Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • borivoj

    “DOSADA JE NESTO STO PRIRODI NIJE POZNATO,

    ONA JE PRONALAZAK GRADJANA”. Hermann Hesse







    Dragi prijatelji,

    DUSINO IME, PODRIJETLO, I ZAVICAJ je Bog. Onomad mi je kolega sa posla kojemu je prije dva dana preminula majka, pricao kako je ona u bolnici odgovarala lijecniku na pitanje koga ima KOD KUCE, da joj je tamo i stariji sin koji je preminuo prije nekoliko godina, pa je kolega zakljucio da mu se mati GUBI. Rekao sam mu logikom poruke danasnje bjelokulske pjesme, da ona govori jezikom vaseljenske, puno sire percepcije, rijecju, da je ona samo kanal za govor velike Duse:







    56. DOSAO SAM, SJECAS LI SE



    Dosao sam, sjecas li se, zastao sam, pamtis li,

    upitao te tko si i odakle si.

    I dok Mi je tvoj um zdusno kazivao

    ime tvoga tijela i tvoje zemlje,

    tvoja Mi je dusa nesmetano saptala

    svoje ime, podrijetlo, i zavicaj.



    Taj dvogovor izmedju Boga i duse,

    ne pamti nitko, osim Boga i duse.

    Tvoj um katkada doluta

    do ruba dusina pamcenja,

    nadazre se i ostane tako, slatko umuknut.

    Sjeca se necega sto nikada nije dozivio;

    dozivljava nesto, sto ne moze sobom zadrzati.





    „Bijela kula”, knjiga 28. Zapisala Vesna Krmpotic



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    02.04.2012. (10:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 4/2/12, Danko Švorinić wrote:

    From: Danko Švorinić
    Subject: skupstina
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Monday, April 2, 2012, 8:06 AM
    -----------------
    
    Boro,
    Pozivam te kao gosta na Skupštinu Liste za Rijeku koja će se održati ovog utorka (3.travnja) s početkom u 17:30 sati u Hotelu Bonavia.
    lp,
    Danko

    ---------------

    hvala velika!

    nadam se da se vidimo.

    lp, boro

    avatar

    02.04.2012. (10:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    9 razloga zbog kojih bi svakodnevno trebali jesti korijander

    Korijander (coriandrum sativum) je biljka koja potječe iz Južne Europe i sa Srednjeg Istoka.

    Visoka je između 30 i 90 cm, a njezino lišće i plodovi imaju specifičan miris pa se koriste kao začin i dodatak mnogim jelima.

    Naziv potječe od grčke riječi koriannon, što znači stjenica, a vezano je upravo za specifičan miris listova.

    Osim što se primjenjuje kao začin, korijander ima mnogo pozitivnih učinaka na zdravlje.

    Korijander je bogat eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina, a njegovo ulje sadrži oko 70 posto linalola, kao i pineol, borneol, limonen i geraniol.

    Pozitivni učinci korijandera na zdravlje

    1. Čisti organizam od toksina i teških metala

    Korijander je jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Ova biljka je snažni prirodni kelat, što znači da veže na sebe atome toksina i teških metala i izbacuje ih iz organizma.

    2. Prirodni je lijek za anemiju

    Korijander sadrži željezo, koje se lako apsorbira u krv, zbog toga direktno pomaže u liječenju anemije. Ako ste anemični, stavite pregršt svježeg korijandera u juhu, salatu ili jelo od povrća. Mljeveni korijander možete pomiješati s maslinovim uljem, soli i začinima i namazati ga na kruh.

    3. Ublažava artritis i reumu

    Cineol i linolna kiselina prisutni u korijanderu djeluju protiv reume i artritisa te su vrlo djelotvorni u smanjivanju oteklina nastalih kao rezultat navedenih bolesti. Učinkovit je i kod oteklina nastalih zbog lošeg rada bubrega ili anemije, jer njegovi sastojci pomažu u uklanjanju suvišnih tekućina iz organizma.

    4. Smanjuje razinu kolesterola i šećera

    Kiseline koje se nalaze u korijanderu vrlo su učinkovite u smanjivanju količine kolesterola u krvi. Osim toga, suzbijaju nakupljanje kolesterola u arterijama i venama.

    Zahvaljujući stimulativnom djelovanju na endokrine žlijezde, korijander povećava izlučivanje inzulina iz gušterače i na taj način pomaže u pravilnoj asimilaciji i apsorpciji šećera u krvi. Ovo svojstvo je vrlo korisno za oboljele od dijabetesa.

    5. Normalizira probavu

    Zahvaljujući posebnim eteričnim uljima koji sadrži, korijander pomaže u pravilnom izlučivanju enzima i probavnih sokova te stimulira rad probave. Neki elementi eteričnih ulja korijandera pospješuju pravilan rad jetre i crijeva, kao i liječenje proljeva.

    Djelotvoran je kod dijareje uzrokovane bakterijama i gljivicama, budući da neki sastojci korijandera imaju antibakterijska svojstva. Svježi listovi korijandera stimuliraju apetit.

    6. Ublažava menstrualne tegobe

    Korijander je stimulans koji potiče lučenje endokrinih žlijezda. To njegovo svojstvo pomaže u uspostavljanju menstrualnog ciklusa i ublažava menstrualne bolove.

    7. Liječi usne čireve

    Citronelol, sastojak esencijalnog ulja korijandera, odličan je antiseptik. Uz to, ostali sastojci biljke imaju antimikrobno djelovanje koje sprečava rane i čireve u ustima. Osim što pomaže u liječenju čireva, korijander također osvježava dah.

    8. Čuva zdravlje očiju

    Korijander je bogat antioksidantima, vitaminom A i vitaminom C, mineralima i eteričnim uljima koja usporavaju starenje oka i razvoj očnih bolesti te pomažu u opuštanju očnih mišića.

    Korijander ima i antimikrobna svojstva koja štite oči od zaraznih bolesti poput konjunktivitisa.

    9. Pomaže kod kožnih bolesti

    Dezinfekcijska, detoksikacijska, antiseptička, anti-gljivična i antioksidacijska svojstva korijandera idealna su za liječenje kožnih bolesti, poput ekcema, hrapave kože ili gljivičnih oboljenja.

    Osim toga korijander pomaže u liječenju upala i čuva jetru. Pretpostavlja se da ima antikancerogena svojstva i da je prirodni afrodizijak.

    Smatra se da sjemenke smrvljene u prah, pomiješane s medom pojačavaju seksualnu želju.

    Eterično ulje korijandera upotrebljava se u proizvodnji parfema.


    Kako koristiti korijander

    List korijandera uvijek se koristi svjež. Ima jaku aromu i najčešće se upotrebljava u južnoameričkoj i azijskoj kuhinji, dok europska kuhinja više koristi zrelo i osušeno sjeme.

    Svježe mljeveno sjeme korijandera izvrstan su dodatak pecivima, juhama, jelama od povrća i mahunarkama.

    Svježe lišće korijandera možete dodati u juhu, salatu ili jelo od povrća.

    Možete od njega napraviti i pesto (pastu) od korijandera.

    Sastojci

    * 1 češanj češnjaka
    * 1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
    * 1 čaša lišća svježeg korijandera
    * 2 žlice soka limuna
    * 6 žlica maslinovog ulja
    * morska sol

    Priprema

    Korijander i ulje dobro sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

    Konzumirajte svakodnevno, namazano na komad integralnog kruha.

    Gdje kupiti

    Sjeme korijandera ili korijander u prahu možete kupiti skoro u svakom supermarketu na odjelu začina. Organski uzgojeni korijander možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane.

    Ako želite uživati u blagodatima lista korijandera, morat ćete ga uzgojiti u vrtu. Sjeme za

    avatar

    02.04.2012. (10:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ako želite uživati u blagodatima lista korijandera, morat ćete ga uzgojiti u vrtu. Sjeme za sadnju možete nabaviti u poljoprivrednim apotekama.

    Sjetva na otvorenom počinje u travnju. Sjeme se sadi 1 cm duboko, razmak između redova iznosi oko 30 cm. Želite li kontinuirano imati zalihu svježeg lišća korijandera, dosijavajte ga svaka tri tjedna.

    Za uzgoj sjemena biljke treba prorijediti na razmak od 15 cm unutar reda. U početku održavajte ravnomjernu vlažnost tla. Poslije je dovoljno povremeno okopati tlo oko biljaka.

    Nadam se da ćete od sada redovito uživati u dobrobitima korijandera - biljke koja ima vrhunska ljekovita svojstva.

    avatar

    02.04.2012. (10:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Objavi i širi dalje, intervju koji je objavljen samo na jednom portalu. a na ostalim kontroliranim medijima i portalima nije i niti smije biti...





    http://www.dnevno.hr

    INTERVJU: PAŠK KAČINARI
    Ako ja 'odem', za mnom će i pripadnici bankarskog lobija koji su pokrali Hrvatsku!

    Poznati zlatar i 'zviždač' Mladena Bajića, Marijana Hanžekovića, Franju Lukovića i Jakšu Barbića proglašava odgovornima za pljačku Hrvatske i neprocesuiranje te pljačke, tvrdi da je Sanader stradao jer se zamjerio upravo njima i naglašava da je rat dogovoren kako bi bankari i tehnomenadžeri opljačkali sve što vrijedi.



    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ako_je_odem_za_mnom_ce_i_pripadnici_ bankarskog_lobija_koji_su_pokrali_hrvatsku/642163.html

    avatar

    02.04.2012. (10:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ikkyu zapisa:



    KADA POSJEČETE DRVO TREŠNJE

    I POGLEDATE,

    TU NEMA NIKAKVIH CVJETOVA;

    CVJETOVE DONOSI PROLJEĆNI VJETAR.



    ČAK I AKO BEZGRANIČNO LEBDITE,

    ČAK I IZA OBLAKA,

    SAMO SE NE OSLANJAJTE

    NA UČENJA GAUTAME.



    Ikkyu kaže dvije stvari: jedna, vi ne možete donijeti cvjetove, oni će doći u svoje vrijeme. Vi treba da čekate, treba da budete strpljivi. Vi ne možete pitati: „Zašto trešnjini cvjetovi ne dolaze?“

    Drvo je tu, vi ga zalivate... Vi čak možete, kaže Ikkyu, posjeći trešnjino drvo i pogledati unutra gdje su sakriveni cvjetovi. Tu nema nikakvih cvjetova. Cvjetove donosi proljećni vjetar. Neka dođe proljeće, neka pravi trenutak, i klima, i pravi vjetar dođe do trešnjinog drveta. Ono će iznenada procvjetati, buknuće u beskrajnoj ljepoti.

    Trešnjino drvo čeka; ono se ne žuri, ono ne juri negdje da uhvati proljeće. Ono samo čeka u tišini, radosno. Proljeće će doći; možda dan ili dva kasnije, što je to važno? Ono je uvijek dolazilo.

    Druga stvar o kojoj Ikkyu govori: ČAK I AKO BEZGRANIČNO LEBDITE, ČAK I IZA OBLAKA, SAMO SE NE OSLANJAJTE NA UČENJA GAUTAME. To može reći samo zen majstor o svom začetniku: „Nemojte se oslanjati na učenja Gautama Bude“ – jer su ta njegova učenja bila u drugačijem okruženju. On je govorio drugačijim ljudima. Vi možda uopšte nijeste takvi ljudi, a i vrijeme se promijenilo; ta učenja možda više nijesu prikladana. Samo se oslanjajte na vlastitu svijest. Čak ni Gautamina svijest više nije pouzdana.

    On ne kaže da je Gautama pogrešan; on samo kaže da je Gautama djelovao u prilikama prije hiljadu i pet stotina godina. OSHO

    Copyright © Osho International Foundation.

    www.osho-yu.me

    avatar

    02.04.2012. (10:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    KONSTELACIJE - Obiteljske, poslovne, osobne

    Rijeka, 14.04.2012.



    Drago nam je što Vas možemo obavijestiti da će se u Rijeci, 14.04.12. ponovo održati Konstelacije, uz voditeljicu Ines Lazarević Rukavinu.

    Ovo je prilika za sve koji nisu uspjeli sudjelovati do sada na konstelacijama da nam se pridruže i istraže svoje odnose sa bližnjima, kao i da steknu uvid u situacije koje im se pojavljuju u životu, a koje sa sobom donose težinu i ne dozvoljavaju kretanje prema naprijed.
    Naravno da su dobrodošli i svi koji su već sudjelovali na Konstelacijama :-)

    Pozivamo Vas da dođete i napravite nešto lijepo za sebe.

    O VODITELJICI KONSTELACIJA:
    Ines je u stalnom dodiru s Konstelacijama od 1996. g. od kada sudjeluje na mnogim radionicama, seminarima i edukacijama s eminentnim voditeljima konstelacija iz svijeta i Hrvatske. Tu je dovoljno spomenuti Jan Jacob Stama i Bert Hellingera kao i Johannesa B. Schmidta.
    Konstelacije su sredstvo kroz koje je radila na svojim unutrašnjim procesima i razvijala svoje potencijale. Sada želi dobrobiti Konstelacija podijeliti s drugima, pružajući im mogućnost i sredstvo pomoću kojih mogu bolje razumijeti što se dešava u njihovim životima, kako to promijeniti i poboljšati kvalitetu svog života. Da postignu ono što Konstelacije nose u sebi, a to je, kako to dobro opisuje jedna rečenica - postaviti sve na svoje mjesto.
    Detalje o Konstelacijama potražite na njezinoj web stranici - www.ciruss.net

    INFORMACIJE I PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE:

    Aleksandra Ožanić
    tel: 091 621 22 67
    e-mail: aleksandra.ozanic@gmail.com

    Prijava organizatoru je obavezna.

    Broj sudionika je ograničen a pri prijavi dobit će se informacija o mjestu održavanja radionice.

    Vrijeme održavanja - 10:00 - 18:00 sati.

    Kotizacija za sudjelovanje je 200 kuna.

    Ovim putem Vas molimo da proslijedite informaciju svima za koje mislite da bi ih mogla zanimati i tako nam pomognete proširiti vijest. Unaprijed zahvaljujemo svima na tome.

    O KONSTELACIJAMA:

    Što su to Obiteljske konstelacije?
    Obiteljske konstelacije su metoda, koju je u današnjem obliku razvio njemački psihoterapeut i filozof Bert Hellinger, s njegovim surandicima. Metoda u svijetskim razmjerima dobiva sve više priznanja kao zapanjujuće djelotvoran, moćan i dalekosežan pristup za nalaženje dugoročnih rješenja u slučajevima, za koje se do sad smatralo da su izvan dosega ‘ljudske ruke’. Ona dovodi na vidjelo duboke međuveze i odanosti u obitelji i zajednici, te vodi dubokom iskustvenom prihvaćanju primordialne ljubavi koja je u srcu mentalnih, psihosomatskih i tjelesnih patnji. Jednom kad je ta ljubav oslobođena nesvijesnih zapletaja koji su se možda dogodili generaciju, dvije, tri pa i više generacija unazad, tada ona postaje sila dubokog iscjeljivanja. (Dr Albrecht Mahr).

    Što je to zapetljaj?
    Zapetljaj ili zapletaj je proces u kojem jedan član obitelji slijedi (najčešće tešku) sudbinu ranijeg drugog člana obitelji, pa nije ‘slobodan’ živjeti svoj puni potencijal. Zapletaj je najčešće uzrokovan nepoštovanjem poredaka ljubavi – skupine moćnih principa koji oblikuju tokove ljubavi i iz njih rezultirajuću životnu snagu. U obiteljima su to najčešće nepriznavanje, izbacivanje, ili zaboravljanje pojedinog člana obitelji, narušavanje prirodnog poretka (pozicije) među članovima obitelji, te neuravnoteženost davanja i primanja,… čak i kroz generacije.

    Postavljanjem pitanja konstelacija nas vodi do uzroka ili korijena zapljetljaja u odnosima i pesimističnog stava kojeg nismo svjesni, a koji nas blokira, te ga transformira u pozitivan stav s kojim iznalazimo nova rješenja.
    Obiteljske i poslovne konstelacije skiveno čine vidljivim te Vam pomažu da pronađete vlastito mjesto unutar obitelji ili poslovnog okruženja te da ostvarite skladnije odnose među članovima.
    Osobne konstelacije omogućuju da prihvatite sebe upravo takvim kakvim jeste i da živite svoje potencijale punije i smislenije.


    Srdačan pozdrav i nadam se da se vidimo
    Aleksandra

    avatar

    02.04.2012. (10:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Sat, 3/31/12, Martin Mayhew wrote:

    From: Martin Mayhew
    Subject: Prijevod na engleski jezik i grafički dizajn
    Date: Saturday, March 31, 2012, 12:38 PM
    -----------------------------
    Poštovani

    Želite li ponuditi svojim klijentima, čitateljima i posjetiteljima savršeno znanje engleskog jezika, prijevod, lekturu, copywriting, 'voice-over' ili neku drugu uslugu?

    Ja sam Englez koji živi u blizini Rijeke od 2003. godine. Tražim zaposlenje u području medija/tiska/izdavaštva u kojem imam dugogodišnje iskustvo.
    Bavim se grafičkim dizajnom (tisak i web), prijevodi, lekture itd. za brojne klijente medu kojima su LivingStone magazin i Eko-centar Caput Insulae Beli, Cres kao i mnoge akademske institucije: Pomorski i povijesni muzej Rijeke i Hrvatskog Primorija, UniversitĂ  degli Studi di Padova, Tehnički fakultet u Rijeci, Izdavačka kuća Adamić, Rijeka.

    Više informacija pronađite na mojim web stranicama.

    http://www.martinmayhew.com
    http://www.vidagents.com
    http://www.thebeatlesrevivalband.com
    http://www.britishcroatianfriends.hr
    http://www.tajnecresa.com


    s poštovanjem

    Martin Mayhew

    avatar

    02.04.2012. (10:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 4/2/12, vladimir wrote:

    From: vladimir
    Subject: RE: Emmanuel's Book - PDF - i zanimljivosti...
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Monday, April 2, 2012, 8:49 AM

    ---------------

    Dragi Boro, sve njih u saboru ja bi stavio na hrvatski prosjek! Pa da vidimo dali bi se tada trudili da hrvatske place rastu! Ovako, sit gladnom ne vjeruje!

    ----------

    dragi moj vlado,

    u potpunosti se s tobom slažem. sve gre prema učinku, narodu dobro i njima još bolje, narodu loše njima isto tako... pred izbore puna su im usta bila da će sprovest: pretvorbu privatizacije, vratiti narodu oteto i opljačkano... vidim niš od toga... pusta obečanja za naivne i sirotinju...

    pozdrav tebi i tvojima, drž mi se!

    boro

    avatar

    02.04.2012. (15:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Hrvat u Africi

    Uhvate divljaci Hrvata u džungli i ubace ga u kazan da skuhaju juhicu.
    Pitaju ga ima li posljednju želju.
    - "Nemam ja nikakvih želja, samo me nešto zanima."
    - "Šta?"
    - "Imate li vi SDP , HDZ ovdje?"
    - "Nemamo!"
    - "Imate li HDSSB, HNS, SDS?"
    - "Nemamo!"
    - "Imate li HSS?"
    - "Nemamo!"
    - "Imate li HZZO, HZMO, 21 županiju, 555 općina i gradova, 30
    ministarstava, INU i MOL , 25% PDV ?"
    - "Nemamo!"
    - Imate li Keruma ili Bandića?
    - "Nemamo!"
    - "Pa od čega ste podivljali, mater vam jebem!?"

    -----

    avatar

    02.04.2012. (15:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zivio 1 maj - Praznik rada



    Blizi se ..... #####

    *Uciteljica nas je pitala da li znamo sta je to 1. maj - i svi su sutjeli, samo sam se ja javio:
    "To je dan kada bi tata trebao primiti placu, ali je nije primio! *****

    *Nije ni 1. travnja, ni 1. ozujka, ni veljace, sijecnja... U prosincu je posudio novce za prasence od tetka, ali mu jos nije
    vratio novce, i kad god zove, mi moramo reci da tata nije tu, iako
    se skrije u ve-ceu kao da tetak moze vidjeti kroz slusalicu."

    Uciteljica mi lupila cvrgu i rekla da sjednem...
    Objasnila nam je da je rijec o prazniku rada i rekla da svatko od
    nas, kada ga prozove, ustane i kaze cime mu se roditelji bave i sta
    bi voljeli da budemo kad odrastemo?*****

    *Kada je dosao red na mene rekao sam:
    "Moj tata privremeno radi, lezi na tracnicama... Svako jutro se
    obuce kao da ide na posao u staru firmu, koju je sad kupio stricek
    Luka koji je nekada bio portir, i ode s kolegama da malo leze na
    pruzi, a mama zalupi vrata i kaze: "Dabogda vam naletio teretni iz
    Siska kad niste htjeli sa Lukom u stranku..."*****

    *Mama je zavrsila neki teski fakultet, ali u tubi za diplomu sad
    drži flasu rakije za koju tata ne zna, pa otpije nekoliko
    "semestara" cim on izadje iz stana...
    Posle se svadja sa susjedom ciji muz cesto pijan piski u liftu... a
    on radi u nekom ministarstvu kao ekspert za nesto...*****

    *Inace, mama je nekada radila u banci, ali joj je sefica dala otkaz
    zato sto se ispostavilo da ima previse skole da bi ostala na radnom
    mjestu koje se svidjalo seficinoj kozmeticarki, i premale grudi da
    bi je prebacili na salter... *****

    *Htjela je prodati tatinog starog "juga" i dedin 'Orden rada sa
    zlatnim vjencem' i skupi novce za neku "cetvorku" - rekli su joj da
    za te pare ne moze srediti ni kurje oci, a kamoli da nabaci
    tranzicione grudi...*****

    *Na srecu, ona susjeda nije zlopamtilo, pa ponekad pozove mamu da
    joj za 500 kuna ocisti stan, opere i ispegla ves, okreci sobu... i
    oriba lift kad se susjed "ekspert" vrati s posla.
    Nije susjedi tesko da to i sama napravi, ali nema vremena od kada
    se zainatila da zavrsi srednju školu...

    Kaze da uspjesnog muza mora pratiti i ambiciozna zena, a i ne moze
    je drugacije ubaciti kod sebe u ministarstvo kao savjetnicu...

    Sto se onog dijela "sta bih volio biti kad odrastem" tice, tu sam
    bas bio u nedoumici! Mislim, dvojim da li da postanem tajkun, kao
    Djurin tata, u cijoj firmi razrednica popodne radi kao sekretarica,
    pa joj se i u skoli ponekad omakne da striceku Jozi kaze "sefe",
    ili da postanem politicar?*****

    *Kada smo bili mali, Djurin tata, stricek Jozo, cesto je isao u
    Gradisku, valjda su tamo imali vikendicu, ali mama nikada nije
    htjela da vodi i Djuru kada bi vikendima isla u posjetu. Koliko sam
    shvatio, on se tamo aktivno bavio poljoprivredom i izgleda da mu je
    bas super islo cim je posle nekoliko godina kupio nekoliko firmi,
    pa za njega danas rade cak i nekoliko striceka policajaca, koji su
    nekada dolazili po njega da ga vode u vikendicu, a on im lupa
    cvrge, tjera ih da rade sklekove i ne daje im placu.

    Stvarno ne znam da li to ili da idem u veleposlanike? Tata je vise
    za ovo drugo, narocito otkad su javili da je neka polugola teta
    pokusala uci u Sabor, a on dreknuo na televizor: "Ostavite je na
    miru - cula zena da je politika kurva, pa dosla kod svojih! Eto,
    sad imate kvorum!"

    "Dobro je, sine, izgleda da j..u jos nekog osim nas u mozak" -
    okrenuo se prema meni i pomilovao me po glavi, dodavsi: " U
    veleposlanike ce tebe tata, u veleposlanike, ali da koji put
    pozoves i tatu u taj veleposlanicki klub kad vam dodju ovakve
    delegacije u uzvratne posjete"...

    Moj uzor je stricek Vlado, on se tuce i psuje za placu i nitko ga
    ne tjera u kut kao mene...*****

    *Inace, izgleda da se situacija kod tate na poslu popravlja, otkad
    im je bio u posjeti neki fini stricek, Rasim, tata se vise ne vraca
    onoliko ukocen kuci dobili su neke anatomske uloske za dugotrajno
    lezanje na tracnicama, pa sad kaze da mogu tako i do penzije!*****

    *Mama i dalje navija za onaj teretni iz Siska, hvatajuci se
    za"diplomu" sve cesce, a ja za tu penziju koju tata spominje - kaze
    to je sigurna lova na koju mogu racunati ukoliko se ostvari mamina
    zelja?

    Eto, priznajem da mi ni poslije svega nije nista jasnije zasto je
    taj 1. maj toliko vazan datum kad od cijele obitelji radi samo
    baka, umjesto da se kod kuce odmara i gleda spanjolske serije?
    Mada, nije joj lose - po cijeli dan sjedi ispred nekog WC-a i daje
    ljudima toalet papir u zamjenu za neku sicu... Kaze da cesto sretne
    i neke od svojih bivsih studenata, oni joj daju vise para nego sto
    treba, i ne traze kusur.

    Otpjevao sam mami i tati pjesmu koju nas je uciteljica naucila -
    "Da nam zivi, zivi rad" - dobi

    avatar

    02.04.2012. (15:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Teozofsko društvo Jivatma

    Spoštovani (a) Borivoj,

    v ČETRTEK, 5. aprila 2012 vas vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin, kjer se bo ob 17:00 uri pričela:



    Meditacija ob polni luni v znaku rib



    Meditacija ob polni luni je namenjena gradnji omrežja luči in volje za dobrim v svetu. Zasnovane so na dejstvu, da energija sledi mislim in uporabi le-tega. Herkulesovi zgodbi meseci sledi krajše predavanje in vodena meditacija.

    Vstop prost. Dobrodošli prostovoljni prispevki.

    Več o meditaciji in polni luni:

    http://www.jivatma.si/o-nas/meditacije/meditacije-ob-polnih-lunah/



    Hkrati pa ne pozabite na današnje (2. april) predavanje ob 19.00 z naslovom Misterij velike noči v prostorih Knjižnice in bralnice Alme M. Karlin.

    Več o današnjem predavanju:

    http://www.jivatma.si/2-4-2012-predavanje-misterij-velike-noci/



    Vabljeni!



    Lep pozdrav,
    Teozofska knjižnica

    http://www.tkbak.org/

    http://www.jivatma.si/

    avatar

    02.04.2012. (15:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 4/2/12, Danko Švorinić wrote:

    From: Danko Švorinić
    Subject: skupstina
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Monday, April 2, 2012, 8:06 AM
    -----------------
    
    Boro,
    Pozivam te kao gosta na Skupštinu Liste za Rijeku koja će se održati ovog utorka (3.travnja) s početkom u 17:30 sati u Hotelu Bonavia.
    lp,
    Danko

    ---------------

    hvala velika!

    nadam se da se vidimo.

    lp, boro

    avatar

    02.04.2012. (17:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Prva afera (sportaš)

    Oženjen muškarac imao ljubavnicu.
    Jednoga dana otišli su u njen stan i vodili ljubav cijelo poslijepodne.

    Iscrpljeni, zaspali su i probudili se tek oko 8 navečer.
    Muškarac se brzo obukao i zatražio od svoje ljubavnice da iznese njegove
    cipele van i zaprlja ih travom i prljavštinom.
    Obuo je svoje cipele i pošao kući.

    "Gde si bio cijeloga dana?" na vratima ga dočeka žena.

    "Ne mogu te lagati" odgovorio je on.
    "Imam ljubavnicu i vodili smo ljubav cijelo popodne."

    Ona uperi pogled dolje, na njegove cipele i reče:
    "Lažove jedan! Opet si igrao golf cijeli dan!"




    Druga afera (otac)

    Sredovječni par imao je dvije kćeri, ali su uvijek razgovarali kako
    bi bilo lijepo imati i sina.
    I, odlučili su pokušati još jednom.

    Žena je uspjela zatrudnjeti i rodila je zdravo muško dijete.

    Presretan otac pohitao je u rodilište da vidi svog novorođenog sina.


    Kada je vidio, po njemu, najružnije dijete ikada, prestravio se.
    Nema šanse da sam ja otac ovog nesretnog djeteta - rekao je ženi.
    Pogledaj ove dvije prelijepe djevojčice kojima sam roditelj!
    Ti mora da si švrljala iza mojih leđa!
    Žena se osmjehnula i odgovorila:
    'Ne - ovoga puta!'




    Treća afera (veličina)
    Grobar je radio do kasno jedne noći.
    Pripremao je tijelo gospodina Drljače, koji je trebao biti kremiran,
    i ustanovio frapantnu činjenicu.
    Drljača je imao najveći privatan dio tijela koji je ovaj ikada vidio!

    'Ispričavam se, gospodine Drljača,' komentirao je grobar, 'Ne mogu
    dozvoliti da tako impresivan primjerak bude kremiran, to mora biti
    sačuvano za budućnost.'
    Potom je odstranio cjenjeni primjerak, spakirao ga je u torbu i ponio
    kući.

    'Imam nešto za pokazati, nećeš vjerovati svojim očima,' rekao je ženi
    otvarajući torbu.

    'Gospode Bože!' uzvikne žena prestravljeno,
    'Drljača je mrtav!'




    Četvrta afera (prijatelji)

    Žena je bila u krevetu s ljubavnikom, kada je začula muža koji je ulazio u
    kuću.

    avatar

    04.04.2012. (10:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Četvrta afera (prijatelji)

    Žena je bila u krevetu s ljubavnikom, kada je začula muža koji je ulazio u
    kuću.

    'Požuri,' rekla je, 'stani u kut.'
    Nauljila ga je bebi uljem i potom posula talkom.
    'Ne miči se dok ti ne kažem,' rekla je. 'Pretvaraj se da si kip.'

    'Što je ovo?' upita muž ušavši u prostoriju.

    'To je kip,' odgovorila je.
    'Petrovićka je kupila jedan, meni se svidjelo pa sam i ja nabavila
    sličan.'

    Bez daljnjeg komentara otišli su u krevet na spavanje.

    Oko 2 poslije ponoći, muž je izašao iz sobe i nedugo poslije vratio se s
    pivom i sendvičem.

    'Evo,' rekao je kipu, 'uzmi ovo.
    Ja sam tako dva dana stajao kod Petrovića, mogao sam crknuti od gladi.'





    Peta afera (vlasništvo)

    Muškarac ulazi u bar i naruči pivu.

    'Izvolite gospodine, to će biti 20 lipa.'

    'Dvadeset lipa?' ponovio je čovjek, bacio pogled u jelovnik i upitao:
    'A koliko bi koštao bečki i butelja prošeka?'

    'Kuna i 10,' odgovorio barmen.

    'Kuna i 10?' ponovio je čovjek.
    'A hoćeš li mi reći gdje je vlasnik ovog restorana?'

    Barmen ga hladno pogleda:
    'Na katu, s mojom ženom.'

    Čovjek ga upita 'A što radi gore s tvojom ženom?

    'Isto što i ja ovdje s njegovim restoranom. '



    Šesta afera (prevara)

    Jura je umirao a njegova žena sjedila je pored njega.

    Pogledao on gore, prema njoj i slabim glasom reče:
    'Moram ti se za nešto ispovijediti.'

    'Nemoj se sada zamarati pričajući, ' odgovorila je ona.

    'Ne,' insistirao je,
    'Hoću umrijeti u miru.
    Spavao sam s tvojom sestrom, tvojom najboljom prijateljicom, njenom
    prijateljicom i tvojom majkom!'

    'Znam,' odgovorila je,
    'Sada se samo opusti i pusti da otrov djeluje.'

    avatar

    04.04.2012. (10:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...