl and I like it.."
    Samo neke od popularnih pjesama bez kojih u ducan ne mogu vise uci.
    polugole "umjetnice" izvijaju se po stageu, ne sijecam se jednog koncerta u zadnjih nekoliko godina na kojem se nisu bacale sise i guzice na sve strane, niti jedne dodjele nagrada takodjer.
    Sex i sexipil je nesto sto se danas prezentira kao must-have ili must-show a djevojkama je mozak toliko ispran da ne poznaju granice u kojima mogu realizitati svoji sexualnost a da ne budu prevulgarne ili droljaste.
    i da zakljucim, sumnjam da su djevojke te koje su oblikovale kulturu, one su oblikovane od strane onoga sto im je dostupno kroz medije, a to je dragi moji sex, golotinja i splacine od glazbe sa dvosmislenim stihovima koji opet aludiraju na..aj pogodi

    avatar

    19.04.2012. (02:26)    -   -   -   -  

  • Đus

    ljudi konstantno pričaju o "prošlim vremenima" s nekakvom debilnom nostalgijom.
    poprilično sam siguran da moralno i etički vremena nisu ništa bitno drugačija nego prije 100, 200 ili 500 godina.
    jedino što se promijenilo je dostupnost, tj. razina konkretizacije našeg voajerizma i samim time - ako se nešto ionako svako malo vidi, nema više smisla to skrivati.

    avatar

    19.04.2012. (18:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @little psycho: osim što tvoj komentar uopće ne rješava analogiju muške strane (za mladiće ne tvrdimo da čitaju Playboy zato što ih društvo tjera na to), razlika je u tome da bi prije 200 godina vlaženje na šarmera rezultiralo vanbračnom trudnoćom i totalnim sramoćenjem i izopćenjem iz društva.
    To se promijenilo tek s uklanjanjem barijera u današnje doba, točnije s dolaskom modernog feminizma koji radi na tome da više nema posljedica za seksualnu neopreznost. U tim okolnostima, ženska seksualnost regresira natrag u pećinsko doba, kada je jedini način za privući Alfu bilo biti lijepa, biti mlada, i što ljepše pokazivati kožu --- slučajno isto kao i danas.

    Kao što kažem, današnje djevojke se ne ponašaju tako zato što ih pritišće društvo, već zato što ih uopće ne pritišće. No valjda ćemo se tu morati jednostavno složiti da se ne složimo.

    @Đus: ljudska motivacija, ako ćemo etički, je bila ista i prije jedne, 10, 100, 1000 i 100 000 godina: raširiti svoje gene što uspješnije i na najefikasniji mogući način. Jedino što se promijenilo je da je jedan model širenja gena (i za muškarce i za žene) bio konduktivan stvaranju civilizacije, a današnji je to prestao biti.
    Koliko god se ne želio vratiti u suprotni ekstrem poput srednjeg vijeka, svejedno bi mogao reći da neka prošla vremena jesu bila bolja. U ovom slučaju, ravnoteža između ogromnog civilizacijskog i tehnološkog napretka, slobode i funkcionalnog seksualnog tržišta - "the sweet spot" - je bila negdje u srednjem 20. stoljeću. Ne za mene pojedinačno, već za ljude općenito.

    Novi post: Samopouzdanje: dojam moći je moć sama po sebi

    avatar

    19.04.2012. (21:20)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Pročital Igniss... istina je (znam da zvučim neopasno) negdje između autorice ovoga teksta u okviru i tebe....

    avatar

    19.07.2012. (12:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...