Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • putGradine

    Nekada je bilo, kruha i igara, a sada je kostiju i igara:) Šalu na stranu, slažem se sa svim što pišeš i svako okupljanje je OK, ukoliko nema tzv. "govora mržnje". Opet, "govor mržnje " tumači svatko kako mu paše...Zaključak, nikako mi se ne sviđa put kamo svi idemo...

    avatar

    13.04.2012. (08:29)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @putGradine... slažem se s tobom da je "govor mržnje" vrlo rastezljiv.... jer obično se najveće mržnje skrivaju iza poruka ljubavi.
    Npr.... kada vodeći političar radnike naziva ljenčinama, neradnicima, parazitima, a njihove predstavnike kao ljude koji nemaju čime misliti i da bi ih najradje tukao... da li je to govor mržnje? Ili kad su narod neki bivši političari nazivali stokom sitnog zuba... Ili kad su bez puno priče krali da se sve prašilo.
    Svi su se oni kleli i danas se zaklinju da se tako ponašaju iz čiste ljubavi prema domovini i narodu.
    I ovi kojima je zabranjen skup misle da Hrvatsku vole najviše od svih.
    To su ipak osobni dojmovi, a način iskazivanja ljubavi su uvjetovani kućnim odgojem, svjetonazorom, karakterima itd... itd....
    Propisi jasno određuju što se smije, a što ne smije. Glupo je temeljem pretpostavki nešto zabranjivati.... a još je gluplje zabranjivati skupove zbog različitog svjetonazora. To podsjeća na neke stare... tužne i ružne priče.
    Ja ti socijalističko i kapitalističko društveno uređenje razlikujem po tome što se štuje. Npr. u socijalizmu nije bilo toliko opasno ne platiti porez.... ali si zbog pogrešne rečenice ili pjesme mogao završiti u zatvoru. Tada se na silu, agresivno i odlučno čuvala ideja.
    U kapitalističkom svijetu caruje kapital. U razvijenim zemljama možeš političare gađati pokvarenim jajima, možeš laprdati što god želiš... ali ako ne ispunjavaš svoje financijske obveze prema državi završit ćeš u zatvoru.
    Ni jedno, ni drugo nije dobro. A naša trenutna vlast očito želi i jedno i drugo..... Klanjaju se krupnom kapitalu.... a iz socijalizma su zaboravili sve ono dobro jer im se kosi sa novim putem... no rado bi vratili nazad zabrane, ušutkavanja i čizmu.
    Ovaj narod je tu odavnooooooo...... i izdržao je sve... pa će i ovo.
    Na kraju stradaju uvijek oni koji se previše zaigraju, previsoko lete i zaborave da bi trebali služiti narodu, a ne ga tlačiti.

    avatar

    13.04.2012. (13:37)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Priredba je završila. Nedostajala je samo gospođa Milka Babović da nas izvjesti kakve su kompletiće imali sudionici i gospodin Mladen Delić sa svojim uzvikom "Gospodine suče, pa jel to mogućeeee?" kad su policajci nedovoljno skoncentrirani pohapsili neke antifašiste jer nisu razumjeli što znače njihovi transparenti. :))))))
    Gledanost je bila odlična.... ali "Larin izbor" i niz turskih sapunica još uvijek vode.

    avatar

    13.04.2012. (20:05)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Čelnik mladeži jedne opskurne strančice dosjetio se kako najlakše doći na naslovnice - ništa drugo.

    avatar

    14.04.2012. (12:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @brodiću.... točno tako.... a u tome mu je pomogao i sam državni vrh... te je dobio ono što je želio... kao što je i politika dobila igorkaz koji joj je u tom trenutku odgovarao. :)
    Bitno je da nema ranjenih...... a sve ovo ćemo nekako preživjeti, ali nipošto zaboraviti.... zlopamatila će to pohraniti u ladice uspomena, pa po potrebi izvlačiti..... Tome i služi ova moja tema. .. :))))))))))
    Najbolje su one igre nakon kojih su svi zadovoljni. :)

    avatar

    14.04.2012. (14:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    “Ja ću se svim intelektualnim sredstvima boriti protiv vaših ideja, ali ću se istodobno do posljednjeg daha boriti za vaše pravo da ih slobodno iznosite”.

    Voltaire

    avatar

    19.04.2012. (22:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...