Komentari

patnje-mlade-wertherice.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • Tin Mihael

    Poznajem Anu_Mariju Posavec iz viđenja, također i njeno djelo.

    Smatram se velikim poštovateljem ove autorice i mogu slobodno reći sestre po peru. Da, ja isto pisac, može reći baranjski pisac. ali ne bih se ograničavao na tako usko vezivanje za područje. Mi pisci smo svijet za sebe i samo svoji. Volio bih da me poslušala kad je objavljivala prvi roman, sada bi imala veće zadovoljstvo radom i milijun kuna u džepu. Naime, izvjesna ženska osoba prevarila je Anu-Mariju i njene roditelje koji su potpisali za mladu autoricu nepovoljan ugovor: Ana-Marija nije od svoje knjige vidjela ni kune. svu zaradu od knjige pokupila je ta persona koja zbog svoje odvratnosti ne zaslužuje da joj spominjem ime.

    Reći ću samo da je Kalliope GmbH na crnoj listi u Njemačkoj zbog varanja pisaca, prijevare, pronevjere, utaje poreza, itd.

    Ukratko mlada autorica ne znajući se dovela u položaj da bude žrtva knjiške mafije. Svoju naivnost skupo je platila: Kalipa i danas ima izdavačka prava na Povratak crnih udovica iako je ugovor raskinut, po mom mišljenju prekasno. Šteta je već učinjena.

    Kamo sreće da je sve svoje knjige sama izdala kako sam je savjetovao. No valjda joj je to bila potrebna lekcija koliko god bolna.
    Ista je persona pokušala i meni uvaliti ugovor bez da mi dopusti da ga pročitam što se svugdje u civiliziranom i uređenom svijetu smatra nepristojnim.
    Za razliku od nje, ja sam tu osobu prozreo. Naplaćivati 100 kn za knjigu a ne dati autorici njen dio, gje je tu moral i poštenje?

    sve ovo sam napisao kako bih skrenuo pozornost na nepovoljan položaj pisaca i opasnosti koje nas prate. Ako se sami ne pobrinemo za sebe, nitko neće.

    nerevarine984@gmail.com

    avatar

    19.05.2012. (04:51)    -   -   -   -  

  • Sjena

    Mladi su autori uvijek meta prevaranata. Tako je to bila i Ana-Marija, ali ipak, uzdigla se i ona iz pepela, te se izborila za izdavanje Vincenta, barem koliko je meni poznato...

    Super je ovaj intervju! Baš zrelo piše i govori!

    avatar

    28.05.2012. (00:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...