Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • cistiliste

    ko je tu lud i ko koga *ebe?...stočarstvo je opasno za okoliš?..ma nemoj?...zbog plinova jel?..a auti, tvornice, dimnjaci?.. svo smeće i sve ostalo je kaj? ...budalaština samo takva...bah

    avatar

    28.02.2012. (12:18)    -   -   -   -  

  • Dante

    A jeli koliko energije treba uložiti da bi se proizveo jedan hamburger, a da ne velim milijarde. Par nuklearnih reaktora rekao bih. Jedino ispravno je da ljudi smanje unos mesa i mesnih prerađevina te da ga zamijene povrćem.

    avatar

    28.02.2012. (13:39)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ti podaci o jednom!!!! hamburgeru su ionako netočni...niti se krava ubija zbog jednog!!! hamburgera...već se sve iskoristi...dio za ljudsku prehranu dio za kožnu industriju, itd itd...btw...a kaj misliš..kad kupuješ pseću, mačju hranu pa tam piše govedina...da je to najbolji dio mesa goveda???

    avatar

    28.02.2012. (19:28)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    meni se čini da ni proizvodnja veganske hrane nije baš pozitivna za okoliš. koliko se energije potroši za proizvodnju tofua? a koliko ga tek treba "tretirati" na različite načine kako bi uopće bio jestiv. onako sirov ima okus po gipsu, što bi onako laički i odokativno njegovu proizvodnju uvrstilu medju proizvodnju gradjevinskih materijala.

    avatar

    29.02.2012. (07:51)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    ako vam samozavaravanje pomaže da lakše zaspite - OK.

    avatar

    29.02.2012. (09:12)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    mene zanimaju konkretni argumenti. dakle, koliko je proizvodnja tofua štetna za okoliš? definitivno ga ne proizvode kumice sa placa na svojim eko domaćinstvima.
    nisam inače baš neki ljubitelj mesetine, najomiljenija namirnica mi je povrce svih vrsta, pa vegetarijanstvo mogu shvatiti i prihvatiti. ali veganstvo ne razumijem. možda imam krivu predodžu o tome, ali meni je recimo smiješno vidjeti po trgovinama umjetnu masu koju nazivaju sirom, veganski burger ili kebab. nekako mi to zvuči nostalgično do mesa i drugih proizvoda životinjskog podrijetla. ispravi me ako se varam.

    avatar

    29.02.2012. (11:21)    -   -   -   -  

  • MinaMuki

    Ja osobno ne vidim ništa loše u tome da uzgajamo krave da bi od njih dobili mlijeko i hranu (i sve ostalo..) jer ako počenom jesti to neko GMO meso onda će svijet biti pun krava xD
    Ono što želim reći je da ne prkosite prirodnom poretku dovoljno se uništili životinjskih vrsta, a sad ste se sjetili raditi neko ''umjeto'' meso koje najvjerojatnije neće biti ni upola zdravo kao pravo meso..ista stvar kao i sa voćem i povrćem....

    avatar

    29.02.2012. (15:47)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    Indijanka vegetarijanka
    ako vam samozavaravanje pomaže da lakše zaspite - OK.

    29.02.2012. (09:12)
    ---------------------------------------------------
    ovo je tvoj zapis...zar ne?

    ---------------------------------------------------------

    15.12.2011., četvrtak
    Uhvatila sam pogled
    Moj muž je mesojed, pravi mesojed. Negdje sam pročitala izraz 'tip od mesa i krumpira'. E da, baš takav. I ide na koljevine, što ja mrzim. Mrzim mirise koje donese sa sobom. Miris dima, krvi, mesa... smrti. A uz to obično i alkohola. Kiseline.

    No, nedavno mi je priznao – iako voli meso, mrzi koljevine. Ovo vjerojatno ne bi nikad priznao svojim prijateljima kolinje-loversima. I onda sam uhvatila onaj pogled u njegovimm očima. Ono kada sam vidjela da mu je muka od toga trenutka, od ubojstva životinje, onaj pogled koji govori: 'Nije to u redu.' Ali jebena tradicija uvijek odnese pobjedu.
    .......................................................................... .............................

    a ovo????? to nije žmirenje???..pardon, to je tradicija...onda ok..tradicija je tradicija...nema se tu šta dirati

    avatar

    29.02.2012. (22:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...