Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • borivoj

  “AKO TRAZIS ZLATO DOVOLJNO JE DA SAMO PRONADJES

  USTA NA KOJA MUDROST IZLAZI. DOVOLJNO, ALI I NAJTEZE”. Tibetanska mudrost

  Dragi prijatelji,

  Odnos Bozjeg lika i bezlika i kreposti nase vjere, tema je koju inicira poruka pjesme iz “Bijele kule” za danasnje tihovanje. Provjerimo svoju senzibiliziranost za boguugodnu cistocu duha, uma i cina:  68. BOZE, KOJI SI SVOJ VIDLJIVI LIK  Boze, koji si Svoj vidljivi lik izabrao po Svojoj i dokucivoj i nedokucivoj volji, ne dopusti nam da se Tvojemu liku klanjamo, a da Tebe u njemu ne vidimo i ne cujemo.

  Ako cemo u bezliku jasnije vidjeti i cuti to sto si Ti, onda nam lik Svoj uskrati, i sve nam Svoje likove uzmi. Ili nas nauci da lik i bezlik Tvoj spajamo, kao sto moramo u sebi spojiti nebo i zemlju, duh i um.

  Boze, velika, nevidljiva sveprisutnosti, Tvoja je odluka ovaj dar imena i lika, kojim nas k Sebi vracas. Pomozi nam da Ti dodjemo cistih ruku, dostojnih primiti dar, neponovljiv medju svim Tvojim darovima.

  “Bijela kula”, knjiga 24. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

  oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  29.03.2012. (09:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poziv na radionicu:


  PPIPREMA BUDZETA ZA
  PROJEKTE EVROPSKE UNIJE

  _______________________________________________________________  Jedan od najvaznijih elemenata pripreme dobrog projekta je priprema

  budzeta. Polaznici radionice ce kroz praktican rad i primjereuspjesnih

  projekata nauciti pripremiti kvalitetan budzet projekta.  Podgorica: 24. i 25.04.2012.  Ciljna publika su predstavnici:
  - Javnih ustanova, drzavne, opstinske i gradske uprave;
  - Visokoskolske ustanove;
  - Istrazivacke organizacije;
  - Velika, srednja i mala preduzeca;
  - Nevladine organizacije;
  - Pojedinci zainteresirani za znanja i mogucnosti koje pruzaju nepovratna sredstva EU.  Predavaci na radionici su prakticari sa visegodisnjim iskustvom u radu na

  projektima EU i projektnim prijavama, savjetnici u vodecoj agenciji u regiji na

  podrucju dobivanja i koristenja nepovratnih sredstava Evropske unije RR & CO.

  Ltd. Knowledge Centre iz Ljubljane.  Svi polaznici na kraju radionice dobit ce certfikat od agencije "RR&Co. Ltd. Knowledge Centre" iz Ljubljane.  Predavanja su na lokalnim jezicima.

  Za program, prijavu i dodatne informacije o radionici, molimo Vas javite se na ispod naznacene kontakte:  - -
  Josipa Terzic
  Agencija Apriori organizacije
  voditeljica projekta
  tel: +387 63 408 597
  fax: +387 36 343 440
  mail: apriori@apriori-bih.org

  avatar

  29.03.2012. (09:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  ZAJEDNO zaustavimo recesiju i sprijeÄďż˝imo bankrot Hrvatske!!!!!!!!!!!

  Ĺ alji dalje.... PoĹĄalji svim svojim prijateljima!!!!  VAŽNO VAŽNO VAŽNO VAŽNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  OVO JE PORUKA SVIMA.DJECI, MLADIMA, STARIMA.POLITIÄďż˝ARIMA, PODUZETNICIMA, Ĺ˝ENAMA, MUĹ KARCIMA, MAJKAMA, OÄďż˝EVIMA, BAKAMA, DJEDOVIMA, POSLOVNIM Ĺ˝ENAMA I DOMAÄďż˝ICAMA, INTELEKTUALCIMA I OSTALIMA KOJIMA JE DOMOVINA HRVATSKA.I KOJIMA JE JOĹ UVIJEK STALO.!!!!!!!!!!!!.


  ....HRVATSKA IMA Ĺ ANSU...IMA Ĺ˝ITNICU...PITKU VODU...MORE... ENERGIJU...LJEPOTU...BOGATU POVIJESNU BAĹ TINU. sve ono o Äďż˝emu mnogi sanjaju..!!!!!!!!!!!!!!!! OVIH SAMO 10 KORAKA MOĹ˝E DONIJETI POTPUNI PREOKRET, ALI O TOME SE Ĺ UTI..O TOME SE NE SMIJE GOVORITI U MEDIJIMA. O TOME NAĹ A VLADA NE GOVORI... SLOBODA GOVORA NE POSTOJI. SVE JE DIKTIRANO IZ MOÄďż˝NE EUROPE!!!!....UÄďż˝INIMO SAMI NEĹ TO ZA SEBE....NE BUDIMO "GUSKE U MAGLI".... VRATIMO PONOS OVOJ PREKRASNOJ ALI NAPAÄďż˝ENOJ ZEMLJI..I LJUDIMA KOJI U NJOJ Ĺ˝IVE!!!!!! DOSTA JE BILO Ĺ UTNJE !!!!


  SPASIMO HRVATSKU U 10 KORAKA !!!
  1.


  AKO IMATE IZBOR UVIJEK ODABERITE KUPNJU PROIZVODA HRVATSKOG PODRIJETLA ( pokrenimo proces proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti u Hrvatskoj potraĹžnjom hrvatskih proizvoda. barem za vrijeme krize, sretnici koji mogu platiti odmor neka postanu svjesni da ljetovanjem u Hrvatskoj pomaĹžu i sebi i ostalima.danas smo u takvom poloĹžaju da u vlastitoj drĹžavi ne smijemo javno pozivati graÄďż˝ane da kupuju domaÄďż˝e proizvode, dok to ostale drĹžave npr. Francuska otvoreno Äďż˝ine.toliko o ravnopravnosti u toj "nedosanjanoj" Europi..) Mi imamo samo ovu zemlju u kojoj Ĺživimo. I unatoÄďż˝ tome, naĹĄi graÄďż˝ani troĹĄe milijune i milijune EURa na proizvode iz Slovenije i Europe iako smo u recesiji.... PoveĹžimo se.!!!...uÄďż˝inimo neĹĄto zajedno za spas ove zemlje i buduÄďż˝nost naĹĄe djece, kad veÄďż˝ politiÄďż˝ari ne Äďż˝ine niĹĄta!!!! ZAUSTAVIMO RECESIJU TAKO Ĺ TO Äďż˝EMO STVORITI POTRAĹ˝NJU ZA PROIZVODE IZ HRVATSKE!
  2.


  Ĺ TEDIMO U BANKAMA KOJE SU U HRVATSKOM VLASNIĹ TVU (a koje su to?) I Äďż˝IJA DOBIT OSTAJE U HRVATSKOJ !!! (kad bi svaki graÄďż˝anin uĹĄtedio u hrvatskoj banci 1000 kn, zajedno bismo uĹĄtedjeli 4,5 milijarde kuna koje se mogu uloĹžiti u novu proizvodnju, nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti u Hrvatskoj) . Na Ĺžalost naĹĄi politiÄďż˝ari prodali su jeftino strancima naĹĄe banke, a oni ubiru od nas visoke kamate i ulaĹžu u strane trgovaÄďż˝ke centre koji nam izvlaÄďż˝e novac, a banke milijarde ostvarene dobiti koje su na nama zaradile izvlaÄďż˝e iz naĹĄe zemlje!!!!. za sad od veÄďż˝ih banaka, jedino je PoĹĄtanska banka u veÄďż˝inskom hrvatskom vlasniĹĄtvu. IzvrĹĄimo pritisak da ulaĹžu u proizvodnju. Ĺ tedimo koliko moĹžemo. Potpuno je svejedno da li je to 50, 100, 500, 1000 ili milijun kuna. zajedno moĹžemo sve.zajedno spaĹĄavamo naĹĄa radna mjesta!!!..) Na taj naÄďż˝in moĹžemo natjerati banke u stranom vlasniĹĄtvu da ulaĹžu u proizvodnju i turizam, tj. u stvaranje nove vrijednosti u RH, a samo tako Äďż˝e i zaposleni u stranim trgovaÄďż˝kim lancima saÄďż˝uvati svoja radna mjesta. ZATVORIMO KRUG !!!
  3.


  OSVJESTIMO KOLIKO JE VAĹ˝AN RAZVOJ HRVATSKOG GOSPODARSTVA !!!!(poslodavci, poĹĄtujte svoje zaposlenike i primjereno ih platite jer su vam oni najveÄďż˝i kapital.!!!. Zaposlenici, poĹĄteno obavljajte svoj posao.Sindikati budite realni u svojim zahtjevima.!!!. PolitiÄďż˝ari i drĹžavni sluĹžbenici, shvatite da Ĺživite od toga ĹĄto se uplaÄďż˝uje u proraÄďż˝un iz gospodarstva i odnosite se prema svakom graÄďż˝animu ove zemlje s poĹĄtovanjem. poÄďż˝nite na ĹĄalterima, u bolnicama, Äďż˝ekaonicama I ostalim mjestima na kojima vam se obraÄďż˝aju graÄďż˝ani .GRAÄďż˝ANI ZAUSTAVIMO I PRIJAVIMO I NAJMANJU KORUPCIJU .!!!! ZATVORIMO KRUG. ... svi trebamo jedni druge i svi smo na istoj strani.ako propadne hrvatsko gospodarstvo, svi smo ekonomski propali.)
  4.


  KUPUJMO ISKLJUÄďż˝IVO HRANU KOJA JE PROIZVEDENA U HRVATSKOJ ( niĹĄta se ne moĹže mjeriti s hranom koja je proizvedena u Hrvatskoj.ne dozvolimo uvoz GMO hrane!!! Hrvatska ima toliko plodne zemlje da moĹže hraniti cijelu Europu. Potaknimo seljake na udruĹživanje i zajedniÄďż˝ki proboj na trĹžiĹĄte... vlastodrĹĄci, ne ulizujte se Europskim prepotentnim i bahatim politiÄďż˝arima, probudite se.!!! Osnivajte agencije koje Äďż˝e biti na besplatnoj usluzi seljacima i proizvoÄďż˝aÄďż˝ima hrane i koje Äďż˝e ih povezivati s preraÄďż˝ivaÄďż˝ima i trgovaÄďż˝kim lancima kako bi plasirali svoje proizvode, jer o seljaku ovisi naĹĄa buduÄďż˝nost.Ako poÄďż˝nemo viĹĄe misliti o sebi viĹĄe Äďż˝e nas cijeniti naĹĄi "europski prijatelji".ako sami ne cijenimo sebe I drugi nas preziru..) TuristiÄďż˝ki djelatnici, hotelijeri..nudite samo hranu hrvatskog podrijetla u restoranima, neka novac od turizma ostane u Hrvatskoj..!!!!!!!!!!!! ZATVORIMO KRUG !!!
  5.


  TKO IMA ZEMLJU NEKA JE OBRAÄďż˝UJE. PROIZVODIMO HRANU !! (..nauÄďż˝imo djecu kako se obraÄďż˝uje zemlja.ili dajmo onome

  avatar

  29.03.2012. (09:58)    -   -   -   -  

 • borivoj

  5.


  TKO IMA ZEMLJU NEKA JE OBRAÄďż˝UJE. PROIZVODIMO HRANU !! (..nauÄďż˝imo djecu kako se obraÄďż˝uje zemlja.ili dajmo onome tko Ĺželi da je obraÄďż˝uje .sadimo biljke i na najmanjim povrĹĄinama koje imamo.makar to bile i vaze za cvijeÄďż˝e na balkonu..) Zbunjeni politiÄďż˝ari, umjesto rjeĹĄavanje katastrofalne situacije u zemlji, pognute glave pokuĹĄavaju se dodvoriti naĹĄim europskim "prijateljima" koji nas omalovaĹžavaju,...(kao da je vaĹžno hoÄďż˝emo li u tu i takvu Europsku Uniju za 2 ili za 5 godina..!!!???? I je li uopÄďż˝e vaĹžno I tko zna ĹĄto Äďż˝e biti s tom politiÄďż˝kom tvorevinom za nekoliko godina?.) Pokrenimo se radi sebe, a ne radi Europe¨!!!!
  6.


  Äďż˝UVAJMO NAĹ E NAJVEÄďż˝E PRIRODNO BOGATSTVO - VODU !!!( Hrvatska je bogata vodom....ĹĄtedimo vodu i Äďż˝uvajmo naĹĄe izvore , rijeke, jezera, more od oneÄďż˝iĹĄÄďż˝enja..nauÄďż˝imo djecu kako su pitka voda i zemlja neprocjenjivo bogatstvo koje se ne moĹže platiti zlatom i koje se brani Ĺživotom.!!!..)
  7.


  NE TROĹ IMO VIĹ E OD ONOG Ĺ TO ZARAÄďż˝UJEMO ( ne zaduĹžujmo se dodatno kao graÄďż˝ani pojedinci ni kao drĹžava..smanjujmo vlastitu zaduĹženost.prestanimo prodavati svoju imovinu i obiteljsko blago jer tako osiromaĹĄujemo..)
  8.


  POTIÄďż˝IMO Ĺ KOLOVANJE MLADIH NA NAJBOLJIM DOMAÄďż˝IM I SVJETSKIM SVEUÄďż˝ILIĹ TIMA, ZAĹ TITIMO IH OD SMEÄďż˝A KOJE NAM SE SMIĹ LJENO I PLANSKI NUDI NA TV-u KAKO BI NAS ZAGLUPLJIVALI (UÄďż˝imo djecu pravim vrijednostima, bojkotirajmo skupa s njima reality show-e i ostalo smeÄďż˝e koje sluĹži za zaglupljivanje, a uvezeno je s "naprednog zapada".Odrasli, obrazujte se informatiÄďż˝ki, budite uz svoju djecu, pratite njihov emocionalni i socijalni razvoj i koliko i kako provode vrijeme uz kompjuter.. RijeĹĄimo se "kompleksa manje vrijednosti i malograÄďż˝anĹĄtine" i umjesto na skupocjenu odjeÄďż˝u i automobile izaberimo ulaganje u znanje .. Cijenimo naĹĄe profesore I uÄďż˝itelje .Profesori, cijenite naĹĄe mlade ljude jer su oni naĹĄa buduÄďż˝nost. . neka Hrvatska zaista bude ZEMLJA ZNANJA, kulturnog preporoda i novog poÄďż˝etka...!!!!!!!!!!)
  9.


  Äďż˝UVAJMO OKOLIĹ , RECIKLIRAJMO OTPAD, SMJENIMO ODMAH POLITIÄďż˝ARE KOJI NISU SPOSOBNI OÄďż˝ISTITI SVOJ GRAD (Znamo da onaj koji nije sposoban poÄďż˝istiti svoju kuÄďż˝u od smeÄďż˝a nije sposoban za niĹĄta.donijeti Äďż˝e samo ĹĄtetu, korupciju i nove dugove. To se odnosi i na lokalne i na drĹžavne politiÄďż˝are.budite primjer vaĹĄoj djeci u vaĹĄem domu. svatko od nas moĹže barem jednom tjedno odvojiti staklo, plastiku i papir u posebne kontejnere, a korist bi bila neprocjenjiva. to bi znaÄďż˝ilo svaki tjedan na tisuÄďż˝e tona manje smeÄďż˝a . SaÄďż˝uvajmo Hrvatsku .oÄďż˝istimo i uredimo naĹĄe kuÄďż˝e, dvoriĹĄta, naĹĄa sela, gradove, ĹĄume, more, planine.neka Hrvatska postane najljepĹĄi Europski biser.I ljubomorno je Äďż˝uvajmo.za naĹĄu buduÄďż˝nost i za buduÄďż˝nost naĹĄe djece. )
  Voda, hrana, stvaranje nove vrijednosti, energija, ekoloĹĄka Äďż˝istoÄďż˝a, zajedniĹĄtvo i znanje zajedno znaÄďż˝e ponos, neovisnost, slobodu i blagostanje....
  Nasuprot tome su svaÄďż˝e politiÄďż˝kih poltrona i nesposobnjakoviÄďż˝a u vladi i u oporbi .
  10.


  I NA KRAJU, RAZMIĹ LJAJMO POZITIVNO I ISKORISTIMO OVU KRIZU KAO Ĺ ANSU . JER STRUÄďż˝NJACI SE SLAĹ˝U, OVIH DESET MALIH JEDNOSTAVNIH KORAKA AKO IH Äďż˝INIMO, MOĹ˝E DONIJETI OGROMAN ISKORAK I NAPREDAK.MOĹ˝E NAM VRATITI PONOS I ZADOVOLJSTVO Ĺ TO Ĺ˝IVIMO U OVOJ PREKRASNOJ, KULTURNOJ I BOGATOJ ZEMLJI.. ZAPAMTITE, OVA KRIZA JE Ĺ ANSA ZA POTPUNI EKONOMSKI PREOKRET POLOĹ˝AJA HRVATSKE U ODNOSU NA OSTALE ZEMLJE U REGIJI I EUROPI!!!!!!! HRVATSKA MOĹ˝E JOĹ UVIJEK AKO TO Ĺ˝ELE NJENI GRAÄďż˝ANI BITI KAO Ĺ VICARSKA.JEDINO JE PITANJE HOÄďż˝EMO LI TO KONAÄďż˝NO ISKORISTITI ?!!!?? ... POLITIÄďż˝ARI NE ZNAJU...I NE MOGU.. ALI MI MOĹ˝EMO AKO Ĺ˝ELIMO...ZAJEDNO..
  AKO POÄďż˝NEMO SVAKO OD SEBE.. USPJEH JE ZAGARANTIRAN!!!..


  POĹ ALJI OVU VAĹ˝NU PORUKU SVIM SVOJIM PRIJATELJIMA I POÄďż˝NI SE PONAĹ ATI ODGOVORNO DANAS..!!!

  avatar

  29.03.2012. (09:59)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Uživajte do nedjelje: Znatno će zahladiti, a bit će i snijega...

  Protekli smo tjedan uživali u pravom proljetnom vremenu s visokim temperaturama, no proljeće će krajem ovog tjedna pokazati i svoju prevrtljivu stranu.

  Još danas i sutra uživat ćemo u sunčanom i toplom vremenu, no mjestimična naoblaka koja će se nadviti nad dijelom zemlje, vjesnik je lošijeg vremena koje nas čeka krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna.

  Najviša dnevna temperatura danas će se kretati između 18 i 24°C, u Slavoniji je moguća mjestimična slaba kiša.

  Ukoliko ste vikend namjeravali provesti na otvorenom, preporučujemo da maksimalno iskoristite subotu, jer će nakon nje uslijediti ozbiljnija promjena vremena. U većini zemlje očekuje se kiša, u gorju čak i snijeg.

  Iako tih padalina neće biti mnogo, temperature će se znatno spustiti. Na Jadranu će zapuhati i slabija bura.

  avatar

  29.03.2012. (10:00)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Oprez - glukozno-fruktozni sirup!

  Posegnuli ste za jednim keksom, a onda shvatili da ste pojeli cijelu kutiju?

  Gasite žeđ gaziranim sokovima, ali uvijek želite popiti još koju čašu?

  Razlog tome nije nedostatak samodiscipline nego vrsta šećera koja se nalazi u većini gotovih proizvoda.

  Njegovo ime je glukozno-fruktozni sirup

  Glukozno-fruktozni sirup (High-fructose corn syrup, HFCS) je vrsta kukuruznog sirupa.

  Proizvodi se na takav način da se uz pomoć enzima dio glukoze pretvara u fruktozu da bi se dobila željena slatkoća. Nastaje mješavina glukoze i fruktoze, koja se zove glukozno-fruktozni sirup.

  Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, HFCS produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv itekako "dobrodošao" u svijetu brze hrane.

  Glukozno-fruktozni sirup se naširoko koristi kao zamjena za šećer u mnogim gaziranim pićima, sokovima, jogurtima, žitaricama, pecivima i gotovim juhama.

  Nažalost, kao i mnogi drugi aditivi, glukozno-fruktozni sirup ima razarajuće djelovanje na naše zdravlje.

  Zašto je sirup opasan?

  Glukozno-fruktozni sirup predstavlja opasnost ne samo za našu liniju. Fruktoza je općenito otrov za naše tijelo, jer ju mozak ne doživljava kao hranu.

  Fruktoza, poput glukoze je jednostavni šećer. Jedina razlika je u tome da fruktoza u naša crijeva dospijeva puno sporije nego glukoza, a zatim sporije ulazi u krvotok - zbog toga je njezina apsorpcija ograničena.

  Krvotokom fruktoza pristiže u jetru gdje se ona ili pretvara u glukozu i pohranjuje u obliku glikogena, ili se pretvara u masno tkivo i pohranjuje u blizini vitalnih organa.

  Istraživanja na dvije grupe djece su dokazala da fruktoza usporava metabolizam i uzrokuje pretilost.

  Osim toga pronađeno je da glukozno-fruktozni sirup u sebi sadrži značajne količine žive, koja se koristi u procesu prerade glukoze.

  Pretpostavlja se da glukozno-fruktozni sirup...

  * povećava količinu masnih stanica u blizini srca, jetre i drugih vitalnih organa
  * potiče nastanak dijabetesa, pretilosti i srčanih oboljenja
  * povećava nivo triglicerida
  * usporava metabolizam
  * negativno utječe na rad bubrega
  * povećava krvni tlak
  * povezan je s osteoporozom, anemijom, karijesom i osteoartritisom

  Broj pretilih osoba u svijetu je uzrokovan glukozno-fruktoznim sirupom

  Mnogi znanstvenici, između kojih je Robert H. Lustig (Sugar: The Bitter Truth) smatraju da je upravo fruktoza odgovorna za nevjerojatan porast pretilosti i srčanih oboljenja u svijetu.

  Problem je u tome da je glukozno-fruktozni sirup varka za mozak, jer fruktoza našem organizmu ne daje signal o sitosti.

  "Najopasniji sastojak ovoga sirupa je fruktoza koja na umjetan način pojačava apetit i dovodi do mnogih zdravstvenih problema. Fruktoza moždanim stanicama daje nejasne signale o sitosti organizma.

  Ako jedemo šećer naše tijelo izlučuje inzulin koji moždanim stanicama šalje informaciju da smo dovoljno pojeli. Visoke vrijednosti inzulina zatvaraju naš apetit. Fruktoza ne potiče takvo obilno lučenje inzulina i zbog toga nemamo osjećaj da smo siti".

  - kaže doktor Carel Le Roux, specijalist za metaboličku medicinu na Imperial Collegeu u Londonu.

  Tragično, američka vlada daje nove poticaje za uzgajanje kukuruza iz kojeg se radi ovaj sirup.

  Istovremeno statistika pokazuje da je čak 33 posto djece pretilo, a godišnje trošimo milijarde dolara za liječenje zdravstvenih problema povezanih s pretilošću.

  Zbog svega navedenoga, sljedeći put kad posegnete za omiljenim keksima na polici supermarketa, pogledajte njihov sastav. Ukoliko pronađete na etiketi glukozno-fruktozni sirup, odustanite od kratkoročnog uživanja, koje bi vas moglo koštati zdravlja.

  avatar

  29.03.2012. (10:05)    -   -   -   -  

 • imperator germaniae et ivg. rex

  vidi o deponiju iznad izvora rječine...marijan

  avatar

  29.03.2012. (15:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Teozofsko društvo Jivatma
  Spoštovani (a) Borivoj,

  V PONEDELJEK, 2. aprila 2012, vas vabimo v Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M. Karlin, kjer se bo ob 19:00 uri pričelo predavanje z naslovom:  MISTERIJ VELIKE NOČI  Velika noč predstavlja največji krščanski praznik. Govor bo o ezoteričnem pogledu na vstajenje, o poganskih osnovah in pomenu za današnji čas. Ali je Kristus res vstal od mrtvih in kaj to pomeni za nas? Ali je vera v vstajenje dovolj za naše vstajenje? Vstajenje in razum - ali gresta skupaj?  Predaval bo: mag. Markus van Alphen, škof Svobodne Katoliške Cerkve in profesor na Univerzi NTI (Leiden, Nizozemska). Predavanje bo prevedeno.

  Vstop prost. Dobrodošli prostovoljni prispevki.  Hkrati pa ne pozabite na jutrišnji program (petek, 30.3.) v prostorih Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin. Od 8.00 do 9.00 zjutraj bo potekala Transmisijska meditacija, ob 19.30 pa predvajanje filma Divje jagode v sklopu ciklusa filmov Ingmarja Bergmana. Vstop prost!

  Več o tem:

  http://www.tkbak.org/?p=1355 - Transmisijska meditacija

  http://www.tkbak.org/?p=1368 - Filmski večer: Divje jagode

  Lepo vabljeni!  Lep pozdrav,
  Teozofska knjižnica  http://www.tkbak.org/

  http://www.jivatma.si/

  avatar

  29.03.2012. (15:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  EUbilten broj 46, ozujak 2012.

  Poštovani čitatelji,  iza nas je opet mjesec pun događanja, stoga je ovo izdanje EU biltena obimnije od uobičajenog. Među bitnim vijestima svakako ističemo ratifikaciju Ugovora o pristupanju Europskoj uniji od strane Sabora te određivanje 12 saborskih zastupnika kao promatrača u Europskom parlamentu. Također, ističemo brojne sastanke šefa Delegacije s novim ministrima, novi natječaj Delegacije za civilno društvo s ciljem informiranja građana o EU-u, video natječaj namijenjen srednjoškolcima „EU minuta“, te predstavljanje projekata financiranih bespovratnim sredstvima kroz IPA program Razvoj ljudskih potencijala na događanju pod nazivom „Snaga razvoja“.  Među vijestima iz EU-a posebno ističemo odluke vezane za Europski semester, donesene na sastanku Europskog vijeća – odobrenje statusa zemlje kandidatkinje Srbiji i dogovor u vezi pristupanja Rumunjske i Bugarske šengenskoj zoni, kao i potpis Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju koji predstavlja važan korak ka postizanju ekonomske stabilnosti eurozone.  U novostima o EU projektima u Hrvatskoj uz ostale predstavljamo i projekt razvoja nautičkog turizma na rijeci Savi i promocije Posavine – SAVA NAVIGO, dok u rubrici Učinci pristupanja Europskoj uniji na život građana odgovaramo na pitanja vezana uz informacijsko društvo.  Uredništvo

  avatar

  29.03.2012. (15:34)    -   -   -   -  

 • borivoj

  TO SO IZJAVE OTROK….  DJECA - NIKO IM NIJE RAVAN...  Više volim maminu sestru nego svoju. Mamina sestra mi je tetka, a moja mi nije ništa!  Moja mama ima bebu u trbuhu, ali ne znam kako ju je progutala.  Na mame se ne galami, one su korisne.  Kada se dvoje zaljubljenih prvi put poljubi, odmah se sruše i ne ustaju najmanje sat vremena, a i više.  Poluostrvo je ostrvo koje još nije do kraja napravljeno.  Baka je debela zato što je puna ljubavi.  Ja bi tako rado imala još jednog brata, ali moja mama koristi tampone.  Što je čovek stariji, njegovi zubi su sve skuplji.  Devojčice ne mogu stojećki piškiti zato što nemaju zašta da se drže.  Kada baku bole zubi, ona njih jednostavno ostavi u čaši.  Jednom sam bila tako bolesna i imala sam 40 kila temperature.  Ja nemam više baku, nju su posadili na groblju.  Moraju li mame takođe jesti travu da bi im iz grudi teklo mleko?  Na Marsu ima života. Ali to je samo hipotenuza.  Izraelci su napravili zlatno tele jer nisu imali dovoljno zlata za zlatnu kravu.  Švajcarske krave koriste se pretežno za pravljenje čokolade.  Stanovnici Sardinije zovu se Sardine.  Da bi bila dobra, medicinska sestra mora biti potpuno sterilna.  Doktori kažu da su smrtonosne bolesti najgore.  Kad se moj mlađi brat rodio morali su ga staviti u akumulator.  Leptir je insekt iz porodice helikoptera.  Najkorisnija životinja je svinja. Od nje možemo upotrebiti sve, meso od napred i pozadi, kožu za cipele, čekinje za četke i ime za psovanje!  Zoološki vrt je super stvar. Tamo možemo videti i životinje koje ne postoje.  Životno osiguranje je novac koji dobije onaj koji preživi smrtni slučaj.  Razlika između sela i grada je tašto je trava na selu iz jednog dela, a u gradu jeisprekidana.  Ne znam koliko imam godina, to se stalno menja.  Veoma sam se uplašio kad se mama razbolela. Pomislio sam da će nam tata kuvati.  Svi psi vole vodu. Neki čak toliko da u njoj i žive. To su morski psi.  Akvarijum je malo stakleno more gde žive domaće ribe.  Alimentacija je plaća za decu kada im se tata odseli.  Usvajanje je mnogo bolja mogućnost od rađanja. Tako roditelji mogu sami  da izaberu dete i ne moraju da prihvate baš onoga koga su dobili.  Papa živi u Vakumu.  Sve ribe nose jaja, a ruske čak i kavijar.  Krave ne smeju brzo trčati da ne bi prolile mleko.  Kod nas,muškarci mogu da se ožene samo sa jednom ženom. To se zove monotonija. (Mašto si pametan!)  Ne razumem zašto se mama toliko ljuti što smo razbili vazu. Ionako je bila stara i kineska, a ne naša!  Moja sestra je opet položila razred sa odličnim uspehom, sve same petice. Ona to meni namerno radi!  Baka nam je otišla na onaj svet. Sad i mi imamo nekog u inostranstvu!

  - - -

  avatar

  29.03.2012. (15:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  imperator germaniae et ivg. rex

  vidi o deponiju iznad izvora rječine...marijan

  -------------------

  dio teksta ponovio sam na svome blogu, današnji post.

  avatar

  30.03.2012. (08:23)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...