Komentari

novac.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • pp

    no pa kaj si ocekivao? zivimo u hrvatskoj. imamo najvise poreze skoro u EU. zakonodavci ne razumiju osnove poduzetnistva i da je realnost da ljudima moraju propadati poslovi da bi poneki uspjeli. uskoro cemo seliti svi firme u singapur, ameriku, austriju, bosnu, gdje god se vise isplati. jesi jos uvijek misljenja da treba biti legalan? :)

    avatar

    28.03.2012. (06:16)    -   -   -   -  

  • Tomislav

    ja sam isto pri kraju zivaca ;-), to sto rade nije normalno...

    avatar

    29.03.2012. (23:47)    -   -   -   -  

  • Preacher

    Pa već sam davno komentirao (iz pozicije čovjeka koji je zaposlen u privatnom sektoru i trenutno vrlo blizu (napokon) pokretanja svog posla) da bismo svi trebali prijeći iz privatnog u javni sektor. I onda bi RH bila jedna velika firma koja bi vjerojatno morala poslovati kao npr.. Amway, pri čemu bi onaj posljednji siroti privatnik koji se zaposlio u javnom sektoru 'hranio' sve ove prije njega..

    avatar

    30.03.2012. (08:40)    -   -   -   -  

  • Preacher

    Inače, da se osvrnem na posljednje dvije objave. @Novac: čitam te već dugo, ne znam ni sam.. valjda godinama. Držim da si inteligentna, proaktivna i sustavna osoba. Ono što mi se uvijek sviđalo u tvojim tekstovima je objektivnost (što npr. kronično nedostaje npr. u novinarstvu danas). Iz ova posljednja dva posta mi je očito nekako da SDP nije bila tvoja politička opcija (nije ni moja, btw), i razumijem da vjerojatno 'samo želiš naglasiti neku objektivnu nepravdu, te da bi isto činio da to radi ikoja vlast, neovisno o bojama', no ipak.. nedostaje mi te objektivnosti ovdje. Kao da te osobno iživciralo. I onda kreneš s nekim čuđenjem i žaljenjem (kao što je nažalost većina poslovno nesretnih ljudi u RH sklona), a to mi se ne uklapa u sliku koju imam već godinama (i zašto te čitam redovito i dalje). Nažalost, uvijek će biti glupih i nesposobnih političara, no ono što nedostaje je upravo ta masovna moć naroda (u kojima su i poslodavci) koji su vrlo neorganizirani i nemaju nikakvu mogućnost protuteže tim vladinim odlukama. Znači, kad i dođe neki glupi prijedlog od strane vladajućih, ta masa (koja ih je vjerojatno većinom i izabrala, jer su zato i na vlasti) im kaže 'ne, ne može, jer ovdje sjede xy i yz osobe koji su vrsni stručnjaci u tom području i objasnit će vam zašto'. To je po meni ispravno i organizirano sprečavanje štetnog djelovanja Vlade po narod ili njegove određene skupine.
    Kao i oni gadovi iz sindikata. Nijedan od tih seronja nije bio pružiti potporu ikojem zaposleniku koji radi u privatnom sektoru a mjesecima nije primio plaću, no kad im se smiješi promjena kolektivnih ugovora (po kojoj ne bi imali pravo na ovo ili ono, nego nešto manje), odmah organiziraju 700k potpisa futrajući ljude kako 'štite radnička prava'.

    avatar

    30.03.2012. (08:50)    -   -   -   -  

  • novac

    Preacher, hvala na pohvalama ;)

    Da, ovo me zaista izbacilo iz takta :(
    Ovo je fakat vrhunac gluposti i njihove nesposobnosti. Jednostavno ta stranka zastupa svjetonazor koji je dijametralno suprotan mojemu i moguće je da nisam objektivan na njihove antipoduzetničke poteze. Začudio se jesam, a što se žaljenja tiče to me je nadam se prošlo,... odavno,.. :)

    avatar

    31.03.2012. (14:28)    -   -   -   -  

  • mia

    inače to je normalna stvar u npr. Italiji, gdjr se već to primjenjuje valjda dva desetljeća. Previše ima onih lopova koji namjerno upropaste firmu i radnike i poberu novce, pa onda otvore novu,koju će isto tak valjda upropastit..

    avatar

    24.06.2012. (15:19)    -   -   -   -  

  • Preacher

    @mia: zašto ne postoji popis tih 'lopova', pošto je to javni podatak? Tako bi se moglo spriječiti da isti otvori novu firmu, i time ju upropasti (kao i sve vezane uz nju).

    avatar

    11.07.2012. (23:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...