Hm, možda je ipak bolje izbjegavati taj BPA, dok se znanstvenici prepucavaju. Ako i kada se dokaže štetnost, nama će biti kasno, a oni će ionako samo lakonski reći "I am sorry". I na kraju ostaje pitanje tko financira ove ili one znanstvenike i ne rade li i jedni i drugi ipak u nečijem interesu?
31.03.2012. (18:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slažem se Miro, ali pitam se koje i kakve su alternative koje se nude. Jesu li ti alternativni materijali sigurniji i pouzdaniji od polikarbonata i premaza koji sadrže BPA, a koji su do sada prilično uspješno osiguravali trajnost i zdravstvenu ispravnost konzerviranoj hrani? O tim alternativama nema dovoljno dostupnih podataka, a kada se malo više toga pojavi, pokušati ću to malo bolje istražiti. Do tada - jedimo svježu hranu :-)
31.03.2012. (19:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Miro
Hm, možda je ipak bolje izbjegavati taj BPA, dok se znanstvenici prepucavaju. Ako i kada se dokaže štetnost, nama će biti kasno, a oni će ionako samo lakonski reći "I am sorry". I na kraju ostaje pitanje tko financira ove ili one znanstvenike i ne rade li i jedni i drugi ipak u nečijem interesu?
31.03.2012. (18:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plastik
Slažem se Miro, ali pitam se koje i kakve su alternative koje se nude. Jesu li ti alternativni materijali sigurniji i pouzdaniji od polikarbonata i premaza koji sadrže BPA, a koji su do sada prilično uspješno osiguravali trajnost i zdravstvenu ispravnost konzerviranoj hrani? O tim alternativama nema dovoljno dostupnih podataka, a kada se malo više toga pojavi, pokušati ću to malo bolje istražiti. Do tada - jedimo svježu hranu :-)
31.03.2012. (19:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...