Komentari

obrisimojeduse.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • dejmon

    Sjetio sam se tebe i pomislih da li si i ti Neokatekumen? Naime, prije mjesec dana našoj župnoj zajednici ustupljen je jedan prostor u kojem se održavaju sve vjerske aktivnosti ( vjronauk, vježbanje crkvenog zbora, okupljanje mladeži , krizmanika, pričesnika, sastanci roditelja itd.) . To je sve u redu , ali počelo se dešavati sljedeće. Gotovo svake se večeri održavaju neki sastanci do kasno u noć, što nije problem.
    Ali smatrajući samog sebe kao tzv. "uobičajenog normalnog vjernika" pomalo me zabezeknula slijedeća situacija : u ovu nedjelju od 12 sati do 19 sati neki su ljudi uredno parkirani pokraj navedenog prostora, dakle, bili su u njemu, a njihova su se malodobna djeca istovremeno igrala ispred. Djeca su bila sama , njih šestoro, cijelo popodne. U početku smo mi susjedi mislili kako je to sve odlično i lijepo, ali nakon nekog vremena pomislili smo da li toj djeci treba neki topli čaj ili nešto drugo. Ukratko, nije problem u djeci već u roditeljima koji su cijelo vrijeme , a to je punih 6 sati bili u zatvorenoj prostoriji, a da se mi susjedi brinemo o njihovoj djeci. Jedan je susjed htio pozvati socijalnu službu!

    Rečeno mi je da je to redovno okupljanje neokatekumena. Ovu ti priču upućujem tek tako jer sam sebe pitam kao uobičajenog katolika i kršćana - da li je moguće da nešto poput djece možemo zanemariti zbog nekih sastanaka ili molitve meditacije ili bilo čega. ?
    A pretpostavljam da si i ti neokatekumen.

    avatar

    05.03.2012. (21:11)    -   -   -   -  

  • analiza

    dejmone...

    Pošto sebe smatraš za .... "uobičajenog normalnog vjernika.... katolika i kršćana" (Ako Boga ima valja se opet i iznova priupitati - kako najlakše njemu pristupiti? Ja više nisam siguran...) zapitao sam se koja je svrha ove površne priče koju navodiš?

    ... nakon nekog vremena pomislili smo da li toj djeci treba neki topli čaj ili nešto drugo... dali ste toj djeci uopće dali čaj ili ste samo ostali na pomisli ?
    ...a njihova su se malodobna djeca istovremeno igrala ispred. Djeca su bila sama... Dali si to provjerio.... dali si osobno prišao toj dijeci i s njima razgovarao ili si tu priču tek čuo od nekih svojih susjeda?
    ... u ovu nedjelju od 12 sati do 19 sati... a to je punih 6 sati bili u zatvorenoj prostoriji... ovdije računica ne štima nedostaje jedan sat kojeg si možda ....?
    Jedan je susjed htio pozvati socijalnu službu! A zašto niste pozvali socijalnu službu kad već imate toliku razvijenu svijest... ?

    Kada se neka priča iznosi u javnost i ako se želi ostati doslijedan sebi i svojim načelima i te kako su potrebni argumenti kao jedan ozbiljan pristup odredjenom problemu koji se javlja u raznim sferama društvenog života ovako samo naidjoh na jednu površnost i licemjerje koje sretoh još i Bibliji kod Farizeja i Pismoznanaca. Dolazim polako do spoznaje da je tvoja prava namjera Valentini postaviti zamku u koju ti sam polako ali sigurno nesvjesno upadaš ukalupljen u svoju šemu razmišljanja koju ti postavlja tvoj um.
    Prozivaš i predpostavljaš da je netko ovo ili ono a rado bi igrao i ulogu suca.... a tvoja mi dijela koja čine tvoju vjeru rekoše tko si ti.

    S poštovanjem: Njegova malenkost Okrutni Analiza

    avatar

    06.03.2012. (16:49)    -   -   -   -  

  • dejmon

    @analiza...pa ako znaš tko sam onda nek ti je i moja priča površna.

    avatar

    08.03.2012. (19:17)    -   -   -   -  

  • analiza

    @dejmone

    Rekoh samo što vidjeh u namjerama tvojim očekivao sam konstruktivni odgovor ali dobih što dobih.... tvoja misao te čini time što jesi.

    avatar

    10.03.2012. (08:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...